Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

Nu ir vėl susibalamutinau doh.gif
Aš taip pat esu drausta iki vaikui sueis 18 m, bet man VMI skyriuje sakė kad nepaisant to aš ar esu draudžiama valstybės lėšomis ar dirbu man papildomai vistiek reikįs mokėti po 72 lt g.gif
Kai pabandžiau paklausti kodėl, juk esu blogiausiu atveju ir valstybės draudžiama, arba nepaisant to kad dirbu man dar papildomai reikia mokėti unsure.gif pasakė kad toks įstatymas

Kitas niuansas. Aš galvojau liudijimą išsipirkti tarkim vasaros sezonui. O kaip yra su internetinėm svetainę? Ten reikia asmens kodus suvedinėti. Man neapsimoka kas kelis mėnesius kurtis naują svetainę, bet ar todėl nekils bėdų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2011 08 10, 20:20)
Nu ir vėl susibalamutinau  doh.gif
Aš taip pat esu drausta iki vaikui sueis 18 m, bet man VMI skyriuje sakė kad nepaisant to aš ar esu draudžiama valstybės lėšomis ar dirbu man papildomai vistiek reikįs mokėti po 72 lt  g.gif
Kai pabandžiau paklausti kodėl, juk esu blogiausiu atveju ir valstybės draudžiama, arba nepaisant to kad dirbu man dar papildomai reikia mokėti  unsure.gif pasakė kad toks įstatymas

Kitas niuansas. Aš galvojau liudijimą išsipirkti tarkim vasaros  sezonui. O kaip yra su internetinėm svetainę? Ten reikia asmens kodus suvedinėti. Man neapsimoka kas kelis mėnesius kurtis naują svetainę, bet ar todėl nekils bėdų  unsure.gif

čia gal su tais vadinamais "patentais" nes su veikla tikrai ne schmoll.gif , iki kol vyresnėliui sueis 18 esu drausta psd , ir moku "tik " kitus 28,5+9% lotuliukas.gif

su verlo liudijimu svetin4s i6 vis negali tur4ti tik su veikla 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*mamusikas* @ 2011 08 10, 19:35)
Merginos noriu paklaust kokie man mokesčiai riklausytų, jei dirbu VŠĮ ten mokami mokesčiai, tai jei pardavinėsiu rankdarbius( ne internetinėj parduotuvėj) vis tiek reiks Sodrai mokėt?

na reiks, pajamos gi,.nereiks tų privalomų 72б o visą kita reiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2011 08 10, 20:37)
čia gal su tais vadinamais "patentais" nes su veikla tikrai ne  schmoll.gif , iki kol vyresnėliui sueis 18 esu drausta psd , ir moku "tik " kitus 28,5+9%  lotuliukas.gif

su verlo liudijimu svetin4s i6 vis negali tur4ti tik su veikla  4u.gif
Papildyta:

na reiks, pajamos gi,.nereiks tų privalomų 72б o visą kita reiks  4u.gif

doh.gif tamsus miškas. Nu nieko dar iki kitos liepos turiu laiko susigaudyti biggrin.gif tai man reikia individualios veiklos g.gif ten bandžiau nueiti bet taip mykia taip šneka kad išvis nieko nesuprantu, o jie tuo ir naudojasi doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Man iškilo dar klausimas, o jeigu pvz išlaidos didesnės už pelną, gaunasi mokesčiai su minuso ženklu, tai jų mokėti nereiks ar kaip g.gif
Atsakyti
Rugsėjo 5d. Vilniaus VMI 10val bus seminaras apie Individualią veiklą pgl pažymą . Man pasirodė lb vertingas, daug pasakė smile.gif

(antras mėnuo negaliu papult pas savo daktarę, atsibodo į registratūrą skambinti ir klausinėt, kad galbūt galima kur iterpti mane ir t... pasakė kaip visada kad nėra kito mėnesio grafiko ir t..t.. tai sakau dvigubai sveikatos draudimą moku (UAB + IV ), o daktaro nei kvapo biggrin.gif - juokas per ašaras)
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2011 08 10, 20:37)
čia gal su tais vadinamais "patentais" nes su veikla tikrai ne  schmoll.gif , iki kol vyresnėliui sueis 18 esu drausta psd , ir moku "tik " kitus 28,5+9%  lotuliukas.gif

su verlo liudijimu svetin4s i6 vis negali tur4ti tik su veikla  4u.gif
Papildyta:

na reiks, pajamos gi,.nereiks tų privalomų 72б o visą kita reiks  4u.gif

svetaine galima tureti, tik parduotuves su krepseliu negalima tureti su verslo liudijimu.
nes su verslo liudijimu negalia naudotis pastu, galima pardavineti tik tiesiogiai arba pats turi pristatyti prekia.
ir man lygiai tas pats kaip Niktei, kad ir turiu du vaikus, bet atejus krizei sita lengvata nueme ir reikia moketi uz menesi 72 litus uz sveikata.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wioletine: 11 rugpjūčio 2011 - 15:48
QUOTE(wioletine @ 2011 08 11, 16:47)
svetaine galima tureti, tik parduotuves su krepseliu negalima tureti su verslo liudijimu.
nes su verslo liudijimu negalia naudotis pastu, galima pardavineti tik tiesiogiai arba pats turi pristatyti prekia.
ir man lygiai tas pats kaip Niktei, kad ir turiu du vaikus, bet atejus krizei sita lengvata nueme ir reikia moketi uz menesi 72 litus uz sveikata.

ui...bet čia su vadinamu"patentu" ar veikla? nes aš turėdama veiklą tai man nereik tų 72 na tai tikiuosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2011 08 11, 17:19)
ui...bet čia su vadinamu"patentu" ar veikla? nes aš turėdama veiklą tai man nereik tų 72 na tai tikiuosi  g.gif

Naktibalda,
jeigu Jūs turite nors vieną vaiką iki 8 metų arba/ir dar dirbate kur nors pagal darbo sutartį, tuomet Jums nereikia kas mėnesį mokėti tų 72 Lt, bet jeigu Jūs neturėtumėte vaikučių iki 8 metų (o tai reiškia, kad nesate draudžiama valstybės lėšomis, nes mamos, auginančios vaikus iki 8 metų yra draudžiamos valstybės lėšomis, nepaisant to, ar jos dirba, ar ne) arba nedirbtumėte pagal darbo sutartį (tuo atveju, kai dirbate pagal darbo sutartį draudimą mokate ir pati, ir Jūsų darbdavys), tuomet turėtume kas mėnesį mokėti po tuos 72 Lt. Kitu atveju (jei dirbate arba vaikų iki 8 m. turite, su ind. veikla pagal pažymą mokate tuos 9 proc. PSD kitais metais, kai deklaruojate pajamas. O jeigu pajamų nedaug, tai ir ta suma nuo 9 proc. gali būti ne tokia didelė, kaip mokant 72 Lt kas mėnesį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malibu: 11 rugpjūčio 2011 - 16:27
Seip taip mes zinome kur galima parduoti rankdarbius
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2011 08 11, 17:26)
Naktibalda,
jeigu Jūs turite nors vieną vaiką iki 8 metų arba/ir dar dirbate kur nors pagal darbo sutartį, tuomet Jums nereikia kas mėnesį mokėti tų 72 Lt, bet jeigu Jūs neturėtumėte vaikučių iki 8 metų (o tai reiškia, kad nesate draudžiama valstybės lėšomis, nes mamos, auginančios vaikus iki 8 metų yra draudžiamos valstybės lėšomis, nepaisant to, ar jos dirba, ar ne) arba nedirbtumėte pagal darbo sutartį (tuo atveju, kai dirbate pagal darbo sutartį draudimą mokate ir pati, ir Jūsų darbdavys), tuomet turėtume kas mėnesį mokėti po tuos 72 Lt. Kitu atveju (jei dirbate arba vaikų iki 8 m. turite, su ind. veikla pagal pažymą mokate tuos 9 proc. PSD kitais metais, kai deklaruojate pajamas. O jeigu pajamų nedaug, tai ir ta suma nuo 9 proc. gali būti ne tokia didelė, kaip mokant 72 Lt kas mėnesį.

tai va ir aš tą žinau, o apie ką kalba tada Niktė su wioletine g.gif
Atsakyti
mergaites,siandien issiemiau verslo liudijima ,esu dirbanti ir iki nauju metu ,atemus sventines dienas ir iseigines, viso sumokejau apie 280 lt uz visa ta laika.{nuo rugsejo 5 iki gruodzio 23},nesigilinau kas ten ieina ,tik paklausiau ar daugiau moketi jau ir nebereiks ,tai uzgarantavo ,kad ne wub.gif .Pasake ,kad galiu prekiauti visur,mugese,turguje ,pristatyti i parduotuves,,galerijas,pardavineti internete,tik del internetines parduotuves ,tai ten kazkaip kitaip ,negaliu vien su tuo liudijimu..tai tiek is mano patirties.labai gilintis i viska nenorejau ,nes ir taip galva uzversta kurybiniais reikalais,man svarbu ,kad dirbu legalai ir niekas neturetu kibti.
Tiesa sakant ,as tikejausi gerokai didesnes sumos ,nesuprantu kodel tiek mazai priskaiciavo. wub.gif kaip ir minejau ,as esu dirbanti ,bet mazameciu vaiku neturiu. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blansyte: 11 rugpjūčio 2011 - 18:11
QUOTE(Naktibalda @ 2011 08 11, 18:44)
tai va ir aš tą žinau, o apie ką kalba tada Niktė su wioletine  g.gif

turint verslo liudijima, taip visu vadinama patenta, nesvarbu ar turi vaiku, ar ju neturi, reikia moketi 72 litus uz PSD.

tik jei vaiku yra, galima moketi viena karta metuose
jei vaiku nera, tada reikia moketi kas menesi
Atsakyti