QUOTE(adis @ 2009 11 25, 16:23)
Dantų taisymui - ne. Man yra įdėtas keramikinis dantis ir dar du šalia apvilkti. Tai per chemijas kažkaip pakilo dantenos ir dabar tas visas protezas kabo. Laikosi tvirtai, bet labai neestetiškai atrodo (gerai, kad šone, krūminiai, nelabai matosi). Neturiu kada per chemijas susižiūrėti. Buvau vasarą pas odontologą, kuris kažkada įdėjo, tai dabar kaina būtų ~1800-2000 Lt. Pagal kompensavimo programą turėčiau gauti bent 890 Lt, aš taip supratau. Anksčiau neleisdavo pasirinkti gydymo įstaigos, tik būtinai taisyti toje, kuri pasirašiusi sutartį su ligonių kasomis. Mūsų mieste buvo tik viena valdiška odontologijos klinika, turinti tokią sutartį. Aš dėjausi privačioje. Dabar, keik suprantu galima bet kurioje?
Dabar tėtis tvarkosi dantis, tai kiek bandžiau išsiaiškinti tvarką. Su ligelėm gal tik eilėj pirmumas...Pirmiausia - kompensuoja protezavimą. Antra, turite būti įrašytas į eilę (ankstesnė eilė lyg galioja, jei ne - reikia įsirašyti). Trečia, galite tvarkytis bet kur, kur Jums pateiks/išrašys sąskaitą/čekį/orderį. Ir tada su tuo dokumentu einate ir prašote, kad grąžintų pinigėlius. Dabar grąžina visiems vienodai (yra dvi sumos - apie 1000 arba 3000 - jei gerai pamenu). Bet grąžins tik tada, kai ateis Jūsų eilė....Jei ne Jums, tai paveldėtojams...
Mano stomatologė sakė - gerai, kad visiems vienodai grąžina. Nes valdiškos, kurios galėjo protezuoti, taip kainas buvo išpūtusios Privačiam sektoriuj keramika vos ne tiek pat kainavo kaip ten elementariausios medžiagos. Bet kadangi žmogui mokėti nereikėdavo, tai.....
QUOTE(ramune27 @ 2009 11 25, 17:34)
Liutukeee,
Tėčiui su spaudimu ir pulsa šokinėja ,tai gėrė betalok zoka ,bet ir tas nelabai sureguliavo tai dabar kitokių prirašė bet nekompensuojamųbet dabar geriau.bet čia mum hematologė paskirė.
Visosm styprybės
Tėčiui su spaudimu ir pulsa šokinėja ,tai gėrė betalok zoka ,bet ir tas nelabai sureguliavo tai dabar kitokių prirašė bet nekompensuojamųbet dabar geriau.bet čia mum hematologė paskirė.
Visosm styprybės
Mama irgi turėjo problemų su spaudimu. Klinikose praėjo apžiūrą, gavo modernesnių vaistukų ir dabar net po avastino labai puikiai susitvarko (valsacor, moxinidinas, nebežinau, ar betaloc zok naudoja...)
QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 25, 19:27)
Įdomu, kaip Ifauru vaikučiai laikosi, kaip tu Arūne su slogytėmis tvarkaisi ? Gal jau viskas geriau?
Ačiū, rasų lanka, rūpestingoji mūsų...Vaikai džiaugiasi neplanuotom atsotogom. Gydytoja net nustebo, kad vaikai labai grit "išsikapstė". Didčkiui net viruso "nerašė" - tempertūros aukštos nebuvo, kitų ryškių požymių. Mažiukei - atseit gripas ar kitas virusas...Į mokyklą ėjo tik pirmadienį, po 4 pamokų - namo ir visai savaitei. Treniruotės nevyksta, šokiuose mažai vaikų, tai irgi repeticijų nėra, muzikos mokyklos specialybės mokytoja sirguliuoja - tai sėdim namuose.
Penktadienį dičkiui koncertas (jei neatšaus Raudondavary, o mums šeštadienį - Panevėžy). Neaiškumai iki paskutinės minutės...
QUOTE(arune @ 2009 11 25, 20:44)
Neblogai man Kol kas tik sloga. Geriu daug arbatų ir namie tupiu. Nuo rytojaus tupėsime su dukryte - mokykloj paskelbtas karantinas iki antradienio. Kepsime meduolinį namuką
Receptuką prašom
Mes tai obuolinį pyragą sekmadienį greituoju būdu gaminom...
QUOTE(Deganti @ 2009 11 25, 20:50)
As apie tave galvoju, mislinau reiks klaust kada kaune tamsta busi, noreciau taip sakant aplankyt, o mano vaikis dar neina, jis gimtadienio matyt laukia, na bet aisku kuo puikiausiai visur nureplioja, nuzingsniuoja prisilaikydamas, o dabar dar ir stumdo kedes, ar zaisla didesni ir taip teplena, va pasirodysiu koki turta uzgyvenau:
Ale ką norit, tą skykit - mamos vaikas