Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

QUOTE(Domogintare @ 2009 11 26, 13:16)
... : saukia, kad labiausiai pavojus vaikams susirgti, o vaistu vaikams nera, mano penkiametis nelabai sugeba itraukti, tai ka daryti, kai maziuliukai suserga.

doh.gif velniava kažkokia tikrai doh.gif Būtų paprastas gripas, tai nieko, o čia jau tikrai laikas gi brangus. O į ligoninę neguldo? Ramiau būtų...
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2009 11 26, 13:24)
doh.gif  velniava kažkokia tikrai  doh.gif  Būtų paprastas gripas, tai nieko, o čia jau tikrai laikas gi brangus. O į ligoninę neguldo? Ramiau būtų...

Nu,kad kol kas ne, gal dar nereikia, issikapstysim gal be ligonines, va dabar lyg visai nieko turi temperaturos, bet valgo, arbatu daug geria, nakti pas save guldau, kad girdeciau, kaip kvepuoja.
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2009 11 26, 13:29)
Nu,kad kol kas ne, gal dar nereikia, issikapstysim gal be ligonines, va dabar lyg visai nieko turi temperaturos, bet valgo, arbatu daug geria, nakti pas save guldau, kad girdeciau, kaip kvepuoja.

Tai laikykitės, mažuliai, išsikapstysit tikrai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 11 26, 11:42)
DĖL TAVO MAMOS KOJYTĖS NIEKO NEGALIU PASAKYTI.

Bet atsivertusi vieną iš nurodytų temų radau sąrašą čia dalyvavusių  4u.gif
Adis
arune
Babania
Bbg23
Deganti
Domogintare
Editada
ifauru
.GABIJA.
Julija
Labins
Liutukee
Pinacea
Ragnez
Ramune 27
Rasų lanka
Saulelydis*
Shaiba
Siracusa
Sveta K.
Tati
Ugn*Ine

Įdomu būtų sužinoti kurias palietė krūties vėžys?

Mano mamai kruties vezys.

QUOTE(bbg23 @ 2009 11 26, 11:54)

Sian suzinojau labai liudna naujiena, sedziu darbe ir zliumbiu.. Man pasake, kad tokie ligoniai kaip mano mama ilgai negyvena...

Parasyk ka gydytojai sake,o blogas mintis vyk lauk! 4u.gif Bentjau as stengiuosi vyti,nors aisku ne visada pavyksta.

QUOTE(Domogintare @ 2009 11 26, 13:16)
Aciu Arune uz rupesti, kvietemes vakar, sake, kad visi pozymiai, nes ir veme, ir pilvas papustas, ir sloga su kosuliu, israse recepta antivirusiniam vaistams, bet su tais vaistais tai komedija, israse tuos ikvepiamus ir suspencija, kurie bus tokiu pirkti, nueinu i Euro vaistine, sako mes ikvepiamu neturim ir suspencijos nes, bet galite is tableciu pasidaryti, tik reikia recepta persirasyti, nes netinka, nu ka sakau leksiu vel pas gydytoja, bet uzejau i kamelija, ten jie turi tik ikvepiamus, suspencijos sako mes ir neuzsakinejam, parsinesu namo, tas mano vaikas nelabai sugeba ikvepti, puse lauk ispucia, lekiu pas gydytoja, kad ta recepta tabletem israsytu, o ji ir sako, as negaliu, nes ten tik nuo 40 kg, tos kapsules ir nieko nepadarysit, tai per pazintis skambinu i Tamro, sako mes nevezam suspencijos, neapsimoka, nes mazai perka, tai taip ir nesuprantu, saukia, kad labiausiai pavojus vaikams susirgti, o vaistu vaikams nera, mano penkiametis nelabai sugeba itraukti, tai ka daryti, kai maziuliukai suserga.

doh.gif su tais vaistais!Bet jei jau geriau jauciasi-tai manau greit ir pasveiks!Sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 11 26, 12:22)
Merginos,
SOS!!
Mano mamai pirmadieny dare chemija, vakar jai istino ziauriai viena koja ir skauda..
Jinai guledama lovoje darydavo kazkokius pratimus ir dabar nezinom ar cia del chemijos ar jinia pasitempe raumeni. Skambinau chemtoerapeutei Strimaitienei, jinai serga, sesele liepe kreiptis i seimos gydytoja. Seimos gydytoja dirbs tik vakare..
Gal zinot, ka daryti ir kodel?

Būtinai kreiptis į gydytojus. Bet gali būti, kad sutriko ir limfos nutekėjimas. Tuo atveju taip pat labai patinsta. Kol nežinot, kas yra , saviveiklos nelabai turėtų būti...
Laikykitės... wub.gif

Atsakyti
Domogintarę ,sveikatėlės mažiukui 4u.gif ,o tie ikvėpiami tai purkštukas koks?nes mes purkštukus per plastikini buteli purkšdavom kad mažiau į šalis vaistų nusipurkštu bet mes ventolina mažiui purkšdavom.
bbg23 - neverk ,dar ką sako nevisada buna tiesa ,kad tėvelio neteksiu jau ne karta sakė nuo pat pavasario ,kai paguldydavo į lygoninę tai ne karta tai girdėjau iš medikų . Kai sutikau tėčio vidaus daktarės seselė ji manęs atsargei klausia tai tėtis dar gyvas ir kaip jis jaučias ? tada buvo pikta ,nes kai man buvo sunku ji man pasakė tu nieko nesitikėk nieko čia nebus nes ten kažkas ir jaunas jau mirė .Bet kolkas sėkmingai kapstosi,nors dabar žinai iš hematologės kad gali neatlaikyt irgi sujaukė ramybė ,bet aš tikiu kad atlaikys ir viskas bus gerai ,stengiuos negalvot kas bus . dabar jis gerai jaučias juokauja ,sako aš nuo grypo slepiuos po pečka palendu ir manęs ten neras . nors iš tikruju guli lovoj ir šypsosi. taip kad nusišluostik ašaras ir galva auškščiau ,džiaukis tą diena .
O apie tuos brangius vaistus nuo gripo tai kaimynų mergaitė susirgo ir gavo recepta tiems vaistams ,bet jų nebuvo vaistinei ,tai tik vakar paskambino kad atvežė kai jos mergaitė jau sveika. tai va žmogau turi ir pinigų ir galimybę isigit tų vaistu ,bet jų vaistinėse nėra.
Visoms styprybės ir sveikatos.
O nemelio ir aš tokio norėčiau pasigamint.
Atsakyti
QUOTE(ramune27 @ 2009 11 26, 14:56)
O apie tuos brangius vaistus nuo gripo tai kaimynų mergaitė susirgo ir gavo recepta tiems vaistams ,bet jų nebuvo vaistinei ,tai tik vakar paskambino kad atvežė kai jos mergaitė jau sveika. tai va žmogau turi ir pinigų ir galimybę isigit tų vaistu ,bet jų vaistinėse nėra.
Visoms styprybės ir sveikatos.

Antivirusinių vaistų parduodama daugiau nei yra sergančių gripu....

Mano pažystami gydytojai sako, kad tie vaistai gali turėti neigiamą įtaką imunitetui ir atety žmogus gali turėti problemų. Atseit, ypač nerekomenduojama vaikams, o kas gavę chemoterapiją - visai negalima schmoll.gif . Kodėl skiria? - Bijo neskirti, nes visur skelbiama, kad tik jie veiksmingi. O jei koks čp, tai gydytojas kaltas. Man jų ir gaila.... Pirmą kartą žmonės susiduria su tokia pandemija ir visa atsakomybė ant jų galvos...
Atsakyti
Laikykites, brangiosios ir prognozemis netikekite. Kiekvienas zmogus skirtingas, ne vienas pavyzdys yra, kai statistika neatitiko konkretaus zmogaus. As apie save net neklausineju nieko, nenoriu zinoti, ypac, jei prognozes butu liudnos.

Kai man operacija dare, o po jos ilgai gulejau nejudedama, o ir veliau judejau minimaliai, buvo labai didele trombu susidarymo tikimybe. Gerus 2 men su virsum abi kojos visada buvo apristos elastiniais bintais, o visa ligonineje buvimo laika (irgi beveik 2 men) man leido krauja skystinancius vaistus - heparina. Vieni brangesni yra, kuriuos lengvai galima susileisti paciam - svirkstas su trumpute adata, suleidziama i pilva ir beveik neskausminga. Yra ir pigesnis variantas, bet su standartine adata, suleidziant ir kuri laika po to ziauriai skauda. Siaip trombai yra gana pavojingi, nes gali iki sirdies nukeliauti.
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 11 26, 14:24)

Mano pažystami gydytojai sako, kad tie vaistai gali turėti neigiamą įtaką imunitetui ir atety žmogus gali turėti problemų. Atseit, ypač nerekomenduojama vaikams, o kas gavę chemoterapiją - visai negalima schmoll.gif . Kodėl skiria? - Bijo neskirti, nes visur skelbiama, kad tik jie veiksmingi. O jei koks čp, tai gydytojas kaltas. Man jų ir gaila.... Pirmą kartą žmonės susiduria su tokia pandemija ir visa atsakomybė ant jų galvos...

As busiu sikart ir mediku puseje, idomu pvz iskur tiek stiprybes visu mirusiu nuo gripo artimuju sirdyse lakstyti po ekspertizes, kaltinti medikus, o jei medikai atsisakys dirbt, jie arciausiai ligonio, didziausia tikimybe apsikresti, o mes sitaip, labai gera fraze perskaiciau komentaruose: visam pasauly zmones mirsta nuo pandeminio gripo, pas mus del mediku kaltes 4u.gif

Siracusa Lepunei sekasi gerai, siuo metu gyvena ir dirba Vilniuje, tad labiau draugauja su mano sese, kuri ir Vilniuj,ir abi beveik kaimynes. Pasiziurek pas mane drauguose Facebook'e rasi ax.gif

Ciklas man atsistate gana greit baigus gydyma, net nepamenu, nes baigiau gydytis dar koki men nesirgau ir vel viskas grizo i vezias, bet kaip ir daugumai atsirado bedu su moteriskom, endometrioze issivysto del imunines sistemos kvailiojimo ir, tada vel gavau vaistu sukelianciu klimaksa, bet ir tada baigus gydyma vel ciklas i savo vieta, jokiu nukrypimu, taciau ir prireike nemazai laiko kol uzsimezge zirniukas, po transplantacijos gi yra pagimdziusios gal 3 moterys Lietuvoj, gal dabar ir daugiau, bet yra ir tokiu kieno ciklas neatsisitato, labai jau cia indivudualu 4u.gif

As vis laukiu kada tu jau sumislinsi nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 11 26, 15:24)

Nezinau net kaip elgtis, gal neduoti daugiau, bet vel jeigu blogeti prades vel save kaltinsiu, kad nedaviau, baisu kas su ta farmacija darosi, jau uz pinigus brangesnio pasaulyje kai kuriose srityse nera, bat cia gi priklauso mano vaiko sveikata, o gal ir gyvybe, dabar pasimeciau ir nezinau kaip elgtis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2009 11 26, 15:03)
Nezinau net kaip elgtis, gal neduoti daugiau, bet vel jeigu blogeti prades vel save kaltinsiu, kad nedaviau, baisu kas su ta farmacija darosi, jau uz pinigus brangesnio pasaulyje kai kuriose srityse nera, bat cia gi priklauso mano vaiko sveikata, o gal ir gyvybe, dabar pasimeciau ir nezinau kaip elgtis g.gif

konsultuokites su vaiko pediatru, siaip manau jei pradejot reikia test gydyma, ar ten ne 5 dienas reikia vartot?
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 11 26, 02:02)
O i klinikose gulejo ar ten yra ir konsultacine? g.gif Gal galit rekomenduot kardiologa?Gal ir mama galetu ten pakliut,nors vaistuku modernesniu paskirtu.Nes vistiek be gydytojo paskyrimo nesiryztume ju keisti.

Klinikose buvom ambulatoriškai, su siuntimu chemoterapeuto. Pavardžių nežinau, nes mama su sese buvo. Gal adis gali ką patarti?

QUOTE(Domogintare @ 2009 11 26, 11:46)
Oi mergytes, vel sirdele stipriai dauzosi, mano mazasis jau kiauliuke pasigavo, sianakt temperatura 40 buvo, dabar truputi geriau. apkabinu visas, linkiu sveikateles ir, kad ta kiaule nesikabintu 4u.gif

Laikykitės. Dažniausiai pora parų negerai būna.

QUOTE(bbg23 @ 2009 11 26, 11:54)
Sian suzinojau labai liudna naujiena, sedziu darbe ir zliumbiu.. Man pasake, kad tokie ligoniai kaip mano mama ilgai negyvena...

O kas čia taip sakė? Boba vienaakė?
Tada baisiausia į lovą gultis, nes pagal statistiką lovoj mirusių daugiausia...

O statistika, jei ką, vadinama trečiąja melo rūšimi ax.gif Ten 100 proc. garantijos niekas naduoda. O jūs būkit ne tais 95 ar 99 statistiniais, o šimtuoju ax.gif

Yra tiek daug faktorių, kurie apsprendžia žmogaus gyvenomo trukmę, kokybę....
Atsakyti