QUOTE(Patr @ 2009 11 11, 21:54)
adis
, paskaiciau jusu zinutes. Man idomu kaip Novelbine veikia, kokia savijauta po chemijos? As palyginu ta vadinama raudonaja chemija (Doxorubicin ir Taxoter), kuria gavau 2007m. su Paklitaksel ir Gemzaru, tai pirmoji chemija yra daug bjauresne, sunkiau jausdavaus po jos, o po antruju komponetu junginio daug lengviau buvo siemet.
mano pirmoji chemija: Doxorubicin + Taxoter(docetakselis).
Antroji - Gemzara (Gemcitabinas) + Taksolis (paklitakselsi).
Trečioji - Taksolis (paklitakselis) + Xeloda (kapecitabinas)
Ketvirtoji - Navelbine (vinorelbinas) + Avastinas (bevacizumabas).
Pirmoji sunki, kol atsigauni - savaitė juoda. Sekančios dvi visai puikios.
Antrji - lengvesnė, bet man pastoviai buvo aukštos temepratūros (38-39) ir nuo gemzaros labai berdavo visą kūną, siaubingas niežulys. Dusulys, prasidėjo autoimuniniai procesai; pradėjo formuotis plaučiuose intersticiniai audiniai. "Užgesno" su prednizolonu. Labai kirto per kepenis, kepenų fermentai didėjo iki keliolikos kartų.
Trečioji - lengva, bet vėl nuolatinė, 14 dienų - tabletės, tad visas 14 esi lengvam chemijos poveikyje + temperatūros ir vėl bėrimai, stiprus liežuvio ir burnos opėjimas. Rankų plaštakų ir pėdų sindromas, nuolatinis nejautrumas ir dilgčiojimas, odos sausėjimas. Būna jog dėl šio sindromo nutraukiama, piršai suskilinėja ir pradeda kraujuoti. Tiesa, nuolat ašarojančios akys, vadinau save raudančia madona.
Ketvirtoji - lengviausia, nekinta skonis, nėra aukštų temperatūrų. Labai žemas spaudimas. Didelis dažnumas, nėra jokio poilsio, paprastai kraujas nekrinta labai smarkiai, (tik ne man) vienintelė padori diena, kai lašina vaistus. Dega venos, negrįžtamai, kitiems net išopėja.
Nė viena nepykino, išvengiau bent šito.
Aš skaitau kaip Jūs po gemzaros ir taksolio einate iškart į darbą ir žaviuosi, man niekaip nebūtų taip pavykę. Reikėdavo geros savaitės atsigavimui. Visos chemijos buvo lydimos nuovargio ir nesugebėjimo susikaupti.
Panašias chemijas gavo NBA, jos trubūt kitokie potyriai, mes skirtingi ir gydymas skirtingai veikia.
Ifauru, mamytė žino situaciją, kaip ji jaučiasi?
Shaiba nuoširdus mano palaikymas.