Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai - 7dalis

QUOTE(pempe1 @ 2009 12 09, 00:24)
Reikia ziureti kokio perdanga aukscio pats viskoelasto sluoksnis ? Koks tiksliai modelis ir kokiu ismatavimu? palyginsim pagal rinkoj esancius modelius ir savybes

Vat cia ir beda, kad kai buvau nesusikonspektavau smile.gif Ciuzinys tai pamenu 4 cm storio. Internetiniame tinklalapyje grizus ir cia visko prisiskaicius bandziau ziuret, tai jie tenurodo: "Lietuviški termoelastiniai čiužiniai (panašūs į "Bahrain")".

O kokio storio turetu but tas viskoelastanas? As suprantu, kad uz 1000 lt. ziuredama kazko neislausiu, bet vistiek norisi optimaliausia varianta rast ax.gif
Atsakyti
kad butu efektyvu apie 7 cm aukscio viskoelastas ir pagrindas bent 8cm. Ir butinai tanki susizinokite .
Atsakyti
Skaitinėjau forumą metų pradžioje, visą perskaičiau. Vienareikšmiškai geriausias žinių bagažas - Zoran. Tik neužfiksavau arba nebuvo pasiūlos - geriausi Rufina? Deja tuo metu Zoran pasisakinėjo už Aruba ir Lignum Star arba Triton. NA nupirkau Aruba ir Lignum Star. Pinigų turiu pakankamai. Dabar beveik graužiuosi ar nepražiopsojau Rufina? Nuraminkite mane - ar daug komforto prarasta gulint ant Aruba lyginant su Rufina (ar Bonaire beveik tas pat?)? Ar verta grūsti lauk Aruba ir LignumStar kad įsigyti Triton 5V ir Rufina?

Atskira nuomonė apie ekologiją. Aš už ekologiją, todėl grindys mano namuose tik Alloc firmos brangiausias laminatas (nereikia kirsti egzotiškų medžių, kad patenkinti savo egoistiškus norus) jis tikrai atsparesnis už medieną. Nes pergyvenau vieną keito kanadietiško klevo parketo penkmetį.
Ir mokslus esu baigęs chemijos fakultete, todėl žinau, kad vaniliniai ledai - su sintetiniu vanilinu (99% natūralaus neįpirktų ir išgaunant natūralų reikėtų suniokoti daug medžių)
Atsakyti
Na dar matau Lono Tyla Termo...

Tad siam momentui pasirinkimas tarp:

Lono Tyla termo (1200 lt)
Termoelastinio is OLLO (apie 900 Lt), panasus i KOLO Bahrain
Kolo Estrella lux (kainos nezinau)

Labai lauksiu tu, kas labiau gaudos komentaru.

Is anksto dekinga!

Atsakyti
Kai žalias kiša nuorodas iš referatų tai lygis pasimato. O be Zoran ir tema negyva būtų. Abejoju ar daugeliui mažų tautų pasiseka turėti taip gerai pasikausčiusį žinovą tokioje smulkije srityje kaip čiužiniai ir maloniai besidalinantį informacija. Ir daugelis ieškančių informacijos apie čiužinius (man atrodo) ieško komforto, o ne ekologijos ant degių grikių lukštų. Na nesusilaikiau. Nes pirmose temose irgi buvo pilypas iš kanapių išlindęs kautis su profais.
Atsakyti
QUOTE(abejingas @ 2009 12 09, 00:41)
Skaitinėjau forumą metų pradžioje, visą perskaičiau. Vienareikšmiškai geriausias žinių bagažas - Zoran. Tik neužfiksavau arba nebuvo pasiūlos - geriausi Rufina? Deja tuo metu Zoran pasisakinėjo už Aruba ir Lignum Star arba Triton. NA nupirkau Aruba ir Lignum Star. Pinigų turiu pakankamai. Dabar beveik graužiuosi ar nepražiopsojau Rufina? Nuraminkite mane - ar daug komforto prarasta gulint ant Aruba lyginant su Rufina (ar Bonaire beveik tas pat?)? Ar verta grūsti lauk Aruba ir LignumStar kad įsigyti Triton 5V ir Rufina?

Atskira nuomonė apie ekologiją. Aš už ekologiją, todėl grindys mano namuose tik Alloc firmos brangiausias laminatas (nereikia kirsti egzotiškų medžių, kad patenkinti savo egoistiškus norus) jis tikrai atsparesnis už medieną. Nes pergyvenau vieną keito kanadietiško klevo parketo penkmetį.
Ir mokslus esu baigęs chemijos fakultete, todėl žinau, kad vaniliniai ledai - su sintetiniu vanilinu (99% natūralaus neįpirktų ir išgaunant natūralų reikėtų suniokoti daug medžių)

Tada, kai pirkai Aruba, kainu skirtumas buvo apie 600Lt tarp Bonaire. Tai kaip ir nelabai apsimokejo permoketi tokia suma uz palyginus nedideli komforto ir oro cirkuliacijos prieugi. Dabar skirtumas vos 300Lt, cia jau galvoti neverta, kazkur 10% skirtumas komforte bus. Groteles Lignum Star geros, bet ne tokios patvarios kaip Triton ir pastarieji geriau reguliuojasi zonomis.
Papildyta:
QUOTE(la.aukse @ 2009 12 09, 00:46)
Na dar matau Lono Tyla Termo...

Tad siam momentui pasirinkimas tarp:

Lono Tyla termo (1200 lt)
Termoelastinio is OLLO (apie 900 Lt), panasus i KOLO Bahrain
Kolo Estrella lux (kainos nezinau)

Labai lauksiu tu, kas labiau gaudos komentaru.

Is anksto dekinga!

Ju spyruokliu lygis visu panasus, skiriasi uzvalkalai ir perdangos. Estrella Lux man patiko, toks visai patogus, bet svarbu kaina, Tyla Termo stabilesnis, patogumas panasus, as rinkciausi sau Tyla Termo turbut.
Bahraim yra pagerintas Dormeo Memory variantas su 4cm viskoelastinio poliuretano vietoje 2cm. Nematau jame daug privalumu, nes nera normalios perforacijos ar zonu. Todel liksiu prie savo, jei is Kolo tai Dubaj.
Atsakyti
QUOTE(la.aukse @ 2009 12 09, 00:02)
Aciu uz atsakyma  4u.gif  Plokste kol kas pas mus laikina. Kokiem pusei metu. MB zada skyliu prigrezt, kad kvepuotu geriau  blush2.gif

O sitie suviliojo ir kaina, nes iki kokiu 1200 lt. ieskom. Bet to spyruokliu kazkodel is principo nenoriu (gal todel, kad ant seno spyruoklinio iki siol miegu).  Lateksui suprantu kad butu visiskai sakes ant plokstes, o del sio OLLO konsultantas sake, kad galima be problemu ant groteliu det....

Tai va būtent ant grotelių.
O ant plokštės pats čiužinys jums sukietės ir tos termoelastinės medžiagos efektas nebebus toks efektingas, kaip, kad buvo parduotuvėje.
Siūlau nepagailėti ir pridėti 300-500 lt, nusipirksite tikrai normalų gerą čiužinį.
Atsakyti
Sveiki perskaičiau aš vieną Jūsų temikę ir man liko neaišku:
Zoran,
Matai, kazka siulyti apart uzsienio firmu ortopediniu ciuziniu negaliu.
Lietuviai negamina geru ortopediniu ciuziniu, jie naudoja labai pigias zaliavas siam reikalui ir nukencia ciuziniu kokybe bei patikimumas. Trivilita, Gemega, Padvaiskas, Baldu vaivorykste, Kauno baldai, Litbed ir kiti lietuviu gamintojai ima ta pati lateksa, todel skirtumas tik kainoje ir priklauso nuo gobeleno bei kokio papildomo sluoksnelio, kuris labai mazai ka itakoja ir principe nieko nekeicia. Is lietuviu galima pirkti tik spyruoklinius ir tai reikia vengti Padvaisko ir Kauno baldu, kol kas jiems savoka kokybe nepasiekiamas pasaulis.
Kitos firmos :
F&K Foam, Relax, Fey&Co, Breckle, Jysk(tinkle parduodami ciuziniai) - lenku firmos po vokisku vardu, arba siaip gamina gaminius ir kitoms firmoms bei uzdeda ju zenkla, kaip antai Jysko vriante, jie ciuziniu negamina, bet atsekti is kur jie gauna ciuzinius sunku ne prie ju dirbant, manau, kad gauna is lenku o etikete spausdina kokia nori. Relax ir Fey&Co yra ta pati firma, ir F&K Foam yra gana geros Lenku firmos kurios naudoja pakankamai padorias medziagas(spyruokles is vokieciu abi ima), bet gaminiai ju gana panasus, todel labiau ziureti kainas. Seip pas Fey&Co yra ciuzinys "Memo de Luxe", konkurentas Medejai ir geresnis uz Athena, o kaina 200x180 bus 2675Lt.
Kitos firmos :
Lonas(cekija), Breckle(tikras vokietis), Metzeler(tikras vokietis), kai kurios labai prabangiu baldu parduotuves turi Italiskus ciuziniu, nepamenu firmos, zodziu mokate uz varda 2/3 kainos, Tempur(skandinavu), anksciau buvo dar amerikieciu firma, bet dabar as jos nesusekiau kur ji ir koks jos pavadinimas. Zodziu sitie gamintojai siulo rimtus ir kokybiskus produktus, bet kolei kas Metzeler firmos Aruba ciuzinio dar nei viena neperspjove.

Saltu putu technologija tai tas pats porolonas, tik kokia jo sudetis, cia kitas klausimas. Daznai "saltos putos" turima omenyje Viskoelastinis porolonas. O apie Breckle as tau sakiau, grynas lenkas su prastomis medziagomis. 

Tai kaip su tais Breckle? Jei perki ne JYSKE, o Baldų rojuj?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingulė: 09 gruodžio 2009 - 14:00
QUOTE(Ingulė @ 2009 12 09, 14:55)
Sveiki perskaičiau aš vieną Jūsų temikę ir man liko neaišku:
Zoran,

Tai kaip su tais Breckle? Jei perki ne JYSKE, o Baldų rojuj?

Breckle yra grynas Vokietis, jie patys gaminasi medžiagas savo gaminamiems čiužiniams, bet taip tai tiesa, Breckle parduoda paruoštas medžiagas ir lenkam, ir čekam, ir prancūzam, ir net italam. Bet ant tų kitų tautų čiužinių jūs nepamatysite žodžio Breckle.
Breckle užsiima ir čiužinių gamyba ir didmenine prekyba čiužinių medžiagomis ir užvalkalais.

Oficialūs Breckle atstovai Lietuvoje yra UAB Vivjena Vilniuje Baldų Rojuje, o Klaipėdoje Minijos baldų centre ir Šilo PC.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vickyyy: 09 gruodžio 2009 - 14:45
Svarbiausia kokybe , o kur pagaminta visai nesvarbu. tik metzeler yra 100 procentu vokietis, del jo unikaliu branduoliu. O del kitu garantuoti ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pempe1: 09 gruodžio 2009 - 15:11
QUOTE(vickyyy @ 2009 12 09, 14:43)
Breckle yra grynas Vokietis, jie patys gaminasi medžiagas savo gaminamiems čiužiniams, bet taip tai tiesa, Breckle parduoda paruoštas medžiagas ir lenkam, ir čekam, ir prancūzam, ir net italam. Bet ant tų kitų tautų čiužinių jūs nepamatysite žodžio Breckle.
Breckle užsiima ir čiužinių gamyba ir didmenine prekyba čiužinių medžiagomis ir užvalkalais.

Oficialūs Breckle atstovai Lietuvoje yra UAB Vivjena Vilniuje Baldų Rojuje, o Klaipėdoje Minijos baldų centre ir Šilo PC.

thumbup.gif Labai ačiū wub.gif
Papildyta:
QUOTE(pempe1 @ 2009 12 09, 15:11)
Svarbiausia kokybe , o kur pagaminta visai nesvarbu. tik metzeler yra 100 procentu vokietis,  del jo unikaliu branduoliu. O del kitu garantuoti ...

Tai kuo dabar tikėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(pempe1 @ 2009 12 09, 16:11)
Svarbiausia kokybe , o kur pagaminta visai nesvarbu. tik metzeler yra 100 procentu vokietis,  del jo unikaliu branduoliu. O del kitu garantuoti ...

lotuliukas.gif Ir tas, kurį Elastolinija gamina... 4u.gif
Atsakyti