Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 09 16, 21:25)
Nenoriu buti ikiri bet mamos gal yra kurios savo vaikucius paskiepino nuo vejaropiu?Kaip  tas skiepas ar pasiteisina kad vaikas arba nsuserga arba praserga labi nezymiai?

siaip sako, kad jei ir uzsikres vaikas, tai sirgs labai lengva forma
O kaip ten bus tikrai, manau po kiek metu suzinosime, nes juk tai naujas skiepas (jei neklistu) g.gif
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 09 16, 21:25)
Nenoriu buti ikiri bet mamos gal yra kurios savo vaikucius paskiepino nuo vejaropiu?Kaip  tas skiepas ar pasiteisina kad vaikas arba nsuserga arba praserga labi nezymiai?

Mano nuomone, nuo vejaraupiu vaiku skiepyti neverta schmoll.gif Nebent tik suaugusius, kurie nepersirge, nes jiems liga pavojinga, o vaikai-labai lengvai pernesa sia liga, ir kuo mazesni, tuo lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nebijau @ 2007 09 17, 16:37)
Mano nuomone, nuo vejaraupiu vaiku skiepyti neverta schmoll.gif Nebent tik suaugusius, kurie nepersirge, nes jiems liga pavojinga, o vaikai-labai lengvai pernesa sia liga, ir kuo mazesni, tuo lengviau mirksiukas.gif

O va cia ir nesutinku, nors rasoma, kad nepatartina ikimokiklinio amziaus vaikus skiepyti, bet mano 10 metu sunus prasirgo sunkiai, o dabar uzsikrete ir sesute 2 metu, sergam ir sunkiai, visa ziauriai isberta, ir vel visas sikniukas, veidas ir t.t. Ziuresim kaip bus veliau verysad.gif

Buciau zinojusi, skiepyciau nesusimastydama, visgi ne visi praserga lengvai, pas mane abu sunkiai, nors tikejausi, kad dukra maza, praeis lengvai... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnele @ 2007 09 18, 09:37)
bet mano 10 metu sunus prasirgo sunkiai, o dabar uzsikrete ir sesute 2 metu, sergam ir sunkiai, visa ziauriai isberta, ir vel visas sikniukas, veidas ir t.t. Ziuresim kaip bus veliau verysad.gif

Kaip kas supranta sunkiai mirksiukas.gif Man atrodo, kad tai nera sunku buti isbertai visa kuna, tai naturalu, kad kasosi, kad niesti, kad buna temperatura, kad ir sloga(bent jau maniskiams) pristojo-tai nesunku. Tai iveikiama. 4u.gif Va teko kaimyna matyti, kai tris savaites su 42 isgulejo ir praklejojo blink.gif O paskui isveze i ligonine ir komplikavosi jam i stuburo nervu ligas kokias, nebepaejo net doh.gif Va cia tai sunku buvo ir jam, ir jo zmonai, kuri nusigalavo per menesi laiko drinks_cheers.gif O savaite vaikams pazaliuoti ir buti jautresniems, nei iprasta-labai lengva irnesakyk.gif Juk tokiu komplikaciju, kaip mano kaimynas neteko jums matyti, ar ne?
Atsakyti
Na neteko...ir tikuosi kad neteks blink.gif
Bet vistiek nelengva, vienas prasirgo, 10 dienu reikejo mastyti kur kisti, kas priziures, tas tik pasveiko, kita dabar doh.gif Zinoma, prasirgs ir bus baigta, nes ka dabar apie skiepa internete pasiskaiciau, vel subalamutinta

Optimalus vaikų skiepijimo laikas: nuo 12 iki 18 mėnesių amžiaus arba bet kada vyresnio amžiaus, jeigu jie nesirgo vėjaraupiais. Skiepijimas vienkartinis.

Vakcinacija taip pat rekomenduojama paaugliams ir suaugusiesiems, nesirgusiems vėjaraupiais. (Skiepijant vėjaraupių vakcina ”Okavax” Biken, ir vyresni kaip 12 metų amžiaus asmenys skiepijami vienąkart.) Imunitetas tęsiasi ne mažiau kaip 20 metų. Vėjaraupių vakcina valstybės nedotuojama. Orientacinė kaina, skiepijant “Okavax” vakcina, – 115 Lt.

Va, idomumo delei g.gif
Tai gal geriau tikrai prasirgti...bent jau kolkas, kol visi nepriejo vieningos nuomones biggrin.gif
Atsakyti
sveikos msmytes as taip pat pasimetus del to skiepo nezinau net ka daryti verta ar ne nes viena pazystama paskiepijo savo leliu ir tam nuo to skiepo nustojo gamintis erotrocitai kurie reguliuoja kraujo kresejima tai dabar guli ligoninei ir tire maziuka
Atsakyti
QUOTE(nebijau @ 2007 09 17, 13:37)

As taip pat nesutinku nes vejaraupiai labai klastinga ir sunki liga mano kriksto dukra sirgo tai olialia kaip sunkiai ir su auksta temperatura isbalus kaip lavonas ir spuogu visur ir labai daug, o jai tik 2metukai,tad as savo sunu paskiepinau ir tikiuosi nors ir susirgs bet ne taip skaudziai.
Papildyta:
QUOTE(astorr24 @ 2007 09 26, 11:22)
sveikos msmytes as taip pat pasimetus del to skiepo nezinau net ka daryti verta ar ne nes viena pazystama paskiepijo savo leliu ir tam nuo to skiepo nustojo gamintis erotrocitai kurie reguliuoja kraujo kresejima tai dabar guli ligoninei ir tire maziuka

Nu nezinau gal cia ne nuo to skiepo nes mes paskiepinome jokios jokios reakcijos.
Atsakyti
QUOTE(Agnele @ 2007 09 19, 10:23)
Tai gal geriau tikrai prasirgti...bent jau kolkas, kol visi nepriejo vieningos nuomones biggrin.gif

As ir uztai kad persirgt, ir daugiau apie tuos vejaraupius nebegalvot ir pamirst.
O pasiskiepijus nesi garantuotas kad ir po tu 20 metu nieko nebus
Atsakyti
SVEIKOS. įsirašėm ir mes turbūt į vėjauraupių klubo narius biggrin.gif . keistai išbertas jis man (kojytės daugiau, vienas kitas ant pilvo, prie galvos-2 ant kaklo, daugiau nėra), temperatūros neturi,skambinau gydytojai, įtarinėja tik kol kas, bet ryt aišku bus kai pasirodysim. niežti ir manajam. nežinau kuo tepti, čia prirašyta tiek skirtingų tepalų, tik žalumos nenoriu schmoll.gif tavegilis kiek girdejau bjaurus stiprus vaistas, vaikams geriau vengti jo. tai vat ir nežinau kaip padėti bet nepakenkti vaikui g.gif
Atsakyti
QUOTE(agniux911 @ 2007 10 25, 14:30)
SVEIKOS. įsirašėm ir mes turbūt į vėjauraupių klubo narius  biggrin.gif . keistai išbertas jis man (kojytės daugiau, vienas kitas ant pilvo, prie galvos-2 ant kaklo, daugiau nėra), temperatūros neturi,skambinau gydytojai, įtarinėja tik kol kas, bet ryt aišku bus kai pasirodysim. niežti ir manajam. nežinau kuo tepti, čia prirašyta tiek skirtingų tepalų, tik žalumos nenoriu schmoll.gif tavegilis kiek girdejau bjaurus stiprus vaistas, vaikams geriau vengti jo. tai vat ir nežinau kaip padėti bet nepakenkti vaikui g.gif

Sveikit greičiau 4u.gif
Vietoj Tavegilio pasiulyčiau zirteksa pabandyt tik aišku pasitarkit su gyd.
Atsakyti
TAI VAT TIK RYT VĖLAI VAKARE UŽRAŠĖ POLIKLINIKOJ VIZITUI g.gif
Atsakyti
QUOTE(agniux911 @ 2007 10 25, 14:56)
TAI VAT TIK RYT VĖLAI VAKARE UŽRAŠĖ POLIKLINIKOJ VIZITUI g.gif

Jatau šitaip ilgai laukt doh.gif nesamonė schmoll.gif
Atsakyti