Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

QUOTE(oliushka @ 2005 01 07, 14:48)
Sveikos. dabar rekomenduoja paskiepyt nuo vejaraupiu. gal kas skiepijo savo maziuka? as visai noreciau, bet nesu tikra, gal vistik geriau, kad persirgtu???

Taip rekomenduojama paskiepyti-mes tą ir padarėme, o štai vakar mano bičiulį pradėjo spuogai atakuoti doh.gif vėjaraupiai, kad juos kur galas cool.gif
Va jums ir skiepai, bet gal ir gerai ,kad persirgsim dabar, o ne paauglystėje g.gif
Labiausiai bijau, kad nepaliktų tie spuogai baisių randų ant vaiko kūnelio verysad.gif
Atsakyti
Nesuprantu vieno, kam tą iškaseną zelionkę naudojat? Paskui mėnesiais oda neatsiplauna, vaikai baisūs, o poveikio - jokio ypatingo. Jau yra šimtai modernesnių ir efektyvesnių dezinfekuojančių priemonių.
Atsakyti
QUOTE(mamusiuka @ 2006 05 04, 09:57)
Taip rekomenduojama paskiepyti-mes tą ir padarėme, o štai vakar mano bičiulį pradėjo spuogai atakuoti doh.gif vėjaraupiai, kad juos kur galas cool.gif
Va jums ir skiepai, bet gal ir gerai ,kad persirgsim dabar, o ne paauglystėje g.gif
Labiausiai bijau, kad nepaliktų tie spuogai baisių randų ant vaiko kūnelio verysad.gif

Na mums gydytoja irgi sakė, kad po paskiepijimo būna ne vienas atvejis kai suserga. Aišku, gal lengvesne forma...

O, kad randelių neliktų, tai svarbu, kad šašų nenusikrapštytų. jei labai niežti reik pagert kokių antialerginių vaistukų...bet čia dėl gijimo matyt labai individualu, nes aš netoleruoju antialerginių, ką tik prasirgau ir tikrai naktim nevalingai nukrapščiau nemažai, bet randuota nepaliksiu tongue.gif

O dėl zelionkės, galit užmėtyt akmenim, bet mano dukrai geriausiai tiko. ir niežėjimą mažino , ir puikiai sausino, dezinfekavo, o dėl spalvos, tai merginai tas dažymasis buvo tik atrakcija. Veido zelionke netepiau, tai ir gijo žymiai ilgiau .
Atsakyti
QUOTE(Anka @ 2006 05 04, 20:29)

O dėl zelionkės, galit užmėtyt akmenim, bet mano dukrai geriausiai tiko. ir niežėjimą mažino , ir puikiai sausino, dezinfekavo, o dėl spalvos, tai merginai tas dažymasis buvo tik atrakcija. Veido zelionke netepiau, tai ir gijo žymiai ilgiau .

Jūs labiau pasigilinkite į medikamento sudėtį, jo daromą poveikį, o ne į bobučių paistalus. Kas yra ta zelionkė? O kad gydo greičiau - tai čia placebo principas.
"Kitų nebandžiau, bet ji - geriausia" biggrin.gif
Ir nėra reikalo akmenimis mėtytis, tepkit nors ir batų tepalu, tačiau, mamos, "gyvenimas nestovi vietoje" tongue.gif
Tokio daikto kaip briliantinė žaluma išvis pasaulis nėra girdėjęs, išskyrus exTSRS.
Atsakyti
Na, va atrodo procesas įsibėgėjo doh.gif Kaip ir maniau, gydytoja atėjusi jokių kitų tepalų išskyrus zelionkę nepripažino schmoll.gif O aš jau kai pradėjau visokiausius kitus vaistukus pyškint-akys tik išsiplėtė ir vis tiek savo-nieko geriau už zelionkę nėra doh.gif Palinksėjau aš galva, o kaip nepirkau tos žaliukės taip ir nepirksiu ax.gif tiek to pabūsiu aš šiuolaikiškesnė mamytė. Nupirkau kaškur jau minėtą kremuką (beje jo visoje lietuvoje tik 3 vienetai likę g.gif taip jau bent sakė) jis baltas, tai veidelio netepa, o visą likusį kunelį išpiešiau irgi jau minėtu betadine-jis rudas, bet nusiplauna lengvai. Pastebėjau, kad kai vakar vakare baltu tepaliuku ištepiau visa pilvą, tai po nakties daugiau spuogiukų neradau, o štai veidukas nukentėjo-šiandien reikės visą veiduką ištepti unsure.gif Visa laimė, kad vaikui neniešti, gal čia kremo nuopelnas g.gif Gydomės toliau, bus matyt rezultatai
Atsakyti
Ne LT yra nemažai puikių medikamentų, skirtų vėjaraupių spuogeliams, kurie ir dezinfekuoja, ir nuima niežulį, ir kūno netepa. Gaila, bet LT jie dar neregistruoti.
Aš savo vaiką nuo niežulio tepiau psilobalzamu, o dezinfekavau Menovazinu - lietuviškas pigus (~3lt) dezinfekuojantis bespalvis skystis, tuo pačiu šaldo ir irgi šiek tiek nuima niežulį, nes sudėtyje turi mentolo.

Tepant zelionke galima sekti, ar atsiranda dar naujų spuogelių, bet man tokia statistika visai buvo neaktuli.
Atsakyti
Kad žaizdelės greičiau užgytų, galima tepti šaltalankio aliejumi. O kad maudyti negalima, tai tik forume suzinojau. Dekui, gal reiks susilaikyti nuo maudymo del tu galimu duobuciu.
Atsakyti
Galima tepti arbatmedžio aliejumi - šiek tiek džiovina ir trumpam nuima niežtėjimą thumbup.gif , bet man nepatinka aštrus kvapas doh.gif
Atsakyti
sveikos, idomumo delei atejau perzvelgti savo situacija cia. nesu persirgus nei vejaraupiais, nei raudoniuke. ka turiu dabar daryti, eitu skiepu? dar vis maitinu, antri metai blush2.gif esu karta skiepyta raudoniuke. tai patare gyd. skiepytis, tada tureciau maitinima nutraukti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita G. @ 2006 05 08, 00:34)
sveikos, idomumo delei atejau perzvelgti savo situacija cia. nesu persirgus nei vejaraupiais, nei raudoniuke. ka turiu dabar daryti, eitu skiepu? dar vis maitinu, antri metai blush2.gif esu karta skiepyta raudoniuke. tai patare gyd. skiepytis, tada tureciau maitinima nutraukti.  doh.gif

Kam nutraukti? Pabaigsi maitiniti ir pasiskiepysi.
Atsakyti
Sveikos mielos mamytes,

Susiduriau su labai rimta problema smile.gif susirgo mazylis vejaraupiais beda but nedidele jei neturetume 24d skristi i svecius pas mociute, ziurint i vaikeli neatrodo kad kita salis mus noretu priimti, bijau kad gali deporuoti tik nuskridus ir nespejus pamatyti mociutes anukeliui.Gal galite patarti kaip greiciau uzgydyti spuogelius nuo veidelio kad butu vaikutis sviesenis ir sumazetu nelabai zaviu demeliu.
Aciu uz bet koki patarima.
Atsakyti
laba mamytes! ka jos galvojat apie skiepus nuo vejaraupiu?? labai noriu paskiepyti, bet beveik visi aplinkiniai saukia kad tegul geriau perserga ir kad as cia is mandrumo skiepiju!!
Atsakyti