Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

QUOTE(Deganti @ 2009 11 26, 16:10)
konsultuokites su vaiko pediatru, siaip manau jei pradejot reikia test gydyma, ar ten ne 5 dienas reikia vartot?

Na su ta pediatre sunku ir, dabar suprantu viska, kad ji nuo saves atsakomybe nusiimti turejo , tai ir israse tuos vaistus, taip idomiai, sako nu gerkle paraudus, bet yra pozymiu ir gripo, tai ant gerkles nurasyti negerai, sako ar rasyti Jums recepta, nu as gi ne medike, as nezinau kaip geriau, dabar gaunasi, kad jeigu tie vaistai zalingi, tai as pati ir busiu kalta, kad juos daviau. As ir ne uz tai, kad kaltinti medikus, turbu nei vienas specialiai nenumarina.
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2009 11 26, 12:46)
Oi mergytes, vel sirdele stipriai dauzosi, mano mazasis jau kiauliuke pasigavo, sianakt temperatura 40 buvo, dabar truputi geriau. apkabinu visas, linkiu sveikateles ir, kad ta kiaule nesikabintu 4u.gif

Laikykites 4u.gif Pati aisku zinai kad reikia pas gydytuojus kreiptis ir ka gerti is vaistuku,daug daug daug skysciu 4u.gif Parasyk butinai vakare,kaip sekasi unsure.gif

Dabar tik perskaiciau apie vaistus blush2.gif Net nezinau unsure.gif Man atrodo svarbiausia musti auksta temperatura,guleti,labai daug gerti ,siulyk pastoviai jam arbata,sultys,ka megsta.O jeigu jau matysi kad kazkas jau negerai,jeigu pasirodys kad blogeja,ar baisu bus-vaziuok tiesiai i ligonine.Bet manau viskas bus gerai 4u.gif 4u.gif 4u.gif

bbg23 ir ramune27 ,neklausykite net tokiu kalbu 4u.gif Buna visokiu atveju,kartais mirsta ir su pirma stadija greiciau,ir nuo kitu visokiu ligu,jau nekarta cia kalbeta,kiekvienam savo,reikia tiketi bet kokiu atveju ir nepasiduoti,tai auksciau nosytes biggrin.gif 4u.gif

Deganti ir as noriu pagirti tavo maziuka,jau toks mielas wub.gif wub.gif wub.gif Man ir gryna mama biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 26 lapkričio 2009 - 15:35
QUOTE(Deganti @ 2009 11 26, 16:46)
Ciklas man atsistate gana greit baigus gydyma, net nepamenu, nes baigiau gydytis dar koki men nesirgau ir vel viskas grizo i vezias, bet kaip ir daugumai atsirado bedu su moteriskom, endometrioze issivysto del imunines sistemos kvailiojimo ir, tada vel gavau  vaistu sukelianciu klimaksa, bet ir tada baigus gydyma vel ciklas i savo vieta, jokiu nukrypimu, taciau ir prireike nemazai laiko kol uzsimezge zirniukas, po transplantacijos gi yra pagimdziusios gal 3 moterys Lietuvoj, gal dabar ir daugiau, bet yra ir tokiu kieno ciklas neatsisitato, labai jau cia indivudualu  4u.gif

Man dar neatsistate unsure.gif Ir jauciu jau neatsistatys...Apie vaikus jau nebegalvoju,ir amzius ir dar ir taip mazoji tik 2.5 metuku,atrodo dzin tas ciklas,bet vistiek kazkaip noreciau kad viskas dar butu "tvarkoje",nes yra truputi visokiu nemalonu pojuciu,manau kad ir del sito reikalo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 11 26, 16:34)
Laikykites 4u.gif Pati aisku zinai kad reikia pas gydytuojus kreiptis ir ka gerti is vaistuku,daug daug daug skysciu 4u.gif Parasyk butinai vakare,kaip sekasi unsure.gif

Dabar tik perskaiciau apie vaistus blush2.gif Net nezinau unsure.gif Man atrodo svarbiausia musti auksta temperatura,guleti,labai daug gerti ,siulyk pastoviai jam arbata,sultys,ka megsta.O jeigu jau matysi kad kazkas jau negerai,jeigu pasirodys kad blogeja,ar baisu bus-vaziuok tiesiai i ligonine.Bet manau viskas bus gerai 4u.gif  4u.gif  4u.gif
bbg23 ir ramune27 ,neklausykite net tokiu kalbu 4u.gif Buna visokiu atveju,kartais mirsta ir su pirma stadija greiciau,ir nuo kitu visokiu ligu,jau nekarta cia kalbeta,kiekvienam savo,reikia tiketi bet kokiu atveju ir nepasiduoti,tai auksciau nosytes biggrin.gif  4u.gif

Deganti ir as noriu pagirti tavo maziuka,jau toks mielas  wub.gif  wub.gif  wub.gif Man ir gryna mama biggrin.gif
Aciu Sveta uz rupesti, gerti geriam, per prievarta kas valanda po arbatos puodeli sugeriam, va su gulejimu, dabar geriau jauciasi, tai neguli, zaidzia ir nepriverciu atsigulti, o vaistu turbut pasitarem su MB daugiau neduosim, cia dar viena vaistinike pasake, kad dvieju doziu uztenka, tai matysim kaip toliau eisis, kol kas lyg ir nieko....

o maziukas tikrai mielas, cia Jums kaip Dievo dovana Deganti uz visas kancias 4u.gif
Atsakyti
arune ir tu su dukryte toki nameli padarai bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Nu cia tikras sedevras wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 11 26, 16:56)
arune  ir tu su dukryte toki nameli padarai bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif Nu cia tikras sedevras wub.gif  thumbup.gif

NE, ne aš,...čia iš interneto platybių tongue.gif . Pati pirmą kart darysiu, anksčiau tik meduolius kepdavom ir dekoruodavom.
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2009 11 26, 14:46)
As vis laukiu kada tu jau sumislinsi  nestuke.gif

lauk lauk biggrin.gif aš antrą turbūt paprastesniu būdu įsigysiu hihihi.gif
Dar nesuėjo du metai citogenetinės remisijos, o paskutinio atsakymo dar laukiu. Tikiuosi nesugadins nuotaikos prieš Kalėdas, molekulinis tyrimas nė kiek neblogesnis,
tikiuos ir šitas bus toks pats.
Tai merginai, kurios forumą skaitau, per antrą nėštumą grižo liga. Laukiu, kuo viskas baigsis ph34r.gif

Lepunę suradau, ačiū smile.gif

grįžau ką tik iš filmo "keliautojo laiku žmona".. gerai, kad tokių genetinių anomalijų realybėj nėra hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 11 26, 12:42)
Bet atsivertusi vieną iš nurodytų temų radau sąrašą čia dalyvavusių  4u.gif
Adis
arune
Babania
Bbg23
Deganti
Domogintare
Editada
ifauru
.GABIJA.
Julija
Labins
Liutukee
Pinacea
Ragnez
Ramune 27
Rasų lanka
Saulelydis*
Shaiba
Siracusa
Sveta K.
Tati
Ugn*Ine

Įdomu būtų sužinoti kurias palietė krūties vėžys?

Mano mamytei krūties ....

QUOTE(bbg23 @ 2009 11 26, 12:54)
Sian suzinojau labai liudna naujiena, sedziu darbe ir zliumbiu.. Man pasake, kad tokie ligoniai kaip mano mama ilgai negyvena...

O kas pasakė taip? Jei ir gydytojai, jie negali nuspręsti, kada kas atsitiks - ilgai gyvens ar neilgai. Tikrai nekreips į tuos pasakymus dėmesio. Esu buvusi pakliuvusi į tokias situacijas, kur į tave su tokiu gailesčiu žiūri ir aptarinėja , kad teks susitaikyti, ojojoj su tokia stadija pusmetis... metai ....ojojoj. Iš pradžių išsigąsdavau, palikdavau lyg šaltu vandeniu perlieta, o paskui tiesiog permatoma siena užsistatydavau - leisdavau pro ausis ir galvodavau, šnekėkit sau ką norit... ax.gif Nes jei paklausysi tokių "visažinių" tai čia pati diagnozė , jos pavadinimas jau jiems leidžia sprendinėti , kad liko tiek ar aniek. Tiesiog gyvenkite ... wub.gif

Mergaitėms, kurios domisi meditacijomis. 4u.gif

meditacinė muzikytė sielai
Paspaudinėkit... rasit , kas domitės , gražių dalykų...

Mergytės, kurios slaugote savo vaikelius - kuo greičiau linkiu pasveikti, o kitoms , kad nesusirgtų... wub.gif

Arūne, 4u.gif kai padarysit saldų namelį, norėsim jį pamatyti.... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 26 lapkričio 2009 - 20:21
QUOTE(ifauru @ 2009 11 26, 16:13)
Klinikose buvom ambulatoriškai, su siuntimu chemoterapeuto. Pavardžių nežinau, nes mama su sese buvo. Gal adis gali ką patarti?

Yra tiek daug faktorių, kurie apsprendžia žmogaus gyvenomo trukmę, kokybę....

Aciu! 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, deganti, jog parodei savo žirniuką - paaugęs, paaugęs tongue.gif Man tai labai jo akys patiko - šelmis. smile.gif
Būtų smagu kada nors susimatyti, tik ne dabar, kai sustiprėsiu. smile.gif

QUOTE(saulėlydis* @ 2009 11 26, 15:24)
Mano pažystami gydytojai sako, kad tie vaistai gali turėti neigiamą įtaką imunitetui ir atety žmogus gali turėti problemų. Atseit, ypač nerekomenduojama vaikams, o kas gavę chemoterapiją - visai negalima schmoll.gif . Kodėl skiria? - Bijo neskirti, nes visur skelbiama, kad tik jie veiksmingi. O jei koks čp, tai gydytojas kaltas. Man jų ir gaila.... Pirmą kartą žmonės susiduria su tokia pandemija ir visa atsakomybė ant jų galvos...

Aš daug metų skiepijuos nuo sezoninio gripo, susirgus onkologine liga taip pat. Šįmet nesiskiepijau, tai tik tariausi su infektologe. Mūsų mieste dirba garbaus amžiaus, didelę patirtį turunti gydytoja. Prieš kiekvienus skiepus, kai susirgau vėžiu, su ja pasitariu. Tai ji man apie Tamiflu kažkokių baisybių nėra niekad sakiusi. Visuomet pabrėždavo, dar anksčiau, kai nebuvo šitos pandemijos, jog skiepas gali suformuoti trumpesnį atsparumą, nei sveikam žmogui ir, jei gripo epidemija nusitęstų toliau, į kovą, tai man pajutus gripo simptomus tiktų Tamiflu. Ji visada žinojo jog buvau gydyta chemija. Antroji chemija, kaip tik buvo visą žiemą taikoma, aš prieš ją pasiskiepijau. Jau esu rašiusi nekartą, anksčiau, kai tik gripas taip bronchitas. Kai pradėjau skiepintis užmiršau gripą ir bronchitą.
Šįmet, kai pasiskambinau, sakė Tamiflu reikėtų turėti, tik dėl labai sumažėjusio imuniteto, (nes dabar gydoma) gali prasčiau suveikti arba iš vis nesuveikti. Dar patarė naudoti ežiuolės preparatus gripo metu ir, aišku, saugotės pačiai ir namiškiams - jokių didelių susibūrimų, rankų higiena. Deja, jaunėlės namuos nenulaikau. Nors buvau labai prieš - išėjo į parodos atidarymą.
O apie kuriuos vaistus taip blogai atsiliepė Jūsų pažįstami gydytojai: Tamiflu ar Relenza?

Aptarinėjot mėnesines, labai individualu. Mano pažįstamai chondrosarkoma, buvo gydyta chemoterapija, švitinta. Spindulių teko ir moteriškai sričiai. Ginekologai sakė - viskas, užmiršk. Po gerų trejų metų ir yra. Viskas puikiu ir reguliaru.
liutuke, Jūs turėjot galvoje Kauno klinikas? Kauno klinikose labai puiki gydytoja kardiologė, ji mane gydė, daktarė N. Ragaišytė, dirba konsultacinėje antradieniais nuo 14 iki 18 val. Bet juk Jums problemos su nuvažiavimu, gal geriau vis tik ieškoti Vilniuje gerą kardiologą?
Onkologinių ligonių su širdies pakenkimais dažnai pasitaiko. Tuo metu, kai aš gulėjau, skyriuje su drenuotu perikardu trys buvome.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 26 lapkričio 2009 - 21:13
Sveiki. Tamiflu suspensijos Eurovaistinėse bent jau didžiosiose galimybė susirasti tikrai prieš porą dienų buvo, bent jau Vilniuje, jei tiksliau tai Žalgiro g. 4u.gif
Atsakyti
Laba visiems,
Mano seimyna kiekvienais metais skiepijasi nuo gripu. Siemet neisimtis pasiskiepijome nuo kiauliu gripo ir paprasto sezoninio gripo. Matomai tai priklauso nuo valstybes politikos ir jos poziurio i savo piliecius. Kanados valdzia paskiepijo visus norincius, nes pigiau iseina paskiepyti, nei moketi nedarbingumus ar gydyti sergancius ligonineje. Visi informuoti jau nuo vasaros, issamus lankstinukai issiuntineti, kokie kiauliu gripo pozymiai, ka daryti, kokiomis ligomis sergantieji turi butinai pasiskiepyti ir panasiai. Mane skiepyti atvaziavo i namus, servisas thumb_yello.gif biggrin.gif , bet vistiek kita diena teko keliauti su visa seimyna pas seimos gydytoja likusius paskiepyti.
Del Ugnines neramu. Del geriausios jos liga gydancios Bostono klinikos reiktu kreiptis tiesiogiai, nes jie neturi gydytojo atstovaujancio Europai, o tai jau dideli pinigai gaunasi.
Atsakyti