Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

QUOTE(blansyte @ 2011 08 11, 19:10)
.Pasake ,kad galiu prekiauti visur,mugese,turguje ,pristatyti i parduotuves,,galerijas,pardavineti internete,tik del internetines parduotuves ,tai ten kazkaip kitaip ,negaliu vien su tuo liudijimu.

tikrai taip ir sakė, kad galima prekiauti internetu g.gif , nes tuomet tikrai vadinamas patentas gal ir geriau blush2.gif

QUOTE(wioletine @ 2011 08 11, 19:28)
turint verslo liudijima, taip visu vadinama patenta, nesvarbu ar turi vaiku, ar ju neturi, reikia moketi 72 litus uz PSD.

tik jei vaiku yra, galima moketi viena karta metuose
jei vaiku nera, tada reikia moketi kas menesi

jasna dabar aciuks.gif
Atsakyti
manes kai paklause kur zadu prekiauti ,tai pirmiausiai ir paminejau ,kad internetu,bet pasakiau ,kad savo internetines parduotuves nesiruosiu atsidaryti wub.gif .tada ir pasake ,kad galiu prekiauti visur.ir liudijime parasyta "neribojant veiklos teritorijos" wub.gif
Atsakyti
QUOTE(blansyte @ 2011 08 11, 20:00)
manes kai paklause kur zadu prekiauti ,tai pirmiausiai ir paminejau ,kad internetu,bet pasakiau ,kad savo internetines parduotuves nesiruosiu atsidaryti wub.gif .tada ir pasake ,kad galiu prekiauti visur.ir liudijime parasyta "neribojant veiklos teritorijos" wub.gif

reiks tada pasidomėti, nes tada tikrai šis reikalas dėkingensi nei iv doh.gif , ten lupa devynis marškinius verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(blansyte @ 2011 08 11, 21:00)

o jei gauni pavedimus iš kitų šalių g.gif
Atsakyti
neklausiau del uzsienio,bet jei, neribojant veiklos teritorijos,tai kaip suprantu ,galioja ir kitu saliu pervedimai.
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2011 08 10, 20:37)
čia gal su tais vadinamais "patentais" nes su veikla tikrai ne  schmoll.gif , iki kol vyresnėliui sueis 18 esu drausta psd , ir moku "tik " kitus 28,5+9%  lotuliukas.gif

g.gif tai tie 9% ir yra PSD , tik jų nereikia mokėt kas mėnesį, kadangi papuoli į kitą apdraustųjų kategoriją, susimoki pasibaigus metams.
Jeigu turi darbą(pilnu etatu) ir vykdo ind. veiklą, moka 2x72 mėnesiui.
Kadangi dirbam mamom, esam apdraustos valstybės lėšomis, o už kitą veiklą reikia susimokėt pačiom biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 11 rugpjūčio 2011 - 21:39
QUOTE(Naktibalda @ 2011 08 11, 20:05)
reiks tada pasidomėti, nes tada tikrai šis reikalas dėkingensi nei iv  doh.gif , ten lupa devynis marškinius  verysad.gif

Man KATEGORIŠKAI pasakė, kad jei noriu prekiauti internetu, verslo liudijimas netinka - tik IV su pažyma. Tik tuo atveju, jei jūs gaminate, pvz.: papuošalus ir parduodate juos žmogui, kuris tik prekyba užsiima ir jis pardavinės Jūsų papuošalus internetu, tuomet taip galima. O jeigu pati vykdysite prekybą internetu, tuomet verslo liudijimas netinka. Kadangi pati buvau 2 kartus VMI seminaruose ir veiklą registravau su pažyma (nes planavau prekybą internetu), todėl galiu drąsiai teigti. Jūs dar kartą pasitikslinkite VMI. Gal jus ne taip suprato konsultantė.
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2011 08 11, 22:38)
g.gif  tai tie 9% ir yra PSD , tik jų nereikia mokėt kas mėnesį, kadangi papuoli į kitą apdraustųjų kategoriją, susimoki pasibaigus metams.
Jeigu turi darbą(pilnu etatu) ir vykdo ind. veiklą, moka  2x72 mėnesiui.
Kadangi dirbam mamom, esam apdraustos valstybės lėšomis, o už kitą veiklą reikia susimokėt  pačiom biggrin.gif

na taip, bet moki ne nustatytą tarifą, o moki procentą nuo pelno g.gif
QUOTE(Malibu @ 2011 08 11, 22:56)
Man KATEGORIŠKAI pasakė, kad jei noriu prekiauti internetu, verslo liudijimas netinka - tik IV su pažyma. Tik tuo atveju, jei jūs gaminate, pvz.: papuošalus ir parduodate juos žmogui, kuris tik prekyba užsiima ir jis pardavinės Jūsų papuošalus internetu, tuomet taip galima. O jeigu pati vykdysite prekybą internetu, tuomet verslo liudijimas netinka. Kadangi pati buvau 2 kartus VMI seminaruose ir veiklą registravau su pažyma (nes planavau prekybą internetu), todėl galiu drąsiai teigti. Jūs dar kartą pasitikslinkite VMI. Gal jus ne taip suprato konsultantė.

tai va ir aš taip žinau, o blansytei kitaip sako g.gif , nes visais laikais vl geriau buvo nei iv , nes ten sumoki stafkę ir tiek žinių, o čia dar kiek buhalterijos prisideda doh.gif , popieriukai...čekiukai..o ką padarysi reikia tai ir renki blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2011 08 11, 22:56)

mane puikiai suprato ,ir nezinau kodel taip skirtingai ,bet as pirmoje eileje akcentavau interneta,bet ne internetine parduotuve kur yra krepseliai.ir kalbejome ,kad as ir gaminu ir pati parduodu.gal jos pacios ten visko tiksliai ne nezino doh.gif
Atsakyti
prekiauti internetu galima, bet ne parduotuve su krepseli, o paprastai galerija, plius negalima naudotis pastu, kurjareis ir t.t. jei turit verslo liudijima. tipo pats turi pristatyti gamini.
o tos motereles kur isdavineja liudijimus bei individualia veikla realiai pacios ne viska zino, jei labiau pradedi klausineti, tai pas konsultantus siuncia.

o cia birzelio menesio straipsnis http://www.alfa.lt/s...11-06-01_12-18/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wioletine: 11 rugpjūčio 2011 - 22:41
QUOTE(blansyte @ 2011 08 11, 23:05)
mane puikiai suprato ,ir nezinau kodel taip skirtingai ,bet as pirmoje eileje akcentavau interneta,bet ne internetine parduotuve kur yra krepseliai.ir kalbejome ,kad as ir gaminu ir pati parduodu.gal jos pacios ten visko tiksliai ne nezino  doh.gif

bendravau ne su viena auksaranke, kuri taip pat prekiauja internetu - tai joms visoms buvo pasakyta, jog internetinė parduotuvė galima tik su IV su pažyma, bet ne verslo liudijimu.
Dėl verslo liudijimo - minusas toms, kurios nedirba pagal darbo sutartį: be fiksuoto pajamų mokesčio, kuris šiuo metu yra nedidelis (kiek ten blansyte minejo? 200-300 Lt), reikia mokėti PSD 72 Lt ir pusę bazinės pensijos, kuri šiuo metu yra 360 Lt, tai pusė yra 180 Lt. Taigi, per mėnesį vien PSD su SODRA susidaro 252 Lt, na ir išdalinkite ir pridėkite dar metinį gyventojų pajamų mokestį, tai apie 300 Lt per mėnesį išeina mokesčiams. O kiek realiai rankdarbiautojos per mėnesį uždirba. Ar bent minimumą užsidirba?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malibu: 11 rugpjūčio 2011 - 22:42
keturis metus dirbu su verslo liudijimu, bet apie metinį gyventojų pajamų mokestį pirma karta girdziu g.gif

visada moku sodra 180 lt, jei vaikui daugiau nei 3 metai
moku i metus 72 lt x12 men PSD
ir verslo liudijimo kaina, siamet ji labai gera 120 litu metams.
daugiau jokiu mokesciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wioletine: 11 rugpjūčio 2011 - 22:47