Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 13, 23:24)
Taip pat ji turi mazgus ant skydliaukės. Tai pastoviai tiriamės hormonus, o laikas nuo laiko ir punkcijas daro tiems mazgams... ax.gif

Pas mane pirmiausia atisrado mazgelis skydliaukėje. Dukroms yra padidėjusi skydliaukė, tai laikas nuo laiko echoskopuodavom ir iki 18 m. buvome endokrinologo priežiūroje. Vieno tokio vizito metu paprašiau pažiūrėti echoskopuotojos ir man (labai nepernešdavau karštų vasaros dienų). Pasakė - yra mazgelis. Kai apie tai pasakiau šeimos gydytojai: atsakė yra vienas bus ir kitas. Vėliau jau kai prasidėjo mano rimti negalavimai ir ligų ieškojimai, tyrė tą mazgą, nieko blogo nerodė, hormonai, išskyrus paratiroidinį, buvo normoj, tai taip ir paliko. Paratiroidinis hormonas sugrįžo į normas po pirmos chemijos. Visokie mazgeliai, polipai, cistos, miomos jau įspėjimas, kad reikai imtis kažkokių priemonių - antioksidantų vartojimo, žolelių užpiltinių, daug gerti skysčių ir pan. Nieko gero, kai jie pradeda atsirasti. Aišku, nebūtinai seka piktybinė liga, bet rūpestis ir budrumas turėtų būti padidinti.
rasų lanka, pamokysiu burtą kaip atsikratyti blogo sapno slogučio. O gi nueinat į vonią, kai tik pabundat, atsukat vandens čiaupą ir „nuliedžiat“ savo sapną, nugurga nugarmėja ir dūšioje ramu. Patikrinta, padeda. tongue.gif
Po gemzaros ir paklitakselio kojų pirštų tirpimas praėjo po gero pusmečio. Vyresniems žmonėms kartais ir nepraeina. Tai normali neuropatija, padeda vaikščiojimas basomis, ypač po pajūrio smėlį ar akmenukus. Trečios chemijos metu tirpimas atsinaujino ir išlieka dabar, ypač naktimis, pėdų priekis degte dega lyg būčiau per žarijas vaikščiojus. Kadangi nebūna pastoviai, o tik naktimis, tai kažkaip ir nekreipiu dėmesio, tik miegas jau nebėra toks kokybiškas, pilnavertis. tikuosi jog anksčiau ar vėliau liausis.
Atsakyti
ai, dar pasigirsiu 4u.gif - išmokau iš tų pūslelių (po kai kurių operacijų tokius maišelius pakabina - nežinau, kaip jie vadinas) išpilti sysiuką, trys sesutės už pilvų (iš juoko) susiėmusios žiūrėjo, kaip aš tai dariau pirmą kartą...
deja, antro nebuvo, nes tėveliukas pats sustvarkė. jis po valandos, kai parvežė į palatą, jau lovoje atsisėdo bigsmile.gif
Papildyta:
Adis, o Tu naudoji grikių lukštų pagalvėles?
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 14, 00:43)
Visokie mazgeliai, polipai, cistos, miomos jau įspėjimas, kad reikai imtis kažkokių priemonių - antioksidantų vartojimo, žolelių užpiltinių, daug gerti skysčių ir pan. Nieko gero, kai jie pradeda atsirasti. Aišku, nebūtinai seka piktybinė liga, bet rūpestis ir budrumas turėtų būti padidinti.

Va, va. Visiškai su tavim sutinku . Aš su didžiausiais mazgais išvaikščiojau pas gydytojus 8 metus. Punkcijos nieko bloga nerodė, hormonai kartais sustreikuodavo. Pirma operacija - skydliaukė nebesusireguliuoja visai, šiaip ne taip vaistukais per kelis mėnesius , antra operacija - dar blogiau. Tai pilvelio chirurgas ( thumbup.gif ) pasakė, jei skydliaukės neišsioperuosiu, galiu turėti dar didesnių nemalonumų su bet kokiu organu. Man atrodo, kad moters organai ir skydliaukė sirišti tokiais tampriais siūliukais. Ir dėl skydliaukės gali kilti tokių rimtų problemų, kur atrodo, ji visai ne prie ko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 13 lapkričio 2009 - 23:08
QUOTE(adis @ 2009 11 13, 22:43)
pamokysiu burtą kaip atsikratyti blogo sapno slogučio. O gi nueinat į vonią, kai tik pabundat, atsukat vandens čiaupą ir „nuliedžiat“ savo sapną, nugurga nugarmėja ir dūšioje ramu. Patikrinta, padeda. tongue.gif

netikiu sapnais. blush2.gif nekreipiu dėmesio i juos
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 14, 00:43)

rasų lanka, pamokysiu burtą kaip atsikratyti blogo sapno slogučio. O gi nueinat į vonią, kai tik pabundat, atsukat vandens čiaupą ir „nuliedžiat“ savo sapną, nugurga nugarmėja ir dūšioje ramu. Patikrinta, padeda. tongue.gif

doh.gif Ačiū,ačiū , kad priminei savo išradimą. Gi žinojau, ir mamytę ligelės pradžioje mokiau. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(labins @ 2009 11 14, 00:57)
netikiu sapnais.  blush2.gif nekreipiu dėmesio i juos

Apie sapnus mes vienoj temelėj tiek esam išdiskutavusios. doh.gif Paprastai, kai kas atsitinka, tada jau pradedi suvesti galus ir pasirodo, kad sapnai kažką sakė... Na, bet lai lieka ta tema ateičiai. smile.gif O kas jais netiki - tie tikrai ramiau gyvena. Aš nė vienos nakties neturiu be sapno. Kai guluosi, tai žinau kad guluosi dirbti kitų darbų , pasinerti į nuotykius kažkur kitur. Kartais net labai įdomu vakare, kur nukeliausiu šią naktį...
Atsakyti
QUOTE(labins @ 2009 11 14, 00:46)
ai, dar pasigirsiu  4u.gif - išmokau iš tų pūslelių (po kai kurių operacijų tokius maišelius pakabina - nežinau, kaip jie vadinas) išpilti sysiuką, trys sesutės už pilvų (iš juoko) susiėmusios žiūrėjo, kaip aš tai dariau pirmą kartą... 
deja, antro nebuvo, nes tėveliukas pats sustvarkė. jis  po valandos, kai parvežė į palatą,  jau lovoje atsisėdo  bigsmile.gif
Papildyta:

Tai ir yra Didieji Gyvenimo Universitetai, praktikos ir žinios, kurių niekur kitur , kaip tokiose situacijose -"reikia" - negausi, o gali būti žmogelių, kuriems ir visai neteks to išmokti ir patirti.
Na, smagi Jūsų dienelė. Taip gera, kai galima ramiau atsikvėpti ir plačiai šypsotis. mirksiukas.gif
Ir aš apie tokį vieną atvejį. Nesenai tetukui įdėjo elektrokardiostimuliatorių. Prieš operaciją žadėjo dėti tokį kardioverterį (sudėtingas aparatukas ir dar sudėtingesnis gyvenimėlis ir t.t.). Tai nuėjau pas skyriaus vedėją ir paklausiau apie tą aparatą, firmą ir pan. Ji tik pasižiūrėjo į mane ir klausia - o kam jums to reikia? Pasijutau netikėtai užklupta tokio klausimo, nes maniau jei klausiu, tai reikia, juk šiaip sau neklausinėčiau. Tai tik išlemenau - MAN REIKIA rolleyes.gif DOMIUOSI... Tai ji mane pasisodino ir atskaitė tooookią paskaitą apie turimus Lietuvoje kardioverterius, firmą, pradėjo traukti iš spintelės pavyzdžius, aiškinti veikimą, ligonio elgesį su juo... doh.gif Tiesiog buvau apipilta informacijos gausa, net ir tokios , apie kurią neklausiau. Paskui staiga ji tarė - na, dabar žinote apie stimuliatorius daugiau, negu kai kurie gydytojai ... biggrin.gif Teko padėkoti ir linksmai išeiti iš kabineto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 13 lapkričio 2009 - 23:38
dar papasakosiu iš savo varpinės nuotaikos pakėlimui:
kaip po tos operacijukes atvaziavau į liginine, teveliuka radau jau palatoje doh.gif taip nepatogiai pasijutau: galvoju, ką apie mane pagalvos palatos kaimyno artimieji, kad negalėjo anksčiau atlėkt... vis tik žmogui narkozė pilna buvo... ateinu, o jis linksmas žvalus. o paskui sesutė ir sako: tas jusu ligonis tikras daininkas, negalejom ilgiau laikyt reanimacijoje, nes jis su savo dainom visus butu anksciau laiko prikeles... sako: anesteziologas jo klausia, ar jaucia kojas, o jis - dainuoja ir pėdom tabaluoja... kaip visi prisijuokėm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo labins: 14 lapkričio 2009 - 00:40
QUOTE(Patr @ 2009 11 13, 22:41)
ifauru, dėkoju už iš ties žodžiai kartais taip maloniai nuteikia. Jūs čia senbuvės  4u.gif esate tarsi psichologės! 
.Gabija., per keturis metus  4 kursai? Ar keturis kartus po šešis?????

Iš kur jėgų tiek?
Kažin kaip bus su mano dar šiek tiek aptipusiomis kojomis, pirštų apačių tos pagalvėlės ir dešinės rankos šiek tiek pirštų galiukai patirpę, na nejautrūs kažkokie. Ar jie atsistatys? Ir kaip pagelbėti sau?

Kursai 4x6 . Jei ne liga , gal gyvenčiau kaip dabar meta reklamą 122 metus.Dabar ir du remisijoje jau būtų pasiekimas nes tik pirma remisija buvo metai, o toliau jau operacijų ir chemijų karuselė.

Rankų pirštai atsileido, o kojų pirštai ir padai dar nelabai jautrūs ir šala ir ankšti batai su aukšta pakulne , tai inkvizicija , seniai tokiais nepaeinu.Aš prie lovos turiu "Senukų" lauko durų spygliuotą kilimėlį, toks iš žvaigždučių, plastikinis ,kažkada buvo apie 25 Lt.Tai kelis kartus ant jo pavaikštau ir pašoku.Pradžioje labai dūrė, o dabar gerai.Anūkas su vienu pirštuku pabando ir traukiasi atbulas.Kadangi kojų paduose daug aktyviųjų taškų, tai manau labai geras masažas.Tai mano išradimas.Jei netiks prie durų padėsit.
Be to "Šop top" , o gal "Top šop" parduoduvėje, jų skyrius Kaune Mega šalia Rimi , nusipirkau padus su magnetukais.Vaikštau po namus .Jie atrodo gana neblogai veikia.Kainos nežinau, nes buvo priedas prie mamos nugaros magnetinio diržo.
Jau pas mane sekmadienis.Gero ryto ir dienos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Prisiminiau, kad neseniai skaiciau senesni Verslo klases numeri, ten buvo interviu su Juozu Kurtinaiciu (nepamenu tiksliu pareigu, bet susije su onkologija).
Pasakojo apie uzsienyje atlikta tyrima, kur del neonkologiniu priezasciu mirusiu zmoniu organus tirdavo. Pasirodo, kad gana daug jokiu klinikiniu pozymiu neturinciu zmoniu turedavo pakitusiu lasteliu. O labai didele dalis vyresniu vyru turi pakitusiu prostatos lasteliu.

Kalbant apie sapnus, pries kuri laika atkreipiau, kad turbut del geriamu vaistu, daznai sapnuoju 'siaubo' ar 'trileriu' sapnus. Anksciau baisesniu sapnu niekada nesapnuodavau, net kai jau susirgau. Tik po operacijos, kai jau miegas pasidare kokybiskesnis, prasidejo siaubukai. Nekreipiu demesio i juos, paprastai labai greitai pamirstu.
Atsakyti
TIKESIU,kaip gera tave matyti prisijungusia 4u.gif

Dideliausi linkėjimai,kai tik Vilniuje leidžiuosi chemija vis apie tave galvoju. friends.gif
Atsakyti
Laba visoms 4u.gif
Malonu blush2.gif mane ištrėmė namo stiprėti ir keltis kraujų verysad.gif shaiba 8 aukšte būni unsure.gif
Atsakyti
Sveikos wub.gif
vakar apie sapnus pakalbėjom... kaip susapnavau... lotuliukas.gif kad mano laptopą pavogė kažkas... blink.gif dar kažkokios veiksmo tame sapne buvo, bet jau nebepamenu...
o kompiuteriuka vakar spec. namo iš darbo nešiaus... tai prieš išvažiuodama į miestą su teveliuku pasibadzioti - po lova paslėpiau - sapnas paveikė ax.gif

labai graži diena šnd buvo. Kalvarijų turguje prisipirkau spanguolių. darysiu su imbieru ir medumi... tik kažin citrinos dėt ar ne? gal per daug visko bus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo labins: 14 lapkričio 2009 - 17:34