Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

QUOTE(Vikadi @ 2011 07 03, 22:01)
Mes ir pažymą išsiėmėm vyro vardu, nes jis dirba pagal darbo sutartį  smile.gif Bet kiek aš suprantu tai reiškia, jog jam nereikės mokėti PSD avansu, t.y. tų 72lt per mėnesį, o visa kita tai skaičiuojasi.
Kelis kartus perskaičiau ir tiesą pasakius vistiek nieko nesupratau  doh.gif  blush2.gif
Ta pirma pastraipa kur rašoma apie 8000lt, tai pajamos nesusijusios su ind.veikla. O jei pajamos pastovios iš ind.veiklos.
Nu tikrai nieko nesuprantau  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

ta prasme, tu gali pardavinėti savo naudotų daiktų ir pan. už 8000 lt nedeklaruodamas (neregsitruojamo turto, apie pastatus, žemę ir automobilius jau kita kalba), jei daugiau - turi ir juos deklaruot.
bet jei tavo veikla prilyginama individualiai veiklai, tai jau nesvarbu kiek tu uždirbi, gal iš viso į minusą, bet turi registuroti tą veiklą, negali be pažymėjimo pardavinėt.
man sakė, jei savo rankdarbius parduosi kelis kartus per metus, tai nesikabinės, galima sakyti, kad tiesiog kaip ir savo turtą parduodi, bet jei reguliariai pardavinėji, kad ir po mažą sumą, tia ju yra individuali veikla.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 07 03, 23:21)
ta prasme, tu gali pardavinėti savo naudotų daiktų ir pan. už 8000 lt nedeklaruodamas (neregsitruojamo turto, apie pastatus, žemę ir automobilius jau kita kalba), jei daugiau - turi ir juos deklaruot.
bet jei tavo veikla prilyginama individualiai veiklai, tai jau nesvarbu kiek tu uždirbi, gal iš viso į minusą, bet turi registuroti tą veiklą, negali be pažymėjimo pardavinėt.
man sakė, jei savo rankdarbius parduosi kelis kartus per metus, tai nesikabinės, galima sakyti, kad tiesiog  kaip ir savo turtą parduodi, bet jei reguliariai pardavinėji, kad ir po mažą sumą, tia ju yra individuali veikla.

Ačiū už išaiškinimą 4u.gif Tai pas mane reguliaru biggrin.gif
Atsakyti
Bet tai kaip nesąžininga yra.. Reikia atiduoti mokesčiams kas mėnesį po 200lt, kai reliai uždirbu gal tik kokį šimtą. Kodėl aš turiu mokėti iš savo kišenės, taigi čia visiškas minusas.
Atsakyti
QUOTE(cindy @ 2011 07 04, 14:03)
Bet tai kaip nesąžininga yra.. Reikia atiduoti mokesčiams kas mėnesį po 200lt, kai reliai uždirbu gal tik kokį šimtą. Kodėl aš turiu mokėti iš savo kišenės, taigi čia visiškas minusas.

tai vadinasi skatina smulkųjį verslą - pasisakičiavai, kiek mokesčių sumokėsi ir lavku zakryl. be visos darbo dienos apyvartos net nepradėk galvot...
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 07 04, 16:07)
tai vadinasi skatina smulkųjį verslą - pasisakičiavai, kiek mokesčių sumokėsi ir lavku zakryl. be visos darbo dienos apyvartos net nepradėk galvot...

Nesąmonėėė doh.gif
Atsakyti
Bet ištikrūjų tai 200 lt per mėnesį yra labai labai mažai. galbūt verčiantis rankdarbiais nekiekvienas per mėnesį suprekiaus už 200 lt, bet juk yra daugybė kitokių verslo formų iš kuriu žmonės netgi pragyvena, tokiems tie pora šimtų tikrai nėra labai daug...
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2011 07 29, 18:35)
Bet ištikrūjų tai 200 lt per mėnesį yra labai labai mažai. galbūt verčiantis rankdarbiais nekiekvienas per mėnesį suprekiaus už 200 lt, bet juk yra daugybė kitokių verslo formų iš kuriu žmonės netgi pragyvena, tokiems tie pora šimtų tikrai nėra labai daug...

Bet čia kalbama būtent apie rankdarbius, ne kitokias verslo formas mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei esi dirbantis žmogus,tai menesiui verslo liudijimas tikrai nekainuos 200lt.Kainuos maižiau.O kai kitais metais deklaruosi savo pajamas,tai dar tau dali gražina.Gali juk ir tik savaitei pasiimti,ne menesiui.
Na bet jei nedirbantis,tai tada jau tikrai kainuos smile.gif menesiui apie 400lt.
Atsakyti
QUOTE(cindy @ 2011 07 04, 15:03)

Bet tai merginos doh.gif Juk gi reikia viską gerai apgalvoti, planuoti, skaičiuoti, o tik po to jau registruoti veikla doh.gif
Jei prekė nepaklausi, ar nemoki jos gerai išreklamuoti, o gal nepakankamai kruopščiai atliekamas darbas ir dėl to šnipštas gaunasi, tai čia ne VMI bėda.
Buvo laikai, aš kiauras naktis sėdėdavau, planuodavau, skaitydavau, skaičiuodavau, visos tos naktys su kaupu atsiperka dabar, kai žinai, ką darai ir dar kasdien stengiesi kuo geriau. O mokestis šiais metais padarytas -iš vis juokingas - 120Lt/metus, bet ir tai pinigai.
Taip kad pirmiausiai siūlyčiau labai pasverti visus pliusus ir minusus, o po to lysti į plačiuosius vandenis. Jie tikrai atveria dideles galimybes, ypač, jeigu esi ne iš glūdumos ir moki naudotis visomis interneto teikiamomis nemokamomis galimybėmis.
Atsakyti
QUOTE(varla @ 2011 07 30, 13:16)

Ką čia priskaičiuosi ir priplanuosi, kai esu nedirbanti, tai mokesčiai vienodai dideli bus wink.gif

Nebent dieninės studijos skaitosi..
Atsakyti
QUOTE(cindy @ 2011 07 30, 12:53)
Ką čia priskaičiuosi ir priplanuosi, kai esu nedirbanti, tai mokesčiai vienodai dideli bus wink.gif

Reikia eiti i darbo birza wink.gif bent jau metam galima gauti nemazas subsidijas wink.gif
As pati taip padariau, pvz papuosalu darymas nedirbantiem kainuotu (Kaune) 180lt + 72lt + 10lt = 262 lt menesiui.
Bet galima ir nemazai atgauti, apie 185 lt (+/-)
O studentam gal irgi yra kokios nuolaidos g.gif

varla, kur cia taip ir uz ka tik 120 lt per metus? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *CHOCOLADE*: 30 liepos 2011 - 15:35
QUOTE(*CHOCOLADE* @ 2011 07 30, 16:34)

varla, kur cia taip ir uz ka tik 120 lt per metus?  g.gif

Kauno rajone, absoliučiai už bet ką thumbup.gif
Čia jau taip rajono savivaldybė pasistengė, taip skatina žmones imtis verslo, tik neaišku, kas kitais metais su tuo mokesčiu bus.
Papildyta:
QUOTE(*CHOCOLADE* @ 2011 07 30, 16:34)
Reikia eiti i darbo birza wink.gif bent jau metam galima gauti nemazas subsidijas wink.gif
As pati taip padariau, pvz papuosalu darymas nedirbantiem kainuotu (Kaune) 180lt + 72lt + 10lt = 262 lt menesiui.
Bet galima ir nemazai atgauti, apie 185 lt (+/-)

O 10 Lt tai čia kas? 180 LT - tai sodra, 72 Lt - tai ligoniu kasos, o 10 Lt - iseina moki tiek pat metuose uz VL - tik 120 Lt ax.gif
Atsakyti