Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

QUOTE(Edmė @ 2008 01 02, 08:02)
Na, mano mažiukas irgi apsirgo vėjaraupiais. Dičkis gruodžio vidurį persirgo, o per naujus ir mažiukas. Kažin temperatūra užkyla tik pirmom ligos dienom, nes dičkis sirgdamas neturėjo temperatūros, o mažiukas vakar turėjo 37,2, šiandien 37,4, nors jį  berti pradėjo 30d. ?

Čia turbūt kiekvienam skirtingai g.gif Mums kaip tik pirmom tik keli spuogeliai pasirodė ir jokios temperatūros. Pagrindinis bėrimas buvo 3-4 dieną, o aukšta temperatūra dar ir 5 dieną kilo doh.gif Mažiukas sirgo daug stipriau nei vyresnė sesė.
Atsakyti
Man irgi teko "džiaugsmas" sužinot, kas tai per bjaurybė. Vyresnėlis labai lengvai persirgo, maniau ir mažyliui, kuriam ką tik 9 mėn. suėjo, lengvai sirgs. O gavosi baisiai, man jau skauda žiūrint į jį, ypač tą vietą, kur sauskelnės doh.gif . Vadinam Šrekiuku, šiandien dar patepiau Psylobalsam'u, info lapelyje rašo, kad tinka sergant vėjaraupiais. Jis vėsina, nuima niežulį, nereik Tavegyl'io duot tada. Galva ar ilgai bus žalia. Jei keli spuogai, tai gal ir nereik tos briliantinės žalumos, bet kai jų milijonas ir dar tokios pūslės, tai geriau matosi, kur nauji dygsta.
Atsakyti
Galvojame paskiepyti savo mažylę nuo vėjaraupių. Aišku, gaila, kad vakcina nekompensuojama, bet gal pavyks šios ligos išvengti ateityje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(astux @ 2008 01 03, 23:32)
Man irgi teko "džiaugsmas" sužinot, kas tai per bjaurybė. Vyresnėlis labai lengvai persirgo, maniau ir mažyliui, kuriam ką tik 9 mėn. suėjo, lengvai sirgs. O gavosi baisiai, man jau skauda žiūrint  į jį, ypač tą vietą, kur sauskelnės doh.gif  . Vadinam Šrekiuku, šiandien dar patepiau Psylobalsam'u, info lapelyje rašo, kad tinka sergant vėjaraupiais. Jis vėsina, nuima niežulį, nereik Tavegyl'io duot tada. Galva ar ilgai bus žalia. Jei keli spuogai, tai gal ir nereik tos briliantinės žalumos, bet kai jų milijonas ir dar tokios pūslės, tai geriau matosi, kur nauji dygsta.

Ir mes šrekiuką per kalėdas turėjom doh.gif Šiaip tas psilobalzamas nelabai nuima niežulį. Vyresnėlė kai sirgo, tai buvom nusipirkę, bet jai nepadėjo. Užtat mažiukui kartą sugirdžiau tavegilio ketvirtuką, baisu net žiūrėt į jį buvo doh.gif
Atsakyti
sakykit, o tepti spirituku kada, kai atsiranda naujas spuogelis, ra kai jis plysta?
beje, gyd skambinau, sake, jokia zelionke tepti nereikia ... kaip suprast?
Atsakyti
Mano vyresnelis is darelio parsinese si dziaugsma, sergame antra diena. Tepam "zelionke" tai visas zalias, irgi vadinam srekiuku. Jis tik taip ir leidziasi tepamas, nes panasus i Sreka, dar filma paziuri tuo paciu lotuliukas.gif Na kol kas nieko baisaus, temp uzkyla iki 38.4. Reiks pabandyti nusipirkti to Almagel A, bent veidukui tepti, nes kazi kaip atprausti vaika reikes.
Labiausiai bijau del mazosios, jai tik 3 men. maitinu pati, bet gydytoja sake tai nieko bendro neturi, vistiek gali susirgti. O po kiek laiko jai gali islisti vejaraupiai? g.gif Kai vyresneli baigs berti, dar per 21 d. gali pasireiksti?
Atsakyti
QUOTE(dajolu @ 2008 01 05, 21:35)
Mano vyresnelis is darelio parsinese si dziaugsma, sergame antra diena. Tepam "zelionke" tai visas zalias, irgi vadinam srekiuku. Jis tik taip ir leidziasi tepamas, nes panasus i Sreka, dar filma paziuri tuo paciu  lotuliukas.gif Na kol kas nieko baisaus, temp uzkyla iki 38.4. Reiks pabandyti nusipirkti to Almagel A, bent veidukui tepti, nes kazi kaip atprausti vaika reikes.
Labiausiai bijau del mazosios, jai tik 3 men. maitinu pati, bet gydytoja sake tai nieko bendro neturi, vistiek gali susirgti. O po kiek laiko jai gali islisti vejaraupiai?  g.gif  Kai vyresneli baigs berti, dar per 21 d. gali pasireiksti?

dajolu. musu vaikai labai panasaus amziaus. mano vyresnysis irgi gimes 2004 balandi, o antrasis - 2007 rugsejy, tik kad abu vyrukai smile.gif
vyresniajam vakar pastebejau viena spuogeli ant pilvo, vakate jau daugiau buvo, o siandien dar daugiau. temperatura vakar buvo 37.4, siandien dar nera... vakar valgyti labai nenorejo, siand valge pusrycius, na ziuresim, kaip cia bus toliau...

gyd skambinau, sake, dabar niekas nebetepa jokia zelionke g.gif as tepu paprastu spiritu, bet kol kas jis visai nesikaso, gal veliau turi pradeti??? o del maziuko irgi bijau, bet skao, kad maziukai lengviau praserga, nes nemoka kasytis g.gif
parasyk, kaip jum sekasi?
Atsakyti
tauskalyte tikrai musus vaikuciai labai panasaus amziaus 4u.gif

Na va po nakties atsikele maziau isbertas, tikiuosi kad nebebers labai stipriai. Pradejo is pirmuju spuogeliu darytis sasiukai ir pradejo kasytis doh.gif Diena tai nusaugosi, kad labai nesikasytu, bet nakti g.gif Tempos ir vakar vakare turejom, siandien is ryto nera. Nu ziuresim gal gi lengvai pavyks issikapstyti.
Valgyt maniskis, tai valgo truputuka maziau, bet vis uzsipraso kazko. Labai daug vandens geria.
O del vaistu tai nesuprasi tu gydytoju, vieniems neleidzia "zelionke" tepti, kitiems tik "zelionke" liepia. Mums liepe tepti, manau blogiau nebus. Svarbiausia neleisti nusikasyti iki zaizdeliu, kad nesupuliuotu ir neliktu po to randeliu.
Atsakyti
dajolu, gal dar is Kauno busi? jei nenori cia, gali man parasyti i az :-)
na, mano kleckas tai baisiai isbertas, bet tempos beveik nera, vaka vakare gal keliso dalys buvo, 37.5, atrodo, ryte siandien aisku dar nera. nakti irgi nekarsciavo.
as nelabai suprantu su tais spuogeliais. ar pradeda niezteti, kai sprogsta tos puslytes? as tepu visus is eiles spuogelius, nors labai daug yra tiesiog raudonu spuogeliu, bet ne puslyciu, gal veliau tie spuogeliai po kiek laiko virsta puslytem, kurios dar po kiek laiko sprogsta? o ka reikia tepti, ar tas puslytes, ar tuos raudonus spuogelius be puslyciu, ar tada kai sprogsta tos puslytes?
Atsakyti
QUOTE(tauskalyte @ 2008 01 07, 08:38)
dajolu, gal dar is Kauno busi? jei nenori cia, gali man parasyti i az :-)
na, mano kleckas tai baisiai isbertas, bet tempos beveik nera, vaka vakare gal keliso dalys buvo, 37.5, atrodo, ryte siandien aisku dar nera. nakti irgi nekarsciavo.
as nelabai suprantu su tais spuogeliais. ar pradeda niezteti, kai sprogsta tos puslytes? as tepu visus is eiles spuogelius, nors labai daug yra tiesiog raudonu spuogeliu, bet ne puslyciu, gal veliau tie spuogeliai po kiek laiko virsta puslytem, kurios dar po kiek laiko sprogsta? o ka reikia tepti, ar tas puslytes, ar tuos raudonus spuogelius be puslyciu, ar tada kai sprogsta tos puslytes?

nea, as ne is Kauno mirksiukas.gif

maniskis ir neblogai taip isbertas, bet jau nuo vakar pietu naujai nebeberia ir temperatura nebekyla. Tik gyjantys labai niezti, vis saugau kad nesikasytu. Pradejau girdyti toki sirupa, kad nuimtu niezuli.
O tepiau visus spuogelius ir puslytes, ir tuos raudonus. Nes is tu raudonu susidaro puslytes, tai patepus juos uzdziovino ir nesusidare puslytes. Niezti tas sprogusias puslytes, kai jau uzsideda sasiukas.
As tik dabar nebzinau ka daryti, kai naujai nebeberia g.gif ar dar tepti zelionke ar jau paprastu spiritu. Bet speju dar siandien vakare patepsiu zelionke ir paskui tepliosiu spiritu. Svarbu kad uzdegintu ir viskas. Ir labai bijau maudyti ji, baisu kad nesikomplikuotu paskui, nors temperaturos ir nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dajolu: 07 sausio 2008 - 15:35
del maudymo, tai mano gyd bent jau labai pataria maudyti, net jei ir yra temperatura, tik neauksta, jei tik kokie 37 su biskiu, jei daugiau, tai gal geriau ir nemaudyti.
pas mus tu sasiuku dar nedaug, matyt todel dar ir nesikaso stipriai
Atsakyti
QUOTE(dajolu @ 2008 01 07, 16:27)
nea, as ne is Kauno  mirksiukas.gif

maniskis ir neblogai taip isbertas, bet jau nuo vakar pietu naujai nebeberia ir temperatura nebekyla. Tik gyjantys labai niezti, vis saugau kad nesikasytu. Pradejau girdyti toki sirupa, kad nuimtu niezuli.
O tepiau visus spuogelius ir puslytes, ir tuos raudonus. Nes is tu raudonu susidaro puslytes, tai patepus juos uzdziovino ir nesusidare puslytes. Niezti tas sprogusias puslytes, kai jau uzsideda sasiukas.
As tik dabar nebzinau ka daryti, kai naujai nebeberia  g.gif  ar dar tepti zelionke ar jau paprastu spiritu. Bet speju dar siandien vakare patepsiu zelionke ir paskui tepliosiu spiritu. Svarbu kad uzdegintu ir viskas. Ir labai bijau maudyti ji, baisu kad nesikomplikuotu paskui, nors temperaturos ir nera.

Atsakyti