Įkraunama...
Įkraunama...

Uniforma mokykloje

QUOTE(Vaiga1 @ 2010 07 19, 13:39)
Geriausiai kai mokykla nustato audinio spalvą, o modelius leidžia savo nuožiūra.
Dabar turiu savo pirmokui tokį baisų švarką siūti , net rankos nekyla. Maišas kažkoks sad.gif

Maniškio mokykloj klasės pačios rinkosi iš trijų variantų doh.gif Nieko nėra baisiau, kai mokykloj skirtingų modelių uniformos doh.gif

QUOTE(matasta @ 2010 07 21, 18:02)
Aš visiškai prieš uniformas . Nesuprantu kam jų reikia. Drabužių mažai? madų mokykloj per daug niekas nedemonstruoja, jei bijo kad jų vaikas bus prastesnis. O maži vaikai į tai iš viso nekreipia dėmesio. Mokytojoms tik galvos skausmas, kad vaikai švarūs su tom uniformom grįžtų ir kad nesulauktų piktų tėvų skambučių. Pradinukams turi būti laisvė visiška. Taškas.  biggrin.gif  Čia tik mano nuomoinė, neįsižeiskit, jei atrodo, kad labai prieštarauju  smile.gif

Kokia čia mokykla g.gif Pažiūrėjus, kaip rengiasi vaikai, kur nėra uniformų doh.gif

O jei vaikas ateis išsipurvinęs drabužius, tai priekaištų mokytoja nesulauks g.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2010 07 22, 11:13)
Maniškio mokykloj klasės pačios rinkosi iš trijų variantų  doh.gif Nieko nėra baisiau, kai mokykloj skirtingų modelių uniformos  doh.gif

O kas čia baisaus. g.gif Spalva išlaiko vientisumą. Modelius prisitaikai labiausiai sau tinkančius. Vistiek geriau negu kraštutinumai .
Atsakyti
Man vistiek nepatinka tos uniformos. Pradinukus paverčia kažkokiais studentais. Kad gražesni būtų? O ar jie nori tų uniformų? Juk daug labiau reikia jas saugoti, nes tėvai gerus pinigus suplojo. O pertraukų metu norisi jiems ir pabėgiot, ir kvadratą pažaist, ir gumą pašokinėt. Kur ten su to muniformom. Mano dukros mokykloj žada įvest, aš būsiu per prievartą priversta vaikui siūt uniformą. fui... O Lietuvoj dar labai daug mokyklų neturi TŲ uniformų. O žinau ir tokių, kurios net atsisakė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(matasta @ 2010 07 22, 19:33)
Man vistiek nepatinka tos uniformos. Pradinukus paverčia kažkokiais studentais.

Nu kaip toj dainoj "...o studentas - iš piemens..." biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(matasta @ 2010 07 22, 19:33)
Man vistiek nepatinka tos uniformos. Pradinukus paverčia kažkokiais studentais. Kad gražesni būtų? O ar jie nori tų uniformų? Juk daug labiau reikia jas saugoti, nes tėvai gerus pinigus suplojo. O pertraukų metu norisi jiems ir pabėgiot, ir kvadratą pažaist, ir gumą pašokinėt. Kur ten su to muniformom. Mano dukros mokykloj žada įvest, aš  būsiu per prievartą priversta vaikui siūt uniformą. fui... O Lietuvoj dar labai daug mokyklų neturi TŲ uniformų. O žinau ir tokių, kurios net atsisakė  mirksiukas.gif

manau priklauso nuo to, KOKIOS tos uniformos. mano sūnaus mokykloje yra megztukai ir maikutės. kainuoja nebrangiai, judėjimo laisvės nevaržo. o ir truputi drausmina. yra rūbai darbui, ir yra laisvalaikiui.
o lietuviškų kainų aš nesuprantu g.gif kas taip sugalvoja? ar mokykloj nėra tėvų komiteto kad pasakytų NE tokioms nesąmonėms? doh.gif ar visiems taip tinka ir patinka tokios kainos?
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2010 07 27, 17:50)
o lietuviškų kainų aš nesuprantu  g.gif kas taip sugalvoja? ar mokykloj nėra tėvų komiteto kad pasakytų NE tokioms nesąmonėms?  doh.gif ar visiems taip tinka ir patinka tokios kainos?

o kodel tu galvoji, kad kas nors klausia tevu komiteto sutikimo tokiems dalykams ( ar kad jisai is viso nors kokia realiai svirti mokyklos gyvenime turi)?
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 07 28, 10:17)
o kodel tu galvoji, kad kas nors klausia tevu komiteto sutikimo tokiems dalykams ( ar kad jisai is viso nors kokia realiai svirti mokyklos gyvenime turi)?

aš nežinau, neįsivaizduoju. bet tai negi taip pasako -- imat ir perkat visi uniformas už kelis šimtus po vienetą. gerai dar, kokie naujokai ar būsimi pirmokai nepasišakos. o mokyklos senbuviai? negi niekas triukšmo nepakelia? ar visi tokie turtingi, ar tokie nuolankūs?
o šiaip -- ką tėvų komitetas veikia, jeigu jis jokios reikšmės neturi?
Atsakyti
Gal kas pasakysit, kur perkat mergaitėms marškinėlius vienspalvius po sarafanais dėvėti g.gif Margų visur pilna, o vat vienspalvių nelabai randu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2010 07 28, 15:33)
aš nežinau, neįsivaizduoju. bet tai negi taip pasako -- imat ir perkat visi uniformas už kelis šimtus po vienetą. gerai dar, kokie naujokai ar būsimi pirmokai nepasišakos. o mokyklos senbuviai? negi niekas triukšmo nepakelia? ar visi tokie turtingi, ar tokie nuolankūs?
o šiaip -- ką tėvų komitetas veikia, jeigu jis jokios reikšmės neturi?

o ka senbuviai. Sutartis yra pasirasoma ir viskas - kaip pasirasei pradedamas lankyti mokykla, taip ir tesiasi jinai, kol baigi lankyti. Niekas kasmet naujos nepasirasineja. O jeigu netenkina salygos, taves niekas nevercia lankyti butent sita mokykla, gali rinktis tokia, kuri atitinka tavo pageidavimus ( tik va tada niekas negarantuoja, kad tave priims).

Tevu komitetas - na nzn kaip kitur, pas mus daugiausiai jisai uzsiima renginiu planavimu ir dalyvavimu juose, jeigu gali/turi is ko paramos mokyklai gavimu ir ataskaitu isklausymu, kur buvo panaudoti gauti pinigai ir ko dar mokyklai reiketu.
Atsakyti
na,pas mus Lietuvelej,kaip visada-biznis is visko daromas.Negana to,kad ir taip viska nuo iki reikia vaikams supirkti,o dar jei butu uniformos tai kainos kosmines.Drauges mergaite i antra klase zygiuoja,tai irgi mokykla nusprende ivesti uniformas,tevai kaip ir sutiko,bet pasiuvo pavyzdy ir pasake kaina-500 lt uz sijonuka,marskinukus ir svarka(pirmokeliui!!!!????)Medziaga,spalvos,pasiuvimas-katastrofa!!!Nei uz dyka tokiu nesinoretu vaikui...Visi tevai kategoriskai atsisake.Na,as uz uniformas,bet kad jos butu-praktiskos,patogios,nebrangios...Man visai patinka UK,ten mokyklos dazniausiai spalvas turi,yra ir mokyklu,kur butinas mokyklos logotipas ir t.t.Bet...siaip paprastoj mokyklelej-megztukas,sijonukas/kelnytes,kelnytes,maikutes...ir kainos ju tikrai pigesnes,nei siaip rubu(aisku ziurint,kokioj parduotuvej)pasiuta irgi is geru medziagu.Zmones perka,net ne po viena komplekta-o po kokius 4-5,visai savaitei.Tarkim kokios kelnytes sesiameciui kainuoja apie 5 svarus(na lyginant su tuo,kiek jie uzdirba blink.gif )Megztukas gal 3 svarai...Nu pavydu net,gaila,kad Lietuvai iki to toli unsure.gif Neskaitant to,kad kiek zinau pradinese mokyklose,net tusinuko nereikia pirkti-viskas duodama mokykloj!Pirkti reikia tik tasyte tokia nedidele(kuri kainuoja gal kokie 2 svarai)-knygutei ir siaip namu darbams...

Papildyta:
QUOTE(Baltupyte @ 2010 07 28, 16:37)
Gal kas pasakysit, kur perkat mergaitėms marškinėlius vienspalvius po sarafanais dėvėti g.gif  Margų visur pilna, o vat vienspalvių nelabai randu unsure.gif

O vienspalviai marskineliai tai kokie? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sensitive @ 2010 07 28, 18:28)
na,pas mus Lietuvelej,kaip visada-biznis is visko daromas.Negana to,kad ir taip viska nuo iki reikia vaikams supirkti,o dar jei butu uniformos tai kainos kosmines.Drauges mergaite i antra klase zygiuoja,tai irgi mokykla nusprende ivesti uniformas,tevai kaip ir sutiko,bet pasiuvo pavyzdy ir pasake kaina-500 lt uz sijonuka,marskinukus ir svarka(pirmokeliui!!!!????)Medziaga,spalvos,pasiuvimas-katastrofa!!!Nei uz dyka tokiu nesinoretu vaikui...Visi tevai kategoriskai atsisake.Na,as uz uniformas,bet kad jos butu-praktiskos,patogios,nebrangios...Man visai patinka UK,ten mokyklos dazniausiai spalvas turi,yra ir mokyklu,kur butinas mokyklos logotipas ir t.t.Bet...siaip paprastoj mokyklelej-megztukas,sijonukas/kelnytes,kelnytes,maikutes...ir kainos ju tikrai pigesnes,nei siaip rubu(aisku ziurint,kokioj parduotuvej)pasiuta irgi is geru medziagu.Zmones perka,net ne po viena komplekta-o po kokius 4-5,visai savaitei.Tarkim kokios kelnytes sesiameciui kainuoja apie 5 svarus(na lyginant su tuo,kiek jie uzdirba blink.gif )Megztukas gal 3 svarai...Nu pavydu net,gaila,kad Lietuvai iki to toli unsure.gif Neskaitant to,kad kiek zinau pradinese mokyklose,net tusinuko nereikia pirkti-viskas duodama mokykloj!Pirkti reikia tik tasyte tokia nedidele(kuri kainuoja gal kokie 2 svarai)-knygutei ir siaip namu darbams...

Papildyta:
O vienspalviai marskineliai tai kokie? ax.gif

Vienspalviai, kad tiktų prie tamsiai žalios spalvos languoto sarafano g.gif Pažiūrėjau pas saviškę garderobe, tai visos bliuzelės margos, tik vieną golfiuką baltą turi, tad teks dabar palakstyti po parduotuves doh.gif Šiaip pas mus uniformos tai nėra labai brangios, virš 200lt. ir tai grąžins pinigus, nes čia visiems vienoda kaina, ir dideliems, ir mažiems pradžiai, po to paskaičiuoja pagal vaiko dydį, kiek sunaudojo medžiagų bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltupyte: 28 liepos 2010 - 18:44
Bet ir kainos, po 500 lt blink.gif

Iš kitos pusės: ar tikrai būtina siūtis tik rekomenduotose siuvyklose g.gif Pas mus nusiperki medžiagą ir siūkis, kur nori, gali ir toj, kur rekomenduoja, gali kitoj, gali, jei sugeba, kokia mama ar močiutė siūti. Yra tik modelis. Va, bendradarbė siuvo būsimam trečiokui, tai viskas išėjo 80 lt.

Atsakyti