Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

QUOTE(adis @ 2009 11 17, 01:37)
Ar apie portą kalbi, kur po oda įsiuva į centrinę arteriją, tai tokį NBA turi, ar apie paprastą kateterį, kur prie kaklo įstato  į kaklo veną( na ne visai jie paprasti yra ilgalaikių sidabrinių). Paprastas kaklo venoje buvo įstatytas operacijos metu. Visai patogu.

Aš, kai gulėjau ligoninėje, tą paprastą prie kaklo apie mėnesį išturėjau. Bet gal galima ir dar ilgiau ? Tai irgi nemažai. Labai patogus ir nereikia vargintis, kol išmakaluoja venas , jų ieškodami.
Papildyta:
QUOTE(Liutukeee @ 2009 11 17, 01:39)
Bet kaip idomiai,kad jusu mamai tokius didelius skaicius rodo. doh.gif Turbut nuo organizmo priklauso.

Mūsų pirmieji skaičiukai buvo virš 1100 blink.gif blink.gif Prieš gydymą nesidarėme - tai nežinome...

Bet dar tavo mamytė dirba doh.gif Kokį ji darbą dirba? Ar tai nėra savęs kankinimas?

Jei jai patinsta paakiai, gal galima skysčius varančių iš organizmo pavartoti. Ji gal ir bijo to, kad sutins. Mano mamytė vartodavo, ypatingai per antrą chemijų užbėgimą jai kojelės tindavo, net padai kaip paduškėlės palikdavo. Tai ir dilgėlių arbatą viriau ir dar žolelių, bet neapsiėjo ir be medikamentų. O per dar kitą kartą jai taip bėgdavo lauk, kad vos iki tūliko spėdavo, bet kai po chemijų silpla būdavo, kartais ir nebespėdavo... ax.gif Ir tai tęsdavosi apie savaitę po lašinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 16 lapkričio 2009 - 23:59
QUOTE(adis @ 2009 11 17, 00:37)
ifauru, gal bandyti kreiptis tiesiogiai su asmeniniu prašymu- raštu, kad skirtų, pridedant motyvacinį paaiškinimą, tai, ką čia ką tik parašei. Gal net ne į Kauno į cenitrines ligonių kasas. Kitas variantas, mano pažįstamai „išmušė“ vaistą rinktas apylinkės deputatas seime. Dar variantas aiškintis, kiek vaistas kainuoja kaimyninėje Lenkijoje, Estijoje. Spaudoje buvo pasirodę pranešimų, jog Estijoje žymiai pigesni vaistai, kaip ir Lenkijoje. Jau kažkada rašiau, jog Lenkijoje pasienio miestuose perka vaistus su lietuviškais receptais. Nors vilties, jog daug pigiau, kažin ar gali būti, nes kai skaitinėjau onkoforumus  - JAV labai brangus medikamentas ir vis pabrėžiama - labai brangus gydymas...Bet gal nors keliais šimtais pigiau būtų...

Viskas taip. Bet mama gavus vaistą nuo vasario; dabar pagal periodiškumą šeštadienį jau vėl reikia lašint - kol su raštais subėgiosim doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 11 17, 00:56)
Viskas taip. Bet mama gavus vaistą nuo vasario; dabar pagal periodiškumą šeštadienį jau vėl reikia lašint - kol su raštais subėgiosim  doh.gif

Atsiunčiau tau žinutę į AS. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 11 16, 21:36)
Sveikos, merginos 4u.gif

Rytas už vakarą protingesnis...Šiandien po konsiliumo nuspręsta, kad visgi dar bandom FOLFIRI (3 kartus). Jei neduos efekto - tada aiškiai chemijom stop. Tai čia geroji naujienos dalis. Blogoji - kad nuima avastiną... verysad.gif PIrkt kiek bandysim. Bet, o varge, vienas kartas virš 5000 doh.gif
Gal kas kokių turit kelių iki avastino? g.gif
Velniava galvoj, bet vis tikimės...

Kai mums skyre Avastina sake, kad iki ligos progreso, bet kazkodel, kai eme darytis nauji mazgeliai ir skyre chemija, avastino nenueme, nezinau del ko, gal del to, kad neplito i vidaus organus, o tik i taukine.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 17, 01:00)
Atsiunčiau tau žinutę į AS. smile.gif

Ačiū, tikrai pabandysiu...
QUOTE(Domogintare @ 2009 11 17, 01:08)
Kai mums skyre Avastina sake, kad iki ligos progreso, bet kazkodel, kai eme darytis nauji mazgeliai ir skyre chemija, avastino nenueme, nezinau del ko, gal del to, kad neplito i vidaus organus, o tik i taukine.

Mes turim 2 kontrindikacijas - markerį ir naujas MTS. Turbūt dėl to...

Labankt.
Atsakyti
domomama,
morfijaus skyrimas pats savaime nieko nereiskia.
As irgi 2 men skausmuose kenciau, laukiau operacijos. Nuo skausmo buvo duodami opioidiniai pleistrai, ligonineje teko ir morfijaus "paragauti", o dabar gyvenu su metadonu. Paprasciausiai tai vaistas nuo skausmo.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 11 16, 23:58)
O ka nustate?
Mamai dabar virs 100.Pries nustatant kruties augli buvo berods virs300,po chemijos buvo gal 30,kai isoperavo isvis nukrito iki 0-2.O po keliu metu pakilo-30,paskui arti 100,visur ieskojo ligos,bet tik ne plauciuose  doh.gif ,jau atrodo,kad kruties vezys negaletu metastazuot i plaucius  doh.gif ,bet gydytojams atrode ,kad tikrai neimanoma. verysad.gif

Tai vat,kad blogai,bet pyksta kai liepiu gert,sako kokia nauda jei per prievarta gerdama isvemsiu  doh.gif .O kiek dienu reiktu taikyt ta priverstini gerima?

Bandykite i vandeni citrinos ispausti, mano Teveliui su citrina geriau sekesi gerti, nors taip pat neisgerdavo, kiek reikia, o reikedavo maziausiai tris litrus per diena, dar imeskite gvazdikeliu, zinau, kad siek tiek bloguma nuima, dar galite prie citrinos ir imbiero, o dar gausis ir antioksidants neblogas, kazkada girdejau, kaip Ruolia sake, kad per diena reiketu suvalgyti po citrina, o jeigu neina vienos, tai su medum susitaisyti, jis patare, kaip pati geriausia naturalu antioksidanta...
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2009 11 16, 14:24)
Sveta tikrai ne hodzkinas ir mano ziniom gana agresyvi forma, na jo isbuvima remisijoje po pirmo gydymo beveik 5 metus medikud nustebino, o dabar nezinau kaip kas, bet visada reikia tiketi ir niekada nereikia lyginti su savim, tu esi tu, tavo liga yra tavo, ir tau puikiai sekasi  wub.gif va kad ir as, ir Tikesiu, jei gerai pamenu pas mumi ta pati liga, ta pati stadija ir taip skirtingai mes abi su ja kovojam, man pavyko is pirmo karto, jai ne, bet visada reikia tiketi ir neprarasti vilties

drinks_cheers.gif Viska suprantu,bet kai panasi liga,tai ir lyginu su savim blush2.gif Kaip cia jau rase daug kas -paranoja doh.gif

Ifauru console.gif Kad tik padetu mamytei chemija,nuosirdziai linkiu ir tikekimes kad pades 4u.gif Jau mergaites parase daug patarimu del avastino,bet pagalvojau,jeigu yra kontrindikaciju,gal nereikia jo g.gif

TIKESIU heart.gif

rasu lanka ,laikysim kumstukus kad markeris butu nors nedidesnis 4u.gif

Liutukee ,butinai reikia gerti daug skysciu 4u.gif Bet cia turejo gydytuojai pasakyti unsure.gif

Labins ,tai teveliui viskas neblogai,tfu,tfu,tfu?

Buvo siandien uosvis pas gydytuoja,paskire kazkokiu vaistu,pasake man telefonu pavadinima,pamirsau blush2.gif Sake kol kas nereikia operacijos,gers vaistus ,jie kiek supratau stabdo ta visa procesa,grodzio 21 darys tomografija,ir paskui spres.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 17 lapkričio 2009 - 00:34
QUOTE(Patr @ 2009 11 16, 23:28)
.GABIJA. 4u.gif , o kiek Jums metŲ? Dieve, kiek reikia iškentėti. verysad.gif

Leiskite pakoketuoti.Yra nuotraukytė mūsų albume ir spręskite.Nesakysiu nors ir kankinsite, o kentėti tai jau moku. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Domogintare @ 2009 11 17, 01:30)
, o reikedavo maziausiai tris litrus per diena,

Kur ten 3 ltr išgersi.Tai iš viso nereali dozė.Du litrai su visom arbatom nesigaudavo.Aplamai skaičiau pataisą , kad 2 litrai jau apskaitomi su arbatomis ir kitais skysčiais , anksčiau rašė, kad tik vanduo.Lengviau vanduo gerdavosi per vasarines chemijas, žiemą aplamai mažiau norisi, o per chemo , per kurią vemdavau, tiesiog 4 dienas dar po suleidimo važiuodavau leistis fiziologinio skysčio.Šiandien per teliką girdėjau , kad reikia gerti mineralinį tik su iki 500mg kietųjų medžiagų,/jei gerai pamenu/ jei virš 1500, tai jau gydomasis mineralinis vanduo ir reikia tartis su gydytoju, nes organizmas nesusidoros su mineralų kiekiu.Na reikia žiūrėti etikete ir imti su mažiausią mineralinių medžiagų kiekiu.
Atsakyti
Ifauru, aš pabandyčiau su kyšiu eit pas vedėją. Šiandien. O gal padės?
Vakar mano bendražygei iš Gargždų darbingumo nustatymo komisija visiškai panaikino inval. , nuo 30 proc. - iki "darbingas 100 proc. " doh.gif .Motyvas - 8 mėn. negauni chemijos. O jaučiasi prastai. Tai ji išėjus iš tos komisijos - tiesiai pas vedėją su kyšiu, ir tvarka doh.gif , atstatė 30 proc.darbingumą metams. Sumauta realybė.
P.S. neparašiau, kad moteriai - 4 st.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 17 lapkričio 2009 - 08:22
QUOTE(SVETA K. @ 2009 11 17, 01:30)
Ifauru  console.gif Kad tik padetu mamytei chemija,nuosirdziai linkiu ir tikekimes kad pades 4u.gif Jau mergaites parase daug patarimu del avastino,bet pagalvojau,jeigu yra kontrindikaciju,gal nereikia jo g.gif
Buvo siandien uosvis pas gydytuoja,paskire kazkokiu vaistu,pasake man telefonu pavadinima,pamirsau blush2.gif Sake kol kas nereikia operacijos,gers vaistus ,jie kiek supratau stabdo ta visa procesa,grodzio 21 darys tomografija,ir paskui spres.

Nežinau, kadangi jau penktadienį mamą guldo, tai nelabai spėsim sulakstyt (aš šiandien Vilniuj, sesuo ryt išskrenda, vaiką su tempa namie palikau)...

Vaistas ne Zoladex kartais?

QUOTE(arune @ 2009 11 17, 09:21)
Ifauru, aš pabandyčiau su kyšiu eit pas vedėją. Šiandien. O gal padės?
Vakar mano bendražygei iš Gargždų darbingumo nustatymo komisija visiškai panaikino inval. , nuo 30 proc. - iki "darbingas 100 proc. "  doh.gif .Motyvas - 8 mėn. negauni chemijos. O jaučiasi prastai. Tai ji išėjus iš tos komisijos - tiesiai pas vedėją su kyšiu, ir tvarka  doh.gif , atstatė 30 proc.darbingumą metams. Sumauta realybė.
P.S. neparašiau, kad moteriai - 4 st.

Patikėkit....Šiuo klausimu dirbama...Bet metų galas, rezervai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 11 17, 10:32)
Patikėkit....Šiuo klausimu dirbama...Bet metų galas, rezervai ir t.t.

Aš tikrai tuo tikiu.Kada limitai spaudžia ir jie pakankamai kontroliuojami.Tą vaistų mizerį duoda perspektyvesniems ligoniams, o jų artimieji irgi žygius daro, patikėkit.
Atsakyti