Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

Labas vakaras,
nesupykit merginos, kad laikas nuo laiko lendu pas jus su galbūt kvailais klausimais, bet tikrai nežinau, kur daugiau ir tiksliau galėčiau sužinoti. Juolab, kad konsultacijos kitose temose nebevyksta.
Prieš porą dienų echoskopuojant ginekologė rado miomą (panašu, kad mioma, anot jos), pasakė, kad ją reikia stebėti ir rekomendavo pasidaryti diagnostiniu tikslu abraziją. Aš iš karto sutikau, bet panaršius internete supratau ne tik tai, kad šiuo metu toks diagnostikos būdas taikytinas, bet ir tai, kad abrazija nėra tokia jau nekalta procedūra. Ir visiškai pasimečiau - daryt ar nedaryt? Gal kuriai teko toks tikrinimas, gal gulint ligoninėje teko susidurti su tokiu diagnozavimu, kiek jis yra tikslus nustatant piktybines ligas ir t.t. Jeigu galit, būkite geros, parašykit bent trumpai. Dar galvoju, gal kreiptis į kitą gydytoją..., nors kažkaip lyg ir nepatogu, jeigu ta procedūra tikrai paprasta...
Sveikatos visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2009 11 29, 20:41)
Labas vakaras,
nesupykit merginos, kad laikas nuo laiko lendu pas jus su galbūt kvailais klausimais, bet tikrai nežinau, kur daugiau ir tiksliau galėčiau sužinoti. Juolab, kad konsultacijos kitose temose nebevyksta.
Prieš porą dienų echoskopuojant ginekologė rado miomą (panašu, kad mioma, anot jos), pasakė, kad ją reikia stebėti ir rekomendavo pasidaryti diagnostiniu tikslu abraziją. Aš iš karto sutikau, bet panaršius internete supratau ne tik tai, kad šiuo metu toks diagnostikos būdas taikytinas, bet ir tai, kad abrazija nėra tokia jau nekalta procedūra. Ir visiškai pasimečiau - daryt ar nedaryt? Gal kuriai teko toks tikrinimas, gal gulint ligoninėje teko susidurti su tokiu diagnozavimu, kiek jis yra tikslus nustatant piktybines ligas ir t.t. Jeigu galit, būkite geros, parašykit bent trumpai. Dar galvoju, gal kreiptis į kitą gydytoją..., nors kažkaip lyg ir nepatogu, jeigu ta procedūra tikrai paprasta...
Sveikatos visoms 4u.gif

Labutis 4u.gif , Aš turiu miomą - nemažą. Tai jau antra. Pirmoji (12 cm) išoperuota prieš beveik 4 metus. Pastoviai lankausi pas onkologę ginekologę, bet ji man apie abrazijas nieko neminėjo. Tiesiog esu stebima echoskopuojant , ar mioma nedidėja. Prie metus ji nutarė paguldyti mane į ligoninę tyrimams . Jos žodžiais - "pažiūrėsim, ar tai tikrai mioma" Sekė visų organų echoskopijos ir ginekologinės taip pat. Ir kompiuterinė tomografija, bet kažkokia kitokia, negu anksčiau darydavo. Kitu aparatu, kitaip suleidžiamas kontrastas, žarnyno paruošimas ir t.t. Po tyrimo pasakė, kad tai tikrai mioma... g.gif Keletą kartų po tyrimo jau vėl buvau konsultacijai - tai ji stovi kol kas vietoje - nedidėja, bet gydytoja sakė, kad nuo kito gydytojo galiu labai gauti barti, kad nesioperuoju... Neoperuoja dėl to, kad visas pilvas jau susiuvinėtas skersai išilgai , ir sako, kad būtų gerai , kad išlauktume kiek galima ilgiau iki menopauzės, kada organizmas jau pats bus pasiruošęs pasikeitimams (mano atveju reiktų šalinti viską). Aš šia gydytoja pasitikiu, bet kai paskaitau, kai kitos moterys nesioperavo ir tokių ligelių susilaukė... verysad.gif Tai tiesiog laukiu kažko ir nežinau ko. Geriu žoles, bet kiek girdžiu, miomų niekaip neišnaikinsi Jei neičiau pas gydytoją net nežinočiau , kad ją turiu... Jei nueisiu pas kitą ,sakys - operuokis...
Tau tikriausiai reikia daugiau nuomonių išgirsti, kad būtų kaip apsispręsti...

Labas vakariukas visoms Mergelėms 4u.gif hi.gif
Atsakyti
SVeikos,

Visoms silciausi linkejimai! Mamai pradejo kristi plaukai, nezinau ar reikia juos nukirpti ar ka cia daryti, ka tik sukavau glva ir tiek plauku. Bet mama sako "tikiuosi viskas tik i gera"... PArodziau mamai visoms Jusu nuotraukas, kiek zinojau kieno istorijas tiek papasakojau i mama klausia "o kur nuotraukos pasveikusiu?".. TIkiuosi, kad prie kiekvienos nuotraukos bus prierasai "pasveikau, gyvenu jau 20 metu irt.t"

Visas apsikabinu:P
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 11 29, 22:00)
SVeikos,

Visoms silciausi linkejimai! Mamai pradejo kristi plaukai, nezinau ar reikia juos nukirpti ar ka cia daryti, ka tik sukavau glva ir tiek plauku. Bet mama sako "tikiuosi viskas tik i gera"... PArodziau mamai visoms Jusu nuotraukas, kiek zinojau kieno istorijas tiek papasakojau i mama klausia "o kur nuotraukos pasveikusiu?".. TIkiuosi, kad prie kiekvienos nuotraukos bus prierasai "pasveikau, gyvenu jau 20 metu irt.t"

Visas apsikabinu:P

O kaip parašyti, pasveikau ar ne , jei jau keturi metai kaip gydo, pjauna ir vėl gydo ir vėl pjauna... išgyvenamumas virš 5-ių metų - 30 procentų.Trečiadienį einu pasitikrinti , kas darosi su mano 3 mėnesių remisija.Nervai ant pakrikimo ribos.
Nėra pas mus su 20 metų remisija.Rodos su 10 m. kažkas yra , bet ne iš rašančių.

Jei plaukai neiškrito po 1-os chemo visiškai, tai po to būna tik didelis praretėjimas.Na trečdalis gal tikrai išeina .Tai tada apsikirpti reikia stilingai, trumpai, o po mėnesio vėl prasidės ataugimas.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Miomas man operavo 2001metais sausio mėnesį. Aš siaubingai kartais kraujuodavau, krešuliai būdavo net delno dydžio.
Manau, kai jau pradeda kas nors augti organizme, reikia labai stebėti save. Po metų pati užčiuopiau guzelį dešinėje krūtelėje. Krūtį operavo 2002m. sausio mėn. po to kitos operacijos.
Kai operavo miomas, man buvo 39-neri, Gydytojas siūlė šalinti gimdą, nesutikau, o gal be reikalo, nes šiemet teko vėl pilviuką pjauti, tik dabar pjūvis ne skersai apačioje, O IŠILGAI nuo bambos. Vienu žodžiu kūnas sudarkytas, įskaitant krūtelę. Ji likusi gerokai mažesnė po operacijos ir limfmazgių šalinimo. Nors galiu dėvėti iškirptes diddeles, nes dėkui Dievuliui, darinys buvo toje pusėje link pažasties, tai va.
Dabar žinau, kad yra didžiuliai mazgai skydliaukėje. Marijampolėje daktarė jau seniai varė iš kabineto mane modama rankoms abiem, sakydama(kaip gali taip gydytojas sakyti?) "Eikit, eikit, jau aš tai su tokiais guzais nesiimu atsakomybės..."

Dėl pasveikimo, tai šiuo metu jaučiuos visiškai gerai. Stipri kaip velnias biggrin.gif.
Nejaučiu, kad kas nors blogai, vienintelis nemalonumas tai karščio pylimas ir ypač nakties metu. Tik plaukai visisškai nesiruošia dygti, ypač čia prie smilkinių ir kaktos, beveik plika, kai 2007metais po paskutinio lašinimo ėjau be peruko už 2,5mėnesio, šį kartą nesišviečia tai.
Blogai jaučiaus prieš praeitus Naujus Metus, kai siaubingai kosėjau, o kovo - balandžio mėn. tikrinimosi metu sukėliau įtarimų gydytojui V.Tikniui 4u.gif (labai gerbiu šį gydytoją) dėl čiuopiamų kaklo limfmazgių...

DĖL PASVEIKIMO>>>> tai aš savo gydytojo klausiau, kaip kartais sako per TV, kad pasveiko. Tai kada galite paskayti, ar žmogus pasveiko. Man atsakė, kad mes NEGALIME ATSAKYTIi, o su kita gydytoja kai kalbėjaus, kažin nuo ko ši liga, gal nuo stresų, pergyvenimų, o ji atsakė, kad DAR NĖRA TOKIO, KURIS PASAKYTŲ NUO KO, KAI ATSIRAS TOKS ŽMOGUS, GAUS NOBELIO PREMIJĄ.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 29 lapkričio 2009 - 22:02
QUOTE(Aimma @ 2009 11 29, 19:41)
Labas vakaras,
Sveikatos visoms 4u.gif

Patarčiau dar kreiptis pas kitą gydytoją konsultacijai.Galėsi palyginti nuomones.

O čia kalbama apie abraziją.Kaip supratau, tai šiuo atveju ne visos gimdos išgramdymas, o audinio gabalėlio paėmimas tyrimams
Visas straipsnis
http://ei.libis.lt:8...3fef4a2972acef4
Ištrauka
Eugenija: Tam tikra prasme – taip. Prieš penkerius metus, nuėjusi pasitikrinti pas ginekologą, sužinojau, kad gimdos kaklelyje yra žaizdelė. Ją pridegino ir pasakė, kad kas pusę metų reikės profilaktiškai tikrintis. Pavyzdingai laikiausi nurodymų. Kartą daktarė įspėjo, kad tyrimai nėra geri. Išrašė siuntimą atlikti abraziją – tai procedūra, kurios metu imama medžiaga iš gimdos kaklelio. Pasikalbėjau su draugėmis, pavarčiau žodyną. Jame buvo parašyta, kad „abrazija" tai – „išvalymas". O čia juk baisu! Ir nutariau, kad man tos procedūros nereikia. Spjoviau į viską... Kas ta žaizdelė, galvojau. Esu našlė, taigi negyvenu lytinio gyvenimo. Draugės, sesuo moteriškai mane nuramino, sakydamos, kad žaizdelės būna daugeliui moterų.

Docentė: Ne jūs viena taip elgėtės. Moterys mano: ar verta jaudintis, juk nieko neskauda!

Eugenija: Tikrai ši liga klastinga tuo, kad ilgą laiką nieko nejauti. Vis dėlto maždaug po metų apėmė nepaaiškinamas nerimas, dar perskaičiau kažkokį straipsnį šia tema. Nuėjau pas gydytoją. Tyrimai buvo blogi. Šį sykį abrazijos neatsisakiau. Kai ištyrė gimdos kaklelio audinio gabalėlį, paaiškėjo, jog mano padėtis nėra labai gera. Atvykau į klinikas pas daktarę Sofiją Ugianskytę. Teko ryžtis operacijai. Po jos gydytoja paskambino ir pasakė, kad dar suspėjome pačiu laiku. Iš tikrųjų tik klinikose aš suvokiau, kad liga rimta – gal todėl, jog gydytoja nuodugniai viską išaiškino
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 11 29, 23:55)
Sveikutės 4u.gif
Miomas man operavo 2001metais sausio mėnesį. Aš siaubingai kartais kraujuodavau, krešuliai būdavo net delno dydžio.
Manau, kai jau pradeda kas nors augti organizme, reikia labai stebėti save. Po metų pati užčiuopiau guzelį dešinėje krūtelėje. Krūtį operavo 2002m. sausio mėn. po to kitos operacijos.
Kai operavo miomas, man buvo 39-neri, Gydytojas siūlė šalinti gimdą, nesutikau, o gal be reikalo, nes šiemet teko vėl pilviuką pjauti, tik dabar pjūvis ne skersai apačioje, O IŠILGAI nuo bambos. Vienu žodžiu  kūnas  sudarkytas, įskaitant krūtelę. Ji likusi gerokai mažesnė po  operacijos ir limfmazgių šalinimo. Nors  galiu dėvėti iškirptes diddeles, nes  dėkui Dievuliui, darinys buvo  toje pusėje  link pažasties, tai  va.

Tai tau, Patr, viskas nuo miomų prasidėjo?
...uj... unsure.gif kaip reikia žinoti, kaip teisingai pasielgti... rolleyes.gif Bet jei žinotume, tikriausiai sergančių nebūtų, nes viską padarytume laiku...
Laikykis, Optimiste 4u.gif 4u.gif

Rytoj važiuojame pas mamytės onkodaktarytę - kraujuko tyrimai ir vaistukų prasitęsti, taip pat pasikalbėti apie kataraktos operaciją - kaip sakoma, paskutiniai štrichai... Ir aš einu vėl echoskopijai krutų... fear.gif Vienas guziukas įtartinas... scare.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 29 lapkričio 2009 - 22:14
Aš siūlyčiau sutikti daryti abraziją. Miomas kai operavo Marijampolėje net nežinau ir neturėjau supratimo, ar jas kas nors tikrino mikroskopu ar ten nebuvo blogų lasteliu. Šiemet, kai balandžio pradžioje darė abraziją Kauno onkologijos ligoninėje dėl išvešėjusios gimdos, rado pakitusių ląstelių, žiedinių ląstelių karcinoma diagnozavo.

Taip, rasų lanka 4u.gif , prasidėjo nuo miomų.

Labanaktis visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 29 lapkričio 2009 - 22:18
user posted image
Mergaitės - Ramaus Jums visoms Advento - susitelkimo, ramių minčių ir stebūklo laukimo... ir sulaukimo... Tegul nors krašteliu jis paliečia kiekvienos Jūsų širdeles ir namelius...
Papildyta:
QUOTE(Patr @ 2009 11 30, 00:12)
Taip, rasų lanka 4u.gif , prasidėjo nuo miomų.

Jetau, jetau... unsure.gif Jei aš dabar eičiau pas kitą gydytoją, jis man sakytų kitaip - visai suipainiočiau... verysad.gif doh.gif Eiti pas trečią....?

Gabija mieliausioji wub.gif - laikysiu kumštelius kiek tik galėsiu ir manau, kad tyrimukai Jus nudžiugins... Tai - tebus Kalėdinė dovanėlė Jums... Beje, Ar megztuką jau nusimezgėt?

Labanakt ir aš sakau - rytoj anksti keltis...paprastai prieš keliones pas gydytojus iš vakaro truputi numiegu, o paskui valandėlę kitą pablūdinėju - mintelės darbą dirba... rolleyes.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už atsakymus, pasvarstymus 4u.gif
Gabija, šį interviu buvau skaičiusi ir jis buvo vienas iš argumentų, kad darytis. Tik man neatrodo, kad čia bus kažkas panašaus į biopsiją, nes prisakė darytis porą dienų prieš mėnesinių pradžią, tai įsivaizduoju, kad bus daugiau panašu į valymą.
Patr, manau, kad jūsų pastebėjimai dėl tolesnio tikrinimosi tikrai taiklūs. Reikės dar kartą pasidaryt mamogramą.
rasų lanka, ar tik nenorit palaikyti man kompaniją? Gydytoja man pasakė, kad po tos nelemtos abrazijos, jei viskas gerai, galėsiu ramiai miegot reguliariai stebint miomos augimą arba sunykimą dėl menopauzės. O menopauzė jau turbūt prasideda, nes ciklas visai susimaišęs, visgi jau atšvenčiau 50 blush2.gif Nesuprantu, kaip įtaikyti tą procedūrą - operaciją.
Manau, kad rytoj dar nueisiu pasikalbėt pas pažįstamą akušerę, o po to dar pas vieną gydytoją. Panašu, kad teks ryžtis.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 29, 23:30)
[
Gabija mieliausioji  wub.gif  - laikysiu kumštelius kiek tik galėsiu ir manau, kad tyrimukai Jus nudžiugins... Tai - tebus Kalėdinė dovanėlė Jums... Beje, Ar megztuką jau nusimezgėt?

Visos protingos mintys ateina atsigulus.
Ačiū Rasele už kumštukus.Ir jokių įtartinų guzelių.Ten tik riebaliniai ar liaukiniai mazgeliai.Taigi apsikeičiam kumštukais.
user posted image

Megztinį baigiau.Trečiadienį pasirėdysiu, kadangi specialiai mezgiau ilgą, tai pas ginekologą , būsiu kaip su mini suknele.Vasarą gal pora kartų buvo spec sijonėliai apžiūrai, o dabar išnyko.Pasižiūriu kaip užsienio filmuose apdangsto , o pas mus lakstyk po kabinetą nuogu užpakaliu, kuris deja visai nepanašus į Olialia Pupytės.

Saldžių sapnelių visoms.user posted image
Atsakyti
Visoms labas rytas,
.GABIJA., linkiu, kad visi tyrimų atsakymai būtų kuo geriausi 4u.gif .
Tiesa, man tai keista su tais tyrimais, kalbu apie savo gydymo eigą. Sulašino visas chemijas ir ką...??? Padarė pilvo echoskopiją, markerio net nedarė, sakė, kad jis neinformatyvus. Ir jau čia skaitos baigtas gydymas... Aišku kiekvieną kartą pačiupinėja kaklo limfmazgius, krūteles ir pilvą paspaudo.... Dabar važiuosiu gruodžio 2 d. kad išrašytų tamoksifeną, o paskui tiesiai į Karmėlavos oro uostą thumbup.gif doh.gif drinks_cheers.gif biggrin.gif

P.S. kaip supratau kiekvienoje temoje yra ribojamas žinučių skaičius. Kiek tas skaičius žinučių čia siekia? Kuri kursite naują temą, būtinai įdėkite surinktas adis 4u.gif nuorodas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 30 lapkričio 2009 - 09:18