Įkraunama...
Įkraunama...

Uniforma mokykloje

Aš prieš uniformas... Bent jau daug kur sakoma, kad pagrindinis uniformų tikslas, kad visi vaikai būtų lygūs, neišsiskirtų išvaizda ir pan., bet uniforma tik švarkas ir kelnės/sijonas, tai skirsis palaidinės/batai ir t.t. Ypač merginos tai tikrai sugebės išsiskirt ir pasidemonstruot, jei tik norės ir lygybės tai neduos. Kad visi atrodytų taip pat, reikia uniformų kaip Airioj arba Anglijoj, bet tada kita problema: neturtingi tėveliai negalės visko nupirkti doh.gif Žodžiu, lygybė neįmanoma, o jei taip, tai tada uniformų iš viso nereikia schmoll.gif , tegul rengiasi tvarkingai į mokyklą ir tiek smile.gif
Atsakyti
Lygybės nebus niekada, nors ir maišą ant galvos maukit. Visą laiką visais laikais vaikai skirsis. Net gi tais sovietiniais vaikai skyrėsi, nors visi buvo su uniformomis. Kas turėjo mandresnį penalą, kas geresnę kuprinę, kas importinę gumą ar saldainių atsinešdavo. Kita vertus, pačios pagalvokite, ar tėvai privalo pirkti pigią avalynę, pigius batus ir kt. pigius daiktus, kad gink D jų vaikas neatrodytų kažkoks "prabangus". Kas turi už ką, tas niekada nenuskriaus savo vaiko. Ir tai jų teisė.

Džiaugiuosi, kad mūsų mokykloje nėra uniformų ir kolkas neplanuojama. Kodėl? Nes gerai, kad galima vaikus rengti pagal sezoną ir įvairiai. Be to vistiek tėvai negali apsiriboti tik vienu uniformos komplektu, juk drabužiai purvinasi, juos reikia valyti ar skalbti (kažin, kiek kainuoja uniformos valymas??). Todėl reikia dviejų komplektų.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 11 18, 18:35)

Džiaugiuosi, kad mūsų mokykloje nėra uniformų ir kolkas neplanuojama. Kodėl? Nes gerai, kad galima vaikus rengti pagal sezoną ir įvairiai. Be to vistiek tėvai negali apsiriboti tik vienu uniformos komplektu, juk drabužiai purvinasi, juos reikia valyti ar skalbti (kažin, kiek kainuoja uniformos valymas??). Todėl reikia dviejų komplektų.

Pritariu.Aš taip pat džaiugiuosi, kad nereikia uniformos įpirkinėt.kažkaip su sūnum sutarėm, kuriuos rūbus dėvės mokykloj, kuriuos namie ar kieme. Visada atėjęs pasikabina tvarkingai, persirengia.Nedemonstruojam mes jokių "madŲ", išrinkom patogiausią variantą ir su juo vaikšto kasdien (aišku, jei per Dailės pamoką sutepa, pakeičiu kuo nors kitu, bet šiaip skalbiu, lyginu per išeigines)
Atsakyti
QUOTE(studenčiukė @ 2009 11 18, 16:38)
Kad visi atrodytų taip pat, reikia uniformų kaip Airioj arba Anglijoj, bet tada kita problema: neturtingi tėveliai negalės visko nupirkti doh.gif

Neturtingiem teveliam Airija moka pasalpa pries mokslo metus - susipirkti ko reikia smile.gif O batams net ir tiems yra reikalavimai - juodi, be jokiu rekianciu emblemu ir pan. Ir siaip cia man rodos zmoniu mentalito problema o ne uniformu ar valstybines sistemos g.gif Airiai kazkaip nekreipia demesio i tuos dalykus. Vaiksto vaikai ir su praeitu metu uniformom ir su senom kuprinem, nors tevai prabangiausiom masinom vazineja.
Atsakyti
Na siemet jau baigiam 4 klase ir visus tuos metus devejom uniforma kuo labai dziaugiuosi, nesuprantu siaip tevu nusistatymo pries, juk ir mes kazkada devejom ir nieko nenumirem, nors mano galva buvo dar baisesnes ir nepatogesnes 4u.gif
Atsakyti
Nežinau kaip ten dėl nepatogumo ar patogumo, bet tais laikais uniformos buvo sąlyginai pigios, jas galėjai įsigyti parduotuvėje ir nesukti galvos. Be to mežiagos kiek pamenu buvo natūralios. Prie uniformos prisiūdavome mokyklos emblemą. "Manketukai" ir kt. grožiai labai dažnai buvo rankų darbo wub.gif
Atsakyti
pas mus mokykloje dar tik bando ivedineti uniformas doh.gif tai pradinukai su uniformomis o dickiai be.siaip esu uz uniformas tai daug paprasciau nei kiekvienais metais pripirkti rubu,o mergaitems ju reikia nemazai.tai man toks dalykas labai priimtinas.pas mus kol kas uniformos devimos tik per sventes g.gif bet man labai butu grazu jai vaikai jas nesiotu kasdien.mergaites turi sarafanus o berniukai liemenes.medziagos kokybe ir gera nes vilnele.mums brangiai nekainavo nes medziaga uzsakem visai klasei,pasidarem scemas ir siuvomes kas kur galejom tai man asmeniskai isejo 50lt su pasiuvimu ir siuvau ne tik siems metams bet ilgesne kad uztektu visai pradinei baigt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Milita @ 2009 11 20, 14:00)
pas mus mokykloje dar tik bando ivedineti uniformas doh.gif tai pradinukai su uniformomis o dickiai be.siaip esu uz uniformas tai daug paprasciau nei kiekvienais metais pripirkti rubu,o mergaitems ju reikia nemazai.tai man toks dalykas labai priimtinas.pas mus kol kas uniformos devimos tik per sventes g.gif bet man labai butu grazu jai vaikai jas nesiotu kasdien.mergaites turi sarafanus o berniukai liemenes.medziagos kokybe ir gera nes vilnele.mums brangiai nekainavo nes medziaga uzsakem visai klasei,pasidarem scemas ir siuvomes kas kur galejom tai man asmeniskai isejo 50lt su pasiuvimu ir siuvau ne tik siems metams bet ilgesne kad uztektu visai pradinei baigt thumbup.gif

thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Milita @ 2009 11 20, 13:00)

mums uniforma atitarnaus visa pradine mokykla, pasiuta buvo su uzlenkiamais mankietais, sarafane sagutes persisiuvo ir vaikstom jau 4 metai, tikrai buciau paprastiems rubams isleidus daugiau, o kur dar galvos skausmas suziuret ka apsirenge, siuo metu mano pana pati jau issiruosia i mokykla 4u.gif
Atsakyti
Pradinukų mamoms uniforma yra vargas, skalbiu dukart per savaitę, nes po dailės grįžta dailus, per naktį nespėja išdžiūti, kelnių keliai jau apsitrynę, pabalę. Kartą nespėjo persirengti, su uniforma į būrelį nuėjo, neišplaunamais dažais ištepė. Apykaklė apgraužta... Dar pusė metų nepraėjo, o kažkas keturis metus nešioja.
Vaikas uniforma džiaugėsi vieną savaitę, dabar džiaugiasi penktadieniais, kai galima eiti be uniformos.
Atsakyti
as uz uniformas, uz sijoneli, kelnes ir svarkeli mokejom apie 200 lt, ir visai fainos uniformos, dzinsines medziagos, tikrai grazu ir patogu smile.gif na zinoma, kai tokia situacija LT , tai truputi per brangu...
Atsakyti
Aš esu UŽ uniformas, nes nėra vaiku diskriminacijos (vieni prasčiau, kiti geriau apsirengę), tik kad uniformų kaina neatitinka kokybė, jau po poros mėn. medžiaga „šviečiasi“, skylėta...ne taip kai mūsų laikais, iš kokybiškos tvirtos vilnonės medžiagos buvo siutos suknelės, švarkai, kelnės
Atsakyti