Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

QUOTE(tati @ 2009 11 24, 16:17)
As rasiau. Pervedami pinigai i saskaita kartu su invalidumo pensija. Kiek pamenu, paskiriamus pinigus nustato NDNT.

----
As gavau inv. vezimeli (per pazistamus, kitaip eiles didziules). Galesiu dabar daugiau pasizmoneti, i kokia parduotuve nuvaziuoti smile.gif

Šaunu - pasižmonėsi.

O kas čia per lengvata; ar tiems, kas turi savo transportą ir vairuoja? Nes miesto transporto bilietėliams ir keliaujantiems tarpmiestiniu transportu yra dalinės nuolaidos, o gal visiems ji priklauso, tik mes nežinom? Ar reikia patiems NDNT klausti, prašymą rašyti? Nes per 4 neįgalumo metus - tik dabar apie tokią lengvatą išgirdau, kai susiruošė ją naikinti.
DONRA, ar yra kokia nors inksto transpantacijos tikimybė ir galimybė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 24 lapkričio 2009 - 15:51
QUOTE(adis @ 2009 11 24, 15:46)
O kas čia per lengvata; ar tiems, kas turi savo transportą ir vairuoja? Nes miesto transporto bilietėliams ir keliaujantiems tarpmiestiniu transportu yra dalinės nuolaidos, o gal visiems ji priklauso, tik mes nežinom? Ar reikia patiems NDNT klausti, prašymą rašyti? Nes per 4 neįgalumo metus - tik dabar apie tokią lengvatą išgirdau, kai susiruošė ją naikinti.

Aš irgi nieko apie tai nežinau, dėl to domiuosi.

Dar šnd sužinojau, kad galima išsimti su savu pažymėjimu IKI senjoro kortelę smile.gif

Gal reiktų bendrom jėgom sudaryti sąrašą kokios legvatos priklauso su pažymėjimu ir įdėti į temos pirmą postą?

Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 11 24, 17:11)

Dar šnd sužinojau, kad galima išsimti su savu pažymėjimu IKI senjoro kortelę smile.gif

Gal reiktų bendrom jėgom sudaryti sąrašą kokios legvatos priklauso su pažymėjimu ir įdėti į temos pirmą postą?

Aš šitą kortelę seniai turiu, 3 % nuolaida pirkiniams.
Atsakyti
Pasiziurejau savo popierius.
As sunkiai vaikstau, turbut del to sitai man priklauso. Turbut sitie du dalykai susije:
* nustatytas specialusis transporto islaidu kompensacijos poreikis (cia tie aptariami 32,5 Lt)
* nustatytas specialusis lengvojo automobilio isigijimo ir jo techninio pritaikymo islaidu kompensacijos poreikis (kompensuojama iki ~4000 Lt auto su automatine pavaru deze (arba su rankinio valdymu, kam tai aktualu) isigijimas kas 6 metus)

Abi pazymas isdave NDNT, kai pirma karta nustatinejo neigaluma.

Pasiziurejusi popierius, supratau, kodel lakricio men buvo pervesta nedaug - transporto islaidu pazyma israsyta tik metams, iki 11.12. Ech.... Negi ir del sito dalyko reiks kariauti... Nes si karta, pratesiant invaliduma, nebegavau sitos pazymos.

Kiek domejausi, kad priklauso neigaliesiems, tai nemazai dalyku priklauso nuo bukles.
* 1 ir 2 gr. (berods 0-55%) gali automobili statyti neigaliuju vietoje, turbut visuose didziuosiuose miestuose centre nereikia moketi uz parkavima (cia reikia pasitikslinti, bet bent Klaipedoje tikrai taip yra).
* Esant labai sunkiai buklei galima prasyti specialiosios nuolatines slaugos arba prieziuros (pagalbos) - siais atvejais galima gauti pinigus arba samdyti zmogu, kad padetu priziureti pagalbos reikalinga zmogu (man ne vienas is siu dvieju nepriklause).
* Bent didziuosiuose meistuose turetu buti socialines pagalbos centrai, kurie teikia ivairias paslaugas (pvz, Klaipedos - http://parama.klaipeda.lt/apiemus.htm), pvz., nuveza pacienta i ligonine
* Gavus seimos gydytojo uzpildyta forma 027a galima gauti ivairiu priemoniu palengvinti buiciai (as turiu vaikstyne, dabar pasiemiau inv. vezimeli, spec. suoliuka i vonia; buna spec. sedyniu WC, galima gauti ramentus ir t.t.). Viskas nemokamai, tik ne visu priemoniu buna is karto, tenka palaukti.

Surasiau, ka kol kas prisiminiau - gal kas daugiau prides. Butu tikrai gerai pasidaryti tvarkinga sarasiuka su nuorodomis ir pan. Taip pat butu naudinga surasyti aktualias institucijas, pvz, NDNT ir TPNC (http://www.tpnc.lt/ - is cia pasiemiau vezimeli ir suoliuka voniai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tati: 24 lapkričio 2009 - 16:37
Šiltas ir jaukus renginys moterims, sergančioms ar sirgusioms onkologinėmis ligomis.

„PRAKTINIS SEMINARAS MOTERIMS: ESU GRAŽI“

Kai baltos snaigės šoka aplink ant langų žiemos išpieštas gėles. Kviečiame visas moteris (kurioms pats laikas prisiminti, kokios yra gražios) praleisti jaukų žiemos pusdienį skirtą tik JUMS.

Seminaras vyks lapkričio mėn. 28 d. (šeštadienį).
Gražioje ir unikalioje vietoje Vilniaus dailės akademijos, gotikinėje salėje. Maironio g. 6, Vilnius.
Seminaro trukmė nuo 11.30 iki 15.00 val.
Registracijos pradžia - 11 val.

Seminaro metu sužinosite ir pačios praktiškai išmoksite, kaip galima skirtingais būdais surišti skareles, kad galvos apdangalas džiugintų jūsų ir aplinkinių akis. Profesionali visažistė atskleis pagrindines makiažo paslaptis ir kiekviena iš jūsų jas galėsite išmėginti pačios.

Seminaro metu pasijausti dar gražesnėmis padės:

Vilniaus dailės akademijos kostiumo dizaino katedros studentės ir doc. Danguolė Brogienė su „Gyvybės mazgo“ tęstiniu projektu „Vilties mada“.

Vaida Venckutė - profesionali makiažo meistrė, International Make Up Center Lithuania dėstytoja, bendradarbiauja su užsienio (Italijos) mados namais, dalyvauja įvairiuose projektuose mados srityje.

Seminarą praskaidrins išskirtinis muzikinis projektas:
„...tu užmerksi akis ir aš užmerksiu, tu pravirksi ir aš pravirksiu...
...padaryk taip, kad man nebūtų baisu, padaryk taip, kad man nebūtų tamsu...
... tavo akys, kaip visada, tokios šviesios...“

Kompozitorės Rūtos Vitkauskaitės (elektronika) muzika susijungs su Julijos Karaliūnaitės (balsas) ir Justinos Gelgotaitės (obojus) improvizacijomis. Išskirtinė gyvo garso ir elektronikos sintezė unikalioje erdvėje.

Seminaras praktinis, todėl dalyvių skaičius ribotas,
ilgai nedvejodamos užsiregistruokite:
tel.8 673 11110
el. paštu psichologas@kraujas.lt

SEMINARAS NEMOKAMAS
Atsakyti
Tati, o kaip sprendžiasi tavo protezo ir operacijos klausimai? Ar, kas nors paaiškėjo po tos tarptautinės konferencijos?
Norėčiau sudalyvauti smile.gif, neturiu sveikatos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 24 lapkričio 2009 - 16:44
QUOTE(adis @ 2009 11 24, 16:17)
Aš šitą kortelę seniai turiu, 3 % nuolaida pirkiniams.

nu va, o aš dbr sužinojau biggrin.gif
Ar kitose parduotuvėse irgi yra kažkas panašaus?

turbūt tikrai reik tas nuolaidas surašyt, kad naujai prisijungusios žinotų wink.gif

QUOTE(tati @ 2009 11 24, 16:32)
* 1 ir 2 gr. (berods 0-55%) gali automobili statyti neigaliuju vietoje, turbut visuose didziuosiuose miestuose centre nereikia moketi uz parkavima (cia reikia pasitikslinti, bet bent Klaipedoje tikrai taip yra).

Kaune tai tikrai. Vilniuje statausi, nė kart neužblokavo. Bet kažkada per seminarą paklausiau, sakė, lyg ne? g.gif dėl Vilniaus reikia patikslinti.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 24, 16:46)
Šaunu - pasižmonėsi.

DONRA, ar yra kokia nors inksto transpantacijos tikimybė ir galimybė?

lengvatos transpotrui (apie 32 lt būdavo) tikrai yra, tvirtina ta pati nedarbingumo ar kažkaip ten vadinama komisija. Panaši procedūra. A.a. mano dėdė gaudavo, tai tik tiek ir žinau.

Įmetu "negražias" nuorodas...

http://www.ndnt.lt/t...6...&puslapis=4

http://www_skelbimas...u_istatymas.htm
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 24, 14:06)

Iš kur tokia informacija? Man labai įdomu, nes sanatorijoje Palangoje jį taikė odos gijimui po spinduliavimo. Man ir atrodė, jog nėra gerai, atsisakiau, bet grynai intuityviai.

Oi,reiktu paieskot info internete,nes siaip tai pas mane esancioje knygelej,kuria gavau su BIOPTRON lempos instrukcija,raso,kad negalima naudot esant onkologiniams susirgimams,platintoja(musu pazistama)irgi ta pati sake.Bet pabandysiu paieskot ir internete.
Atsakyti
OHLB „Kraujas“ organizuoja seminarų ciklą sergantiems mielomine liga, jau pasveikusiems ir jų artimiesiems.

2009-11-25 seminaras Vilniuje

Seminaras vyks 2009 m. lapkričio 25 d. viešbučio “Novotel Vilnius” konferencijų salėje, Gedimino prospektas 16, Vilnius.
Pradžia 16 val.
“Mielominė liga: gydymas ir gyvenimas su ja”
Lektorius: gyd. hematologas Valdas Pečeliūnas (VUL SK Hematologijos, onkologijos, transfuziologijos centras)

“Sielos ir kūno vienovė: mąstymo kuriančioji ir griaunančioji jėga”
Lektorė: med. psichologė Sandra Birbilaitė (VUL SK Hematologijos, onkologijos, transfuziologijos centras)

2009-12-04 seminaras Kaune

Seminaras vyks 2009 m. gruodžio 4 d. Best Western "Santakos viešbutis", J.Gruodžio g. 21, Kaunas
Pradžia 16 val.
Lektorė: gyd. hematologė Milda Rudžianskienė (KMUK Hematologijos klinika)

Lektorė: med. psichologė Sandra Birbilaitė (VUL SK Hematologijos, onkologijos, transfuziologijos centras)

2009-11-25 seminaras Klaipėdoje

Seminaras vyks 2009 m. gruodžio 12 d. „Klaipėdos galerijoje“, Bažnyčių 4/Daržų 10, Klaipėda
Pradžia 15 val.
Lektorius: gyd. hematologė Neringa Gailiūtė (Klaipėdos Jūrininkų ligoninės Hematologijos skyrius)

17 val. „Klaipėdos galerijoje“ - vieno paveikslo paroda
ARŪNAS MĖČIUS „VIOLETINIS ANGELAS“
Atsakyti
Raso:
KONTRAINDIKACIJOS
• tiesioginis vidinės sekrecijos liaukų švitinimas;
• tiesioginis akies švitinimas – gali atsirasti negrįžtami tinklainė pakitimai;
• tiesioginis piktybinių navikų ir priešvėžinių plotų švitinimas;
• karščiavimas;
• taikymas pilvo sričiai nėštumo metu;
• impulsinio režimo taikymas epilepsiniams ir pan. pacientams.

Info is cia(nezinau ar pavyks ikelt nuoroda):
http://techno.su.lt/.../knyga1/rep.doc

Taip iseina,kad negalima tiesiogiai svitint i navika,bet jeigu negalima ir i priesvezini plota-tai iseina,kad isvis negalima,nes nezinia kur tas priesvezinis plotas ir kada jis atsiras.Na as linkusi galvot,kad onkologiniams ligoniams visai negalima g.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 24, 17:42)
Tati, o kaip sprendžiasi tavo protezo ir operacijos klausimai? Ar, kas nors paaiškėjo po tos tarptautinės konferencijos?

Ka tik kalbejau su gydytoju, reikia suderinti laika, kada galeciau nuvykti i Vilniu, jis mane apziuretu ir tuo paciu pasdiaryciau KT. O MB dabar darbu turi iki nauju metu doh.gif Jau keli savaitgaliai is eiles bent po kelias valandas padirba... Reiks kazkaip derintis.
Atsakyti