Gal radot būdą kaip "atskalbt" vaiką nuo "zelionkės" ?
QUOTE(a79 @ 2007 12 20, 14:00)
Po keliu dienu zelionke pati isgaruoja arba nusivalo i patalyne
mums 2.9m suneliui,irgi vejarupiai,bet kaip vargstam,visas kunas isbertas ,trecia diena siandien,verkiam abu,net delnai,lupos,lyt.organai,visas kuunas,negi taip turi but<>?tepam zelionke....
gal kas bandet arbatmedziu aliejaus,ar maiset su kuo nors pvz zelionke<>?man aptepus matau pagerejima,labiau sauseja,tik ,kad raso nuo 5metu galima ,ir,kad reikia 2-3lasus sumaisyt su geliu ar dar kuom,tai svartau ar galima su zelionke
Mano mažasis 3-jų metukų irgi darželyje užsikretė vėjaraupiaus. Žiauriai išbėrė visą kūnelį, gydytoja sakė, kad tik su zelionke tepti, klausiai ar yra kitų vaistų sakė, kad ne , nors daugelis sako, kad yra. Šiandien sergame jau 7 diena ir jau ketvirta diena, kaip neatsiranda naujo spuogelio. Man sakė, kad negalima vaiko maudyti kol serga. Ar tai tiesa?
QUOTE(baltagulbe @ 2007 12 23, 18:39)
Mano mažasis 3-jų metukų irgi darželyje užsikretė vėjaraupiaus. Žiauriai išbėrė visą kūnelį, gydytoja sakė, kad tik su zelionke tepti, klausiai ar yra kitų vaistų sakė, kad ne , nors daugelis sako, kad yra. Šiandien sergame jau 7 diena ir jau ketvirta diena, kaip neatsiranda naujo spuogelio. Man sakė, kad negalima vaiko maudyti kol serga. Ar tai tiesa?
mes kai sirgome,tai daktare kaip tik liepe kuo dazniau maudyti jei neturi temperaturos
QUOTE(a79 @ 2007 12 20, 13:00)
Aš dičkei su salicilo spiritu pravaliau tuos žalius plotelius, o mažoji nesiduoda Tai šiaip viskas jau naturaliai atsiplove, bet kada galvoje isnyks tai neisivaizudoju
QUOTE(baltagulbe @ 2007 12 23, 18:39)
MUm taip pat sake jei nera tempareturos, ir tuo labiau jeigu jau neberia, tai maudyti kuo dazniau, šiek tiek galima įdėti kalio permanganato
Pas mus irgi kaldos su vėjaraupiais. sesė kažkaip lengvai prasirgo, o mažiulis, kuriam 10 mėn labai vargsta Jau bėrimai atrodo baigėsi, nes jau neliko turbūt vietos neišbertos Bet vis pakyla aukšta temperatūra. Šiandien jau 5 diena, kažin kiek dienų gali ta temperatūra kilti? ... šiaip jis žvalus toks, kaip ir atrodo viskas gerai, bet vistiek labai neramu, kad ko nepražiopsočiau. Kad paskui netektų savęs graužt, kad ko nepastebėjau
Teko ir mums sitas dziaugsmas per pacias Kaledas .......
Didzioji (5 metai)persirgo labai lengvai: viena diena temperatura pakilo, antra diena atsirado keli spuogeliai, o trecia diena jau sveika buvo.
O maziuke (5 men) kaip vargo, baisu net prisiminti 5 dienas laikesi temperatura 39.5, vaistais numusdavau tik kokiai valandai, paskui vel kildavo. Isbere visa kuneli, veiduka, burnyte negalejo nie miegot normalai, nei valgyt ....... Atrode, niekad nesibaigs sis kosmaras. Jau ir i ligonine buvau pasiruosus vaziuot Bet aciu dievui neprireike, sesta diena temperatura sumazejo iki 37.5, septinta diena ir visai nukrito Bet kunelis tai vieni sasai dabar O sako,kad MP maitinamai vaikai iki 6 men. vejaraupiais neserga.....
Zelionke tepliojom tik kuna, o ant veiduko ir galvytes tepem Almageli (kazkuri mamyte jau minejo si vaistuka) - mums jis labai tiko, ir puslytes nudziovino, ir lengvai nusiplove. Dabar sasiukus saltalankiu aliejum tepam, kad uzgytu greiciau.
Na o mamytems, kuriu vaikuciai irgi taip sunkai serga linkiu dideles kantrybes Musu gydytoja sake, kad temperatura turi sumazeti jau 6 para, o jeigu nenukrenta, tada jau reikia i ligonine - nes vejaraupiai gali sukelti ivairiu komplikaciju - isberia vidaus organus, gali sutrikti virskinimas ir pan. Bet taip buna gana retai
Didzioji (5 metai)persirgo labai lengvai: viena diena temperatura pakilo, antra diena atsirado keli spuogeliai, o trecia diena jau sveika buvo.
O maziuke (5 men) kaip vargo, baisu net prisiminti 5 dienas laikesi temperatura 39.5, vaistais numusdavau tik kokiai valandai, paskui vel kildavo. Isbere visa kuneli, veiduka, burnyte negalejo nie miegot normalai, nei valgyt ....... Atrode, niekad nesibaigs sis kosmaras. Jau ir i ligonine buvau pasiruosus vaziuot Bet aciu dievui neprireike, sesta diena temperatura sumazejo iki 37.5, septinta diena ir visai nukrito Bet kunelis tai vieni sasai dabar O sako,kad MP maitinamai vaikai iki 6 men. vejaraupiais neserga.....
Zelionke tepliojom tik kuna, o ant veiduko ir galvytes tepem Almageli (kazkuri mamyte jau minejo si vaistuka) - mums jis labai tiko, ir puslytes nudziovino, ir lengvai nusiplove. Dabar sasiukus saltalankiu aliejum tepam, kad uzgytu greiciau.
Na o mamytems, kuriu vaikuciai irgi taip sunkai serga linkiu dideles kantrybes Musu gydytoja sake, kad temperatura turi sumazeti jau 6 para, o jeigu nenukrenta, tada jau reikia i ligonine - nes vejaraupiai gali sukelti ivairiu komplikaciju - isberia vidaus organus, gali sutrikti virskinimas ir pan. Bet taip buna gana retai
QUOTE(Mylimukas @ 2007 12 28, 00:40)
Šiandien jau 5 diena, kažin kiek dienų gali ta temperatūra kilti? ... šiaip jis žvalus toks, kaip ir atrodo viskas gerai, bet vistiek labai neramu, kad ko nepražiopsočiau. Kad paskui netektų savęs graužt, kad ko nepastebėjau
Pasikonsultuokit su gydytoja Mat buna, kad vejaraupiai komplikuojasi i meningita ar kita sunkia liga(bent jau mums gydytoja rekomendavo pradeti vartoti antibiotikus po penkiu dienu temperaturos, ir tik del meningito baimes).
QUOTE(sena pažįstama @ 2007 12 28, 13:59)
Pasikonsultuokit su gydytoja Mat buna, kad vejaraupiai komplikuojasi i meningita ar kita sunkia liga(bent jau mums gydytoja rekomendavo pradeti vartoti antibiotikus po penkiu dienu temperaturos, ir tik del meningito baimes).
Tai vat vakar buvo pas mus gydytoja, viską apžiūrėjo ir sakė, kad viskas kaip ir gerai. Bet vakare vėl užkilo temperatūra, tai tada ir parašiau. Šiandien kol kas temperatūros nėr (3k nusispjaunu). Jau meldžiuosi, kad tik čia ir būtų pabaiga