[quote=Jurgyte,2006 03 06, 14:50]
. Taip pat sloga ir kosti. Bet tas kosulys daugiau ryte, tai, ko gero, nuo per naktį į gerklę pritekėjusio slogos sekreto. Stebiuosi, kaip dukrytė beveik nesikasė.
Tai gal ir manajam komplikacijos.O kosulys tęsiasi visą dieną.Ir taip pat beveik nesikaso-juk vyras-10 metų Ligos pradžioje gydytoja negalėjo nustatyti,ar gripas,ar vėjaraupiai,nes nebuvo išbertas,o sloga ir kosulys jau buvo.Tai va.
QUOTE(gudytejol @ 2006 02 01, 19:02)
gal zinot kiek negalima laiko kontaktuoti su vaiku kuris serga vejaraupiais.mano drauges mergaite serga nuo praeito triačiadienio vejaraupiais,o si sestadieny sunaus darau tortadieny,ar ji gali uzkresti .nes sako kad jau pas ja sasiukai uzsideje,tai turetu jau buti nepavojinga.is anksto dekoju.
Gal pravers kitoms mamytėms. Medicinos enciklopedijoje rašo, kad 9- 10 dienų nuo ligos pradžios, sergančiam vaikui negalima kontaktuoti su sveikais vaikais, vėliau nebepavojinga. Na , o nesirgusiems, bet bendravusiems su ligoniu vaikams skiriamas 21 dienos karantinas, nes inkubacinis ligos periodas 11- 21 diena. Kiek žinau vėjaraupių karantinas daržely buvo 21 dieną, tačiau maniškis dar nepersirgo, nors ir lankė darželį karantino metu.
Mano bendradarbe pasiule "paslauga" - jos sunus ka tik susirgo, tai sako, gal norit ir jus prie to pacio susitvarkyt? Kol sedim namie su aukle, kol neinam i darzeli, gal butu paprasciau susitvarkyt su siuo reikalu Skiepyt as tikrai nesiruosiu, nesamone man tie skiepai. I bet kokius ziuriu abejingai Geriau prasirgai, ir vsio. Nes skiepai visam gyvenimui neapsaugos, o suaugusiam sirgt daug pavojingiau. Tai dabar nezinau, uzsukt pas bendradarbe i svecius ar ne
mano 6 mėnesių kūdikėlis susirgo vėjaraupiais. gal galit kas nors pasidalinfo info kaip reikėtų gydytis?
QUOTE(medika @ 2006 03 11, 21:12)
mano 6 mėnesių kūdikėlis susirgo vėjaraupiais. gal galit kas nors pasidalinfo info kaip reikėtų gydytis?
Gydytoja sakė,kad vėjaraupių gydymui reikalinga mušti tik labai aukštą temperatūrą ir tepti zelionke spuogelius.Karpyti nagučius ar užmauti pirštines,kad nenusidraskytų spuogelių.Antibiotikų tikrai nereikia.O dar geriau,pasiskaityk ankstesnius mamų pastebėjimus ar kreipkis į gydytoją
QUOTE(dovaira @ 2006 03 11, 22:54)
Gydytoja sakė,kad vėjaraupių gydymui reikalinga mušti tik labai aukštą temperatūrą ir tepti zelionke spuogelius.Karpyti nagučius ar užmauti pirštines,kad nenusidraskytų spuogelių.Antibiotikų tikrai nereikia.O dar geriau,pasiskaityk ankstesnius mamų pastebėjimus ar kreipkis į gydytoją
Būtent.Tik gydytoja tau geriausiai patars kaip gydyti tokį mažą vaikiuką
Idomūs abnifaktai apie vėjaraupius iš asmeninės patirties:
- gulėjome su pupa ligoninėje vienoje palatoje su mergaite, kuri NIEKADA vėjauraupiais NESIRGO, bet ligoninėje susirgo JUOSTINE PUSLĖLINE (teoriškai - šia liga susergama tik prasirgus vėjaraupiais, kai organizme lieka herpes virusas, praktiškai - viešpatėlis težino - kada, kas ir nuo ko...)
- ligoninėje ŽINOMA užsikrėtėme vėjaraupiais, nors nei viena daktarė neįspėjo, jog juostinė puslėlinė lygiai taip pat užkrečiama, kaip ir paprastieji vėraupiai (čia aš tik dabar enciklopedijoje perskaičiau)
- grįžę namo po dviejų savaičių vėjaraupiais susirgome ABI, aš sirgau labai lengvai (nors niekada nebuvau NEBUVAU sirgusi nei vėjaraupiais nei juostine puslėline, todėl turėjau sirgti laaaabai sunkiai),
- gydytoja paaiškino dėl viso pikto, kad persirgus vėjaraupiais imunitetas susidaro tik kokiai dvidešimčiai metų, po to....
- gulėjome su pupa ligoninėje vienoje palatoje su mergaite, kuri NIEKADA vėjauraupiais NESIRGO, bet ligoninėje susirgo JUOSTINE PUSLĖLINE (teoriškai - šia liga susergama tik prasirgus vėjaraupiais, kai organizme lieka herpes virusas, praktiškai - viešpatėlis težino - kada, kas ir nuo ko...)
- ligoninėje ŽINOMA užsikrėtėme vėjaraupiais, nors nei viena daktarė neįspėjo, jog juostinė puslėlinė lygiai taip pat užkrečiama, kaip ir paprastieji vėraupiai (čia aš tik dabar enciklopedijoje perskaičiau)
- grįžę namo po dviejų savaičių vėjaraupiais susirgome ABI, aš sirgau labai lengvai (nors niekada nebuvau NEBUVAU sirgusi nei vėjaraupiais nei juostine puslėline, todėl turėjau sirgti laaaabai sunkiai),
- gydytoja paaiškino dėl viso pikto, kad persirgus vėjaraupiais imunitetas susidaro tik kokiai dvidešimčiai metų, po to....
Mano mažoji vėjaraupiais persirgo 11mėn. Mes tepėm su zelionke. Tai plukučiai iki šiol žali. Persirgom labai lengvai be temp. ir neliko jokių randelių.
QUOTE(adrija @ 2006 03 11, 23:15)
Būtent.Tik gydytoja tau geriausiai patars kaip gydyti tokį mažą vaikiuką
Jo, gydytojo konsultacija butina, jis gali paskirti papildomas priemones gydymui - nuo aukstos temperaturos, o jei ligos eiga sunki (isberti tarpupirsciai, delnai, gleivines), tai net skiria antibiotikus. O siaip tai zelionke + kantrybe, sveikit!