Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

QUOTE(Saule100 @ 2006 06 28, 15:21)
Nedrįsčiau taip teigti. Tas virusas yra labai lakus ir užtenka 1m atstumo užsikrėtimui. Taip kad vaikų kolektyvuose tai neišvengiama.

Mes kažkaip šnekam ir nesusišnekam smile.gif
Specialiai vedžiau savo vaiką į 'vėjaraupių' vakarėlį, kuriame jis superglaudžiai bendravo su sergančiają, bučiavosi ir glostinėjosi, bet kadangi buvo priešpaskutinės inkubacinio periodo dienos, vėjaraupiai prie mūsų neprikibo. Todėl kartoju: paskutinėmis inkubacinio periodo dienomis STIPRAUS IMUNITETO žmonės gali ir neužsikrėsti. Aktyviausias virusas yra pirmosiomis dienomis.

O kolektyvuose greit užsikrečiama, nes kontaktuojama dar nežinant, kad sergama, t.y pirmosiomis inkubacinio laikotarpio dienomis. O kai susergama, į kolektyvus nebevaikštoma smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *~sniege~*: 28 birželio 2006 - 17:24
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 06 28, 18:18)
Mes kažkaip šnekam ir nesusišnekam smile.gif
Specialiai vedžiau savo vaiką į 'vėjaraupių' vakarėlį, kuriame jis superglaudžiai bendravo su sergančiają, bučiavosi ir glostinėjosi, bet kadangi buvo priešpaskutinės inkubacinio periodo dienos, vėjaraupiai prie mūsų neprikibo. Todėl kartoju: paskutinėmis inkubacinio periodo dienomis STIPRAUS IMUNITETO žmonės gali ir neužsikrėsti. Aktyviausias virusas yra pirmosiomis dienomis.

O kolektyvuose greit užsikrečiama, nes kontaktuojama dar nežinant, kad sergama, t.y pirmosiomis inkubacinio laikotarpio dienomis. O kai susergama, į kolektyvus nebevaikštoma smile.gif

Viską mes susišnekam, tik nuomonės išsiskiria smile.gif
Pirmiausia, tai nemaišykim inkubacinio periodo ir klinikos periodo. Inkubacinis periodas tęsiasi nuo sukėlėjo patekimo į organizmą iki ligos pasireiškimo. O kas nustatė, kad ta mergaitė dar užkrečiama ar jau neužkrečiama?
O teoriją, kad virusas stipriausias pirmosiomis dienomis galima pritaikyti bet kokiam virusui. bet kaip jau minėjau, 100 proc. griežtai neteigčiau taip, nors savo laiku teko mokytis ir tos pačios imunologijos.
o tu kaip supratau, norėjai, kad vaikas natūraliai užsikrėstų ir persirgtų?
Atsakyti
QUOTE(Saule100 @ 2006 06 28, 21:01)
O teoriją, kad virusas stipriausias pirmosiomis dienomis galima pritaikyti bet kokiam virusui. bet kaip jau minėjau, 100 proc. griežtai neteigčiau taip, nors savo laiku teko mokytis ir tos pačios imunologijos.
o tu kaip supratau, norėjai, kad vaikas natūraliai užsikrėstų ir persirgtų?

Būtent, aš ir neteigiu 100% (išvis niekada nemėgstu ko nors tvirtinti 100%), tačiau tai, kad mano vaikas neužsikrėtė (taip, aš norėjau, kad ji užsikrėstų natūraliai), imunologė man paaiškino, kad jei būtume sukontaktavę ligos pradžioje, greičiausiai būtume užsikrėtę. O pabaigoje šansų jau mažiau.
Atsakyti
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 06 29, 09:29)
Būtent, aš ir neteigiu 100% (išvis niekada nemėgstu ko nors tvirtinti 100%), tačiau tai, kad mano vaikas neužsikrėtė (taip, aš norėjau, kad ji užsikrėstų natūraliai), imunologė man paaiškino, kad jei būtume sukontaktavę ligos pradžioje, greičiausiai būtume užsikrėtę. O pabaigoje šansų jau mažiau.

O dukra į darželį eina?
Atsakyti
QUOTE(Saule100 @ 2006 06 29, 08:31)
O dukra į darželį eina?

Taip, eina. Vėliau užsikrėtė dažely ir ypatingai lengvai prasirgo.
Atsakyti
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 06 29, 09:51)
Taip, eina. Vėliau užsikrėtė dažely ir ypatingai lengvai prasirgo.

Nu ir ramu dabar bus biggrin.gif
Atsakyti
buciau zinojusi kaip sirgsime vejaraupiais - buciau paskiepijus. mazasis 6 menesiu uzsikrete nuo brolio, 6-ta sirgimo diena atsidurem santariskiu reanimacijoje sunkioje bukleje... vat tau ir vejaraupiai..
beje, mamos kurios svaigsta kad nereikia dezinfekuoti pusleliu - apsiraminkite ir bent jau nesnekekite briedo ir neklaidinkite kitu. maniskis nors ir buvo visas "isdezinfekuotas", bent po karta i diena, kai kuries spuogeliai supuliavo, o varputeje is supuliavusio tepinelio isaugo "kokas".
Atsakyti
QUOTE(tindiriuska @ 2006 06 29, 13:53)
buciau zinojusi kaip sirgsime vejaraupiais - buciau paskiepijus. mazasis 6 menesiu uzsikrete nuo brolio, 6-ta sirgimo diena atsidurem santariskiu reanimacijoje sunkioje bukleje...  vat tau ir vejaraupiai..
beje, mamos kurios svaigsta kad nereikia dezinfekuoti pusleliu - apsiraminkite ir bent jau nesnekekite briedo ir neklaidinkite kitu. maniskis nors ir buvo visas "isdezinfekuotas", bent po karta i diena, kai kuries spuogeliai supuliavo,  o varputeje is supuliavusio tepinelio isaugo "kokas".

Dezinfekuoti reikia, bet yra daug pažangesnių priemonių nei "zelionkė".

Beje, ar tu dar maitini krūtimi? Nes skaičiau, kad kūdikiai, maitinami MP, kurių mama yra persirgusi vėjaraupiais, jais neužsikrečia, nes neva gauna antikūnių per MP. Nežinau, kiek čia tiesos.
O vėjaraupių sunkumas priklauso nuo sergančiojo imuniteto. Kuo jis stipresnis, tuo lengvesnė ligos forma.
Atsakyti
[quote=*~sniege~*,2006 06 29, 15:05]

Nes skaičiau, kad kūdikiai, maitinami MP, kurių mama yra persirgusi vėjaraupiais, jais neužsikrečia, nes neva gauna antikūnių per MP. Nežinau, kiek čia tiesos.

Tu teisi 100 %

Atsakyti
QUOTE(tindiriuska @ 2006 06 29, 14:53)
beje, mamos kurios svaigsta kad nereikia dezinfekuoti pusleliu - apsiraminkite ir bent jau nesnekekite briedo ir neklaidinkite kitu. maniskis nors ir buvo visas "isdezinfekuotas", bent po karta i diena, kai kuries spuogeliai supuliavo,  o varputeje is supuliavusio tepinelio isaugo "kokas".

Perskaičiau temą atidžiai, bet tikrai niekas nesakė, kad nereikia dezinfekuot. Tik siūlė tai daryt nebūtinai zelionke rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(tindiriuska @ 2006 06 29, 13:53)
buciau zinojusi kaip sirgsime vejaraupiais - buciau paskiepijus. mazasis 6 menesiu uzsikrete nuo brolio, 6-ta sirgimo diena atsidurem santariskiu reanimacijoje sunkioje bukleje...  vat tau ir vejaraupiai..

mum panašiai buvo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zyzala @ 2006 07 01, 09:02)
mum panašiai buvo  verysad.gif

zyzla, o kokio amziau jus susirgote? kokios komplikacijos? kiek laiko po to saugojotes? kaip jusu imunitetas?
mums gydytojai sake, kad pas maziuka padidejusi tymo liauka, kuri rodo , kad silpnas imunitetas, ir neva tai turetu isaugti iki 2-3 metuku, o iki tada vaika kaip kiausini laikyti, nes jis greitai gali susirgti...
Atsakyti