Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zitlali @ 2009 11 12, 14:48)
Dar tokia pastaba, jeigu fotografuoji vyra ar moteri, nesvarbu, iki puses, tai ir turi tureti ka parodyti iki puses. Tprsme turi bus kazkokia mintis, kazkas idomaus ir iziurimo. Man tai kad susilieja su fonu jo rubas nepatinka, reikejo gal nurengt, o gal priesingai tuomet aprengti kazkaip kad issiskirtu. Nes tas visas bendras juodumas nelabai smile.gif arba jeigu jau 'skandini' juodume, tai visvien palik silueta matoma, kad nedingtu ir neatrodytu kabancios kuno dalys smile.gif bet cia kalbu apie ta foto kai iki puses, portreta galima skandinti, mano nuomone smile.gif

jap, isiminiau!
na as zinau ko norejau.. bet nezinojau kaip isgaut dar.. ax.gif
nenorejau nurengt, nes kazkaip norejau kad butu juoda, tik va to gylumo trukumas manau cia ir todel neissiskria..
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 11 12, 16:03)
as neturiu fono smile.gif tiesiog kad ir pasodini ant kedes, uztemdai pilnai aklinai kambari ar fotkini vakare, pasidarai intensyviausia sviesa lempos arba bent tokia, kad akiu zmogui neisdegintum biggrin.gif ir svieti soniniu apsvietimu, statai is sono, tada kita puse automatiskai visa bus seselyje ir tai kas uz jo nugaros uzjuoduos, zinoma, atstumas nuo jo iki kazkokio daikto, kad nesimatytu turetu buti bent jau pora metru, na, jeigu plika lempa plieski (ko nedarau, nes nedarau... reik sklaidytuvo sviesos kazkokio, bo visas kambarys nusisviecia smile.gif ), o jeigu turi koki sketi ar pan, tai gali pasukinejant ji pareguliuoti spindulio sviesos intensyvuma ir krypti smile.gif tesa, o jau seseliai kokie darosi pas zmogu ant veido tai irgi su lempa koreguoji, ja pakeli ar nuleidi, zirint koko efekto nori, ziuri, kad nebutu su 'fanarais' ar nuo antakiu krentanciais seseliais tokiais kad net akiu nesimato smile.gif bet vnz viska reik bandyt smile.gif tokie eksperimentam vienos lempos i vieno skecio sociai smile.gif jei butent nori astriu smarkiu seseliu

Aciu Zit, cia ne tik Antajo bet ir visiems pravers 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(deiido @ 2009 11 12, 16:06)
na, pasilaksčiau dar kartelį...  karsta.gif
taigi,  ND4  ax.gif

Saunuole, as uzskaitau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 11 12, 15:03)
as neturiu fono smile.gif tiesiog kad ir pasodini ant kedes, uztemdai pilnai aklinai kambari ar fotkini vakare, pasidarai intensyviausia sviesa lempos arba bent tokia, kad akiu zmogui neisdegintum biggrin.gif ir svieti soniniu apsvietimu, statai is sono, tada kita puse automatiskai visa bus seselyje ir tai kas uz jo nugaros uzjuoduos, zinoma, atstumas nuo jo iki kazkokio daikto, kad nesimatytu turetu buti bent jau pora metru, na, jeigu plika lempa plieski (ko nedarau, nes nedarau... reik sklaidytuvo sviesos kazkokio, bo visas kambarys nusisviecia smile.gif ), o jeigu turi koki sketi ar pan, tai gali pasukinejant ji pareguliuoti spindulio sviesos intensyvuma ir krypti smile.gif tesa, o jau seseliai kokie darosi pas zmogu ant veido tai irgi su lempa koreguoji, ja pakeli ar nuleidi, zirint koko efekto nori, ziuri, kad nebutu su 'fanarais' ar nuo antakiu krentanciais seseliais tokiais kad net akiu nesimato smile.gif bet vnz viska reik bandyt smile.gif tokie eksperimentam vienos lempos i vieno skecio sociai smile.gif jei butent nori astriu smarkiu seseliu

va va - butent kad labai noriu su lempa pabandyt.. rolleyes.gif
as buvau pasidarius - juoda fona ir fotkinau prei lango, bet labai uzdengta - ta prasme baltai buvau uzdengus..
na bandymai bandymai.. ax.gif
bet labai aciu uz patarimus! 4u.gif
Atsakyti
antajo, nu saunuole thumbup.gif perziurejau pagaliua flirka thumbup.gif nuo puokstes nebuvau macius blush2.gif doh.gif tne kur tu veidrodyje tamsoj bigsmile.gif kaip fotkijai?
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2009 11 12, 16:07)
jap, isiminiau!
na as zinau ko norejau.. bet nezinojau kaip isgaut dar..  ax.gif
nenorejau nurengt, nes kazkaip norejau kad butu juoda, tik va to gylumo trukumas manau cia ir todel neissiskria..

pabandyk jei portretini, pasodint ant kedes prie stalo (stalas uz nugaros) ant to stalo pastatyk zibintuveli koki intensyvu baltai sviecianti, ir nukreipk staciai i lubas, taip apsisvies jo konturai smile.gif o su likusiu apsvietimu zaisk kaip minejau... nu cia moteriskai buitiskai pasakiau, tam reikalui yra spec prozektoriai biggrin.gif

QUOTE(DI @ 2009 11 12, 16:10)
Aciu Zit, cia ne tik Antajo bet ir visiems pravers  4u.gif

4u.gif

plem su klava kazkas.. sorry... prlaiedziu raides smile.gif

dar kuo arciau lempa is sono statysi modeliui tuo sviesa intensyves ir aisku seseliai bus astresni smile.gif jei priesingai reik, aisku statai toliau ir islaikyma ilgini, nes tamsiau bus bet seseliai svelnes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 12 lapkričio 2009 - 15:15
QUOTE(bonda @ 2009 11 12, 15:11)
antajo, nu saunuole thumbup.gif perziurejau pagaliua flirka thumbup.gif nuo puokstes nebuvau macius blush2.gif  doh.gif tne kur tu veidrodyje tamsoj bigsmile.gif kaip fotkijai?

aciu Bonda,
fotkinau kaip visas paskutiniu metu, juoda fona pasikabinau ir sonine lango sviesa labai nugesinta..
o exif turetu but foto.. f1.8 tas tai tikrai.. ax.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 11 12, 15:11)
pabandyk jei portretini, pasodint ant kedes  prie stalo (stalas uz nugaros) ant to stalo pastatyk zibintuveli koki intensyvu baltai sviecianti, ir nukreipk staciai i lubas, taip apsisvies jo konturai smile.gif o su likusiu apsvietimu zaisk kaip minejau... nu cia moteriskai buitiskai pasakiau, tam reikalui yra spec prozektoriai biggrin.gif
4u.gif

dar kuo arciau lempa is sono statysi modeliui tuo sviesa intensyves ir aisku seseliai bus astresni smile.gif jei priesingai reik, aisku statai toliau ir islaikyma ilgini, nes tamsiau bus bet seseliai svelnes smile.gif

labai tinka man moteriskai ir buitiskai.. nes kolkas neturiu tu specialiu ir greitu laiku neturesiu ax.gif
taupau pinigus objektyvui naujam .. ax.gif
Atsakyti
Antajo, man irgi ta j/b labiausiai patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 11 12, 15:22)
Antajo, man irgi ta j/b labiausiai patiko  4u.gif

aciu Tiny! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2009 11 12, 15:34)
oi, nesakysiu is kur gavau  lotuliukas.gif  na gerai jau gerai.. jis Mb sunus  tongue.gif
aktorius.. ax.gif

tai ko anksciau nerodei bigsmile.gif

QUOTE(DI @ 2009 11 12, 15:42)
o geras, zinai sita fotika?  bigsmile.gif

tiek tik ir zinau blush2.gif

QUOTE(deiido @ 2009 11 12, 16:06)
na, pasilaksčiau dar kartelį...   karsta.gif
taigi,  ND4  ax.gif

geri 4u.gif

QUOTE(antajo @ 2009 11 12, 16:18)
taupau pinigus objektyvui naujam ..  ax.gif

koki issirinkai bigsmile.gif
o man gimtadienis praejo, pinigu nebeliko, teks Kaledu laukt doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olive*: 12 lapkričio 2009 - 15:34
QUOTE(antajo @ 2009 11 12, 15:18)

taupau pinigus objektyvui naujam ..  ax.gif

kokiam? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2009 11 12, 15:01)

melodi, kazkaip galvojau kad lyginsit  tongue.gif  negalima taip  tongue.gif
ta poza, tai typiska vyriska poza - isbandziau ir as  ax.gif

Di, mano flickras - http://www.flickr.co...s/40830275@N06/

Ne, nu nepykt prasom, as nelyginu su Zitka tavo fotkiu, tiesiog 2 matytos foto su ta pacia standartine poza, tai norejau tik pasakyt, kad man atrodo sito tipazo modeliukui nelabai tas zvilgsnis is apacios ax.gif BEt cia tik mano nuomone 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 11 12, 15:33)

sitas labai gundo mane, bet kaina kandziojasi labai.. 24-70mm f/2.8G ED AF-S NIKKOR

Olive, zinok, uzssiemes jis vaikis, o plius gyvena, dirba ir mokosi Milane.. ne daznas svecias pas mus.. ax.gif

melodi, tikrai nepykstu! as juokom gi tongue.gif
Atsakyti