Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

QUOTE(labins @ 2009 11 17, 15:31)
wub.gif 
ot šaunuolė... thumbup.gif tokie maži, bet dideli darbai labia gerai psicholigiškai veikia - parodo, kad žmogus dar gali krutėti judėti...

Aš irgi taip manau. Gali negali, bet kol bent keik kruta, tol ir gerai. Šiandien tėtis važiavo dantų tvarkytis pas mamos pusseserę į Vilnių, tai ir ji kartu su pussesere paplepėt thumbup.gif

QUOTE(.GABIJA. @ 2009 11 17, 16:10)
Ifauru mama labai šiltas ir malonus žmogus.Kaip ir pati Ifauru.
user posted image

aciuks.gif aciuks.gif

QUOTE(labins @ 2009 11 17, 16:38)
aš paskaitau daugelio, o gal net visų čia parašančių mintis ir dažnai, oi, kaip  pagalvoju, kad aš palyginti su jumis Antarktidos ledas...

Oi, aš irgi tiksliukė ax.gif

QUOTE(Domogintare @ 2009 11 17, 18:53)
o ar Jums buvos skirtas irinotekanas, nes muus paskutine ir priespaskutine chemija buvo Folfiri+irinotekanas ir avastinas, keik man teko skaityti, tai ir brangus ir efektyvus vaistas, jis mus gelbejo ir kaip gydytoja skyre, sake, kad jeigu butu reikeja anksciau jo butumet negave, t.y 2006, o 2007 jau buvo gave didesni finansavima ir  mes ji gavom...

Į FOLFIRI schemą ir įeina irinotekanas, Ca folinatas ir 5FU. Jis mami pavasarį - vasarą buvo darinukus sumažinęs.

.GABIJA., prašom,
dar čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 17 lapkričio 2009 - 20:17
Į FOLFIRI schemą ir įeina irinotekanas, Ca folinatas ir 5FU.

NIEKO negirdėjusi apie šiuos vaistus. Gal man jų nereikės. wink.gif

O man kiek buvo užaugę plaukučiai, dabar ėmė kristi labai stipriai. Kažkaip keistai paskutinė chemija paveikė (I-oji dalis buvo spalio 28 d. II-oji lapkr. 4 d.), toks jausmas, kaip po pirmo kurso būna, kai pajunti "atšokusią odą" na tokią lyg atgeltą. Vienu žodžiu, tiek žinių pas mane, smulkmena plaukai, bet visvien kaip noris savųjų.
Papildyta:
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 11 17, 17:45)
http://forum.knittin...;module=gallery
Įdomus rusiškas tinklapis Barbėms devindarbėms, daug mezgimo modelių.

jau šalikas ko vertas

http://forum.knittin...c...i&img=46560

Mergaitės šturmuokit siūlų parduotuves.Ir depresiją pamiršit ir pasipuošit.Nors man mezgimas galvoti netrugdo.Nuo mano galvos tik kirvis padės.

.GABIJA., dėkoju už nuorodas jas reikia išssisaugoti "Favorites", gal kada pravers. Dėl mezgimo, tai būna laikotarpiai, kai negaliu virbalų paimti į rankas ir niekas nepriverstų tada tai daryti, Dabar su malonumu mezgu, tik labai lėtai juda į priekį - ploni siūliukai.

P.S. bandžiau ieškoti nuotraukų Jūsų .GABIJA., bet niekur neradau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 17 lapkričio 2009 - 22:41
QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 17, 01:51)
Aš,  kai gulėjau ligoninėje, tą paprastą prie kaklo apie mėnesį išturėjau. Bet gal galima ir dar ilgiau ? Tai irgi nemažai. Labai patogus ir nereikia vargintis, kol išmakaluoja venas , jų ieškodami.
<...>.

Tai čia gal ne tas, kurį siūlė pirktis pačiai vienai ligonei už maždaug 600 Lt, kad galėtų toliau tęsti chemijas. Ar už jį (kateterį) Jums reikėjo mokėti?

Kažkuri mergaičiukė klausė manęs ar vairuodavau po chemijų. Mane veždavo sesės arba sūnus.(Sūnaus tėtis-vyras mano nužudytas 1996metais ir nužudė jį jo paties TĖVAS, a.a. jiems visiems. Istorijos baisios) Tai va...Po Gemzaro būčiau galėjusi tikrai parvairuoti, o po (Paclitaxel+Gemzar) ilgosios, būtų sunku vairuoti, nes jautiesi visa kaip girta, visa tokia išpurtusi sakyčiau. Tik prisimenu, kai birželio mėn. 22 d. susilašinau didžiąją chemiją šiek tiek nesveikuodama(lyg persišaldžius buvau.) ir DAR KAI 23 DIENĄ NULĖKIAU Į DARBĄ, TAI JAU KRITAU ILGAM ant menčių doh.gif . Temperatūra laikės šešias dienas ~39, sakiau galus atiduosiu. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(adis @ 2009 11 17, 01:37)
Ar apie portą kalbi, kur po oda įsiuva į centrinę arteriją, tai tokį NBA turi, ar apie paprastą kateterį, kur prie kaklo įstato  į kaklo veną( na ne visai jie paprasti yra ilgalaikių sidabrinių). Paprastas kaklo venoje buvo įstatytas operacijos metu. Visai patogu.
Venos nelaiko...kažkada jos buvo tobulos, ryškios elastingos, visai ne paslankios, švelniai mėlynos pačiame paviršiuje. per pirmąsias chemijas sesutės sakydavo - ne venos - fantastika.

<...>

Taip, adis 4u.gif , manau, kad apie tai, apie portą, kurį įsiuva į centrinę arteriją.. Pagalvoju, kaip būtų, jei reikėtų vėl gydytis. Ar NBA 4u.gif juo patenkinta?

adis, aš gydytojos klausiau, kodėl venos dingsta, o ji man sako, kad jos nepritaikytos tokioms apkrovoms ... Ir taip einu miegoti.
Labanaktis vissoms RAŠYTOJOMS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 17 lapkričio 2009 - 23:01
Lab.vakaras.

Sergu. Stiprus kosulys, labai varginantis. Buvau pas terapeute-israse antibiotikus. Nenupirkau dar...

Ar geret kuri nors antibiotikus prie stipraus bronchitinio kosulio? Ar gydetes tik liaudiskom priemonem? Kazkaip sirdis man neleidzia antibiotikais gydytis...

Nezinau kaip pasielgti...

verysad.gif
Atsakyti
labai aciu merginos, kad padejote, kad atkreipet demesi i mano zinutes 4u.gif

o naujienos tokios, kepenu vezys, stadijos nezino dar, gydosi santariskese, morfijus skirtas nuolatiniam naudojimui, dede labai nori gyventi, turbut nesuprantai kaip blogai jam yra, aiskku tas noras mus dziugina, kad nenuleidzia ranku, laukiam penktadienio..ir laukiam stebuklu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 11 18, 00:08)
Tai adis, aš gydytojos klausiau, kodėl venos dingsta, o ji man sako, kad jos nepritaikytos tokioms apkrovoms ... Ir taip  einu miegoti.

Mano venos nedingo. smile.gif Sukietėjo, sklerozavo, net kraujo nepavyksta paimti, jis nebėga , o sunkiasi, tos, kur kairėje plaštakoje - užjuodo „sudegė“. Turiu dar pora pusėtinų slaptų dešinėje rankoje, nes ją labiau tausoju - ta pusė daugiau operuota, nei kairioji....
romantike, aš turbūt gerčiau, nes, kai per chemijas nukrenta kraujas ir kyla temperatūra, t. y., kai guldo į ligoninę dėl neutropenijos, skiria labai plataus veikimo antibiotikus, nes nėra kitos išeities. Negeriant antibiotikų, stiprus bronchitas gali pereiti į plaučių uždegimą, bus dar daugiau bėdos. Dėl kelių dienų nieko blogo neatsitiks, tik panaudok žarnyną saugančių jogurtinių kapsulių ir, žinoma, nepakenks liaudiškos, jei neturi temperatūros; vonelės kojoms su druska, inhaliacijos - virtų bulvių garais, įtrinimai su eukalpto tepalu ir inhaliacijos. Labai neblogas yra daktaro Taiso eukalipto tepalas (Dr.THEISS Eucalyptus Erkaltungs-Balsam),
Eukalpito balzamas
preparatai su gebene: hedeliks, prospan.
Gal, kas parašys grynai liaudiškų priemonių. smile.gif o gal pati nemažai jų žinai? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 18 lapkričio 2009 - 00:52
QUOTE(Patr @ 2009 11 17, 23:31)

P.S. bandžiau ieškoti nuotraukų Jūsų .GABIJA., bet niekur neradau.

Ne tik mano ,bet ir kitų forumo mergaičių yra tinklapyje albumėlis su mūsų veideliais , kelionėmis ir gyvūnėliais.
Aš sugebėjau slaptažodį pamiršti.Automatiškai atsidaro, bet matau žvaigždutes.Parašykit jei norit savo nuotraukytę įdėti Rasų Lankai.Ji gal padės.O ir kitos merginos gal ne tokios tešlagalvės , manau atsimena slaptažodį ir pasisiūlys padėti.
Taip susipažinsime su naujokėmis.
Papildyta:
QUOTE(romantikė @ 2009 11 18, 00:17)
Lab.vakaras.

Sergu. Stiprus kosulys, labai varginantis. Buvau pas terapeute-israse antibiotikus. Nenupirkau dar...

Ar geret kuri nors antibiotikus prie stipraus bronchitinio kosulio? Ar gydetes tik liaudiskom priemonem? Kazkaip sirdis man neleidzia antibiotikais gydytis...

Nezinau kaip pasielgti...

verysad.gif

Jei stiprus bronchitas, jau arbatėlė nepadės, susigriebsi plaučių uždegimą.Arbatos labiau profilaktikai ir kai būna nestiprūs ilgalaikiai negalavimai, o čia jau reikia smūginio gydymo.Negaišk laiko.Juo labiau , kad nusilpninsi organizmą, o gripas jau už durų.kaip girdėjau Vilniuje jau epidemija.
Po operacijos dėl temperatūros 5-ias dienas dviejų rūšių antibiotikus varė.Išgyvenau be problemų.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 11 17, 16:45)

Mergaitės šturmuokit siūlų parduotuves.Ir depresiją pamiršit ir pasipuošit.Nors man mezgimas galvoti netrugdo.Nuo mano galvos tik kirvis padės.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tikra teisybė , .GABIJA., mirksiukas.gif
Vakar buvau kirpykloje, o šalia kirpyklos - siūlų parduotuvė. Tai kaip neužeisi doh.gif O kai užeini - negi tuščiomis išeisi tongue.gif
O Jūs kai mezgate tai fone tegul koks telikas plerpia - pusė minčių mezginiui, o kita pusė informacijai per TV. Taip ir kirvio nebereikės lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 16, 22:43)
Ėch - laikykimės. Poryt mes daromės markerį... smile.gif

Tai jau šiandien ta diena?
Tik nesijaudinkite, viskas bus gerai. Ir mes laukiame gerų žinių.
user posted image
Atsakyti
koja šen, koja ten... 4u.gif Ir darbe ir su Jumis,
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 18, 02:47)
Mano venos nedingo. smile.gif Sukietėjo, sklerozavo, net kraujo nepavyksta paimti, jis nebėga , o sunkiasi, tos, kur kairėje plaštakoje - užjuodo „sudegė“. Turiu dar pora pusėtinų slaptų dešinėje rankoje, nes ją labiau tausoju - ta pusė daugiau operuota, nei kairioji....
romantike, aš turbūt gerčiau, nes, kai per chemijas nukrenta  kraujas ir kyla temperatūra, t. y., kai guldo į ligoninę dėl neutropenijos, skiria labai plataus veikimo antibiotikus, nes nėra kitos išeities.  Negeriant antibiotikų, stiprus bronchitas gali pereiti į plaučių uždegimą, bus dar daugiau bėdos. <...>

Taip, adis 4u.gif , mmatomai aš nbemoku normaliai apaiškinti, venos nedingo, jos yra, tik ne tokios, kokios buvo ir jų beveik nesimato arba( kai kurios) kietos kad įdurti ko gero neįmanoma. Man visada tik į kairę ranką lašino chemijas ir tyrimams venas badė tik tos rankos, nes dėšinė krūtelė operuota ir limfmazgiai pažasties, tai tą ranką reikia saugoti, kažkodėl negalima sako su ja nieko darytti, net kraujospūdį negalima ant jos matuoti.

romantike 4u.gif , aš tikrai gerčiau antibiotikus. Kitos išeities nėra, jei jau bronchus jauti, na, kad kosti iš giliai jaučias juk.

Laikomės drinks_cheers.gif , reikia eiti vyno raudono, žinau kur yra darbe biggrin.gif, sako gerai wink.gif

Atsakyti
lotuliukas.gif skubėdama rašiau lotuliukas.gif , kiek klaidų, bet suprasti galima, raides sukeitus ar įsiterpus lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 18 lapkričio 2009 - 11:12
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 11 18, 09:28)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Tikra teisybė , .GABIJA.,  mirksiukas.gif
Vakar buvau kirpykloje, o šalia kirpyklos - siūlų parduotuvė. Tai kaip neužeisi doh.gif O kai užeini - negi tuščiomis išeisi tongue.gif
O Jūs kai mezgate tai fone tegul koks telikas plerpia - pusė minčių mezginiui, o kita pusė informacijai per TV. Taip ir kirvio nebereikės  lotuliukas.gif
Papildyta:
Tai jau šiandien ta diena?
Tik nesijaudinkite, viskas bus gerai. Ir mes laukiame gerų žinių.
user posted image

Rasų Lanka laikau kumštį.
Geros dienos tau ir visoms mergaitėms.
user posted image

Aš visada mezgu ir televizorių žiūriu, nes ten tiek "intelektualios" info, kad šeip sėdėti laiko gaila.O megzti tik dabar užsiėmiau.Prieš tai vyrui megztinį du metus mezgiau.Nebuvo jokio noro jokiam darbui.Dabar kažkas prote pradeda keitis.
Papildyta:
QUOTE(Patr @ 2009 11 18, 11:06)
koja šen, koja ten... 4u.gif Ir darbe ir  su Jumis,

Patr prašom dirbti sąžiningai : schmoll.gif .Tu čia iš mūsų sergančių daugiausia dirbi, taigi varyk, kad Sodros įplaukos didėtų ir mums simuliuojančioms pensijų nemažintų. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Gal kartais esi kolegė buhalterė, jei prie kompiuterio sėdi?
Atsakyti