Sveikos mamos,
siandien ir mes istojome i vejaraupininku gretas susirgo vyresnelis, jam 4 metai. kol kas zvalus, temp. per diena nebuvo, spuogeliu daugeja, ziuresim kaip bus rytoj.
labai pergyvenu del maziuko - jam tik 5,5 men. parasykite prasau ka galite apie kudikius ir vejaraupius. labai bijau kad susirgs (turbut taip ir bus ), pergyvenu, kaip kudikiai toleruoja sia liga, gal yra rizikos grupeje maziuko nebemaitinu
dar viena beda ne beda - diedas mano irgi neprasirges gazdina kas netingi kazkokiom baisiom komplikacijom vyrams gal zinote apie tai ka nors?
ACIU, labai lauksiu ziniu
QUOTE(BJurgita @ 2006 06 04, 10:01)
Siandien ir mes jau isberti. Tik va, zalias buti jis nenori ir ikalbeti jau nebesugebu. Kol kas temperaturos neturime, tik nepatenkintas labai. Bandysiu vel snekinti, bet kazin ar pades. .
Visai nebūtina tepti "zelionka",vietoje jos imk MENOVAZINO spiritą jis puikiai nuima niežulį,atvėsina kūną.
Tik ką persirgo abu vaikai,todėl ir noriu patarti,kaip išsiversti be "zelionkės".Mes dar gėrėme ACIC tabletėles,kad greičiau praeitų uždegimas.Sėkmės tau.
Prasirgo ir mano vaikai- vienas labai lengvai, o kitas į reanimaciją papuolė; labai sunki forma. Iki šiol atsigauti negali, nes vėjaraupiai labai nusilpnina organizmą; jau dvi infekcijas po to pasigavo
Košmaras, jei būčiau žinojus, tikrai būčiau skiepyjus
Košmaras, jei būčiau žinojus, tikrai būčiau skiepyjus
QUOTE(Gosh @ 2006 05 22, 10:55)
Na nepykit, bet jau darosi graudu skaityt va tokius dalykus "Rytoj iš pat ryto lėksim pas gydytojus", o kad poliklinikoj užkrėsit kitus, tai nepagalvojat? O gal kokią nėštukę užkrėsit ar dar kas. Gydytoją namo reik kviesti, o ne pas ją lėkti, juk tai virusinė liga, kam platinti toliau virusą? Visa laimė, kad mano dukra jau sirgo vėjaraupiais, bet jei būtų nesirgus, tai abejoju ar apsidžiaugčiau sutikusi vėjaraupiais sergantį vaiką poliklinikoj, bet tikrai netylėčiau. Atsimenu viena pažįstama "Ai, dukrą taip išbėrė įdomiai, nuėjau į polikliniką, dar į moterų konsultaciją užsukau prieš tai", o dukrai diagnozė - raudonukė, o mamytė dar apsilankė kituose skyriuose, super Nesuprantu; negi taip sunku namo gydytoją išsikviesti, bijot jūs jos ar ką, ko jūs į tas poliklinikas lekiat su išbertais vaikais?
Vaikas 10 dienų yra izoliuotas nuo aplinkinių, neveltui darželiuose karantinas būna paskelbtas
Vaikas 10 dienų yra izoliuotas nuo aplinkinių, neveltui darželiuose karantinas būna paskelbtas
QUOTE(*ramunė* @ 2006 05 23, 19:44)
Na tuomet noriu paklausti,gal jūsų vaikučiai niekada nebuvo išberti,jog nežinote kad išbertiems vaikams yra atskiras registravimas ir atskiras įėjimas(na bent pas mus)Jie registruojami taip kad nelauktų keliese už durų.Taigi ir problemos nematau
Aš kažkaip linkus manyt, kad vėjarapių virusas yra labai lakus ir yra tikimybė daug vaikų/žmonių apkrėst pakeliui pas gydytoją .
QUOTE(Kuzia @ 2006 06 25, 15:00)
Aš kažkaip linkus manyt, kad vėjarapių virusas yra labai lakus ir yra tikimybė daug vaikų/žmonių apkrėst pakeliui pas gydytoją .
Būtent, anot imunologų, vėjaraupių virusas yra gana silpnokas ir tam, kad jis prikibtų, dažniausiai reikia glaudesnio kontakto. Aišku, viskas priklauso nuo individo imuninės sistemos: silpnesniam užteks ir didesnio atstumo, o stipresnis net sukontaktavęs gali neužsikrėsti. Virusas aktyviausias būna pirmąsias dienas. Su kiekviena diena tikimybė užsikrėsti mažėja.
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 06 25, 23:56)
Būtent, anot imunologų, vėjaraupių virusas yra gana silpnokas ir tam, kad jis prikibtų, dažniausiai reikia glaudesnio kontakto. Aišku, viskas priklauso nuo individo imuninės sistemos: silpnesniam užteks ir didesnio atstumo, o stipresnis net sukontaktavęs gali neužsikrėsti. Virusas aktyviausias būna pirmąsias dienas. Su kiekviena diena tikimybė užsikrėsti mažėja.
Aš skaičiau kitaip ... Šiuo metu norėčiau būt neteisi ...
sveikos mamytės.
į mūsų šeimyną taip pat atkeliavo vėjaraupiai?
tiesa, kol kas jai sergu tik aš (net keista, bet tikrai gan normaliai, na spuogiukų daug, bet šiaip kentėt galima, vakar išgėriau altiva tabletę ir supratau kad porą dienų be reikalo kankinausi, nes beveik nebejaučiau jokio niežulio), tačiau manau, kad ir mano aukselis pasigavo tą bacilą.
nes mažiau bendrauti niekaip nepavyksta, o be to girdėjau užkrėsti galima dar ir iki pasirodant pūslytėms
tai dabar turbūt tik lieka laukti, kada prasidės mažajai.
kaip tokiu atveju elgtis, leisti į darželį (yra galimybė apkrėsti kitus vaikus), ar nelesti (bet tada ji bendraus su sergančia mama, ir jei per kokį stebuklą dar neužsikrėtė, tai tikrai užsikrės)
gal žinot, kaip būtų galima palengvinti ligos eigą kol ji dar neprasidėjO?
į mūsų šeimyną taip pat atkeliavo vėjaraupiai?
tiesa, kol kas jai sergu tik aš (net keista, bet tikrai gan normaliai, na spuogiukų daug, bet šiaip kentėt galima, vakar išgėriau altiva tabletę ir supratau kad porą dienų be reikalo kankinausi, nes beveik nebejaučiau jokio niežulio), tačiau manau, kad ir mano aukselis pasigavo tą bacilą.
nes mažiau bendrauti niekaip nepavyksta, o be to girdėjau užkrėsti galima dar ir iki pasirodant pūslytėms
tai dabar turbūt tik lieka laukti, kada prasidės mažajai.
kaip tokiu atveju elgtis, leisti į darželį (yra galimybė apkrėsti kitus vaikus), ar nelesti (bet tada ji bendraus su sergančia mama, ir jei per kokį stebuklą dar neužsikrėtė, tai tikrai užsikrės)
gal žinot, kaip būtų galima palengvinti ligos eigą kol ji dar neprasidėjO?
Į darželį tai jokiu būdu, nes nemanau, kad visų vaikų mamos nori, kad jų vaikai užsikrėstų. O šeimoje, manau, neįmanoma bus išvengti. Tad ruoškis, kad sirgs ir dukra. Tikėkis, persirgs lengvai ir tada bus ramu ateity.
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 06 25, 23:56)
Virusas aktyviausias būna pirmąsias dienas. Su kiekviena diena tikimybė užsikrėsti mažėja.
Šiaip tai ligonis užkrečiamas būna 2 dienas prieš bėrimo atsiradimą, visą bėrimo laikotarpį (5 dienos) ir dar 5 dienas po paskutinio bėrimo atsiradimo. Taip kad pakankamai ilgai
QUOTE(Saule100 @ 2006 06 27, 21:18)
Šiaip tai ligonis užkrečiamas būna 2 dienas prieš bėrimo atsiradimą, visą bėrimo laikotarpį (5 dienos) ir dar 5 dienas po paskutinio bėrimo atsiradimo. Taip kad pakankamai ilgai
Taip, bet su kiekviena diena virusas tampa silpnesnis ir paskutinėmis dienomis stipresnio imuniteto žmogus gali ir neužsikrėsti net po labai glaudaus kontakto.
Sakau tai iš patirties, užtat po to domėjausi pas imunologus.
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 06 28, 09:47)
Taip, bet su kiekviena diena virusas tampa silpnesnis ir paskutinėmis dienomis stipresnio imuniteto žmogus gali ir neužsikrėsti net po labai glaudaus kontakto.
Nedrįsčiau taip teigti. Tas virusas yra labai lakus ir užtenka 1m atstumo užsikrėtimui. Taip kad vaikų kolektyvuose tai neišvengiama.