Įkraunama...
Įkraunama...

Uniforma mokykloje

QUOTE(Urartu @ 2010 05 11, 10:43)
Prie uniformų mokyklos grįžta būtent galvodamos apie vaikus...
Papildyta:
Dėl savo vaikų tėvai dar ne tokius dalykus padaro irnesakyk.gif

O dėl galimybės būt nepaprastai gražiai apsirengus pavežiot vaiką į kaimo mokyklą - menkniekis... rolleyes.gif

Mano vaikas irgi mokėsi mokykloje be uniformų ir mokykloje su uniformom, taigi taip pat turiu ką palyginti biggrin.gif

Uniforma viso labo yra tik rūbas... Labai supaprastinantis ir vaiko, ir jo tėvų (o ypač mamos) gyvenimą rūbų klausimais... Ir keista stebėti kai kurių mamų begalinį šių dalykų sureikšminimą iki "pajuokos objekto" ar net galimybės keisti mokyklą...

Gal kurios mamos ir padaro tikrai nesiginčiju. Jei rimtai, tai aš tiek labai nesureikšminu šito dalyko ir tiesiog susitaikau su situacija. Tik šiaip retkarčiais su kuo nors padiskutuoju biggrin.gif .
Mano šeimoje nėra drabužių kulto, vienintelė taisyklė, kad jie būtų švarūs ir tvarkingi, todėl neturim mes nei nuoskaudų nei problemų dėl to. Ir noro atrodyti nepaprastai gražiai irgi nėra. Todėl man asmeniškai, uniforma tik papildomas pinigų išmetimas, nes paprastus drabužėlius vis tiek perku.
Atsakyti
QUOTE(šnai @ 2010 05 11, 10:53)
Todėl man asmeniškai, uniforma tik papildomas pinigų išmetimas, nes paprastus drabužėlius vis tiek perku.

bet jų reikia gerokai mažiau... Ir jie gali būti kokie nors, na "neformalesni"...

Nes ryte atsikėlė, snausdamas tą uniformą apsirengė ir gerai... O kai nebūdavo uniformų - žiūrėk, kad normalius džinsus (o ne kokius suplėšytais keliais) apsiautų, kad oranžinio džemperio prie raudono golfo nepasivilktų, nes juk dauguma vaikų rengiasi tuo, kas arčiausiai lentynoje padėta ir kas papuola po ranka... doh.gif
O mokykla vis gi yra "darbo vieta"... Laisvalaikio ir darbo rūbai taip pat šiek tiek skiriasi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 11 gegužės 2010 - 10:03
QUOTE(Urartu @ 2010 05 11, 10:48)
tai geresnį ar tvarkingesnį atrodymą?

Tokie argumentai dažniausiai būna mokyklų valdžios. Ir prestižas ir grožis ir tvarka. Dėl prestižo, nežinau, manyčiau taip mokyklos bando lygiuotis į privačias užsienio mokymo įstaigas. Dėl grožio ir skonio nesiginčijama, čia jau kiek žmonių tiek nuomonių. Dėl tvarkos, tai vėlgi, kaip kas tvarką supranta. Kai kam tvarka yra tiesiog švara (čia jau jokios uniformos nepadės, jei vaikas ir jo šeima netvarkingi apskritai), o kai kam tvarka yra tai, kad nesimatys treninguotų ir plikabambių.

QUOTE(Urartu @ 2010 05 11, 10:58)
bet jų reikia gerokai mažiau... Ir jie gali būti kokie nors, na "neformalesni"...
Nes ryte atsikėlė, snausdamas tą uniformą apsirengė ir gerai... O kai nebūdavo uniformų - žiūrėk, kad normalius džinsus (o ne kokius suplėšytais keliais) apsiautų, kad oranžinio džemperio prie raudono golfo nepasivilktų, nes juk dauguma vaikų rengiasi tuo, kas arčiausiai lentynoje padėta ir kas papuola po ranka... doh.gif
O mokykla vis gi yra "darbo vieta"... Laisvalaikio ir darbo rūbai taip pat šiek tiek skiriasi...

Kai drabužių apskritai nėra daug, tai ir mažiau jų nelabai gali būti. Yra lentyna geresniųjų, išeiginių, yra lentyna "laukinių", yra dalis visai naminių. Periodiškai patikrinus spintas ir pravedus aiškinamąjį darbą, ne tiek daug problemų su apsirengimu. O jei ir nueitų kokią dienelę į mokyklą spalvų nesusiderinęs, tai anokia čia problema, vaikui gi reikia savo stilių atrast biggrin.gif . Man didesnė problema skalbimas to vienintelio švarko. Skalbiau šeštadienį, o šiandien mano dailininkas vėl parėjo su skalbtinu švarku. Ką padarysi, einu skalbt smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Urartu @ 2010 05 11, 10:52)
Nežinau, aišku, kokia jūsų uniforma konkrečiai, bet aš savo vaiko uniformą skalbiu skalbiankėj (ir švarką), nes ji yra akrilaninė, taigi absoliučiai praktiška ir puikiai skalbiasi...

Rugpjūty nupirkome tą uniformą už 70 lt (dar plius keletas marškinių) ir visus mokslo metus ramuma... smile.gif Nei galvos sukt, nei kvaršint, nei ten jokių "gražu", "negražu", "madinga", "nemadinga"...

Pas mus irgi panašiai. Pirma lankėm vieną mokyklą, švarką skalbdavau skalbiankėj, jokių problemų. Nereikėjo daugiau nieko ten, privalomi tik švarkai tiek mergaitėm, tiek berniukam. Dabar iš viso- berniukam juodas kostiumas. Nupirkau vieną geresnį ir vieną švarką už 30 lt iš Maximos, porą atsarginių ,marškinių, kelnes ir ramu.
Atsakyti
Praejusia savaite pradilo uniformos kelnes. Lyginant su praejusiais metais, siokia tokia pazanga: pernai pradilo jau kovo menesi. Bet kai tos kelnes kainuoja 100 litu, noretusi, kad bent vienerius mokslo metus atlaikytu.
O siaip tai man asmeniskai nera sunku rengti savo vaikus, netgi malonu...Ir butu kur kas paprasciau, jei nebutu tu uniformu. Dabar i mokykla eina su uniforma, po pamoku eina i pailginta grupe, kurioje persirengia kitus rubus.
Atsakyti
Uniformos knisa. Nekenčiu susilieti su mase, man amžinai norisi išsiskirti iš kitų. Man patinka formuoti savo stilių, derinti spalvas, gražiai rengtis. Man to reikia kaip gryno oro! Uniforma mane dusina... doh.gif
Bet ji yra gerai tiems, kurie tingi galvoti: "O ką šiandien apsirengti?". Kartais uniformos būna gražios, maloniau žiūrisi, kai visas kolektyvas tvarkingas.
Atsakyti
QUOTE(Urartu @ 2010 05 11, 10:43)
Uniforma viso labo yra tik rūbas... Labai supaprastinantis ir vaiko, ir jo tėvų (o ypač mamos) gyvenimą rūbų klausimais...

galima konkreciai ivardinti kuo butent supaprastina vaiko ir mamos gyvenima rubu klausimu?
Dabar vaikas rengiasi tai ka paduodu/pasakau apsiregti. Turi kelis dzinsus, kelis storesnius bliuzonus, kelis plonesnius ir maikutes trumpomis rankovemis + kojines ir apatiniai. Paprastai tiek rubu per savaite nesudirba, todel skalbiant savaitgaliais nera jokio streso, kad oi kelnias issidirbo, kur iki rytdienos jas reikes isdziovinti iskalbus. Tie patys rubai nesiojami tiek i mokykla (namuose persirengiama), tiek i burelius, tiek sakykim kai eina su mumis. Metu begyje tai yra papildoma atsizvelgiant i situacijas - o ispardavimas, galima nupirkti, o grazus modeliukas - kodel gi nenupirkus, tai ir nejauciant kazkokios finansines nastos, kad vienu metu reikia isleisti simtus vienai apranga + po to dar papildomai rupintis ka vaikas rengsis pvz po mokyklos eidamas su mumis i kina ar vaziuodamas i bureli.
Atsakyti
QUOTE(Urartu @ 2010 05 11, 09:52)
Nežinau, aišku, kokia jūsų uniforma konkrečiai, bet aš savo vaiko uniformą skalbiu skalbiankėj (ir švarką), nes ji yra akrilaninė, taigi absoliučiai praktiška ir puikiai skalbiasi...

Rugpjūty nupirkome tą uniformą už 70 lt (dar plius keletas marškinių) ir visus mokslo metus ramuma... smile.gif Nei galvos sukt, nei kvaršint, nei ten jokių "gražu", "negražu", "madinga", "nemadinga"...

manyškiui vienas švarkas kainavo 120lt, dabar dar pabrango, tokia neparduodama, tik reikia pasisiūti siuvykloje...iš pusvilnės sad.gif o manyškis kaskart susiteplioja, pagaliau aš vis gi pradėjau skalbti skalbenkoj, nes kitaip kasdien vaikšto murzinas - neišisvalo tas švarkas, ir aš nespėju kasdien jį valyti.... nzn atrodo, būtų taip paprasta - džinsai ir bliuzonas ir pirmyn verysad.gif susitepliojo - tą į skalbenkę, užsideda kitą ir viskas.

O dėl tų madų - man atrodo, ir su uniformais vaikai suranda kaip pasipuikotis prieš bendraklasius, forma čia nieko nekeičia. Pagaliau ir ji gali būti blizganti nauja, arba nuskalbta trečios kartos... Ir tikrai padorus džinsus bei bliuzoną lengviau surasti, negu mokyklinį švarką, ir geriausiai ne vieną...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 11 gegužės 2010 - 20:41
Gimnazijose dažniausiai būna, kad reikia eiti su uniforminiu sijonu, pėdkelnėm, baltais po apačia marškiniais. Visų sijonų ir švarkų medžiaga ta pati, jokio nukrypimo negali būti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mane barė: 12 gegužės 2010 - 16:13
QUOTE(Mane barė @ 2010 05 12, 17:12)
Gimnazijose dažniausiai būna, kad reikia eiti su uniforminiu sijonu, pėdkelnėm, baltais po apačia marškiniais. Visų sijonų ir švarkų medžiaga ta pati, jokio nukrypimo negali būti.

Pritariu tau, kad uniforma vyresneliams nebereikalinga nes neleidzia atsiskleisti savitam stiliui, bet pradinukams manau ji net labai reikalinga, taip manau formuojamas vaiko poziuris i mokykla, turi buti tvarkingas joje, mieste laisvai, o kieme dar kitaip, manau, kad prdzioje turi buti uniformos, o paskui tebunie laisve.
Nors velgi va kokybe musu mokyklos uniformos irgi nekokia doh.gif , svarkelis apsivele, kelnes isdilo, tik kaklaraistis liko sveikas ax.gif Nu bet sakiau, kad kitiems metams iskart dvejas kelnias pirksiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Nieko nera graziau kaip tvarkinga mokykline uniforma. Dar graziau-jei ji butu su mokyklos emblema. Mokinys jaustusi mokyklos atstovu, tai ipareigotu ji gerbti savo uniforma, kontroliuoti elgesi....na ,man tai labai grazu uniformos.
O dabar-ypac vyresniu klasiu mokines,tai nesuprasi ar ji mokine ar striptyzo sokeja ar dar kas....kartais bjauru net buna, ypac jei netvarkinga. Laisvalaikiu gali save reiksti kaip nori,bet mokykloj mokinys turi buti tvarkingas.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 11 11, 15:51)
su tokia uniforma ir as sutikciau.
Pvz neskaitant apatiniu rubu, batu, striukes, aksesuaru sunaus kasdieninine apranga kainuoja ne daugiau 60-70 LT ( kelnes + dzemperis).

Ir aisku mergaitems saltuoju metu laikotarpiu privalo buti kelnes, o ne sijonai.

As labai Jums priariu smile.gif
Atsakyti