Ačiū,
deganti, jog parodei savo žirniuką - paaugęs, paaugęs
Man tai labai jo akys patiko - šelmis.
Būtų smagu kada nors susimatyti, tik ne dabar, kai sustiprėsiu.
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 11 26, 15:24)
Mano pažystami gydytojai sako, kad tie vaistai gali turėti neigiamą įtaką imunitetui ir atety žmogus gali turėti problemų. Atseit, ypač nerekomenduojama vaikams, o kas gavę chemoterapiją - visai negalima
. Kodėl skiria? - Bijo neskirti, nes visur skelbiama, kad tik jie veiksmingi. O jei koks čp, tai gydytojas kaltas. Man jų ir gaila.... Pirmą kartą žmonės susiduria su tokia pandemija ir visa atsakomybė ant jų galvos...
Aš daug metų skiepijuos nuo sezoninio gripo, susirgus onkologine liga taip pat. Šįmet nesiskiepijau, tai tik tariausi su infektologe. Mūsų mieste dirba garbaus amžiaus, didelę patirtį turunti gydytoja. Prieš kiekvienus skiepus, kai susirgau vėžiu, su ja pasitariu. Tai ji man apie Tamiflu kažkokių baisybių nėra niekad sakiusi. Visuomet pabrėždavo, dar anksčiau, kai nebuvo šitos pandemijos, jog skiepas gali suformuoti trumpesnį atsparumą, nei sveikam žmogui ir, jei gripo epidemija nusitęstų toliau, į kovą, tai man pajutus gripo simptomus tiktų Tamiflu. Ji visada žinojo jog buvau gydyta chemija. Antroji chemija, kaip tik buvo visą žiemą taikoma, aš prieš ją pasiskiepijau. Jau esu rašiusi nekartą, anksčiau, kai tik gripas taip bronchitas. Kai pradėjau skiepintis užmiršau gripą ir bronchitą.
Šįmet, kai pasiskambinau, sakė Tamiflu reikėtų turėti, tik dėl labai sumažėjusio imuniteto, (nes dabar gydoma) gali prasčiau suveikti arba iš vis nesuveikti. Dar patarė naudoti ežiuolės preparatus gripo metu ir, aišku, saugotės pačiai ir namiškiams - jokių didelių susibūrimų, rankų higiena. Deja, jaunėlės namuos nenulaikau. Nors buvau labai prieš - išėjo į parodos atidarymą.
O apie kuriuos vaistus taip blogai atsiliepė Jūsų pažįstami gydytojai: Tamiflu ar Relenza?
Aptarinėjot mėnesines, labai individualu. Mano pažįstamai chondrosarkoma, buvo gydyta chemoterapija, švitinta. Spindulių teko ir moteriškai sričiai. Ginekologai sakė - viskas, užmiršk. Po gerų trejų metų ir yra. Viskas puikiu ir reguliaru.
liutuke, Jūs turėjot galvoje Kauno klinikas? Kauno klinikose labai puiki gydytoja kardiologė, ji mane gydė, daktarė N. Ragaišytė, dirba konsultacinėje antradieniais nuo 14 iki 18 val. Bet juk Jums problemos su nuvažiavimu, gal geriau vis tik ieškoti Vilniuje gerą kardiologą?
Onkologinių ligonių su širdies pakenkimais dažnai pasitaiko. Tuo metu, kai aš gulėjau, skyriuje su drenuotu perikardu trys buvome.