Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

QUOTE(Patr @ 2009 11 20, 23:43)
Buvo liudininkų septyni žmonės jog matė jį gulintį ir nejudantį ant kelio vidurio, kai sūnus nematęs užvažiavo.

Man klaustukei iškart kyla klausimas, jei buvo 7 liudytojai, tai kodėl nė vienas iš jų to žmogaus nepakėlė ir nepatraukė iš kelio vidurio? Gal tuos liudytojus teisti reikia?
QUOTE(Patr @ 2009 11 20, 23:43)
Mano plaukučiai visai išretėjo. Kažin kada pradės normalūs augti po chemijos Paklitaksolio ir Gemzaro???? Kai po raudonosios chemijos jie augo tokie stiprūs kaip ežiukas, tai dabar tokie tik kaip pūkai styro ant galvos, tokie reti...

Jūs vakar klausėt manęs, komentare po nuotrauka dėl plaukų. Tai, matyt, visiems skirtingai. Barselonoje aš kaip tik po gydymo gemzara ir taksoliu po 5 mėn.Mano plaukai auga labai išlėto. smile.gif Po pirmųjų chemijų plaukai augo kaip kailiukas, labai daug, tankūs, stiprūs (negarbanoti). Po trečios chemijos buvau kaip pankė: garbanojosi tik per vidurio liniją nuo kaktos iki pakaušio. Pasidarydavau a-la „skiauterę“, namiškius juokindavau. tongue.gif Dabar plaukai praretėję, visi žili iškrito, bet per mažai jų - vis viena dėviu skarytę, be to galvai šalta.

QUOTE(ifauru @ 2009 11 20, 23:51)
su adis visai netikėtai buvom Kaune, klinikose susitikusios. Lašinosi chemiją šiandien, tai gal kiek silpniau jaučiasi. Labai gaila, kad turėjau tik keletą minučių šnektelėt su tokiu puikiu žmogum wub.gif

Ačiū už tokią nuomonę, esu kaip visi; nei velnias, nei angelas tongue.gif Gydytoja kalbėjo apie Jus su kažkuom telefonu, kai mes buvome viduje. Sakė: – žmonės pasiruošę gydyti kol kas už savus, kol galutinai bus aišku (matyt, mano jog netrukus paaiškės vaistų poveikis). Mano vyras vėliau perklausė, tai gydytoja sakė - aš labai suprantu tokį poelgį, nes tai gyvybės- mirties klausimas. Nė vieno žodžio, kad Jūsų sprendimas, neteisingas ar koks nors kitoks. Labai gražiai atsiliepė. smile.gif

QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 21, 00:11)
Tai va, gavome atsakymus. Mamytei markeris (krūties) - 117 prie 25 normos... unsure.gif   FT 4 (skydliaukės hormonų) trūksta  vienos dalelės iki normos. O visada buvo normoj...  unsure.gif Žiūrėsim, ką čia toliau darysim...

Markeris sumažėjęs bent per 3 k. nuo pradinio. Tai gerai. Be to, kas ta viena hormonų dalelė iki normos. NIEKAI. tongue.gif

QUOTE(arune @ 2009 11 21, 11:23)
Aš bėguosi šiandien nuo savo minčių į čiuožyklą. Einame su dukriuku pačiuožinėt, šiaip kažkur, nežinau dar..Vakar traukiau savo sąsiuvinėlį - gelbėtoją, kur susirašius visokių pozityvių minčių, pasakymų, dar šio to... Galiu pasakyt, kad geriausias gelbėtojas mūsų Adis, -- pagarba Tau, mieloji, kiek tavo minčių persirašius esu, kaip padeda. Net neįsivaizduoji, kokį darbą tu čia mums visoms padedi dirbti, tai neįkainuojama. Tai geriau už psichologą (buvau - žinau).

Smagu, kad padeda. Griečiausia todėl, kad į daug ką požiūris panašus turėtų būti. Kadangi žmonės skirtingi, ne visuomet vienos mintys, kurios tinka vienam, kitam ir tinka. Gali net erzinti. doh.gif
Vaikystėj -jaunystėj buvau išprotėjus dėl čiuožimo tongue.gif , gyvenom šalia čiuožyklos. Žiemos buvo kaip tikros žiemos - ledas išsilaikydavo be problemų, stovėdavo čiuožyklos centre tikra eglė. Muzika grodavo, daugiau kaip pusė klasės susirnkdavo...galima sakyti, ten ir gyvendavom... Nostalgija.
Ta diena, kai leidžia vaistus viena iš geriausių, kraujas atsistatęs būna. Vakar nupunktavo dešinį plautį. Komanda nelabai patyrusi buvo, viskas gerai, be komplikacijų. Visada nerimauju, kai punktuoja, kai vieną kartą rimtų bėdų buvo, kitaip neišeina. Grįždami sustojom pusiaukelėje „Karpynėj“ skaniai pavalgėm ir namučių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 21 lapkričio 2009 - 11:40
QUOTE(Patr @ 2009 11 21, 00:00)
Kažin kaip GABIJAI tulžies priepuoliai? Ar labai skauda? Reikia gerti daug skysčių, arbatos...

ifauru, tai Jūs gydotės klinikose ar onkologijos ligoninėje?

Tik dabar paskaičiau, kad klinikose, o aš ne klinikose, tai mes nesusitiksime ten niekada smile.gif

Aš jau pasirįžau prašyti siuntimo operacijai, nes po operacijos skauda 5 dienas ,o čia jau trečia para vaikštau kaip klaustukas.Kad tik ''draugelis" leistų, nes per chemijas priepuoliai dar aršesni.

Aš dar pasikartosiu.Reikia jums gero advokato.Gal sūnus buvo neapdraudęs mašinos visais tais draudimais ?Tada jau sudėtingiau.

Nepergyvenk dėl plaukų.Man viena chemo nepaliko nei plauko, o kitos trys praretino gal trečdaliu, bet ataugo.Tik pradžioje vieni buvo tiesūs , o kiti garbanoti.Ir dabar jie tvarkosi taip kaip nori, feno neklauso.Po pusvalandžio ant galvos anarchija.

Kauno klinikose reanimacijoje gydomi 6 vaikučiai, vienas jų silpnas.Jau visai neramu dūšioje darosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 21 lapkričio 2009 - 12:45
QUOTE(adis @ 2009 11 21, 11:30)
(...)

Smagu, kad padeda. Griečiausia todėl, kad į daug ką požiūris panašus turėtų būti. Kadangi žmonės skirtingi, ne visuomet vienos mintys, kurios tinka vienam, kitam ir tinka. Gali net erzinti.  doh.gif
Vaikystėj -jaunystėj buvau išprotėjus dėl čiuožimo tongue.gif , gyvenom šalia čiuožyklos. Žiemos buvo kaip tikros žiemos - ledas išsilaikydavo be problemų, stovėdavo čiuožyklos centre tikra eglė. Muzika grodavo, daugiau kaip pusė klasės susirnkdavo...galima sakyti, ten ir gyvendavom... Nostalgija.
(...)

Siandien kaip ir paprastai ilindau cia, nes taip reikia pastiprinimo ir geru minciu. Ir sugavau save galvojant: Dieve, kaip gerai, kad cia raso Gabija ir Adis 4u.gif ir sunerimau del ju, jeigu ju cia nerasciau...
Sveikatos, stiprybes ir visokios palaimos jums, musu sielos gydytojoms 4u.gif
As dekoju ir kitoms cia nuosirdziai rasancioms ir kartais uzsukanciam Vaistininkui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keirona: 21 lapkričio 2009 - 13:11
QUOTE(Keirona @ 2009 11 21, 14:06)
Siandien kaip ir paprastai ilindau cia, nes taip reikia pastiprinimo ir geru minciu. Ir sugavau save galvojant: Dieve, kaip gerai, kad cia raso Gabija ir Adis 4u.gif  ir sunerimau del ju, jeigu ju cia nerasciau...
Sveikatos, stiprybes ir visokios palaimos jums, musu sielos gydytojoms 4u.gif
As dekoju ir kitoms cia nuosirdziai rasancioms ir kartais uzsukanciam Vaistininkui 4u.gif

Adis tai mūsų žinovė ir rimtoji filosofė, aš kartais ir ant nerimtų minčių pasinešų, o Rasų Lanka mūsų lyrikė.Būsim mes kur dingsim.Specialiai būsim, jei jau tiek su "draugeliu" kovojom, tai dabar jam ant pykčio ir toliau būsim.

Vienintelis patikimas skiepas nuo gripo.Pusę galit žiūrėti , kad ir nesuprasit kalbos , o toliau bus be žodžių aišku.user posted image

http://www.youtube.c...player_embedded

Geros dienos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 21 lapkričio 2009 - 15:13
QUOTE(arune @ 2009 11 21, 12:23)
Rasų lanka, na nėra blogos mamytės žinios dėl markerio. Reagentai skirtingi, gal tokį didelį skaičių rodo jūsiškis Mažeikiuose? O onkologiniam kitoks būtų? Man daktarė buvo sakiusi nemakaluotis su markerio darymu, jei pradėjau onkologiniam, tai ir toliau darytis ten. Gerai, kad gelbėji pati save, Rasų lanka, nes nieks kitas nepagelbės mums, nieks už rankos neištrauks iš liūdesėlio, tik pačios, pačios...

Aš bėguosi šiandien nuo savo minčių į čiuožyklą. Einame su dukriuku pačiuožinėt, šiaip kažkur, nežinau dar..Vakar traukiau savo sąsiuvinėlį - gelbėtoją, kur susirašius visokių pozityvių minčių, pasakymų, dar šio to... Galiu pasakyt, kad geriausias gelbėtojas mūsų Adis, -- pagarba Tau, mieloji, kiek tavo minčių persirašius esu, kaip padeda. Net neįsivaizduoji, kokį darbą tu čia mums visoms padedi dirbti, tai neįkainuojama. Tai geriau už psichologą (buvau - žinau).

Mes žinom, kad makaluotis nereikia, bet mamytė visada nerimauja ir nori sužinoti greičiau, tuo labiau, kad dabar gali parodyti ir tie aparatai, kurie tik iki 300 rodo. O be to pigiau blush2.gif "ant" 40 lt. Jei nori - neprieštarauju...

Labai tikiuosi, kad smagiai pasičiūžinėjote. Aš irgi taip norėčiau. Vaikystėje taip mėgau, mokėjau visokiausių vikrutasų, visada čiuoždama save vaizdavausi Irinos Rodninos vaidmenyje... rolleyes.gif Na, čia mano karta ją žino... Kai galėsi, būtinai pasipasakok - įdomu. Ar tu pati moki čiuožti?

QUOTE(adis @ 2009 11 21, 13:30)
Ta diena, kai leidžia vaistus viena iš geriausių, kraujas atsistatęs būna. Vakar nupunktavo dešinį plautį. Komanda nelabai patyrusi buvo, viskas gerai, be komplikacijų. Visada nerimauju, kai punktuoja, kai vieną kartą rimtų bėdų buvo, kitaip neišeina. Grįždami sustojom pusiaukelėje „Karpynėj“ skaniai pavalgėm ir namučių.

Smagu, kad vėl su mumis... wub.gif Ar daug nupunktavo? Ar dėvėjai apsauginę kaukę dėl gripo? Juk ligoninėje daug žmogiukų...
Nežinau kaip reikia elgtis. Pirmadienį irgi važiuojame - įtariu įsimesiu kelias kaukes... maža kas...
Linkiu, kad nenusilptų labai kraujukas, kad normaliai atsistatytum ir tų jėgelių neprarastum daug... wub.gif

QUOTE(.GABIJA. @ 2009 11 21, 17:03)
Vienintelis patikimas skiepas nuo gripo.Pusę galit žiūrėti , kad ir nesuprasit kalbos , o toliau bus be žodžių aišku.user posted image

http://www.youtube.c...player_embedded

Pasiutėlė - kitaip Jūsų nepavadinsi. tongue.gif Turiu omenyje Jūsų jumorą sunkiose situacijose. rolleyes.gif
Atsakyti
rasu lanka 4u.gif jau mergaites gal truputi nuramino,as irgi manau ,gal visai nieko tas markeris,aisku toli grazu ne norma,bet nors nedidesnis unsure.gif Ia man idomu,kas per kursai blush2.gif

Patr 4u.gif ,isivaizduoju kiek nervu kainuoja tokie dalykai doh.gif Bet gal kaip nors issispres i geraja puse unsure.gif Vistiek galvok apie save,nesinervink poerdaug 4u.gif

Gabija ,nu tikrai jau baisu darosi del to gripo blink.gif
Papildyta:
QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 21, 19:53)
Labai tikiuosi, kad smagiai pasičiūžinėjote. Aš irgi taip norėčiau. Vaikystėje taip mėgau, mokėjau visokiausių vikrutasų, visada čiuoždama save vaizdavausi Irinos Rodninos vaidmenyje... rolleyes.gif Na, čia mano karta ją žino...

lotuliukas.gif As darydama vikrutasus sulauziau desines rankos dideli pirsta doh.gif Buvo man 8 metai,tai vaiksciojau menesi su gipsu.O viena karta su drauge perskaitem laikrastyje kad priima i dailiojo ciuozimo grupe ,tai laukem puse dienos prie duru,o pasirode kad cia buvo balandzio pirmos pokstas blink.gif Tada nebuvo Klaipedoje tokiu grupiu.
Atsakyti
Saulėlydi 4u.gif - kur tavo chebrytė? Kaip laikotės?

[

Labas, chebrytė sveika, bet į dailės mokyklą neleidau dvi dienas, norėdama labiau izoliuoti. Vieną dieną jautėsi kažkokie nupiepę, bet kolkas ramu. Nors į pamokas susirenka po pusę klasės. Žiūrėsim kas naujoj savaitės darysis.
Papildyta:

P.s. Dar truputi pasigirti noriu, kad atradau sau tokį relaksą, bet nėra daug laiko prisėsti - mezginėju riešines. Na, negaliu, kaip gera. Vyras juokauja , kad geriau griovius kelis iškastų , nei tokį darbelį darytų ...

O kaip šaunu mirksiukas.gif Gausi kada parodyt ir pakonsultuoti. Dukra vis prašo, o aš kažkaip nedaeinu iki jų. Tikriausia radai šią TEMĄ

Ir nesinervin, Rasa, taip labai. Skirtumai gali būti ir dėl skirtingų aparatų ir dėl metodikos. Na, aš taip manau g.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 21, 18:53)
Smagu, kad vėl su mumis... wub.gif Ar daug nupunktavo? Ar dėvėjai apsauginę kaukę dėl gripo? Juk ligoninėje daug žmogiukų...
Nežinau kaip reikia elgtis. Pirmadienį irgi važiuojame - įtariu įsimesiu kelias kaukes... maža kas...
Linkiu, kad nenusilptų labai kraujukas, kad normaliai atsistatytum ir tų jėgelių neprarastum daug... wub.gif

800 ml. Klinikose kaukės nesidėjau, bet buvo žmonių, kurie jas dėvėjo. Pastaruoju metu Šiauliuose kaukę užsidedu, nes nežinau koks bus kraujas. Būnu paprastai veina su ja, bet niekas pirštais nebado. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 21, 19:21)
800 ml. Klinikose kaukės nesidėjau, bet buvo žmonių, kurie jas dėvėjo. Pastaruoju metu Šiauliuose kaukę užsidedu, nes nežinau koks bus kraujas. Būnu paprastai veina su ja, bet niekas pirštais nebado. tongue.gif

Na netikiu aš ta medžiagine kauke g.gif .Mikrobai tai prie jos prilimpa.Tegul ir keitiesi kas kelias valandas, bet vis tiek prie jos prisilieti kol nusiimi.Gerai rankas spiritu nusivalysi.O kaip tada su nučiupinėtom durų rankenom, o gal ant palto kas mikriuke ar troleibuse nusičiaudės ir per apykaklę virusas užsilips? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 21, 17:53)
Ar dėvėjai apsauginę kaukę dėl gripo? Juk ligoninėje daug žmogiukų...

būtinai užsidėkit - dėl šventos ramybės, kam gaudyti visokias nereikalingas bacilas... pas mus darbe net žmonės su kaukėmis vaikšto.
aš ne - jau nebereikia - sianakt naktis su diena buvo susimaišiusi - atrodo, kad nosyje koks šieno kuokštas būtų, atsikėliau tik apie 18 val. dabar nemiegosiu visą naktį
Papildyta:
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 11 21, 18:45)
Na netikiu aš ta medžiagine kauke g.gif .Mikrobai tai prie jos prilimpa.Tegul ir keitiesi kas kelias valandas, bet vis tiek prie jos prisilieti kol nusiimi.Gerai rankas spiritu nusivalysi.O kaip tada su nučiupinėtom durų rankenom, o gal ant palto kas mikriuke ar troleibuse nusičiaudės ir per apykaklę virusas užsilips? doh.gif

o jo ne medicinines kaukės? tik paarastos medžiaginės?
http://www.imed.lt/i...yventojams/9590
va ką radau:
MEDICININĖS KAUKĖS
Medicininių kaukių dėvėjimas už ligoninės ribų gripo sezono metu ar pandemijos metu nėra veiksminga asmens apsaugos priemonė ir nemažina viruso perdavimo. Todėl Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras nerekomenduoja jų naudoti. Jeigu medicininės kaukės naudojamos, jos turi būti tik dalis visų kitų naudojamų asmens apsaugos priemonių, kad būtų išvengta infekcijos perdavimo.

Sergančiųjų medicininių kaukių naudojimas, apsaugant kitus asmenis nuo gripo A(H1N1) viruso infekcijos plitimo
Sergantys gripu asmenys, apsaugoti kitus gali dėvėdami medicinines kaukes, kurios sulaiko kvėpavimo takų sekretus kosint ar čiaudint, tuomet kai:
a) pajutus pirmuosius simptomus vykstama namo ar į ligoninę,
cool.gif kai sergantis žmogus slaugomas namie kitų šeimos narių,
c) kai neįmanoma išvengti artimo sąlyčio su sveikais žmonėmis.
Medicininių kaukių naudojimas, apsaugant sveikus asmenis, prižiūrinčius sergantįjį gripo A(H1N1) viruso infekcija

Sveiki žmonės turi dėvėti medicininę kaukę, kad išvengtų atsitiktinio sąlyčio su sergančio žmogaus kvėpavimo takų sekretais, jiems čiaudint ir kosint:
a) kai ligonį prižiūri šeimos nariai ar kiti asmenys, turintys artimą sąlytį su ligoniu,
cool.gif slaugytojai, jeigu sergantis asmuo naudoja purškiamus vaistus.
Kaip teisingai naudoti ir išmesti medicinines kaukes

Medicininė kaukė turi būti tinkamai uždėta ant nosies ir burnos ir gerai užrišta:
a) rišama ties galvos viduriu ir kaklu,
cool.gif tinkamai užrišta,
c) tinkamai priglausta prie veido ir žemiau smakro.
Dėvint kaukę neliesti kaukės rankomis:
a) nusiėmus kaukę ar ją palietus, reikia nusiplauti rankas su muilu ir vandeniu ar tirpalu turinčiu alkoholio.
Pakeisti kaukę, kai ji sudrėksta:
a) medicininė kaukė sudrėksta po ilgo naudojimo, todėl ją reikia pakeisti nauja, sausa kauke.
Kaip tinkamai nuimti ir išmesti kaukę:
a) žinant, kad kaukės išorinė pusė yra užkrėsta reikia paimti kaukę už raištelių,
cool.gif suplyšus kaukės raišteliams reikia paimti kaukę nepriliečiant išorinės pusės,
c) kaukės sudedamos į plastikinį maišelį ir išmetamos.
Nuėmus kaukę:
a) nusiplauti rankas su muilu ir vandeniu ar tirpalu turinčiu alkoholio.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 11 21, 20:10)
O viena karta su drauge perskaitem laikrastyje kad priima i dailiojo ciuozimo grupe ,tai laukem puse dienos prie duru,o pasirode kad cia buvo balandzio pirmos pokstas blink.gif Tada nebuvo Klaipedoje tokiu grupiu.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(saulėlydis* @ 2009 11 21, 20:18)
Labas, chebrytė sveika, bet į dailės mokyklą neleidau dvi dienas, norėdama labiau izoliuoti. Vieną dieną jautėsi kažkokie nupiepę, bet kolkas ramu. Nors į pamokas susirenka po pusę klasės. Žiūrėsim kas naujoj savaitės darysis.
Papildyta:
O kaip šaunu mirksiukas.gif Gausi kada parodyt ir pakonsultuoti. Dukra vis prašo, o aš kažkaip nedaeinu iki jų. Tikriausia radai šią TEMĄ

Ir nesinervin, Rasa, taip labai. Skirtumai gali būti ir dėl skirtingų aparatų ir dėl metodikos. Na, aš taip manau  g.gif

Tai, kad aš ir nesinervinau, tik truputi sunerimusi buvau - dabar jau vėl drumzlės nusėdo. rolleyes.gif
Gerai, kad esat sveiki, o buvau sunerimusi. Klasėje tą dieną viena mergytė tebuvo....
Temutės apie riešes neieškojau. Pamačiau ant kolegės rankos ir taip užsikepiau... doh.gif Tas riešes ir seniau matytavau, bet tik iš toli, tai taip neužbūrė anksčiau...
Tikiuosi, vyras laikosi gerai. Ar pagerėjo jo kraujukas?

QUOTE(.GABIJA. @ 2009 11 21, 20:45)
Na netikiu aš ta medžiagine kauke g.gif .Mikrobai tai prie jos prilimpa.Tegul ir keitiesi kas kelias valandas, bet vis tiek prie jos prisilieti kol nusiimi.

Bet kad nėra daugiau iš ko rinktis... O kai užsidedi, gal pats psichologiškai ramiau jautiesi... Tai saviapgaulė, bet...

Labins wub.gif - Ačiū už informaciją...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 21 lapkričio 2009 - 19:53
ką tik per tv3 (buvo toks intarpas dėl ripo) daktaras sakė, kad reikia bent merlinę kauke dėvėt einant į polikliniką.
Atsakyti