Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

QUOTE(Flaxkids @ 2011 05 08, 21:20)
nu ka zinau man vmi sake 50proc tik dwengia ar cia priklauso nuo veiklos?
ir siaip susumavus visus mokescius vistiek reziume pigiau gavosi individualios veiklos pavymejimas... g.gif

Gal dar ir nuo veiklos priklauso g.gif
Na zodziu imant VL, reikia imt pilna kaina (be kokiu nuolaidu), o tada eit i DB ir parasyt prasyma subsidijai. Ir tikrai kompensuoja (nors nauja konsultante sake kad jau nebera pinigeliu skiriamu doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(rugsėjė @ 2011 05 07, 12:24)
su verslo liudijimu stažas kruta, o su individualia veikla stažo 0 ir nervina tas tuščias popierizmas  doh.gif
Turiu i.v. tai kai nuėjau deklaruot, taip mane auklėjo kad apvaginėju valstybę, kam daryt jei naudos praktiškai nėra doh.gif ... paklausus gal tada geriau du nykščius susikišt į nosį ir nieko nedaryt (kad rankos būt užimtos), juk moku pati sodrai mokečius, neinu į biržą, neprašau pašalpų...
tikrai prieinu tos išvados, kad geriau nieko nedaryt, mažiau problemų rolleyes.gif

nu mane irgi sunervinot unsure.gif jeigu nejuda stazas...reiks siandien pasidometi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rugsėjė @ 2011 05 07, 12:24)
su verslo liudijimu stažas kruta, o su individualia veikla stažo 0 ir nervina tas tuščias popierizmas  doh.gif
Turiu i.v. tai kai nuėjau deklaruot, taip mane auklėjo kad apvaginėju valstybę, kam daryt jei naudos praktiškai nėra doh.gif ... paklausus gal tada geriau du nykščius susikišt į nosį ir nieko nedaryt (kad rankos būt užimtos), juk moku pati sodrai mokečius, neinu į biržą, neprašau pašalpų...
tikrai prieinu tos išvados, kad geriau nieko nedaryt, mažiau problemų rolleyes.gif

Gal aš kažko nesuprantu, bet... Apie kokį stažą tamsta šneki? Apie tą, kurio reikia pensijai gauti? Jeigu apie jį, tai pati klystate ir kitas dezinformuojate. Nes versdamasi individualia veikla pagal pažymą mokate ir sodrai, kad senatvėje pensiją galėtumėte gauti plius dar motinystės draudimas ir sveikatos draudimas. Su individualia veikla - tiek pagal pažymą, tiek su verslo liudijimu - nedraudžiama tik nuo nedarbo ir susirgus nemokamas biuletenis. Taip kad tas jūsų stažas kapsi, jei tik oficialiai apsiforminusi dirbate ir mokate mokesčius.
Atsakyti
sveikos wink.gif
turiu klausimuką: kokia nauda iš to,kad esi tautodailininkas? tarkim mėgsti rankdarbius,bet neturi verslo liudijimo,nieko panašaus.kokie privalumai iš to pažymėjimo? vien tik pirmasis mokestis 100 lt,o paskui kasmetinis po 50 rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2011 05 09, 14:45)
Gal aš kažko nesuprantu, bet... Apie kokį stažą tamsta šneki? Apie tą, kurio reikia pensijai gauti? Jeigu apie jį, tai pati klystate ir kitas dezinformuojate. Nes versdamasi individualia veikla pagal pažymą mokate ir sodrai, kad senatvėje pensiją galėtumėte gauti plius dar motinystės draudimas ir sveikatos draudimas. Su individualia veikla - tiek pagal pažymą, tiek su verslo liudijimu -  nedraudžiama tik nuo nedarbo ir susirgus nemokamas biuletenis.  Taip kad tas jūsų stažas kapsi, jei tik oficialiai apsiforminusi dirbate ir mokate mokesčius.

Na tada pradžiuginote 4u.gif , matomai buvau suklaidinta ir persiprašau, kad kitas klaidinau
Atsakyti
QUOTE(Olaiva @ 2011 05 10, 22:56)
sveikos wink.gif
turiu klausimuką: kokia nauda iš to,kad esi tautodailininkas? tarkim mėgsti rankdarbius,bet neturi verslo liudijimo,nieko panašaus.kokie privalumai iš to pažymėjimo? vien tik pirmasis mokestis 100 lt,o paskui kasmetinis po 50 rolleyes.gif

zinau, kad dalyvaujant mugese galima gauti lengvatu, pigesnis mokestis uz vieta, pasirinkimui pirmumas ir tt
4u.gif
Atsakyti
Visa sita tema perskaiciau nuo pat pirmos eilutes, aciu visoms-visoms uz issamia informacija. Pradzioje skaiciau ir nieko nesuprasdavau, bet perejus per visas Jusu nuorodas ir perskaicius komentarus, galvoju, kad beveik viska isisavinau. Kaip tik mano variantas - imti VL ir eiti i Darbo birza kompensacijai.
Atsakyti
QUOTE(lilialiliok @ 2011 05 20, 00:15)
Visa sita tema perskaiciau nuo pat pirmos eilutes, aciu visoms-visoms uz issamia informacija. Pradzioje skaiciau ir nieko nesuprasdavau, bet perejus per visas Jusu nuorodas ir perskaicius komentarus, galvoju, kad beveik viska isisavinau. Kaip tik mano variantas - imti VL ir eiti i Darbo birza kompensacijai.

Beja, bent jau man (Kaune), sake kad nebera pinigu skirti subsidijom, bet nuejau ten kur rasyt prasymus, viska uzpildziau ir vel laiska gavau kad gausiu biggrin.gif
Taip kad labai netikekit ka sako ir geriau pasiklausinet is pirmu lupu mirksiukas.gif
Atsakyti
Nežinau,moderatorės,gal neužpyks?Neradau kur parodyti marčios sukurtą puslapiuką. g.gif Gal ką sudomins?rinran
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 05 30, 07:29)
Nežinau,moderatorės,gal neužpyks?Neradau kur parodyti marčios sukurtą puslapiuką. g.gif Gal ką sudomins?rinran

čia ne reklamos tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aleksiuke @ 2011 05 30, 07:31)
čia ne reklamos tema 4u.gif

Supratau.Atsiprašau,gal moderatorės perkeltų,ar ištrintų?Tikrai ieškojau,kur patalpinti. blush2.gif
Atsakyti
Merginos, sakykit, į kuriai veiklos rūšiai, tarkim, priskiriami rankdarbiai: pvz. dekupažas, medienos gaminių dekoravimas ir t.t.t Kiek skaitau tas rūšis, nieko panašaus nematau. Gal kas ėmėte panašiai veiklai verslo liudijimą???
Atsakyti