Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

QUOTE(Miuzetė @ 2007 07 19, 16:43)
Ligą sukelia Varicella-Zoster virusai, priklausantys Herpes viridae šeimai.
VZV patenka į žmogaus, persirgusio vėjaraupiais, nervų sistemos dorsalinius ganglijus ir išlieka juose visą gyvenimą prislopintos būklės. Ilgainiui VZV gali vėl suaktyvėti ir kliniškai pasireikšti juostine pūsleline (herpes zoster).
Persirgti nesveika  4u.gif .

Vat aš ir nesuprantu kurioj būtent vietoj atsiranda juostinė pūslelinė.Tai kodėl visi ramina ,kad persirgus daugiau sita liga daugiau problemėlių nebus.Aš aplamai pirma kart išgirdau juostinę pusleline kai mano mzulė susirgo.Man prieš pusantro mėn buvo atsiradę ant kairio klubo kazkokios puslytės tai dabar bandau primest ar tai ir nebus ta pati puslelinė.Ir tuo pačiu nuo manes dukriukas galėjo uzsikrėsti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(laimutė07 @ 2007 07 19, 19:03)
Vat aš ir nesuprantu kurioj būtent vietoj atsiranda juostinė pūslelinė.Tai kodėl visi ramina ,kad persirgus daugiau sita liga daugiau problemėlių nebus.Aš aplamai pirma kart išgirdau juostinę pusleline kai mano mzulė susirgo.Man prieš pusantro mėn buvo atsiradę ant kairio klubo kazkokios puslytės tai dabar bandau primest ar tai ir nebus ta pati puslelinė.Ir tuo pačiu nuo manes dukriukas galėjo uzsikrėsti. g.gif

Tai jo taip ir bus!
Atsakyti
mano mergina irgi susirgo vejaraupiais, antra diena kaip beria stipriai, temperatuta gana auksta vakar buvo 39, siandien iki 38, galvojau kad stipriai veiduko neisbers - bet kur tau, visas veidas spuoguotas ir prie pat akytes ir lupyte paberta net ausytese spuogu pilna sad.gif
vaje kaip gaila mazes
o sekmadieni turetum iskeliauti atostogauti, kazi kaip bus
Papildyta:
vaistinėj sakė kad gerai ant veido tepti nuo puslelines tepaliukais....bandau viska tik nezinau kaip bus ax.gif
mazoji nesileidzia teplioti verkai kad skauda g.gif
laukiu patarimu
Atsakyti
QUOTE(kutiene @ 2007 07 25, 10:22)
mano mergina irgi susirgo vejaraupiais, antra diena kaip beria stipriai, temperatuta gana auksta vakar buvo 39, siandien iki 38, galvojau kad stipriai veiduko neisbers - bet kur tau, visas veidas spuoguotas ir prie pat akytes ir lupyte paberta net ausytese spuogu pilna sad.gif
vaje kaip gaila mazes
o sekmadieni turetum iskeliauti atostogauti, kazi kaip bus
Papildyta:
vaistinėj sakė kad gerai ant veido tepti nuo puslelines tepaliukais....bandau viska tik nezinau kaip bus ax.gif
mazoji nesileidzia teplioti verkai kad skauda  g.gif
laukiu patarimu

Nuka gi laikykitės 4u.gif mes persirgom sunkiai pasiskaitinėk as čia išliedavau savo širdgėla.Taip aš tepiau ACIC nuo puslelinės.Mums tikrai padėjo thumbup.gif vaistukai jie brangus kiekis mazas sito preparato ,bet i branguma neziurėjau pir kau tepiau.Jau temp. kiek laikysis tiek ir bers.Nors nevisiem vienodai.Mums labai buvo išberti litiniai org.Tai būdavo kaip pasiusioja vieno kliksmo.Jatau kiek privargom O da toks kūdikis pas mani tik 8 mėn.buvo. doh.gif
Atsakyti
4u.gif siandien mums jau geriau, bent jau dabar, temperaturos nera o ir spuogeliai jau ima uzsitraukineti, nors yra kur ir nulupinejus, prie plaukuciu, matomai labai perstejo nors nuo perstejimo girdau Zyrteko sirupa, ten nuo niezejimu, bet matomai maza vistiek tuos spuogiukus beproto niezti:(
o sakykit kuo lengviausiai nusiplauna briliantine zaluma?
blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(kutiene @ 2007 07 26, 09:47)
4u.gif siandien mums jau geriau, bent jau dabar, temperaturos nera o ir spuogeliai jau ima uzsitraukineti, nors yra kur ir nulupinejus, prie plaukuciu, matomai labai perstejo nors nuo perstejimo girdau Zyrteko sirupa, ten nuo niezejimu, bet matomai maza vistiek tuos spuogiukus beproto niezti:(
blush2.gif  g.gif

Džiugu ,kad jums geriau 4u.gif Aš žalumos nenaudojau tai negaliu pasakyti.Mes pradžioj tepėm fukcinu,o paskui perėjom prie acic/Vartojom tavegili.Nu ji pas tave jau didutė mergytė tai niežėjimo skonį supranta taigi reik labai saugot ,kad veiduko nenusidraskytų.Pas mus veidukas irgi buvo stipriai išbertaslike trysduobytės nors nesikasė nors daktarė ramina,kad duobytės pranyks. sveikit greičiau 4u.gif O kiek parų laikėsi jums temp. mirksiukas.gif
Atsakyti
tongue.gif sveikit merginos 4u.gif
o musu tai dar laukia ateity... thumbup.gif
Atsakyti
laimute, ar tu krūtimi maitinai, kai vėjaraupiais susirgo dukrytė?

Aš vyriausiam naudojau Kristal violetą, jis vandeniniu pagrindu ir negraužia kaip zelionka.

O dabar irgi laukiu ir morališkai ruošiuos, nes turėjom kontaktą. Nors pernai nepaisant kelių kontaktų mano dukrytė taip ir nesusirgo.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 07 26, 22:30)
laimute, ar tu krūtimi maitinai, kai vėjaraupiais susirgo dukrytė?

Aš vyriausiam naudojau Kristal violetą, jis vandeniniu pagrindu ir negraužia kaip zelionka.

O dabar irgi laukiu ir morališkai ruošiuos, nes turėjom kontaktą. Nors pernai nepaisant kelių kontaktų mano dukrytė taip ir nesusirgo.

Ne deja as jau nemaitinu verysad.gif IKi Keturių mėn. valgem mano piena. blush2.gif
Bet man gyd. mano sakė buvo toks atvejis jos praktikoj Dvieju sav, naujagimis labai persirgo sunkia forma nors mama ir maitino taigi ji mane ramino ,kad ne nuo to priklauso. as pusleline juostine apturėjau jau pasitvirtino.daktarė apziurėjo man randai ant sono liko .Taigi ko gero nuo manes ir pasigavo sita liga. verysad.gif
Atsakyti
Man tiesiog smalsu dėl to maitinimo. Sako, jei maitini, tai iki metų neserga vėjaraupiais, nes iš mamos gauna imunitetą. Bet mano patirtis kitokia, sūnų maitinau, o susirgo vėjaraupiais 11 mėn. O dukra buvo 1.5 metų kai nustojau maitinti ir iš karto po to kelis kontaktus turėjom su sergančiais, o ji taip ir nesusirgo.
Sako, kad net ir suaugusiems reikia dažno kontakto su liga, kad imunitetas atsinaujintų. Gal sūnui prasirgus man buvo "imunizacija", kuri ir saugojo dukrą pernai. tai gal šiemet ir mažiukas nesirgs... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kutiene @ 2007 07 26, 06:47)
blush2.gif  g.gif

temperatura laikosi nuo pirmadienio. pirmadieni buvo 37.5 antradieni jau 38.5 treciadieni irgi virs 38 , ketvirtadieni jau buvo 37.5.
gydytoja sake kad berimas vyks kol bus temperatura
aisku nelinksma doh.gif
mums atostogos trumpeja
Atsakyti
Nežinau pasimetusi esu visai.Dabar galvoju,gal jau neskiepyti? doh.gif
Atsakyti