Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

QUOTE(IngridaB @ 2011 05 30, 06:29)
Nežinau,moderatorės,gal neužpyks?Neradau kur parodyti marčios sukurtą puslapiuką. g.gif Gal ką sudomins?rinran

na šiap čia ne reklama, o puslapis kur rašoma naudinga info kad sektusi prekiauti rankdarbiais
Atsakyti
Sveikos,
Kelintą kartą skaitau šitą temą ir vistiek nesuprantu g.gif pvz jeigu aš numezgu kokį šaliką ar sijoną, kurį paskui noriu parduoti (įdedu skalbimą kad ir SM), tai tam reikia turėti verslo liudijimą ar dar kažką? turiu omeny, jei per mėnesi tik keletą rankdarbių noriu parduoti? nenoriu važiuoti į jokias muges, parodas ar tiekti gaminių jokiai parduotuvei.
Atsakyti
QUOTE(DaG @ 2011 07 02, 09:11)
Sveikos,
Kelintą kartą skaitau šitą temą ir vistiek nesuprantu  g.gif  pvz jeigu aš numezgu kokį šaliką ar sijoną, kurį paskui noriu parduoti (įdedu skalbimą kad ir SM), tai tam reikia turėti verslo liudijimą ar dar kažką? turiu omeny, jei per mėnesi tik keletą rankdarbių noriu parduoti? nenoriu važiuoti į jokias muges, parodas ar tiekti gaminių jokiai parduotuvei.

jie per metus keletas, tai gal ir ne, o jei per mėnesį keletą - tai jau pakankamai reguliaru ir reikia turėt. bent jau kiek aš aiškinausi su mokesčių inspekcija.
Atsakyti
Aš manau, kad priklauso nuo to kaip gerai mokat kalbėti g.gif Esmė tame, kad tarkim kai aš perku daiktą iš savo tiekėjo, tarkim auskariukus, tai išrašau jam tik sąskaitą faktūrą, ką jis su jom veikia nežinau (esu mačius kai iškart išmeta), nes mokesčių nemoka.. mokesčiai skaičiuojasi tik nuo 8000 lt per metus, o tiek dar pas mus nieks nesuprekiauja, o sąskaita reikalinga realiai tik mums, nes mes kaip perpardavinėtojai mokesčius mokam (dirbam pagal individualios veiklos pažymą)... Taigi, jei rankdarbius parduodate pati, manau, kad taisyklės tos pačios, nes tai tas pats kas pardavinėti savo daiktą (išskyrus transporto priemones)... Kažkaip nelabai aiškiai paaiškinimas skamba biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Victrix @ 2011 07 02, 11:57)
Aš manau, kad priklauso nuo to kaip gerai mokat kalbėti  g.gif  Esmė tame, kad tarkim kai aš perku daiktą iš savo tiekėjo, tarkim auskariukus, tai išrašau jam tik sąskaitą faktūrą, ką jis su jom veikia nežinau (esu mačius kai iškart išmeta), nes mokesčių nemoka.. mokesčiai skaičiuojasi tik nuo 8000 lt per metus, o tiek dar pas mus nieks nesuprekiauja, o sąskaita reikalinga realiai tik mums, nes mes kaip perpardavinėtojai mokesčius mokam (dirbam pagal individualios veiklos pažymą)... Taigi, jei rankdarbius parduodate pati, manau, kad taisyklės tos pačios, nes tai tas pats kas pardavinėti savo daiktą (išskyrus transporto priemones)... Kažkaip nelabai aiškiai paaiškinimas skamba  biggrin.gif  4u.gif

O kur galima rasti info apie tuos 8000 per metus? Kiek visko perksičiau prieš išsiimdama tą ind.veiklos pažymą, tai niekur neradau, kad būtų kur parašyta apie 8000lt. Kiek aš suprantu turint individualios veiklos pažymą, tai mokęsčiai skaičiuojasi taip:

VSD – 28,5 % nuo pusės apmokestinamų pajamų
PSD – 9 % nuo 0,5 bazės
GPM – 5 % arba 15 %

cia pvz kaip aš išsiaiškinau kokius mokesčius reikia mokėt turint ind.veiklos pažymą:

imonės pajamos 3000lt išlaidos1000lt tai apmokestinamosios pajamos 2000.
VSD mokama (2000/2)*28,5% = 285
PSD mokama (2000/2)*9% =90
GPM (2000-285-90)*5%=81.25

Jei aš klystu, pataisykit mane 4u.gif
Atsakyti
vmi internetiniam puslapį, bet tiksliai nepasakysiu kur, nes ten laaabai klaidu, mes irgi ilgai kasėmės, bet ten tikrai yra.. gal į paiešką pabandykit 8000 įvest, gal ką išmes? ax.gif mes su pažymą padarėm paprasčiau, t.y. ją išrašėm ant vyro, kadangi jis dirba, mums lieka susimokėt tik 15 proc nuo pajamų, o visą kitą, t.y. įvairius draudimo mokesčius ir pan sumoka jo darbdavys, jie nesidubliuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikadi @ 2011 07 02, 16:13)
O kur galima rasti info apie tuos 8000 per metus? Kiek visko perksičiau prieš išsiimdama tą ind.veiklos pažymą, tai niekur neradau, kad būtų kur parašyta apie 8000lt. Kiek aš suprantu turint individualios veiklos pažymą, tai mokęsčiai skaičiuojasi taip:

yra, yra apie tuos 8 tūkst, man rodos aš prieš kelis puslapiukus ir VMI atsakymą šioj temoj citavau.
bet esmė tame, kad jei pajamos reguliarios, tai jie gali prisikabinti ir prie mažesnių sumų, či agalio nereguliarioms, kur sakykim kad ir savo dėvėtus daiktus išparduodi.
Atsakyti
Iš kitos patirties galiu pasakyt, kad gali, dėl to ir sakiau, kad viskas priklauso nuo to, kaip kalbėt mokat biggrin.gif šiaip galiu pasiūlyt susiraus informaciją ją išsisaugot pdf formatu.. tai geras būdas apsidrausti ir tuomet jie negalės kabinėtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Victrix @ 2011 07 02, 19:49)
Iš kitos patirties galiu pasakyt, kad gali, dėl to ir sakiau, kad viskas priklauso nuo to, kaip kalbėt mokat  biggrin.gif šiaip galiu pasiūlyt susiraus informaciją ją išsisaugot pdf formatu.. tai geras būdas apsidrausti ir tuomet jie negalės kabinėtis  4u.gif

na, ne visai, kartais gal liežuvis neblogai, bet jei norės prisikabinti, turės prie ko, ir čia jau galėsim spradytis kiek norim, kad galvojome kitaip, taigi geriau, jau nesiklaidint. jau nepatingėjau ir VMĮ tekstų nurašyt, štai čia dalis tų išaikinimų, ką aš gavau:

GPMĮ 17 straipsnis, 1 dalis, 17 punktas: ne individualios veiklos turto pardavimo pajamų , gautų pardavus neregistruotiną turtą ir to turto įsigijimo kainos ir kitų GPMĮ 19tam straipsnyje nurodytų su šio turto pardavimu ar kitokiu perleidimu nuosavybėn susijusių išlaidų skirtumas, neviršijantis 8000 lt pe rmokestinį laikotarpį , neamokestinamos pajamų mokesčiu. ... Šios nuostato staikomos, jei neregsitruotino turto pardavimo veikla nelaikoma individualia veikla

Atkreipiame jūsų dėmesį į tai, kad jei iš jūsų vykdomos veiklos gaunamos pajamos būtų ženklios - pagrindinis (vienas iš pagrindinių) Jūsų pragyvenimo šaltinis, pardavimų veikla būtų vykdoma pastoviai tęstinį laikotarpį, t.y. užsiimtumėte gamyba ir pardavimu, gautos pajamos už pardavimus pagal GPMĮ nuostatas būtų laikomos pajamomis iš indivdualios veiklos.

ir kvit, taigi nesvarbu, galit ir vieną litą guati pajamų, jei tai buvo individuali veikla pagal savo pobūdį, turėjot ją ir registruoti taip....
Atsakyti
sutinku, kad tai sunku, gal man biški lengviau kalbėt, kai teisę baiginėju, bet aš tarkim sakyčiau, kad papuošalus padariau per atostogas (vienu kartu), o dabar tiesiog juos išpardavinėju, arba galima padaryt pertraukas.. tarkim du mėnesius pardavinėt, viena ne, arba pardavinėti kelių žmonių vardu.. kitaip tariant reik nebijoti, jaustis teisiam ir jie atšoka, nes retas kuris ten išmano ką daugiau nei perskaito, nors yra įvairių g.gif o kiek Jus kietinat uždirbti iš veiklos? gal tada aiškiau būtų ax.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus. 4u.gif Pelno neplanuoju daug - apie 300-400 Lt per metus.
Atsakyti
QUOTE(Victrix @ 2011 07 02, 18:22)
vmi internetiniam puslapį, bet tiksliai nepasakysiu kur, nes ten laaabai klaidu, mes irgi ilgai kasėmės, bet ten tikrai yra.. gal į paiešką pabandykit 8000 įvest, gal ką išmes? ax.gif  mes su pažymą padarėm paprasčiau, t.y. ją išrašėm ant vyro, kadangi jis dirba, mums lieka susimokėt tik 15 proc nuo pajamų, o visą kitą, t.y. įvairius draudimo mokesčius ir pan sumoka jo darbdavys, jie nesidubliuoja  smile.gif

Mes ir pažymą išsiėmėm vyro vardu, nes jis dirba pagal darbo sutartį smile.gif Bet kiek aš suprantu tai reiškia, jog jam nereikės mokėti PSD avansu, t.y. tų 72lt per mėnesį, o visa kita tai skaičiuojasi.

QUOTE(Fedes @ 2011 07 02, 23:40)
na, ne visai, kartais gal liežuvis neblogai, bet jei norės prisikabinti, turės prie ko, ir čia jau galėsim spradytis kiek norim, kad galvojome kitaip, taigi geriau, jau nesiklaidint. jau nepatingėjau ir VMĮ tekstų nurašyt, štai čia dalis tų išaikinimų, ką aš gavau:
GPMĮ 17 straipsnis, 1 dalis, 17 punktas: ne individualios veiklos turto pardavimo pajamų , gautų pardavus neregistruotiną turtą ir to turto įsigijimo kainos ir kitų GPMĮ 19tam straipsnyje nurodytų su šio turto pardavimu ar kitokiu perleidimu nuosavybėn susijusių išlaidų skirtumas, neviršijantis 8000 lt pe rmokestinį laikotarpį , neamokestinamos pajamų mokesčiu. ... Šios nuostato staikomos, jei neregsitruotino turto pardavimo veikla nelaikoma individualia veikla

Atkreipiame jūsų dėmesį į tai, kad jei iš jūsų vykdomos veiklos gaunamos pajamos būtų ženklios - pagrindinis (vienas iš pagrindinių) Jūsų pragyvenimo šaltinis, pardavimų veikla būtų vykdoma pastoviai tęstinį laikotarpį, t.y. užsiimtumėte gamyba ir pardavimu, gautos pajamos už pardavimus pagal GPMĮ nuostatas būtų laikomos pajamomis iš indivdualios veiklos.

ir kvit, taigi nesvarbu, galit ir vieną litą guati pajamų, jei tai buvo individuali veikla pagal savo pobūdį, turėjot ją ir registruoti taip....

Kelis kartus perskaičiau ir tiesą pasakius vistiek nieko nesupratau doh.gif blush2.gif
Ta pirma pastraipa kur rašoma apie 8000lt, tai pajamos nesusijusios su ind.veikla. O jei pajamos pastovios iš ind.veiklos.
Nu tikrai nieko nesuprantau blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti