QUOTE(Slapux @ 2005 01 06, 20:39)
Man atrodo kad esme ir yra isdziovinti spuogelius kad jie nepratruktu. Pratrukus atsiranda aplink kruva nauju. Jums pasiseke kad sirgote lengvai. Mums spuogeliu buvo super daug, vaikas buvo visas zalias ir tempa-40. O mazoji susirgo budama 3 savaiteliu amziaus ir prasirgo labai lengvai. Sekmes!
Beje, abiems vaikams po vejaraupiu liko randu
Beje, abiems vaikams po vejaraupiu liko randu

Visi - visi be isimties - spuogeliai pratruksta, isteka juose esantis skystis, tada uzsitraukia zaizdele, atsiranda sasas kuris po kurio tai laiko (ilgesnio ar trumpesnio) pradingsta. Tik jei spuogelis buna mazas, tu net nepastebi, kaip jis pratruksta. Jei didesnis, ispampes spuogas, tai ir zaizdele didesne ir ilgiau gyja.
Kas ta zelione? Spirituotas dazantis skystis, nicnieko daugiau. Spirituotas, kad zaidele dezinfekuot, kai spuogas pratruksta, spalva, kad zinoti, ar dar atsiranda nauju spuogu (nu gal kai kam tai aktualu, nes kol atsiranda nauju spuogeliu, tol sergantysis gali uzkresti kitus). Va ir visa zelionkes nauda. Man visai buvo neidomu, atsiranda tie nauji spuogai ar ne, nes mes nekontaktavom su aplinkiniais. O dezinfekuoti pratrukusi didesni spuoga galima nebutinai zelionke ar raudonu kalio permanganatu, yra daugybe kitu dezinfekuojanciu priemoniu, kaip mano jau minetas menovazinas. O dezinfekuoti (ne sausinti) reikia tam, kad nepatektu ten nesvarumu, nes kai vaikai kasosi, rankos gi nevisada buna nepriekaistingai svarios. Gali patekti nesvarumu, tada susidaro mazas pulinukas, o butent po to pulinuko ir lieka randelis. Bet dauguma randeliu visgi isnykta per metus kitus. Randai lieka tik po didesniu zaizdu, todel manau isnyks ir jusiskiai.
Sveikos. dabar rekomenduoja paskiepyt nuo vejaraupiu. gal kas skiepijo savo maziuka? as visai noreciau, bet nesu tikra, gal vistik geriau, kad persirgtu???
QUOTE(oliushka @ 2005 01 07, 14:49)
Sveikos. dabar rekomenduoja paskiepyt nuo vejaraupiu. gal kas skiepijo savo maziuka? as visai noreciau, bet nesu tikra, gal vistik geriau, kad persirgtu???
Geriau rekomenduoju persirgti. Jei nesusirgsit iki paauglystes, tada skiepykites. Skiepai veikia ribota laika, o buna kad visai nesuveikia - cia nemazai apie tai kalbeta ir visai neseniai:
http://www.supermama...showtopic=14570
Gruodzio men. persirgo vaikai vejaraupiais. Ta proga suzinojau, kad zelionkos nebera vaistinese - nera tokio vaisto. Pirkom pakaitala jodo pagrindu - Betadine. Ir tepti reikia, kad nenieztetu ir nesikasytu, o tai paskui randai liks. Prasirgom ir dabar ramu. Liga nebaisi, tai kad nesigasdinkit.
Kokioje kuno dalyje pirmiausiai atsiranda spuogeliai? Gal pastebejote.
Esu girdejusi lyg galvoje ir ant pilvo.
QUOTE(Image @ 2005 01 11, 09:25)
Kokioje kuno dalyje pirmiausiai atsiranda spuogeliai? Gal pastebejote.
Visu pirma, sako, atsiranda, galvoje. Bet mums pats pirmasis spuogas atsirado vidury pilvo.
sveikos:)
mano vyresneliui i(8 m.)sdygo gal trys spuogeliai ant juosmens, gydytoja net neatpazino vejaropiu:) - sake, jog alergija:), veliau susirgo mazasis (1,7 m.) ziauriai ziauriai:(
temperatura, visa burnyte isopejo, verke ir verke, nieko nevalge. Buvau priversta dar karta rodyti gydytojai. Si israse geriamus ACIC -labai greitai padejo. Bjauri liga, niekam nelinkeciau sirgti tokia sunkia forma, kaip mano mazasis. Buciau zinojus, kad taip blogai bus, buciau senai paskiepijus
mano vyresneliui i(8 m.)sdygo gal trys spuogeliai ant juosmens, gydytoja net neatpazino vejaropiu:) - sake, jog alergija:), veliau susirgo mazasis (1,7 m.) ziauriai ziauriai:(
temperatura, visa burnyte isopejo, verke ir verke, nieko nevalge. Buvau priversta dar karta rodyti gydytojai. Si israse geriamus ACIC -labai greitai padejo. Bjauri liga, niekam nelinkeciau sirgti tokia sunkia forma, kaip mano mazasis. Buciau zinojus, kad taip blogai bus, buciau senai paskiepijus
Kadangi pati ka tik persirgau vejaraupiais ,tai zinau ,kad zelionkes galima rasti vaistinese ,kur gaminami vaistai
Liga tikra bjaurybe.Kad ir ka sakytu gydytojai ,bet zinau jau 3 zmones ,kurie sirgo sia liga 2 kartus.Tarp ju ir as.Gal del to dabar pavyko persirgt ganetinai lengvai ,nepakilus temperaturai tik siaubingai isbertai

Mano vyresnelis pries savaite persirgo sia liga.
Spuogeliai pirmiausiai atsirado galvoje, o po to ir ant pilvo. Gydytoja mums israse dvejus tepalus: psilo-balsam ir viena, kuri reikejo pagaminti vaistineje. Juos reikejo tepti kas dvi valandas pakaitomis. taciau man tai nepatiko: jie abu balti ir nesimato kuriuos spuogelius patepi, o kuriu dar ne. Todel trecia diena nusipirkau zelionkos ir po dar triju dienu mes jau sveiki.
Tiesa, zelionkos gavau pacioje pirmoje vaistineje,ir todel labai nustebau, kaip kazkas forume rase,kad jos nebera pirkti. Labai bijojau del savo menesio laiko sunelio, taciau jis nesusirgo.
Kiek teko skaityti, tai suauge serga daug sunkiau, o vyrams tai viena is nevaisingumo priezasciu.

Kiek teko skaityti, tai suauge serga daug sunkiau, o vyrams tai viena is nevaisingumo priezasciu.
QUOTE(peledziuke @ 2005 01 18, 13:46)
o vyrams tai viena is nevaisingumo priezasciu.
Painioji su parotitu (kiaulyte).
QUOTE(vija @ 2005 01 18, 15:18)
Painioji su parotitu (kiaulyte).
Aciu, kad pataisei - gyveni, zmogau, ir vis mokaisi.