Labas visoms, mano 9-nerių metų mergaitė susirgo, labai kilo temp,visą kūnelį išbėrė ypač veiduką (liko randai trys tokios duobės ant nosies ir prie lūpų) , ir po poros savaičių susirgo mažiukė jai tada buvo lygiai 3 savaitės,nors ir maitinau savo pienuku nepadėjo deja... Tepėm tada psilo balzamu taip patarė daktarė... nedraskė ji tų spuogiukų, bet liko pasekmės vistiek,į patalynę veidukas nusitrynė,po nakties šašiukus iš lovos rinkdavom, dabar tepam Dermatix galvojam gal sumažės kažkiek randukai, juk mergaitei taip svarbu veidukas,mažiukė tada dar sunkiau prasirgo,ant veiduko dvi duobytės liko, bet kaip užpakaliuką tada buvo išbėrę, nuo vėjaraupių gydėm mėnesį nes kai trukinėjo tos pūslytės kažkaip pradėjo šusti...žodžiu žiauri liga,tokia labai jau nemaloni...
pas mus tai 37.4 C irgi 4 para.Bet tai beria žiauriai :verysad:Kada tai baigsis?
mus bere 4paras ir temperatura tiek laikesi(tai vyresnioji)o maže visai be temperaturos persirgo
Ant padukų ar ant rankų plaštakų atsiranda spuogeliai reiškia bėrimas jau eina į pabaigą. Mums bent jau taip gydytoja aiškino, pasitvirtino. Dukrai keli spuogeliai atsirado net ant ausies būgnelio, tai kviečiau pažįstamą LOR gydytoją į namus (buvo savaitgalis). Paaiškino, čia dar ne baisu, būna, viduje, ant šlapimo pūslės išberia, tada gaunasi komplikacijos baisios.
Jei buciau zinojusi,kad taip sunkiai sirgsim sia,atrodo ,nekalta vaikiska liga- net nedvejodama buciau pasirinkusi skiepus.
Temperatura 39 laikesi kelias paras.O berimus tai nors voleliu tepk! Sveikos vietos neliko...Bet aciu Dievui viskas baigesi be komplikaciju.Tada guode tik viena mintis,kad sia liga sergama viena karta gyvenime!
Temperatura 39 laikesi kelias paras.O berimus tai nors voleliu tepk! Sveikos vietos neliko...Bet aciu Dievui viskas baigesi be komplikaciju.Tada guode tik viena mintis,kad sia liga sergama viena karta gyvenime!
Sveikutes Liudna bet kogero teks ir mums persirgti sia liga netrukus Lankom darzeli,o cia prasidejo masinis sirgimas vejaraupiais.Mes iki siol dar laikemes.Jau rodes praejo,ir musu nepaliete ta bjaurybe,bet siandien grupeje dar 2 vaikai susirgo Kogero jau nederetu tureti vilciu,kad neuzsikrete ir maniske.Ilgai sirgom besikartojanciais bronchitais,tai bijau,kad nebutu vejaraupiu sunkesne forma Jau kiekviena uodo ikandima atidziai tyrineju,bet aciu dievui iki siol tai ir tebuvo uodo ikandimai.Gaila,kad nespejom paskiepyti dabar jau velu
mano abi skirtingai prasirgo.Ta kuri nevalgi sirgale-sirgo zymiai lengviau beveik be temp.,ir randu neliko,o ta kur fiziskai stipresne-labai sunkiai.Temp 39 kelias dienas,nugara tai is vis zalia buvo,liko daug randu.Per velai suzinojau ,kad maudyt negalima,kol visi sasai nenukrite-sako randeliai gileja.Bet buvo vasaros vidurys ,baisiai karsta-vistiek lauke budavo-kaip neprausi .Nors kita tai maudziau ir nieko Linkiu nesunkiai prasirgt
sveikos mamytes, man ir ta pati beda istiko, bet dabar su tokia problemele susiduriau- patys pirmieji spuogeliai izdygo dukrytes putyteje, ten vidui. dabar jau 4 para prasidejo, bet putyte labai paraudo, net aplink ja, dukryte dazniau sisiuku eina daryt, ir siandien visa nakty praaimanavo, sako popa ir rodo i putyte, tai bijau, kad jau ten tikrai jai iki slapimo pusles nuejo, ir ko ta putyte tokia raudona, net aplink? gal koks uzdegimas gavosi? labai bijau komplikaciju! o daktare, kaip tycia dar ragelio nekelia!
gal kam panasiai buvo? pasipasakokit!
QUOTE(bufytė @ 2007 06 01, 09:11)
sveikos mamytes, man ir ta pati beda istiko, bet dabar su tokia problemele susiduriau- patys pirmieji spuogeliai izdygo dukrytes putyteje, ten vidui. dabar jau 4 para prasidejo, bet putyte labai paraudo, net aplink ja, dukryte dazniau sisiuku eina daryt, ir siandien visa nakty praaimanavo, sako popa ir rodo i putyte, tai bijau, kad jau ten tikrai jai iki slapimo pusles nuejo, ir ko ta putyte tokia raudona, net aplink? gal koks uzdegimas gavosi? labai bijau komplikaciju! o daktare, kaip tycia dar ragelio nekelia!
Vienam berniukui pimpaliuka buvo labai stipriai pazeide,tai net operuoti teko.Tad siulau kaip reikiant uzgulti telefona ir kuo greiciau susisiekti su gydytoja.Tikekimes nebus nieko rimto,bet vistiek geriau kad gydytojas apziuteru.
O mums liga dar nesirodo.Vis apziuriu kuneli,bet nerandu dar nieko itartino.
nu dabar, tai isvis susinervinau, kaip visada as daktarei aiskinu vieni, ji man kita. sako cia nieko tokio su medetku tepalu patepkit, as jai sakau, kad ne spuogeliuose esme, jai juk ten raudona baisiausia, ir skauda, net paziuret neduoda, nebekalbu apie prisilietima! tai kur man dar kreiptis, kad kas man ka aiskiau pakalbetu su manimi, gal tikrai reiktu ten profesonalui kokiam paziuret, o jei kas tikrai negerai, jei kokios komplikacijos!
QUOTE(bufytė @ 2007 06 01, 10:07)
nu dabar, tai isvis susinervinau, kaip visada as daktarei aiskinu vieni, ji man kita. sako cia nieko tokio su medetku tepalu patepkit, as jai sakau, kad ne spuogeliuose esme, jai juk ten raudona baisiausia, ir skauda, net paziuret neduoda, nebekalbu apie prisilietima! tai kur man dar kreiptis, kad kas man ka aiskiau pakalbetu su manimi, gal tikrai reiktu ten profesonalui kokiam paziuret, o jei kas tikrai negerai, jei kokios komplikacijos!
O tai jau kalbejai su gydytoja?Paaiskinai padeti?Gal tuomet reiketu pasiimti mazyle ir tiesiog nusivezti parodyti tai gydytojai(jeigu dirba) Nes mano manymu bent jau apziureti tai tikrai privalo