Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

QUOTE(paulinita @ 2006 12 11, 19:06)
mano dukrele susirgo wejaraupiais .na ka jau padarysi.tepu tik spirita nes zilionkes ji nesileidze.mat zalia.tai ar galima tepti tik su spiritu?jai spuogudaug.

yra tepaliukas dabar "linola sept" sako kad geriau dziovina spuogelius ir netepa jis kaip zelionka. pabandykit sita. mirksiukas.gif
Atsakyti
verysad.gif nu va........ mes irgi nuo vakar kaip kiaušinis velykinis taškuoti doh.gif kaip tyčia ant švenčių apsirgom verysad.gif Nors tiek gerai, kad temp. aukščiau 37,9 nekyla g.gif unsure.gif o spuogėnai tiesiog akyse dygsta - išteplioju, visą apžiūriu, atrodo visus sutepiau, tik žiūrėk, jau naujų pilna doh.gif Kažkur skaičiau, kad pirmiausia ant pilvo ir galvoj atsiranda, bet mums ant nugaros pirmieji iššoko g.gif Tikiuosi, po poros dienų bus lengviau g.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lysa: 17 gruodžio 2006 - 10:14
spuogeliai dygs dar 5 dienas.
o likusias 5 dienas mazes ir baiginesit sirgti.
taigi sekmes jums!!! 4u.gif
linkiu greitai pasveikti!!! 4u.gif
Atsakyti
labutis 4u.gif skaitineju dabar ir as temele apie vejaraupius,nes vidurinioji mano susirgo.praita savaite nejom i darzeli,nes gerem vaistus nuo gerkles uzdegimo,pasveikom,nuejom i darzeli,o ten vejaraupiu karantinas.bet ji jau norejo eiti,nes uzgaveniu sventes lauke,pagalvojau gal nepasigaus tu vejaraupiu.vakar gryzo is darzelio,vakare sukilo temperatura 39,3,tai pagalvojau gal po to gerkles uzdegimo atkrito.bet siandien ryta visas pilvas,nugara ir veidas isberti,taigi sergam vejaraupiais.istepiau visa zelionka ir laukiu ar kiti vaikai uzsikres ar ne.
Atsakyti
QUOTE(veriru @ 2006 12 11, 15:42)
Gal kas zinot kur Vilniuje galima paskiepyti vaika nuo vejaraupiu, nes musu poliklinikoj ner  vakcinos siuo metu  ?  g.gif

pati klausiu - pati atsakau biggrin.gif
jei kam aktualu, pasiskiepyti nuo vejaraupiu galima skiepu kabinete, Vilniuje kalvariju 153 . kaina 137 Lt
Ilgai nebuvo tos vakcinos, bet jau atsirado, tai siandien jau paskiepijom maziu ten smile.gif
Atsakyti
Labai norėčiau sužinoti , ar galima susirgt vėjaraupiais antrą kartą? g.gif g.gif
Mano sunų beria jau kokia savaitę. doh.gif doh.gif Iš pradžių atsiranda rausva dėmelė , po to jau baltas spuogiukas ir iki spauogo su puslele. Man labai labai jau panašu į vėjaraupius, nes tikrai gydžiau nuo to brudo savo sūnų ir vyrą prieš kelis metus. Tik vat nėra temperatūros ir galvoje spuogų nesimato. unsure.gif Bet spuogų tai jau ne vienas ir net ne keli-tuzinas. doh.gif
Dėl viso pikto ištepliojau kaskart atsirandačius spuogelius su "zelionke", duodu zyrtec tabletytę nuo alergijos.
Bet mane bando įtikint , kad tai alergija nuo maisto, tik kaži kodėl nepasireiškė ji anksčiau, nes kažko ypatingo tikrai neprivalgėm?
Aš labai jau bijau, nes manasis pirmokėlis labai jau didelis ligašius, o čia dar velniai žino kas prikibo verysad.gif
Atsakyti
o gli būti taip,kad vėjaraupiai su temperatūra 38 su biški, bėrimas, bet nenieži? mano broliui nustatė vėjaraupius blink.gif aš nesirgus-tai bijau apsikrėst...kiek suprantu apsikrėtimas gali būti tiesiogiai liečiant odą arba lašeliniu būdu...o jei aš neliesiu brolio-tai neapsikrėsiu? ar galima apsikrėst ir per jo paliestus daiktus?jis nečiaudo ir nekosti...ir ar galiu dabar apkrėst kitus žmones tais vėjaraupiais? draugė kviečia į jos vaiko gimdadienį,bet bijau eit...nors man labai keista,kad broliui visai nenieži...(broliui 20 metų)-gal cia dakrarai suklydo?
Papildyta:
QUOTE(voriukai @ 2007 02 26, 23:58)
Labai norėčiau sužinoti , ar galima susirgt vėjaraupiais antrą kartą? g.gif  g.gif

manp draugė sirgo du kartus-pirmas kartas buvo labai sunkus(na,jipati nepamena,bet jos mama pasakojo), antra karta susirgo būdama 13-kos,tai pabėrė ją tris dienas, tenperatūro beveik nebuvo (37,8),o ir bėrimas nedidelis buvo mirksiukas.gif taip,kad įmamona,bet tas antras kartas tai turėtų būti daug lengvesnis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(voriukai @ 2007 02 26, 23:58)
Labai norėčiau sužinoti , ar galima susirgt vėjaraupiais antrą kartą? g.gif  g.gif
Mano sunų beria jau kokia savaitę. doh.gif  doh.gif  Iš pradžių atsiranda rausva dėmelė , po to jau baltas spuogiukas ir iki spauogo su puslele. Man labai labai jau panašu į vėjaraupius, nes tikrai gydžiau nuo to brudo savo sūnų ir vyrą prieš kelis metus. Tik vat nėra temperatūros ir galvoje spuogų nesimato.  unsure.gif Bet spuogų tai jau ne vienas ir net ne keli-tuzinas. doh.gif
Dėl viso pikto ištepliojau kaskart atsirandačius spuogelius su "zelionke", duodu zyrtec  tabletytę nuo alergijos.
Bet mane bando įtikint , kad tai alergija nuo maisto, tik kaži kodėl nepasireiškė ji anksčiau, nes kažko ypatingo tikrai neprivalgėm?
Aš labai jau bijau, nes manasis pirmokėlis  labai jau didelis ligašius, o čia dar velniai žino kas prikibo verysad.gif

labai retas atvejais, sergama ir antra karta - paprastai lengviau persergama... mano pusseseres vyrui irgi antra karta diagnozavo vejaraupius, nors vaikystej jau buvo persirges ax.gif

QUOTE(Ramunita @ 2007 03 03, 12:13)
o gli būti taip,kad vėjaraupiai su temperatūra 38 su biški, bėrimas, bet nenieži? mano broliui nustatė vėjaraupius  blink.gif aš nesirgus-tai bijau apsikrėst...kiek suprantu apsikrėtimas gali būti tiesiogiai liečiant odą arba lašeliniu būdu...o jei aš neliesiu brolio-tai neapsikrėsiu? ar galima apsikrėst ir per jo paliestus daiktus?jis nečiaudo ir nekosti...ir ar galiu dabar apkrėst kitus žmones tais vėjaraupiais? draugė kviečia į jos vaiko gimdadienį,bet bijau eit...nors man labai keista,kad broliui visai nenieži...(broliui 20 metų)-gal cia dakrarai suklydo?

gal brolis lengva forma serga.. nors paprastai suauge sunkiau vejaraupiais serga nei vaikai...
jei tikrai vejaraupiai, tai gali ir tu uzsikresti, net jei pozymiai pasireiks veliau ir tuo paciu uzkresti kitus....
sekmes nesusirgti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veriru: 03 kovo 2007 - 14:39
Vaje,sita ligele zinom jau gerai,kaip tik per Kaledas mazasis pazaliavo biggrin.gif vyresnelis is darzo parnese,bet sirgimas ne vienodas vaiku,vienam 37 su biskiu buvo ir spuogeliu ne daug,o kitas paslikas gulejo 3 dienas su didesne nei 39 temperatura,o spuogu tiek,kad nesimate sveikos vieteles doh.gif
Atsakyti
Man vėjaraupiai tai kaip baubas koks. mažoji sirgo, būdama 1,5 metų. Sesė iš darželio parnešė smile.gif Jai tai pati sunkiasia jos sirgta liga. penkias dienas temperatūra 39, ir nekrenta, į burną jokio maisto, dar ačiū dievui kad gėrė, o spuogų!!! Kai užmigdavo, su piešimo teptuku tepdavau visą, o vokai net užtinę nuo spuogų. vaikas žalias, patalynė žalia, rūbai žali, pusę nakties aš nešioju, pusę vyras, nes kitaip nemiegojo. jau būtų guldę į ligoninę, bet ačiū dievui šeštą dieną nukrito temperatūra.
Atsakyti
mano vyresnioji ka tik prasirgo gan sunkiai vejaraupiais;temperatura pora dienu 39 su biskiu buvo,baisiai visa isberta ir burnos gleivine,tai net valgyt nelabai galejo.o siandien pas sunu ir pas maziuke jau berimu yra,tai buvom pas gydytoja,tai ir jiem vejaraupiai.maziuke tai neturi temperaturos,o pas sunu 37,4.tai gal nors jie lengviau sirgs g.gif
Atsakyti
Susirgom ir mes vejaraupiais, o prasidejo viskas nuo gerkles. Parejo primadieni is darzo su truputi pakilusia temperatura, tai antradieni nuskubejom pas gydytoja, apziurejo, gerkle paraudusi, tai sako infekcija kazkokia pasigavot. O siandien spuogai vienas po kito listi pradejoč aplink raudona, o viduryje vandeninga puslyte. Skambinu gydytojai, nes gi iseigines (mes kaip visada ant iseiginiu susergam doh.gif ),pasakoju kaip ten tie spuogai atrodo, o jai jau viskas aisku,kad mes vejaraupius turim. Va taip, gydysimes dabar, duok Dieve, kad butu lengvesne forma. Bent jau musu gydytoja patare, kad geriausia briliantine zaluma tepti, nors ir yra siuo metu ivairiu tepaliuku. Nemanau, kad vaikas saves zalio issigas, gal tik kiek daugiau nepatogumu su rubais ir patalyne g.gif . Tikekimes, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti