Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

QUOTE(zelionuska @ 2005 11 08, 15:57)
O jis sirgo ir persirgo normaliai, ar lengviau?

Labai sunkiai nesirgo. Bet mano neskiepytas sirgo lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
Medikai dažnai patys vieni kitiems prieštarauja. Vieni teigia, kad skiepas labai patikimas, kad imunitetas visam gyvenimui. Kiti gi teigia, jog silnu vaikų skiapyti praktiškai nelabai apsimoka, nes jiems tas skiepas net nesuveikia, be to būtina revakcinacija.
Aplamai jei reikia skiepa kartoti po 20 metų kas tai atsimins? Vaikai? Mes mamos? Atrodo kad atsiminsim. Va ir dabar jau mano anyta nepamena ar sirgę jos vaikai tais vejaraupiais ar ne, uz tai ir saugau savo besilaukaincia svogierka nuo savo vaiko kuris gali ant dienu susirgt vejaraupiais.

kai bebūtų bet kūdikio, na tikslaiu 1,5 metų vaiko neskiepyčiau, nes jis jau ir taip pakankamai būna prifarširuotas vakcinomis. O dar jungti šį skiepą su MMR skiepu isvis nenormalu. Vienu metu vaiko organizmas kovos net su keturiom infekcinėm ligom, ir negi visom jom gali susidaryti pakankamas imunitetas? Gaila, kad kolkas Lietuvoje nėra vienvalentės vakcinos nuo kiaulytės (nuo raudoniukės ir nuo tymų yra), tai vaiką jei skiepyčiau tai tik kas kelis mėnesius po vieną vakciną.
Atsakyti
Gaila, kad nemoku įdėti nuorodos, paskaitykit mūsų pediatrės nuomonę.Imunitetas įgyjamas visam gyvenimui. O kad galima maišyti su kitu skiepu, tai ir instrukcijos lapelyje parašyta (jo tik negalima viename švirkšte su kita vakcina maišyti).Na, pagyvensim, pamatysim, bet juk darai viską, kad apsaugotum savo mylimiausią žmogutį nuo skausmo... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marsiukė: 09 lapkričio 2005 - 19:54
Papasakosiu savo istorija. Vaikiukas (4 metai) susirgo tikraja ta prasme pakeliui i Los Angeles - pradejo berti lektuve. Jau isskrendant VIlniuje pakilo 39, bet mes pagalvojom, kad gal nuo streso (labai lauke keliones) ir isskridom...SAKES. Sirgom ZIAURIAI sunkiai. Verke ir vaikas, ir as (o as siaip esu is labai retai verkianciu). Temperatura laikesi penkias dienas, varem apie 40 laipsniu visa laika...O po to isimete i aki...Geriausia buvo, kai daktaras tikrai geroje Los Angeles ligonineje pasake, kad Augustas gali apakti... Viena, ka galiu pasakyti - vaiku rupinosi nepaprastai puikiai, medicinine teachnika ir galimybes stulbino...Bet...pati liga vos neisvare is proto. O idomiausia tai, kad visi daktarai i mus ziurejo kaip i eksponatus - net keli atejo pasiziureti, nes JAV jau 5 metai vaikai nuo vejaraupiu skiepijami privalomai, todel kai kurie net nera mate vaiko, sergancio vejaraupiais smile.gif Tai va. Zinoma, praejus dviems savaitems po musu isvaziavimo, susirgo ir mazasis (2 metai). Sirgo irgi labai sunkiai...ir cia Lietuvoje niekas taip "nesicackino"... Ir vaistu tokiu nebuvo, tai kankinosi dar daugiau... Tai dabar ir nebezinau, ka darysime su treciuoju, taciau tokio kosmaro daugiau nebenoriu cry.gif
Atsakyti
QUOTE(marsiukė @ 2005 11 09, 17:52)
Gaila, kad nemoku įdėti nuorodos, paskaitykit mūsų pediatrės nuomonę.Imunitetas įgyjamas visam gyvenimui. O kad galima maišyti su kitu skiepu, tai ir instrukcijos lapelyje parašyta (jo tik negalima viename švirkšte su kita vakcina maišyti).Na, pagyvensim, pamatysim, bet juk darai viską, kad apsaugotum savo mylimiausią žmogutį nuo skausmo... smile.gif

Keista, bet dažnai skirtingų medikų nuomonės tuo pačiu klausimu būna radikaliai priešingos. Ir keista, kad nemažai paskiepytų vaikų suserga vėjaraupiais. linkiu, kad niekam taip neatsitiktų 4u.gif
O šiaip jau, tai čia tema ne apie skiepus buvo biggrin.gif
O apie skiepus nemažai prirašyta čia
http://www.supermama...showtopic=10639
Atsakyti
Kaiptai"tema buvo"? biggrin.gif Leiskit ir man įstoti į šį"klubą".Mano vyresnėlį šeštadienį,skrendant iš Egipto,pradėjo berti doh.gif Maniau,kad gal po baseino nenusiprausė...Pirmadienį gydytoja patvirtino-vėjaraupiai.Užsikretė dar savaitę prieš atostogas(klasiokai du sirgo).Vaikas neskiepytas,temperatūros neturi,niežėjo tik pirmas dvi dienas.Tepam briliantine žaluma prideginimui ir kad sekti paskutinio spuogelio atsiradimą(galima kitą užkrėsti dar 7 d.po paskutinio spuogo atsiradimo) mirksiukas.gif Čia taip mes rūpinamės kitais mirksiukas.gif Geria Acic tabletes.Šiandien radau tik 2 naujus spuogus galvytėje.
Didžiausia bėda-laukiam,kol mažoji susirgs verysad.gif Ji neskiepyta ir su silpnu imunitetu cry.gif Bet tikimės,kad nebus labai sunki forma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šmigija @ 2005 11 09, 08:20)
Medikai dažnai patys vieni kitiems prieštarauja. Vieni teigia, kad skiepas labai patikimas, kad imunitetas visam gyvenimui. Kiti gi teigia, jog silnu vaikų skiapyti praktiškai nelabai apsimoka, nes jiems tas skiepas net nesuveikia, be to būtina revakcinacija.
Aplamai jei reikia skiepa kartoti po 20 metų kas tai atsimins? Vaikai? Mes mamos? Atrodo kad atsiminsim. Va ir dabar jau mano anyta nepamena ar sirgę jos vaikai tais vejaraupiais ar ne,

QUOTE(marsiukė @ 2005 11 09, 19:52)
Gaila, kad nemoku įdėti nuorodos, paskaitykit mūsų pediatrės nuomonę.Imunitetas įgyjamas visam gyvenimui.

Imunitetas tikrai neįgijamas visam gyvenimui. Būtina revakcinacija po 10 - 20 metų. Kad nepamiršumėm, nuo ko ir kada esam skiepyti, tam yra skiepų pasas.

Butent silpnus (su nusilpusiu imunitetu) vaikus labiausiai ir rekomenduoja skiepyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zigzag: 10 lapkričio 2005 - 23:02
Sveiki, norejau gauti jusu patarima.
Mano sunelis 4.5m, vakar pradejo karsciuoti....iskart itariau, kad mums prasidejo vejaraupiai, bet spuogeliu nesimate.Itarimai del vejaraupiu kilo todel, kad labai daug vaiku darzelyje jau yra susirge.
Siandien nedidele temperatura laikosi, bet spuogeliu vis dar nera. Gal kas zinot ar spuogeliai atsiranda po temperaturos, ar pries ja?O gal mums tai ne vejaraupiu pradzia?
Laukiu patarimo
Atsakyti
Dažniausiai pirma atsiranda spuogeliai o tada pakyla temperatūra (beje ji gali ir nepakilti arba būti neaukšta). Bet gal būna ir atvirkščiai?
Atsakyti
Mano sūnelį pabėrė truputuką ir pakilo temp. Gydytoja iškart pasakė kad vėjaraupiai. ir pridūrė kad karštis gali pakilti iki 41 laipsnio ir laikysis apie 4 dienas. Tai normalu. Ir kai 5 dieną karščio su vaistais nė trupučio nėjo numušt aš išsikviečiau greitąją. Mums ligoninėj pasakė kad jam yra alerginis bėrimas ir įsisenėjęs plaučių uždegimas. Ir jis neserga jokiais vėjaraupiais. Yra baisu kai gydytojos nustato blogas diagnozes, ir nuo labiau kai žinau kad mano vaikiukas vos nenumirė per jų klaidą. cry.gif
Atsakyti
Jezau va nt tokių neišmanėlių gydytoju tai oi kaip pikta gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 11 08, 19:26)
Žinoma, ir paskiepytas žmogus gali susirgti vėjaraupiais kaip ir bet kokiomis kitomis ligomis, nuo kurių yra skiepijami vaikai ir suaugusieji. Bet susirgimo tikimybė yra labai maža bei tuomet sergama pačia lengviausia forma (bent jau taip teigia medikai).

abu vaikai jau prasirgo vejaraupiais. Sunus sirgo taip - pabuvo siek tiek isbertas kokia savaite ir viskas. Jokios temperaturos, nieko. Gal gali man paaiskinti, kokia dar imanoma lengvesne vejaraupiu forma.
Atsakyti