Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

QUOTE(.GABIJA. @ 2009 11 13, 11:48)
(...)
Antidepresantus išrašo, šeimos gydytojos siuntimu psichoterapiautas.Esu Prozaką gėrusi, bet irgi panašiais metais kaip tavo.Dabar rašo naujesnius.Nesiduok rašyti Remeron, nes per 2 mėnesius užaugino 6 kg, gerai , kad tada po pirmos "Griausios " chemo buvau nukritusi apie 12 kg.

kas del depresijos, tai man padejo tik drastiskas susitaikimas su viskuo arba su mintimi, kad mirsiu. Nes labai bijojau ir nenorejau mirti... Ir turejau dirbti su sia mintimi, ja prileisti, ir leisti sau liudeti ir isgyventi savo laidotuves netgi iki laidojimo kvapu jautimo blink.gif Liudesys atsispindejo mano veide, nes praeiviai atkreipdavo demesi. Ir pasitaike, kad del to uzkalbindavo... pastebedavo...
Padejo tik tokia mintis: jeigu jau mirti, tai numirti garbingai... tai dirbant, tarp zmoniu... Dar padejo, kad laimejau konkursa i Vytauto Didziojo univ., ten pradejau dirbti lektore. Labai ikvepe darbas su studentais bigsmile.gif Isdirbau 3 metus ir issiunte mane i Norvegija stazuotis. Dar ir dabar esu cia, nors jau senai po sekmingos stazuotes...

Kazkaip siandien cia uzsikabinau. Gaila, bet niekur nesuradau informacijos, kaip babaniai sekasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Keirona @ 2009 11 13, 13:50)
Gaila, bet niekur nesuradau informacijos, kaip babaniai sekasi rolleyes.gif

Labas, ji dabar vadinasi kitaip - TIKĖSIU. Jei gerai pamenu, tai šiandien lygiai 3 mėnesiai kaip nebuvo išėjusi iš ligoninės. Sunkiai sekasi.
Papildyta:
QUOTE(Keirona @ 2009 11 13, 12:22)
As tikiu, kad buti optimiste, na tokia izulia optimiste kaip Mou, yra tik didelis pliusas. Tai ikvepiantis pavyzdys 4u.gif  Kitaip tariant, optimizmo niekada nebuna per daug 4u.gif

Patr keli ryžtingi pasisakymai man labai priminė Mou...
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 12, 19:01)
Normalu, jei piktybiškumas nedidelis, naviko masė maža, jaunas stiprus organizmas ir susitvarkė. tongue.gif

Organizmas tai jaunas, bet nestiprus schmoll.gif Del to ir rasiau, kad pries operacija 2 men lovoje, -20 kg, operacija drastiska, vos nenukraujavau mirtinai, ligonineje 2 men minimaliai valgant. Atsigavau tik pavasari, kai jau pradejo matyti, kad nebera nieko.
QUOTE(adis @ 2009 11 12, 19:01)
Reikėtų nurodyti, jog negavai motyvuoto atsakymo, kodėl nepakitus tavo fizinei būklei buvo nuspręsta be jokio pagrindo mažinti neįgalumą. Nes taip reik? Būtinai pabrėžk, jog pastoviai naudoji nuskausminamus, per tuos metus tavo gebėjmas judėti nepakito, sparnai niešaugo. tongue.gif

Aciu uz patarima - butinai pasinaudosiu, nes jokiu argumentu tikrai negavau, tik buvo pasakyta, kad kitaip negali.
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 11 12, 23:18)
adis labai įdomu nuo kurių metų sergate? Iš kur tiek  informacijos?
Man tai labai keista kaip gali (čia apie save) pavyzdžiui,gimtos kūne - endimetriume, rastass žiedines lasteles (diagnozavo žiedinių lasteliu karcinoma),laikyti metastazavusias iš krūties.  Su skysčiu pleuroje, tai kažkaip įtikinamiau. Tiesa, manoji  krūties vėžio retesnė forma kažkokia lobulinė karcinoma. Kiek skaičiau tai tokios formos  CA gali metastazuoti į tolimesnius organus. AR AŠ ČIA TEISINGAI ŠNEKU?

Sergu nuo 2005 balandžio, tiklsiau tada buvo diagnozuota, kaip onkologė sakė, mažiausia kelerius metus liga jau buvo. Labai daug skaičiau ir domėjausi, man įdomu buvo, kas ir kaip. Dabar skaitau mažiau, laikas nuo laiko pasižiūriu užsienio medicininius arba populiariuosius saitus, kokie nauji vaistai ir kokios naujovės gydyme. Kartais gydytoja atsiunčia kokį nors įdomesnį straipsnį.
Turiu knygą „Krūties vėžys“, kai pirmą kartą buvau pas gydytoją, ji parodė, nusipirkau. Suintrigavo tai, kad mano gydytoja buvo viena iš tos knygos autorių.

Krūtų vėžio yra labai nemažai rūšių ir dar visokių porūšių. Lobulinė karcinoma, tai reiškia jog navikinės ląstelės susiformavo lobulėse - liaukų skiltelėse (jose gaminasi pienas). Duktalinė karcinoma reiškia, jog navikinės ląstelės formuojasi pieno latakėliuose.
Minėtoje knygoje apie Jūsų naviką rašoma: „Invazinė lobulinė karcinoma, sudaro 5-10% visų karcinomų. Būdingi tam tikri ypatumai:
dažnai yar abipusiai (kitoje krūtyje nustatoma iki 20%);

multicentrinė, tai reiškia, kad toje pačioje krūtyje gali būti keli židiniai;
navikas ir metastazės plinta per audinius difuziškai (gali būti sunku nustatyti palpuojant ir rentgenologiškai). Tai reiškia, jog mamograma nevisuomet informatyvi.
Šio naviko ląstelės dažniau nei kitų tipų patenka į cerebrospinalinį skystį (metastazės stubure ir galvoje), serozines ertmes (krūtinplėvė,širdaplėvė, pilvaplėvė) kiaušides, gimdą, kaulų čiulpus.
hormoninių receptorių buvimas“
Nebloga informacija apie krūtis ir jų ligas:
KRŪTYS
Visi piktybiniai augliai metastazuoj į kitus organus, išskyrus galvos. Todėl ir vadinami piktybiniais, gerybiniai - nemetastazuoja, gali n- kartų ataugti toje pačioje vietoje, bet nebus metastazių. Metastazavimas vyksta: kraujo keliu, limfa, mišriu (kraujo-limfos). Kraujo keliu dažniausia: plaučiai, kepenys, galva. Limfos keliu: kaulai, oda, minkštieji audiniai. Mišriu: viskas kartu.

QUOTE(noir1 @ 2009 11 13, 11:19)
Mano bėda ta,kad mama visai neturi apetito,o ką suvalgo po valandos išviduriuoja.Sunyko viskas,liko tik skeletas.Aš suprantu,kad negaliu kažko tikėtis ir norėti,kad ji būtų tokia kaip preiš ligą.Bet  negaliu žiūrėti į ją verysad.gif gal kokių liaudiškų dalykų žinot,gal kokie papildai yra.Nors,kad kiek pradėtų knebinėti tą maistą.

O ką gydytojai sako, ar viduriavimas dėl to, kad kliuvo spindulių žarnynui, ar kitokios problemos? Prie viduriavimo gerai padeda Smecta. Apetito ir aš neturiu, valgau nes protas sako; reikia, kitaip bus blogai. Mano šeima įsigudrino maitinti mane po truputį ir visuomet prisėda šalia (palaiko kompaniją), nes veiksmas dažnausia vyksta lovoje. doh.gif Valgymas kartu labai padeda. Apetitą kelia gerai kartumynai; pelynas, bet ar gerai prie viduriavimo. Gali būti per agresyvu, nebent labai silpną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 13 lapkričio 2009 - 15:26
QUOTE(tati @ 2009 11 13, 15:56)
Organizmas tai jaunas, bet nestiprus  schmoll.gif Del to ir rasiau, kad pries operacija 2 men lovoje, -20 kg, operacija drastiska, vos nenukraujavau mirtinai, ligonineje 2 men minimaliai valgant. Atsigavau tik pavasari, kai jau pradejo matyti, kad nebera nieko.

Tati, o kaip atistatei raumenukus, nes man jau nekas nuo nuolatinio gulinėjimo. Kojų, sėdmenų raumenų atrofija. Pabandau truputį tas kojas pakilnoti, bet tuoj pavargstu. Vakar gaminau varškės virtinukus, oj kaip pavargau. Pasimatavau spaudimą: 160x100, širdelė duodasi pulsas -115 . Į lovą - po gerų 20 min. spaudimas 90x60, šidies pulsas 90. Jei taip gulinėsiu visai nukvaksiu. Kaip prisivertei judėti? Ar greit raumenys atsistatė, o gal dar neatsistatė?
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 13, 16:13)
Sergu nuo 2005 balandžio, tiklsiau tada buvo diagnozuota,

Mano stažas prasidėjo 2005 m lapkričio 14 d.Tai pirmos operacijos data.Ryt bus lygiai 4 metai ir visko po 4-is : operacijų, chemijų ciklų.
Reiktų švęsti.user posted image

Pabaigoje mėnesio eisiu pasitikrinti.Bijau jau dabar.

Kai gulėjau po operacijų, šalia ir gretimose palatose gulėjo ir švytinamos moterys.Spinduliavo moteriškos srities organus, nes ginekologinis skyrius.Visos žiauriai viduriavo.Jokių įpatingų priemonių joms daktarai nesiūlė.Tada ir dėmesio įpatingo nekreipiau ką jos naudojo.Reikia su savo onkologe pasitarti.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 13, 16:33)
Tati, o kaip atistatei raumenukus, nes man jau nekas nuo nuolatinio gulinėjimo. Kojų, sėdmenų raumenų atrofija. Pabandau truputį tas kojas pakilnoti, bet tuoj pavargstu.... Kaip prisivertei judėti? Ar greit raumenys atsistatė, o gal dar neatsistatė?

O kas sake, kad atsistate? biggrin.gif Rankos ir desine koja dabar tikrai raumeningos, nes turi visus 70+ kg laikyti. Svoris daugiausia ataugo riebalais, deja. Nejudu as daug - WC, vonia, virtuve, siaip ko i kita kambari nueinu. Karta per savaite-dvi kur iseinu is namu, i koki renginuka ar i svecius, o siaip namie. Gyvenu 3 aukste, tai lipimas gerai patreniruoja rankas ir kojas biggrin.gif
Siaip ligonineje buvo kineziterapeute, pamokino siokias tokias mankstas kojai - atsigulus kilnoti koja, i sonus judinti, paskui uzpakali kilnoti; atsistojus koja makaluoti i ivairas puses, t.y., i prieki, sonus, gala. Nieko daug dabar nebedarau, nes savaime po biski mano lavonelio raumenys atsistato, atsigauna.
Anksciau neidavo atsigulus tos kojos sulenkti per kelia, pritraukti (nezinau kaip nupasakoti, zodziu galutine poza - guli sulenkes kojas per kelius); tekdavo su kita koja prisitraukti, ranka pasideti sau, o dabar jau be pagalbiniu priemoniu galiu.
Atsakyti
Vajetau, reiškia aš čia kaip mou(amžiną JAI atilsį), su ja neteko čia pabendrauti. Per daug pasirodžiau optimiste. Jei prisimenate, tai trumpai papasakokite apie JĄ. Dekoju visoms už tai, kad ramiai priėmėte mane čia tokią rėkalojančią biggrin.gif

Dabar man šiai dienai, rodos, viskas kuo puikiausiai, nieko neskauda, svoris nenukritęs(sad.gif o galėtų, nes sveriu 80kg, ūgis 1,70), apetitas geras. Kaip būtų gerai, kad viskas aprimtų ir numirčiau nuo širdies infarkto, pavyzdžiui, po kokios 25 metu biggrin.gif

Mano liga, manau, taip pat prasidėjo ankščiau nei 2001metais, jaučiaus išsekusi, labai didelį krūvį turėjau darbe nuo 1997 metų. Dar ir meilė gyventi ramiai nedavė.
Man visada buvo labai skaudžios krūtelės prieš sirgimą, o prieš pat diagnozavimą (prisimenu 2001metų rugsėjo mėn.) jos buvo ypatingai skaudžios ir didelės, rodos, ištinusios. Kažkuri čia rašė apie maityinimą, kad kažkiek įtakojo. Mano maitinimas krūtimi buvo labai trumpas, nes nežinau kas ten man buvo, bet buvo SIAUBINGAS skausmas, kai mano vaikelis pradėdavo čiulpti, tiesiog įsikirsdavau į ką nors dantis sukandusi. Nors speneliai nebuvo sutrūkę, todėl maitinau dal dvi savaites tik..
Aš dar turiu ir skydliaukėje dešinėje skiltyje didžiulių mazgų, bet jau skydliaukę tai operuotų tik paskutiniu atveju, taip aiškina mane gydantys gydytojai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 11 13, 20:07)
Vajetau, reiškia aš čia kaip mou(amžiną JAI atilsį), su ja neteko čia pabendrauti. Per daug pasirodžiau optimiste. Jei prisimenate, tai trumpai papasakokite apie JĄ. Dekoju visoms už tai, kad ramiai priėmėte mane čia tokią rėkalojančią biggrin.gif

Dabar man šiai dienai, rodos, viskas kuo puikiausiai, nieko neskauda, svoris nenukritęs(sad.gif o galėtų, nes sveriu 80kg, ūgis 1,70), apetitas geras. Kaip būtų gerai, kad viskas aprimtų ir numirčiau nuo širdies infarkto, pavyzdžiui, po kokios 25 metu biggrin.gif

Mano liga,  manau, taip pat prasidėjo ankščiau nei 2001metais, jaučiaus išsekusi, labai didelį krūvį turėjau darbe nuo 1997 metų. Dar ir meilė gyventi ramiai nedavė.
Man visada buvo labai skaudžios krūtelės prieš sirgimą, o prieš pat diagnozavimą (prisimenu 2001metų rugsėjo mėn.) jos buvo ypatingai skaudžios ir didelės, rodos, ištinusios.  Kažkuri čia rašė apie maityinimą, kad kažkiek įtakojo. Mano maitinimas krūtimi buvo labai trumpas, nes nežinau kas ten man buvo, bet buvo SIAUBINGAS skausmas, kai  mano vaikelis pradėdavo čiulpti, tiesiog įsikirsdavau į ką nors dantis sukandusi. Nors speneliai nebuvo sutrūkę, todėl maitinau dal dvi savaites tik..
Aš dar turiu ir skydliaukėje dešinėje skiltyje didžiulių mazgų, bet jau skydliaukę tai operuotų tik paskutiniu atveju, taip aiškina mane gydantys gydytojai 4u.gif

Patr, likimai mūsų labai skirtingi. Ir su ta pačia diagnoze vienas metus, o kitas ir dešimtmetį gyvuoja. Šviesaus atminimo dėdei neHodžkino limfoma operuota gal kokiais 1992 metais buvo. Gruodžio pradžioj du metai, kai jis išėjo. Bet kai paskaičiuoji, kiek davė Dievulis.... Vėliau tokia pat liga sirgo jauna mergina. Remisija nuo kokių 97 -98 metų.
Jei sau taikysit Mou likimą - schmoll.gif Negerai. Kiekviena mes savaip gyvenam. Kiekvienas turim savo kelią. Tik visi norim palikt kuo ilgesnį brūkšnį...

O čia mes kartu, dėl to mes ir stiprios.... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 11 13, 22:58)
Patr, likimai mūsų labai skirtingi. <...>
O čia mes kartu, dėl to mes ir stiprios.... thumbup.gif

ifauru, dėkoju už iš ties žodžiai kartais taip maloniai nuteikia. Jūs čia senbuvės 4u.gif esate tarsi psichologės!
.Gabija., per keturis metus 4 kursai? Ar keturis kartus po šešis?????

Iš kur jėgų tiek?
Kažin kaip bus su mano dar šiek tiek aptipusiomis kojomis, pirštų apačių tos pagalvėlės ir dešinės rankos šiek tiek pirštų galiukai patirpę, na nejautrūs kažkokie. Ar jie atsistatys? Ir kaip pagelbėti sau?
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 11 13, 22:41)
ifauru, dėkoju už iš ties žodžiai kartais taip maloniai nuteikia. Jūs čia senbuvės  4u.gif esate tarsi psichologės! 
.Gabija., per keturis metus  4 kursai? Ar keturis kartus po šešis?????

Iš kur jėgų tiek?
Kažin kaip bus su mano dar šiek tiek aptipusiomis kojomis, pirštų apačių tos pagalvėlės ir dešinės rankos šiek tiek pirštų galiukai patirpę, na nejautrūs kažkokie. Ar jie atsistatys? Ir kaip pagelbėti sau?

Oi, aš prieš pusantrų metų irgia čia kaip zuikis strikinėjau...Kaip Liutukeee ar bbg23...
.GABIJA. - 4 ciklai (po 6 ar 8 - tiksliai nežinau). Paskutinįsyk atrodo, kad 6 buvo...

Man tai jūsų, Patr, situacija labai tiesiogiai su bėgančiu žmogiuku panėšėja. Tiesiog nepavargstantis... thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 11, 23:22)
mano pirmoji chemija: Doxorubicin  + Taxoter(docetakselis).
Antroji  - Gemzara (Gemcitabinas) + Taksolis (paklitakselsi).
Trečioji - Taksolis (paklitakselis) + Xeloda (kapecitabinas)
Ketvirtoji - Navelbine (vinorelbinas) + Avastinas (bevacizumabas).
Pirmoji sunki, kol atsigauni - savaitė juoda. Sekančios dvi visai puikios.
Antrji - lengvesnė, bet man pastoviai buvo aukštos temepratūros (38-39) ir nuo gemzaros labai berdavo visą kūną, siaubingas niežulys. Dusulys, prasidėjo autoimuniniai procesai; pradėjo formuotis plaučiuose intersticiniai audiniai. "Užgesno" su prednizolonu. Labai kirto per kepenis, kepenų fermentai didėjo iki keliolikos kartų.
Trečioji - lengva, bet vėl nuolatinė, 14 dienų - tabletės, tad visas 14 esi lengvam chemijos poveikyje + temperatūros ir vėl bėrimai, stiprus liežuvio ir burnos opėjimas. Rankų plaštakų ir pėdų sindromas, nuolatinis nejautrumas ir dilgčiojimas, odos sausėjimas. Būna jog dėl šio sindromo nutraukiama, piršai suskilinėja ir pradeda kraujuoti. Tiesa, nuolat ašarojančios akys, vadinau save raudančia madona.
Ketvirtoji - lengviausia, nekinta skonis, nėra aukštų temperatūrų. Labai žemas spaudimas. Didelis dažnumas, nėra jokio poilsio, paprastai kraujas nekrinta labai smarkiai, (tik ne man) vienintelė padori diena, kai lašina vaistus. Dega venos, negrįžtamai, kitiems net išopėja.
Nė viena nepykino, išvengiau bent šito.

Aš skaitau kaip Jūs po gemzaros ir taksolio einate iškart į darbą ir žaviuosi, man niekaip nebūtų taip pavykę. Reikėdavo geros savaitės atsigavimui. Visos chemijos buvo lydimos nuovargio ir nesugebėjimo susikaupti.

Panašias chemijas gavo NBA, jos trubūt kitokie potyriai, mes skirtingi ir gydymas skirtingai veikia.

Ifauru, mamytė žino situaciją, kaip ji jaučiasi?

Shaiba nuoširdus mano palaikymas.

adis, dar kartą atidžiau perskaičiau visas Jūsų chemijas išvardintas. Man irgi bėrimai buvo ant nugaros šiek tiek ir labiausiai pūlingi tokie ant galvos virš ausų, smilkiniuos. Dabar ten plaukai mažai teauga, gal sakau išpūliavo mano plaukų folikulai? Paskutinė chemija buvo lapkričio 4 d.
Džiaugiuos, kad jau visą savaitę atidirbau ir užsidirbau ~600Lt. Reikia juk pinigų, jei gyveni. Turiu problemų su sūneliu. Teismai...Jis 2007m. užvažiavo ant kelyje gulinčio. Liudininkų yra daug, kad jis gulėjo...bet visvien teismas. Dabar lapkr.20 dieną bus ketvirtas posėdis. Kiekvienas posėdis advokatui sumelė.. Kaltina sūnų, kad kelyje važiuoti reikia tik pašalinus kliūtį...Reikalauja 240 000 Lt . Kaip mane veikia ir tai...
Atsakyti