Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

QUOTE(Patr @ 2009 11 11, 22:54)
Sveikute, kur galima rasti Balvočiūtę? Kiek supratau tai žolininkė.

Atsakysiu, nors aš ne kanarėlė. blush2.gif Ji gyvena ir dirba Gyvolių kaime, Mažeikių rajone.
QUOTE(shaiba @ 2009 11 11, 23:00)
Aš geriu Dexametasoną po 16 tabletukių ir rytoj važiuoju antrai chemijos pusei. verysad.gif

Sėkmės dideliausios , Shaiba. Lai vyksta darbelis , kuris turi vykti, kad būtum sveika. wub.gif

Papildyta:
QUOTE(labins @ 2009 11 11, 23:28)
sveikos  4u.gif

Labas, hi.gif smile.gif . Kaip tėvelis laikosi. Gal pagerėjo palatos kaimynai?
Atsakyti
DEKOJU adis 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif . As po pirmosios chemijos Doxorubicino ir Taxotero i darba neidavau tik dvi dienas, lasindavo ketvirtadieniais tai dar prisidedavo sestadienis ir sekmadienis ir pirmadieni jau sededavau darbe prie kompiuterio. Siemet, prisidejo dar operacijos ir kompiuterine tomografija(manau, kad ji labai daug sveikata suzaloja) bei jau keturios plauciu nuotraukos... kazkaip sunkoka (buvo po keturiu chemiju salino gimda, kiausides ir visus priedus) buvo po penktos chemijos atsigauti. Prabuvau sanatorijoje, nors sanatorijos man nenorejo duoti, oi pykau as ten, tiesiog, DRASKIAUSI biggrin.gif, bet visvien isvaziavau...
Papildyta:
rasu lanka, dekoju uz atsakyma (Ji gyvena ir dirba Gyvolių kaime, Mažeikių rajone.)O as suvalkijoje, tai jau tikrai taip toli nevyksiu zolyciu ieskoti.

P.S. sakau, kad as cia nesusigaudau kuri paraso, kuriai atsakyti, kuria cituoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(shaiba @ 2009 11 11, 22:00)
infauru,mano Kaune taip pat buvo ta pati gydytoja,ji tikrai nebloga ir man patiko,o
kai lyg ir neliko gydymo, išsiuntė į Vilnių.AČIŪ Jai.
  Tikrai ir Jums pasiūlys geriausią sprendimą. 4u.gif

Kažkaip praleidau kažkokią info, bet ar pati gydytoją pasiūlė Vilnių, ar čia buvo Jūsų pasirinimas? Ir Vilnius - ar VOIC, ar kitoj pusėj (jei kitoj - tad suprasiu, dėl ko siuntė)?

QUOTE(adis @ 2009 11 11, 22:22)
Ifauru, mamytė žino situaciją, kaip ji jaučiasi?

Mama aiškiai situacijos nežino. Faktus žino - kad markeris padidėjęs, kad yra naujų židinukų. Nuo jos neįmanoma nuslėpti - visus išrašus perkaito alei žodelio. Pedagoginis darbas viską tikrint įaugęs blush2.gif Gal prieš mėnesį drebančiu balsu skambina ir klausia - radau parašyta hypertensia I. Tai čia jau kokia nauja liga? O kaip tik buvom pas kardiologus, tai ir prirašė visko...Nuraminau tąsyk.
Kad visos gydymos schemos išsemtos nelabai sakom (nors, tiesa, dar ir pačios 100 proc. nežinom). Nes ir pati jaučiasi išvarginta važinėjimo, chemijų - lyg nori pertraukėlės. Tai kol kas ir sakom, kad spręs: ar pertrauka, ar keisti taktiką...

KT mami tai daroma šiemet ketvirtą kartą (vasarį, liepą, rugėjį ir dabar) ir dar buvo plaučių nuotrauka (viena ar dvi). Nesveika, bet ką padarysi...

O jaučiasi mama tai sakyčiau tikrai gerai. Kepenų rodikliai visi geri - net palatos gydytoja stebėjosi, kaip čia taip, nes kai jau yra MTS kepenyse, prasideda spaudimas ir šitie rodikliai išsimuša... Kraujai kartais nusimuša. Patirpsta pišrtai. Po chemijų paopėja burna. Bet bendra fizinė būklė normali. Vaistukais susireguliavo spaudimą, tai dabar visai gerai. Jei ne šukuosena (jau ataugus, bet jai nebūdinga ax.gif ), tai nelabai ir pasakytum, kad ligoniukas...

O markeris mamai kiek buvo - informatyvus...

Laukiam pirmadienio su viltimi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 11 lapkričio 2009 - 22:05
Dabar galvoju, kokia istverminga adis 4u.gif , sitiek chemiju. Man tai net baisu, pagalvoti apie toki vaista kaip Novelbine(kaip cia pasakojama), jau nuo dvieju chemiju venos tik ant plastakos kaires kelios belike, kai tik sulasina chemija ir dingsta ta vena... Kaip butu nuo Novelbine. Bet man viskas dabar bus gerai thumbup.gif
wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 11 11, 22:46)
As po pirmosios chemijos Doxorubicino ir Taxotero  i darba neidavau tik dvi dienas, lasindavo ketvirtadieniais tai dar prisidedavo sestadienis ir sekmadienis ir pirmadieni jau sededavau darbe prie kompiuterio.

Na išties pagarba. doh.gif Man trečioje paroje būdavo - duobių duobė. O kokias dozes gavot: Docetakselis - 75mg/m2 ir doksorubicinas - 50mg/m2?

Bus gerai. Man tik chemijos tinka, netina hormonai. Jūs hormoninį gydymą gaunat, sustabdys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 11 lapkričio 2009 - 22:21
Ifauru ,laikykis,nepasiduok su mamyte 4u.gif Mes tikesim su tavim kartu,kad viskas bus gerai,kad sugalvos gydytuojai ka nors 4u.gif

adis wub.gif

Kai paklausiai apie Doksorubicina,nuejau paziureti israsa,idomu pasidare rolleyes.gif Nes as po chemiju tikrai buvau gyvas lavonas blush2.gif Tai man to doksorubicino parasyta 60mg i v.1-2 dienomis (viso 120),plius dar visokiu kitu brudu.brr net nupurte...Apie joki darba net nepagalvociau tikrai blink.gif

shaiba ,ir tau kad viskas butu gerai rytoj 4u.gif Kad ko lengviau pernestum ta chemija,o poveikis kad butu ko stipriausias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 11 lapkričio 2009 - 23:58
QUOTE(adis @ 2009 11 11, 22:16)
Na išties pagarba. doh.gif  Man trečioje paroje būdavo - duobių duobė. O kokias dozes gavot: Docetakselis - 75mg/m2 ir doksorubicinas - 50mg/m2?

Bus gerai. Man tik chemijos tinka, netina hormonai. Jūs hormoninį gydymą gaunat, sustabdys.

Mano doksorobitucinas buvo panašus į SVETA.K-140mg/m2 per dvi dienas lašino,o dabar docetakselis-100mg/m2.Po dokso jausdavaus nekaip kokią savaitę,bet bjauriausia būdavo kai reikėdavo antrą dieną važiuoti lašintis,nes į ligoninę neguldydavo,reikėjo važinėti.
Apie pojūčius po docetokselio galėsiu parašyti,tik po visko,nes tik prie starto linijos stoviu. g.gif
Atsakyti
Man atrodo ta doksorubicina dar pagal svori skyria g.gif

O as pirma savaite buvau dar pusiau velnio,bet veliau tai doh.gif Kai kraujas pradedavo kristi ir nutraukdvau prednizalona.

Ir dar kazkodel galvoju kad man nuo tos Mabhteros buvo taip ziauriai g.gif Nes kai Peteburge profesore paskaite mano ligos istorija,pasake kad dabar aisku kodel tokie kraujjo rodykliai visada buvo,atseit dar nuo to Rituksimabo,kad dideles dozes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 12 lapkričio 2009 - 00:41
QUOTE(Patr @ 2009 11 11, 21:28)
KT, tai kompiuterine tomografija? Kiek kartu per metus Jus ja darotes? Juk ji labai kenksminga sad.gif. Prisimenu, kad po jos man staigiai pradejo kristi blakstienai ir antakiai bei plaukai slinkti.

As jau tiesa sakant skaiciu pameciau, nes man ir KT, ir BMR (magnetinis rezonansas) po kelis kartus dare. KT maziausiai 4 k ne anksciau kaip nuo pernai rugsejo (tiksliai nepamenu), BMR - maziausiai 5 (pirma skartas - pernai birzelio pradzia), dar plius pora retngenu pries operacija - plauciai ir dubuo, o kur dar angiograma, kur irgi panasiai, kaip rentgenas atrodo, tik viskas vyksta gyvai (uzkisinejo kraujagysles i navika).
Dar juokinga situacija buvo pries operaciaj darant rentgenus. Ligonines darbuotojos padare, pasiziurejau ir matau, kad pasimetusios, ko tai sunerimusios; jau gasdintis pradejau. Kaip tik tuo metu atejo mane operuosiantis gydytojas, tai pasake, kad taip ir turi buti tie metaliukai. Tada supratau, kad darbuotojos pergyveno del metaliuku, kurie mano kraujagysles yra uzspaude/uzkimse ar koki velnia su jomis ten daro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 11, 22:22)
mano pirmoji chemija: Doxorubicin  + Taxoter(docetakselis).

O po pirmosios buvo bent kokia remisija? Kokie rezultatai buvo?

Papildyta:
As po pirmosios chemijos Doxorubicino ir Taxotero  i darba neidavau tik dvi dienas, lasindavo ketvirtadieniais tai dar prisidedavo sestadienis ir sekmadienis ir pirmadieni jau sededavau darbe prie kompiuterio.

QUOTE(adis @ 2009 11 11, 23:16)
Na išties pagarba. doh.gif 

Na prie ko cia pagarba smile.gif. Tai gali reiksti tik kad chemija neveike. Su praktiskai nuliniai leukocitais vargiai ar i darba palakstytu.
Man i visus blogius medikai choru tvirtina, kad jei kraujas krenta, jei blogai - reiskia organizmas reaguoja i chemija, vadinasi didele tikimybe, kad veiksminga.

Man trecia diena irgi tik prasidedavo blogis ir praguledavau lygiai 7 dienas lovoje, kai kurias net sneketi telefonu jegu neturedavau, o kai kurias visai neblogai jausdavausi, tik silpna budavau. Temperaturos isvengiau tik po vienos chemijos. Kas keisciausia kaip tik tada visi namie virusiniai buvo, slogavo kosejo, net su aukstom temperaturom. Bet kaip tik tycia vyras tada isvykes buvo ir buciau atkritusi nebutu kam ziureti nei manes nei likusiu. Vat ka nusiteikimas daro - negalejau susirgti ir nesusirgau.

Na stai suleido ir man paskutine jusu minima chemija (Doxorubicin + Taxotera) liko neutropenija atlaikyti ir svytinimui ruostis. Rytoj dar plauciu KT padarys. Vakar galvos KT turejau - sake gera galva - "turekite stai geros galvos nuotrauka " smile.gif. Bereikalo del svaigimo pergyvenau, turbut zemas hemoglobinas itakojo svaigimus.
Papildyta:
QUOTE(Patr @ 2009 11 11, 21:28)
DEL MARKERIO, tai mane gydantys gydytojai ne vienas kartojo ne karta pabrezdami, kad jis neturi jokios reiksmes. Jis neatspindi teisingai esamos padeties.

Ziurint kur zidinys. Kruties, taip, ir man sako, kad beveik neinformatyvus, nebent butu buves daromas prie operacija, po... matytusi kazkokie pasikeitimai, eiga.
Bet krie, pvz. kiausidiu, gimdos vezio, sako, labai informatyvus. Kitu kuno sriciu nezinau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Julija-: 12 lapkričio 2009 - 09:28
rasu lanka, dekoju uz atsakyma (Ji gyvena ir dirba Gyvolių kaime, Mažeikių rajone.)O as  suvalkijoje, tai jau tikrai taip toli nevyksiu zolyciu ieskoti.

Galima visą diagnozę surašyti elektroniniu paštu ir vaistus atvež kurjeris po dviejų savaičių.Gali pasikonsultuoti ar yra žolių mišiniai chemo laikotarpiu, manau, kad juos skiria tik baigus chemo.Aš dabar užsisakiau ir laukiu.Būtų geras jei gaučiau žoles o lapkričio pabaigoje paskelbtų nuosprendį onkologai.
Papildyta:
DEKOJU adis  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif . As po pirmosios chemijos Doxorubicino ir Taxotero  i darba neidavau tik dvi dienas, lasindavo ketvirtadieniais tai dar prisidedavo sestadienis ir sekmadienis ir pirmadieni jau sededavau darbe prie kompiuterio.  biggrin.gif

manau , kad ne veltui duodamas nedarbingumas.Organizmas kovoja su liga , su cheminiais vaistais, o jį dar priverčiame dirbti.Kur poilsis? nemanau , kad gerai toks didvyriškumas. Tai kada organizmui kovoti su liga ir pailsėti? Gal įsisamonininkime , kad ne sloga sergame.
Papildyta:
QUOTE(-Julija- @ 2009 11 12, 10:31)
O po pirmosios buvo bent kokia remisija? Kokie rezultatai buvo?

Papildyta:
Ziurint kur zidinys. Kruties, taip, ir man sako, kad beveik neinformatyvus, nebent butu buves daromas prie operacija, po... matytusi kazkokie pasikeitimai, eiga.
Bet krie, pvz. kiausidiu, gimdos vezio, sako, labai informatyvus. Kitu kuno sriciu nezinau.

Pas mane markeris kaip laikrodukas, kiekviena dalelė parodo, kad vėl auga draugelis.

Atsipūtimui
Būdama 3-ejų žiūri į save ir mato karalienę.

Būdama 8-erių žiūri į save ir mato Pelenę.

Būdama 15-os žiūri į save ir mato bjauriąją seserį („Mama, aš negaliu eiti į mokyklą šitaip atrodydama!“).

Būdama 20-ies žiūri į save ir mato: „Per stora, per plona, per žema, per aukšta, per tiesi, per garbanota“, - bet vis tiek eina iš namų.

Būdama 30-ies žiūri į save ir mato: „Per stora, per plona, per žema, per aukšta, per tiesi, per garbanota“, - bet nusprendžia, kad nėra laiko tai pakeisti, ir vis tiek eina iš namų.

Būdama 40-ies žiūri į save ir mato: „Per stora, per plona, per žema, per aukšta, per tiesi, per garbanota“, - bet, tarusi: „Bent jau esu daili“, vis tiek eina iš namų.

Būdama 50-ies žiūri į save ir tarusi: „Aš esu!“ - eina kur tik nori.

Būdama 60-ies žiūri į save ir prisimena visus, kurie jau nebemato savęs veidrodyje. Eina ir užkariauja pasaulį.

Būdama 70-ies žiūri į save ir mato išmintį, juoką ir gebėjimus; eina iš namų ir džiaugiasi gyvenimu.

Būdama 80-ies nebesivargina žiūrėti, tiesiog užsideda rožinę skrybėlę ir juokiasi iš pasaulio!

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 12 lapkričio 2009 - 10:27
QUOTE(adis @ 2009 11 12, 00:16)
Na išties pagarba. doh.gif  Man trečioje paroje būdavo - duobių duobė. O kokias dozes gavot: Docetakselis - 75mg/m2 ir doksorubicinas - 50mg/m2?

Neprisimenu doziu ir kompensuojamu vaistu pasas jau pakeistas. Siais metais gavau Gemzar 1 g + 200mg ir Paclitaxel-Teva 6 mg/ml -ČIA didysis lasinimas(I-oji chemijos dalis) antroji dalis po savaites Gemzar 1g , taip buvo sulašinta. Mano navikai ypac jautrus hormonams, o anksciau nebegeriau Tamoksifeno ir kiausides turejau, buvo prasideja menstruacijos po pirmosios chemijos (BLOGAI), dabar jokiu tokiu CIRKU nebus. Kiaušidžių Ba-Ba biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 12 lapkričio 2009 - 11:51