QUOTE(Patr @ 2009 11 12, 23:18)
adis labai įdomu nuo kurių metų sergate? Iš kur tiek informacijos?
Man tai labai keista kaip gali (čia apie save) pavyzdžiui,gimtos kūne - endimetriume, rastass žiedines lasteles (diagnozavo žiedinių lasteliu karcinoma),laikyti metastazavusias iš krūties. Su skysčiu pleuroje, tai kažkaip įtikinamiau. Tiesa, manoji krūties vėžio retesnė forma kažkokia lobulinė karcinoma. Kiek skaičiau tai tokios formos CA gali metastazuoti į tolimesnius organus. AR AŠ ČIA TEISINGAI ŠNEKU?
Sergu nuo 2005 balandžio, tiklsiau tada buvo diagnozuota, kaip onkologė sakė, mažiausia kelerius metus liga jau buvo. Labai daug skaičiau ir domėjausi, man įdomu buvo, kas ir kaip. Dabar skaitau mažiau, laikas nuo laiko pasižiūriu užsienio medicininius arba populiariuosius saitus, kokie nauji vaistai ir kokios naujovės gydyme. Kartais gydytoja atsiunčia kokį nors įdomesnį straipsnį.
Turiu knygą Krūties vėžys, kai pirmą kartą buvau pas gydytoją, ji parodė, nusipirkau. Suintrigavo tai, kad mano gydytoja buvo viena iš tos knygos autorių.
Krūtų vėžio yra labai nemažai rūšių ir dar visokių porūšių. Lobulinė karcinoma, tai reiškia jog navikinės ląstelės susiformavo lobulėse - liaukų skiltelėse (jose gaminasi pienas). Duktalinė karcinoma reiškia, jog navikinės ląstelės formuojasi pieno latakėliuose.
Minėtoje knygoje apie Jūsų naviką rašoma:
Invazinė lobulinė karcinoma, sudaro 5-10% visų karcinomų. Būdingi tam tikri ypatumai:
dažnai yar abipusiai (kitoje krūtyje nustatoma iki 20%);
multicentrinė, tai reiškia, kad toje pačioje krūtyje gali būti keli židiniai;
navikas ir metastazės plinta per audinius difuziškai (gali būti sunku nustatyti palpuojant ir rentgenologiškai). Tai reiškia, jog mamograma nevisuomet informatyvi.
Šio naviko ląstelės dažniau nei kitų tipų patenka į cerebrospinalinį skystį (metastazės stubure ir galvoje),
serozines ertmes (krūtinplėvė,širdaplėvė, pilvaplėvė)
kiaušides, gimdą, kaulų čiulpus.
hormoninių receptorių buvimas
Nebloga informacija apie krūtis ir jų ligas:
KRŪTYS
Visi piktybiniai augliai metastazuoj į kitus organus, išskyrus galvos. Todėl ir vadinami piktybiniais, gerybiniai - nemetastazuoja, gali n- kartų ataugti toje pačioje vietoje, bet nebus metastazių. Metastazavimas vyksta: kraujo keliu, limfa, mišriu (kraujo-limfos). Kraujo keliu dažniausia: plaučiai, kepenys, galva. Limfos keliu: kaulai, oda, minkštieji audiniai. Mišriu: viskas kartu.
QUOTE(noir1 @ 2009 11 13, 11:19)
Mano bėda ta,kad mama visai neturi apetito,o ką suvalgo po valandos išviduriuoja.Sunyko viskas,liko tik skeletas.Aš suprantu,kad negaliu kažko tikėtis ir norėti,kad ji būtų tokia kaip preiš ligą.Bet negaliu žiūrėti į ją
gal kokių liaudiškų dalykų žinot,gal kokie papildai yra.Nors,kad kiek pradėtų knebinėti tą maistą.
O ką gydytojai sako, ar viduriavimas dėl to, kad kliuvo spindulių žarnynui, ar kitokios problemos? Prie viduriavimo gerai padeda Smecta. Apetito ir aš neturiu, valgau nes protas sako; reikia, kitaip bus blogai. Mano šeima įsigudrino maitinti mane po truputį ir visuomet prisėda šalia (palaiko kompaniją), nes veiksmas dažnausia vyksta lovoje.
Valgymas kartu labai padeda. Apetitą kelia gerai kartumynai; pelynas, bet ar gerai prie viduriavimo. Gali būti per agresyvu, nebent labai silpną.