Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

QUOTE(bbg23 @ 2009 11 23, 23:57)
SVeikos..
SIan buvo Ligoninej, padare tyrimus, sake, kad tyrimai blogi ir pries tai buvusi chemoterapija nieko nepadejo.. Tai paskyre nauja. Surasau pagal kompensuojamu vaistu pasa, o JUs man papasakokit ka nors apie si vaista:
1. Doxorubicin-Teva
2.ZOfran-nuo pykino jau zinau
3. Relanium

Jau ispejo, kad mama nusipirktu peruka, ens pries tai buvusio fluorocito plaukai enturejo slinkti, dabar sake, kad po 2 sav mama prapliks..
Tai vat, vel psichologiskai is naujo viskam ruosiames.. Bent gerai tai, kad tik sian chemtoerapiaj buvo ir dabar tik uz 3 sav, nes mamai fiziskai sunku butu, jeigu kiekvina diena.. O kaip geriau, kai kiekviena diena, ar kai 1 karta i 3 savaites..
Nieko as nebesuprantu.. SIan kai per naujienas dar pamaciau suniuko Pipiro istorija, tai isvis apsiblioviau..

Doxorubicin tai toji bjaurioji raudonoji chemija. Mamytė negalės žiūrėti net į ryškią raudoną spalvą. Paprastai šį vaistą skiria su Taxoteru, gal mamytei kitaip. Beje, kokius tyrimus padarė, kad galėjo pasakyti, jog chemija nepadėjo???? Aišku geriau, kai vieną kartą į tris savaites, juk bloga būna maždaug 4 dienas, o paskui viskas normalu, tik plaukų nelieka, bet po šios chemijos jie ataugo labai stiprūs ir gražūs. Taip bus ir mamytei 4u.gif
Atsakyti
o mums Doxorubicin buvo vienas blink.gif blink.gif nu tikrai daugiau nieko neraso - kiqp įdomu g.gif
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 11 23, 23:57)
SVeikos..
SIan buvo Ligoninej, padare tyrimus, sake, kad tyrimai blogi ir pries tai buvusi chemoterapija nieko nepadejo.. Tai paskyre nauja. Surasau pagal kompensuojamu vaistu pasa, o JUs man papasakokit ka nors apie si vaista:
1. Doxorubicin-Teva
2.ZOfran-nuo pykino jau zinau
3. Relanium

Jau ispejo, kad mama nusipirktu peruka, ens pries tai buvusio fluorocito plaukai enturejo slinkti, dabar sake, kad po 2 sav mama prapliks..
Tai vat, vel psichologiskai is naujo viskam ruosiames.. Bent gerai tai, kad tik sian chemtoerapiaj buvo ir dabar tik uz 3 sav, nes mamai fiziskai sunku butu, jeigu kiekvina diena.. O kaip geriau, kai kiekviena diena, ar kai 1 karta i 3 savaites..
Nieko as nebesuprantu.. SIan kai per naujienas dar pamaciau suniuko Pipiro istorija, tai isvis apsiblioviau..

Svarbiausia neprarasti tikėjimo, kad kuris nors vaistukas padės rolleyes.gif O kuris nors - TIKRAI PADĖS. drinks_cheers.gif Man irgi įdomu, kokie tie tyrimukai buvo... ax.gif Gal tavo mamytei visai nereikia peruko - gal užteks skarelių namuose ar kepurėlių. Juk jų gražių gražiausių galima nusimegzti ar įsigyti. Tuo labiau, kad dabar artėja žiema. Su vienu peruku gal lauke bus šalta, teks dar ant viršaus kepurytę dėtis. Mano mamytė nusipirko peruką, bet nė karto neužsidėjo. Kai apsimovė kepurytę vieną kitą, taip ir nenusimovė, kol plaukučiai ataugo. Dar namie buvau iš minkštų natūralių medžiagyčių skarelių prisiuvusi , skarelių- kepuryčių. Turėjo savo "numylėtines"... smile.gif Sakė, kad labai patogu ir nereikia išėjus kur pergyventi, ar gerai perukas stovi, ar kur nepasišiaušė...
Laikykitės ir nepasiduokit liūdnoms žinioms... O kaip pati mamytė jaučiasi ?

..............................

Dėl šuniuko - tai patylėsiu. Išvis negalėjau net klausytis. Kas turi dėtis žmogaus viduje, kad taip pasielgtų... verysad.gif
Atsakyti
Padiktavau tai, ka uzrase kompensuojamu vaistu pase.. Pati ligoninej nebuvau, su broliu dar nekalbejau jis buvo, o mama ne itin kalbi. Tik sake, kad tas fluorocitas, kuris buvo skirtas pries tai nepadejo ir kad reikia kitos chemijos,tad skyre si..
Patr,
o ka reiskia ta bjaurioji raudonoji chemija? Dare echoskopa ir kraujo tyrimus. Sake, kad yra kazkoks uzdegimas, kad kepenis ne itin linksta i pasveikima(mums kepenu vezys) ir kad reikia taikyti kitoki buda.. Sake, kad padidejo...ir dave pasirasyti popiergali, kad nuslinks plaukai, fsio..
Atsakyti
QUOTE(labins @ 2009 11 24, 00:27)
o mums Doxorubicin buvo vienas  blink.gif  blink.gif  nu tikrai daugiau  nieko neraso - kiqp įdomu  g.gif

Tai būna tam tikros schemos - vaistukų deriniai. Jie priklauso nuo ligelės, stadijos ir pan. Taigi, vieniems tai gali būti vienas, kitiems derinant su dar kokiu , o dar kitiems ir dar su keliais vaistukais derinant. Tai jau sprendžia gydytojas . Ir jei gavote vieną, tai nereiškia, kad jis neveikė, ar blogai suveikė... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(bbg23 @ 2009 11 24, 00:37)
o ka reiskia ta  bjaurioji raudonoji chemija? ...ir dave pasirasyti popiergali, kad nuslinks plaukai, fsio..

Ta, chemija bjauri, kaip ir visos biggrin.gif . Reiktų pasiskaityti anotacijas apie pašalinius poveikius, gal paklausti gydytojos į ką dažniau atkreipti dėmesį. Mano mamytei visiškai krisdavo kraujukas - hemoglobinas. Plaukai - niekis. Jie turi tokią madą - ataugti, kai gydymas baigiasi... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 23 lapkričio 2009 - 22:48
oi, mes apskritai gavom Dexos TIK vieną ampuliukę (tiesiai į šlapimo pūsliukę) ir viskas - sublogavom paskui... ir baigėsi visos chemijos - net kurso neįveikėm
rasų lanka, aš tik kažkaip susimąsčiau: gal kažką pražiopsojau... nes mergaitės vis Dexą su kažkuo mini...
penktadienį VLN turėjo būt tyrimų atsakymai, nebuvo. sakė antradienį... taigi - ryt... bet kažkaip labai rami esu... gal viskas gerai g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo labins: 23 lapkričio 2009 - 22:48
QUOTE(bbg23 @ 2009 11 24, 00:37)
<...>
Patr,
o ka reiskia ta  bjaurioji raudonoji chemija? Dare echoskopa ir kraujo tyrimus. Sake, kad yra kazkoks uzdegimas, kad kepenis ne itin linksta i pasveikima(mums kepenu vezys) ir kad reikia taikyti kitoki buda.. Sake, kad padidejo...ir dave pasirasyti popiergali, kad nuslinks plaukai, fsio..

Aš ją jau esu gavusi 2007metais ir palyginus jos sukeliamus negerumus po lašinimo su gauta šiais metais, aš ją taip įvardijau. Man ji buvo tokia, kad veikė kažkodėl visą virškinimą labiau, tai suviduriuodavau, tai užkietėdavo viduriai, pykino kvapai, ypač skalbimo priemonių, dezodorantų tualete ir gleivinės išopėdavo burnos.. Bet kai praeina kelios dienos, viskas užsimiršta.

Labanaktis visoms 4u.gif , skaudena gerklę, einu pasišildysiu biotronu sesuo atnešusi, kad gydyčiaus vis besikartojantį sinusitą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 23 lapkričio 2009 - 22:52
QUOTE(labins @ 2009 11 24, 00:46)
penktadienį VLN turėjo būt tyrimų atsakymai, nebuvo. sakė antradienį...  taigi - ryt...  bet kažkaip labai rami esu... gal viskas gerai  g.gif  g.gif

Taip ir toliau laikykis. Ramybė pritraukia gėrį... drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Patr @ 2009 11 24, 00:47)
Labanaktis visoms 4u.gif , skaudena gerklę, einu pasišildysiu biotronu sesuo atnešusi, kad gydyčiaus vis besikartojantį sinusitą.

Labanakt, Patr, ramaus miegelio... Geras daiktas. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 23, 22:56)
Taip ir toliau laikykis. Ramybė pritraukia gėrį... drinks_cheers.gif
Papildyta:

Labanakt, Patr, ramaus miegelio... Geras daiktas.  thumbup.gif

Kad Tavo žodžiai į Dangų eitų 4u.gif
Atsakyti
Štai ir DONRA skaitinėja. wub.gif Gal papasakos mums kaip besilaiko, senai pas mus buvusi užsukusi... 4u.gif

Straipsniukas, prie to, ką jau ir taip žinome. Tiesiog priminimas:
Kaip suprasti ,kad sergi kiaullių gripu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 23 lapkričio 2009 - 23:09
Labvakarą 4u.gif
QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 23, 23:34)
Svarbiausia neprarasti tikėjimo, kad kuris nors vaistukas padės rolleyes.gif  O kuris nors - TIKRAI PADĖS.  drinks_cheers.gif  Man irgi įdomu, kokie tie tyrimukai buvo... ax.gif  Gal tavo mamytei visai nereikia peruko - gal užteks skarelių namuose ar kepurėlių. Juk jų gražių gražiausių galima nusimegzti ar įsigyti. Tuo labiau, kad dabar artėja žiema. Su vienu peruku gal lauke bus šalta, teks dar ant viršaus kepurytę dėtis. Mano mamytė nusipirko peruką, bet nė karto neužsidėjo. Kai apsimovė kepurytę vieną kitą, taip ir nenusimovė, kol plaukučiai ataugo. Dar namie buvau iš minkštų natūralių medžiagyčių skarelių prisiuvusi , skarelių- kepuryčių. Turėjo savo "numylėtines"... smile.gif  Sakė, kad labai patogu ir nereikia išėjus kur pergyventi,  ar gerai perukas stovi, ar kur nepasišiaušė...
Laikykitės ir nepasiduokit liūdnoms žinioms... O kaip pati mamytė jaučiasi ?

Nuo žmogaus priklauso. Sesuo klinikose mami buvo ir peruką atnešus. Mama - nė iš tolo. Privertėm užsidėt, tai pačios juokėmės - tas tai tikrai mamai netiko...
O mūsų mama nusiteikusi dėl plaukų buvo, nesistresavo kažkaip labai baisiai...

Kepenims gydyti greičiausiai bus kitos schemos nei Patr.

Mano vaikai jau kaip ir išsikapstė - lieka nelabai aišku iš ko. Mažajai kaip ir pripažįsta medikai gripą (tempertūra buvo virš 39), o dičkiui - ne schmoll.gif
O dabar aš antra diena be jokios temperatūros, bet galva - kaip po savaitę pijokysčių doh.gif Pakelt sunku....Bet gal kaip nors išsikapstysim blush2.gif
Atsakyti
Labas vakarelis, vis paskaitineju, bet niekaip neisdrystu rasyti blush2.gif man buvo limfoma, bet jau 4 metai po gydymo, po chemijos ir visu komplikaciju doh.gif doh.gif tik beda kad mano inkstukai nedirba ir tenka dialyzuotis, 3 kartus per savaite po 4 val, zodziu darbelis ant puses etato verysad.gif bet dziaugiuosi gyvenimu ir labai daug stiprybes randu pas jus smile.gif
stiprybes jums mergaites ir niekada nenuleiskite ranku wub.gif
Dar , jeigu jums idomu, (cia grynai is mano patirties) po chemijos as geriau daug papildu is GNLD firmos ir dar geriau toki transfer factoriu amerikieciu preparatas drinks_cheers.gif geriu ligi siol ir sventai jais tikiu

Labanakt visoms wub.gif
Atsakyti