Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

QUOTE(juranda @ 2005 11 11, 09:53)
Sveiki, norejau gauti jusu patarima.
Mano sunelis 4.5m, vakar pradejo karsciuoti....iskart itariau, kad mums prasidejo vejaraupiai, bet spuogeliu nesimate.Itarimai del vejaraupiu kilo todel, kad labai daug vaiku darzelyje jau yra susirge.
Siandien nedidele temperatura laikosi, bet spuogeliu vis dar nera. Gal kas zinot ar spuogeliai atsiranda po temperaturos, ar pries ja?O gal mums tai ne vejaraupiu pradzia?
Laukiu patarimo

Sveikute,
tavo vaikeliui jau turbut per tas pora dienu isaiskejo, ar vejaraupiai ar kokia kita liga. Nors dazniausiai vejaraupiai prasideda nuo berimo, ar kartu berimas su temperatura, ir temperatura laikosi tol, kol beria, po to belieka tik uzsigydyti berimukus.
Mano dukryte sirgo 3 metuku, laaabai sunkiai!!! Ir vien todel dabar esu uz skiepijima, net jei imunitetas igyjamas ir ne visam gyvenimui (beje, persirgus vejaraupiais kartais imunitetas taip pat nesusidaro, ir siaip medicinoje nieko nera neimanomo).
Buvo labai isberta, sveikos vieteles nebuvo, net burnyte, akytes, padidejo limfmazgiai, negalejo normaliai pasislapint, temp laikesi keturias dienas. verysad.gif
Kas labai padejo ir kitoms mamytems patariu - priesalerginiai vaistukai, mes gerem Aerius, tai jie mazina niezuli, patinima, mazylis nesikaso thumbup.gif
Tepem zaluma, ir todel labai tiksliai matem, kada jau nebera nauju spuogeliu.
Savo antra dukryte tikrai skpiepysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2005 11 11, 12:48)
abu vaikai jau prasirgo vejaraupiais. Sunus sirgo taip - pabuvo siek tiek isbertas kokia savaite ir viskas. Jokios temperaturos, nieko. Gal gali man paaiskinti, kokia dar imanoma lengvesne vejaraupiu forma.

Taigi ir neskiepyti vaikai gali lengvai persirgti, to niekas neneigia. Tik kaip žinoti, kuris kaip sirgs? Jūs tik džiaukitės, kad lengvai pesirgote. Bet virusas jau liko organizme visam gyvenimui. Kokia dar įmanoma lengvesnė vejaraupių forma? Ką aš žinau, gal penki spuogai, išnykstantys po trijų dienų?
Atsakyti
Pamaniau informuosiu.
Kas gyvenate Vilniuje, Balsiuose saugokites vejaraupiu viruso. Juo jau sirgo, mano ziniomis, 3 zmones. Ash ketvirta auka, bet antraip nei kiti izoliuotas. Sulaukiau dvieju sveciu, pirma diena, dar nepasirodzius simtomam. Jie shiuo virusu dar nesirge. Man 24 ir as nesveikai kenciu. ;-)
va
Atsakyti
visi raso kaip mazi vaikai serga... o man jau 18metu ir susirgau pries tris deinas. is pradziu buvo temperatura iki 38, poto pradejo betri visur , pilva, kojas, nugara, galva, visa kuna:/ ziauriai niesti net naktimis nemiegu... daktare israse (betadione) bet jis nieko nepadeda, mamaite nupirko zelionkes, ismaliavojo mane:) tai dabar nzn kaip reiks i lauka iseit:) nu bet nesvarbu svarbu kad pasveikt... meto tokiom dideles puslem ir visur, gal kas esat sirge panasaus amziaus padekit pasakykit kokiu vaistu reikai nusipirkt kaip tep, nes nebegaliu kentet...:/
Atsakyti
Siulau nueit į vaistinę ir pasidomėt (arba kas nors iš artimųjų) Acic tabletėmis - jos nepigios, bet verta, nes kai virusas įsismarkauja, jos tikrai efektyvios. Aš tikrai gerčiau. Ir dar kokio Rutinoskorbino, kad imunitetą stiprintų - net ir sergant. Sveik 4u.gif
Atsakyti
Nieko baisaus, nesinervink wink.gif mano vyras būdamas 25m susirgo doh.gif doh.gif biggrin.gif zelionka tepliot nėra būtina-pakanka ir spirito wink.gif zelionka tepliojama tam, kad matytum kurie seni bėrimai kurie nauji-nes kažkaip pagal tai skaičiuojama kuriuo laiku gali užkrėst kitus wink.gif vartojama vaistai nuo alergijos-niežėjimui mažint, tepama spiritu arba zelionka ir acic tepaliuku-tokia mažulytė tutytė visai... jei kamuoja temperatūra-vaistai jai mušti-paracetamolis. Ir viskas-patariu kuo mažiau kasytis, nes gali likti randai wink.gif išgysi wink.gif
Atsakyti
aciu uz patarimus!!
Atsakyti
o kiek mazdaug sergama laiko?? man jaw ketvirta deina, mamaite girdo tavegiliu tai nors normaliai miegu ir nelabai kasaus, bet taip tai tu spuogu pilna visur, tepa zelionke nes ji geriau dziovina, nu reik persirgt ir bus ciki piki:) bet kad tik nebutu kokiu konflikaciju... nu bet tikekimes gereusio!!
Atsakyti
Mano dukra (ji vaikas buvo) sirgo kokias 7 dienas, paskui mažėjo bėrimai ir gijo.
Vietoj ACIKO yra tokio pat poveikio vaistai tūbelėje, tik daugiau ten gramų. Pavadinimo nepamenu, bet vaistininkė tikrai turi žinoti. Jie kainuoja apie 9 Lt. Aišku, reikia pasiteirauti ar vėjaraupių atveju tinka, bet pūsleliniai gydyti jie tikrai geri.
Atsakyti
QUOTE(Image @ 2005 01 11, 09:24)
Kokioje kuno dalyje pirmiausiai atsiranda spuogeliai? Gal pastebejote.
Esu girdejusi lyg galvoje ir ant pilvo.

Kaip tik šiandien išbėrė mano dukrą, pirmuosius spuogus pastebėjau ant nugaros.

Radau tokių patarimų:

Kad vaikas kasydamasis nesusižalotų odos, reikėtų trumpai nukirpti jam nagus, išvalyti panages, galima užmauti pirštines. Būtina švariai ir dažnai plauti rankas.

Maudyti, kai nukris temperatūra. Į vonią įlašinti kalio permanganato tirpalo (vanduo turėtų būti šviesiai rožinės spalvos) ar ramunėlių nuoviro.

Išmaudžius šluostyti švariu, karštu lygintuvu išlygintu rankšluosčiu.

Dažnai keisti baltinius ir patalynę.

Maitinti šiltu, minkštu ar skystesniu maistu. Galima vaikui pasiūlyti valgyti per šiaudelį. Nesiūlyti aštrių, sūrių produktų, citrusinių vaisių.

Ligonio kambarį gerai vėdinti, grindis šluostyti drėgnu skuduru, valyti dulkes.

Stengtis pralinksminti vaiką, atitraukti jo dėmesį nuo ligos, pasiūlyti jam naujų žaidimų.
Taip ligonis užsimirš, rečiau kasysis, neliūdės ir greičiau sveiks.

Atsakyti
Mano 4-metis ka tik persirgo vejaraupiais. Kiekvieno organizmas skirtingas, mes visai sauniai atlaikem tas kelias dienas. Mano rasti ir isbandyti budai pagelbet kencianciam smile.gif
raminanciai voniai pasidaryti avizu maiseli: sauja avizu dribsniu susukt i marliuka, i ji ilasinti 4l. ramuneliu, 4l. levandru eterinio aliejaus ir pakabint po tekancia vandens srove.
I vonia iberiam sauksta juros druskos, o i sauksta migdolu arba saltai spaustu alyvuogiu alieju (extra virgin olive oil) ilasinam 1l. levandru ir 1l. arbatmedzio eteriniu alieju.
Niezejima mazinanti vonia: 100g sodos vonion. Jei turit, pries suberiant soda ilasinkit i ja 1l. ramuneliu, 2l. levandros eterinius aliejus.
Jei spuogeliai uzkariauja ir burna - bandykit skalaut suriu vandeniu i kuri ipilta truputelis valgomojo acto ir medaus.
O siaip bent jau anglai niekuo neteplioja spuogu. Ir dar, patariama nesaugot vaiku nuo potencialaus uzsikretimo vejaraupiais. Nes suaugusiam jais uzsikretus persirgimas gan sunkesnis varijantas nei vaiku . wink.gif
Atsakyti
O kiek laiko tie berimai dažnėja? Ta prasme... šiandien vaiką nuo ryto pabėrė, šiek tiek pilvuką, nugarytę, kojytes. Ant veiduko nei vienos dėmelės. Ar galima tikėtis, kad labai ir nedaugės tų berimų, nes skaičiau straipsnį, kur buvo parašyta, jog išberia staigiai, per vieną dieną visą kūną. Ar dar gali ir maniškį stipriai išbert? Temperatūra nekyla, vaikas linksmas, judrus kaip visada. Beje, vyras vaikystėj persirgo labai lengvai. Ar galima tikėtis, kad ir vaikai panašiai serga kaip ir tėvai tokiom ligom? g.gif
Atsakyti