Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

QUOTE(.GABIJA. @ 2009 11 21, 19:45)
Na netikiu aš ta medžiagine kauke g.gif .Mikrobai tai prie jos prilimpa.Tegul ir keitiesi kas kelias valandas, bet vis tiek prie jos prisilieti kol nusiimi.Gerai rankas spiritu nusivalysi.O kaip tada su nučiupinėtom durų rankenom, o gal ant palto kas mikriuke ar troleibuse nusičiaudės ir per apykaklę virusas užsilips? doh.gif

Pritariu. Pamenu, kad kai tik prasidejo pasaulyje kiauliu gripo pandemija, rode kazkoki uzsienio gyd., kuris sake, kad realiai tos kaukes nelabai padeda, nes virusas gali patekti ir per akis, ausis ir t.t.

As kazkaip ramiai namie tupiu, net negalvoju apie ta gripa. As beveik visada jei ir susirgdavau kokiu persalimu, tai tik po to, kai visa epidemija baigdavosi biggrin.gif Kita savaitgali vaziuosim i Vilniu dinozauru ziureti, tai MB del to pergyvena. Man kazkaip daugmaz ramu ax.gif

Ar kas is turinciu neigaluma gaunate kompensacija transportui ar kaip ten vadinasi? Anksciau buvo 32.5 LT, paziurejau, kad si menesi gavau tik 13 Lt. Turbut valdzia sumazino sita ismoka?
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 21, 00:11)
Tai va, gavome atsakymus. Mamytei markeris (krūties) - 117 prie 25 normos... unsure.gif  FT 4 (skydliaukės hormonų) trūksta  vienos dalelės iki normos. O visada buvo normoj...  unsure.gif Žiūrėsim, ką čia toliau darysim...

O man -  doh.gif  - cholesterolis kyla. Nu nesuprantu nuo ko - nuo vaistų? g.gif Nuo streso?  g.gif Valgau neriebiai, nesu storuliukė... Teks irgi apsilankyti pas gydytoją... ax.gif
P.s. Dar truputi pasigirti noriu, kad atradau sau tokį relaksą, bet nėra daug laiko prisėsti - mezginėju riešines. Na, negaliu, kaip gera. Vyras juokauja , kad geriau griovius kelis iškastų , nei tokį darbelį darytų ...

Markeris...Mūsų virš 400 prie normos 3 doh.gif Jau susigyvenom.
Be to, jau 100% įsitikinom, kad skirtingi aparatai rezultatą skirtingą rodo. Mama jei BKT daro kaime - kaip ir viskas normoj. Vos ne tą pačią dieną rajono centrinėj - ryškus skirtumas (pvz. granuliocitai 2,4 ir 1,7) g.gif Todėl kol kas nerimas gal ir yra, bet sekti reikėtų pagal vieną ir tą patį aparatą...

Aš apie cholesterolį irgi nekalbu doh.gif Viena iš pagrindinių jo kilimo priežasčių (čia įrodyta mediciniškai) - nervai...

Gražūs daiktai riešinės, bet man dar nekyla noras ją turėti, nors kolegė jau senokai bizniauja (poros kaina - 80 lt)

QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 21, 00:58)
Mamytei pradėjo augti po gero mėnesio su trupučiuku... Ataugo nelabai kokie - kiekvienas į savo pusę žiūri , ypatingai pakaušyje ir laaaaaabai ploniukai,  bet mums tai nesvarbu. Mums svarbu kuo ilgiau gyventi ... ax.gif  Tiesa, manau priklauso nuo amžiaus. Vyresniems juk viskas lėčiau ir visaip kitaip  -iau. Turėsi tu tų plaukučių - gražių - tik jiems laiko reikia... Kantrybės... drinks_cheers.gif

Mūsų mamos plaukiukai dabar tankūs, tiesūs. Jau kirp tuoj reikėtų, bet vėl gaunam irinotekaną ir vėl kvaili plaukai paliks protingą galvą...

QUOTE(arune @ 2009 11 21, 11:23)
Rasų lanka, na nėra blogos mamytės žinios dėl markerio. Reagentai skirtingi, gal tokį didelį skaičių rodo jūsiškis Mažeikiuose? O onkologiniam kitoks būtų? Man daktarė buvo sakiusi nemakaluotis su markerio darymu, jei pradėjau onkologiniam, tai ir toliau darytis ten. Gerai, kad gelbėji pati save, Rasų lanka, nes nieks kitas nepagelbės mums, nieks už rankos neištrauks iš liūdesėlio, tik pačios, pačios...

Pritariu.

QUOTE(adis @ 2009 11 21, 12:30)
Ačiū už tokią nuomonę, esu kaip visi; nei velnias, nei angelas tongue.gif Gydytoja kalbėjo apie Jus su kažkuom telefonu, kai mes buvome viduje. Sakė: – žmonės pasiruošę gydyti kol kas už savus, kol galutinai bus aišku (matyt, mano jog netrukus paaiškės vaistų poveikis). Mano vyras vėliau perklausė, tai gydytoja sakė - aš labai suprantu tokį poelgį, nes tai gyvybės- mirties klausimas. Nė vieno žodžio, kad Jūsų sprendimas, neteisingas ar koks nors kitoks. Labai gražiai atsiliepė. smile.gif

Ačiū. Nes penktadienį buvo šioks toks jovalas - palatos gydytoja rezidentė skaito išvadą, kad avastinas nutraukiamas. Sakau - atvešiu. Tai ji lėkė tikslintis, paskui atėjus į palatą mamai pribūrė, kad nebereikalingas, nes neveiksmingas. Man skambina, aš darbe. Tai perskambinau gydytojai - ji visgi pasiliko prie to varianto, kad perkam ir žiūrim. Chemija paskirta 3 kartams - už tai ir prognozės toli nesiekia....Jei tikrai nebus poveikio, gal tikrai nebevertės nei chemijų leist, nei avastino pirkt.... g.gif Būtų gerai, kad įvyktų Kalėdinis stebuklas wub.gif
Atsakyti
sveikos.. seniai cia bebuvau...
ziuriu gripo tema ir cia nagrinejama.. pirmadieny mamai pas gydytoja, tai galvoju, kaip cia su tais gripais visais.. Mes vis po truputi, laukiam antros chemo, bet mes taip ir niekur neiseinam, i lauka nenorim, pasivaikscioti nenorim.. MAn jau atrodo, kad po operacijos daug laiko praejo ir jau turetu atsirasti aktyvumas..
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 11 22, 00:10)
ziuriu gripo tema ir cia nagrinejama.. pirmadieny mamai pas gydytoja, tai galvoju, kaip cia su tais gripais visais.. Mes vis po truputi, laukiam antros chemo, bet mes taip ir niekur neiseinam, i lauka nenorim, pasivaikscioti nenorim.. MAn jau atrodo, kad po operacijos daug laiko praejo ir jau turetu atsirasti aktyvumas..

Aktyvumo gali nebūti esant depresijai ir nesusitaikymu su diagnoze, nesvarbu kada operuota.Tada gali gulėti visą dieną, o bet koks darbas tampa kančia.
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 11 22, 01:09)
Būtų gerai, kad įvyktų Kalėdinis stebuklas wub.gif

...Ko ir palinkėsiu tavo mamytei - teįvyksta Kalėdinis stebūklas... wub.gif

QUOTE(bbg23 @ 2009 11 22, 01:10)

Gal mamytė tarsi "užsiblokavo". Tai lyg savotiškas toks ligos priėmimas, gal depresija, jei nėra jokios savo iniciatyvos ir ji visai nesidomi aplinka... g.gif Gal vertėtų kai važiuosit apie tai pakalbėti su gydytoja - mamytei negirdint... blush2.gif Kad tai neužsitęstų per ilgai...

Gabija aplenkė... tongue.gif

Shaiba 4u.gif - kur tu, kaip laikaisi, kaip vyksta gydymas? Kokia sveikatytė?

Šiandien per žinias per radiją girdėjau, kad lyg tai žada atšaukti dėl gripo ir planines operacijas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 21 lapkričio 2009 - 23:33
QUOTE(tati @ 2009 11 21, 21:06)
Ar kas is turinciu neigaluma gaunate kompensacija transportui ar kaip ten vadinasi? Anksciau buvo 32.5 LT, paziurejau, kad si menesi gavau tik 13 Lt. Turbut valdzia sumazino sita ismoka?

nesumažino ir nesumažins greičiausiai, nors ir žadėjo.
Atsakyti
Kreipiuosi i jus ieskodama informacijos...mamai po vidaus organu tomografijos(diagnostikos centre) itaria inksto ir kepenu tumorus..... verysad.gif dabar ieskau informacijos kur mums reiktu kreiptis...ar yra kur vilniuje privatus kabinetas, kuriame galetu atlikt detalesne apziura, pas ka kreiptis? VU onkologiniam turbut eiles milziniskos....ar nuvykus i si onkologini pas onkologa konsultacijai jis is karto gales atlikti echoskopija ar tik uzregistruos kitam kartui? klausiu, nes mama gyvena ne Vilniuje tai ir su vazinejimu problemos...noretusi kad vienu kartu butu atliktai kaip imanoma daugiau...gal zinote koki privatu onkologa kuris turi savo kabineta. Uz bet kokia informacija busiu dekinga, nes net neitariu nuo ko pradeti ...
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 21, 20:51)
Tikiuosi, vyras laikosi gerai. Ar pagerėjo jo kraujukas? 

Taip, jis tikrai gerai laikosi thumbup.gif Penktadienį buvome gimtadienyje, tai visi nusprendė, kad jis geriau už sveikus atrodo mirksiukas.gif Kepenų fermentai grįžo į normos ribas, tai pradėjo gerti metotrexatą ir merktapuriną. Ir visai gripo nesibaimina, o aš tai nerimauju g.gif . Sūnaus mokykloje kitą savaitę planinės atostogos, o pas dukrą ryt pamokų irgi nebus, bet ne visoje mokykloje, o tik jos klasėje, nes pas juos daugiausia vaikų "iškrito" verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*slapuke @ 2009 11 22, 12:38)
Kreipiuosi i jus ieskodama informacijos...mamai po vidaus organu tomografijos(diagnostikos centre) itaria inksto ir kepenu tumorus.....  verysad.gif dabar ieskau informacijos kur mums reiktu kreiptis...ar yra kur vilniuje privatus kabinetas, kuriame galetu atlikt detalesne apziura, pas ka kreiptis? VU onkologiniam turbut eiles milziniskos....ar nuvykus i si onkologini pas onkologa konsultacijai jis is karto gales atlikti echoskopija ar tik uzregistruos kitam kartui? klausiu, nes mama gyvena ne Vilniuje tai ir su vazinejimu problemos...noretusi kad vienu kartu butu atliktai kaip imanoma daugiau...gal zinote koki privatu onkologa kuris turi savo kabineta. Uz bet kokia informacija busiu dekinga, nes net neitariu nuo ko pradeti ...

Sveikute 4u.gif .Aš nieko negaliu pasakyti apie gydymo įstaigas Vilniuje, bet noriu paraminti, kad NE VISI tumorai yra pikti, o detaliau išsitirti būtinai reiktų. O diagnostikos centras nieko nepatarė, kur galėtų greičiau kreiptis? Bet kokiu atveju dabar neprigalvokit blogiausių dalykų - viskas išsispręs. Laikykitės. 4u.gif

Labos, Mergaitės wub.gif Pas mus bando saulutė šviesti, nors ir labai sunkiai - galynėjasi su debesimis. Bet toks keistas jaukus apšvietimas nameliuose - taip gera. Taip ilgai tamsoj išgvenus... ax.gif

Smagu saulėlydi tokias žinias apie vyrą skaityti. Saugokit vaikučius - gal prasilenksit su gripu.
Kaip sako labiau kimba į jaunimą, nes mano, kad vyresni kažkada yra gavę "paragauti" panašaus viruso. Mano karta ,išeitų , kad irgi gavusi, nes 1968 metais irgi buvo pandemija, bet mes nežinojome , nes "laisvoj" šaly gyvenome. Neramu - labai neramu... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 22 lapkričio 2009 - 11:00
QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 22, 11:51)
Sveikute  4u.gif .Aš nieko negaliu pasakyti apie gydymo įstaigas Vilniuje, bet noriu paraminti, kad NE VISI tumorai yra pikti, o detaliau išsitirti būtinai reiktų. O diagnostikos centras nieko nepatarė, kur galėtų greičiau kreiptis?  Bet kokiu atveju dabar neprigalvokit blogiausių dalykų - viskas išsispręs. Laikykitės.  4u.gif

ACIU uz paguodos zodzius 4u.gif Diagnostikos centras patare i santariskes bet ten eiles... doh.gif o mama isgirdus atsakymus matyt pasimete ir detaliau nieko nebeissiklausinejo.. tai vat ir ieskau pas ka greitai viska galima butu suzinoti vilniuje, gali buti ir siauliuose.
Atsakyti
QUOTE(*slapuke @ 2009 11 22, 12:57)
ACIU uz paguodos zodzius  4u.gif  Diagnostikos centras patare i santariskes bet ten eiles... doh.gif o mama isgirdus atsakymus matyt pasimete ir detaliau nieko nebeissiklausinejo.. tai vat ir ieskau pas ka greitai viska galima butu suzinoti vilniuje, gali buti ir siauliuose.

Aišku, geriau būtų Vilniuje. Šiauliuose, priimtų už pinigėlius tą pačią dieną, bet reiktų laukti, kol praeis visi pagal planą ligoniukai. O eilės - doh.gif doh.gif Gal parašys kokia mergaitė ir patars, nes sekmadienis - gal vėliau prisijungs. Nepabėk, retkarčiais pasižiūrėk per šiandien - gal ką patars...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 22 lapkričio 2009 - 11:06
*slapuke, manau būtų geriausia už pinigus į Santariškes. Ar skambinote ten? Papasakot situaciją, ir kad norite už pinigus, žiūrėtumėt, ką sakys. Atvyktumėt į onkologo darbo dienos pabaigą (dažniausiai jie dirba iki 14- 15 val.,) ir palauktumėt, kol praeis visi su talonais.
Atsakyti