Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

QUOTE(Barbutė @ 2009 11 12, 20:26)
Adis, gal gali pasakyti gydytojos pavardę iš Tulpės sanatorijos.

Aušra Mituzaitė. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 12, 19:35)
Aušra Mituzaitė. smile.gif

4u.gif ačiū, norėsiu su ja susitikti.....ir pasistengsiu perduoti sveikinimus nuo Tavęs obelėlei - ar galiu? g.gif
Atsakyti
adis ,tu auksas,aciu smile.gif Uosviui rytoj sukaks 66 metai. Rytoj pamatysiu ta popieriuka pati,skaiciuku uosviene nepasake,bet skaite kad "vidutiniskai diferencijota" pamenu tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 12 lapkričio 2009 - 21:31
QUOTE(SVETA K. @ 2009 11 12, 18:47)
Mergaites,reikia pagalbos,kas moka "issifruoti" ligos kodus ir pan. blush2.gif Mano uosviui negeras bijopsijos rezultatas verysad.gif prostata...Tai iki pirmadienio norim truputi daugiau suzinoti apie ta liga,pirmadieni tik pas gydytuoja,visi dabar lengvam soke dar,nes ne sirgo nei ka zmogus...
Jeigu teisingai uzrasiau (diktavo telefonu) tai parasyta taip:CAGL.PROSTATAE T2 NX MOST II  g.gif PSA 5.5 CLEASON (cia labai abejoju kad teisingai uzrasiau g.gif )
ir adenocarcinoma,apie tai tai zinau.

Ir kur neseniai dejau nuoroda del radiologinio aparato Latvijoje,nemaniau kad prireiks gal unsure.gif Niekas nerado daugiau nieko apie ta aparata,kontaktu kokiu?

Sveta K., NUSIRAMINK!!
Čia viskas labai kontroliuojama.

Mes jau tą praėjom prieš daugiau kaip 5 metus. Kai tėveliui nustatė diagnozę, jo PSA buvo viš 60. T2-3. Limfmazgių lyg nebuvo apimtų.
Taigi. Tėtis praėjo hormonoterapiją ir paskui gavo spindulinį. Dabar PSA iki 1.
Vyro dėdė buvo panašije situacijoje kaip jūsiškė. Tai jam buvo paskirtas tik spindulinis gydymas. Irgi puikiai suragavo. Kaip suprantu, uošvį tikrai gydys, jei nieko kito nenutiks - manau tikrai ilgai gyvens (bent dėl šios ligos).
Latviško aparato reikėtų tik dėl mažesnių pašalinių. Nors tėčiui nuo hormonų buvo, o va nuo spindulinio - jokio poveikio nejuto. Kasdien iš kaimuko pirmyn atgal švitintis važinėjo po 80 km, ir tai tęsėsi apie pora mėn.

Yra dar kitas būdas prostatos gydyme - įsodina į organizmą radioaktyvias medžiagas, kurios spindulinį poveikį daro iš vidaus...

Žodžiu, aukštyn nosį... 4u.gif

Mums dabar tėtės liga prieš mamos situaciją - nedidelė bėda...
Atsakyti
adis labai įdomu nuo kurių metų sergate? Iš kur tiek informacijos?
Man tai labai keista kaip gali (čia apie save) pavyzdžiui,gimtos kūne - endimetriume, rastass žiedines lasteles (diagnozavo žiedinių lasteliu karcinoma),laikyti metastazavusias iš krūties. Su skysčiu pleuroje, tai kažkaip įtikinamiau. Tiesa, manoji krūties vėžio retesnė forma kažkokia lobulinė karcinoma. Kiek skaičiau tai tokios formos CA gali metastazuoti į tolimesnius organus. AR AŠ ČIA TEISINGAI ŠNEKU?

Pabandymui bandau įdėti smailiką, gal pavyks. DĖKOJU UŽ PAMOKYMĄ user posted image
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 11 12, 23:18)
adis labai įdomu nuo kurių metų sergate? Iš kur tiek  informacijos?
Man tai labai keista kaip gali (čia apie save) pavyzdžiui,gimtos kūne - endimetriume, rastass žiedines lasteles (diagnozavo žiedinių lasteliu karcinoma),laikyti metastazavusias iš krūties.  Su skysčiu pleuroje, tai kažkaip įtikinamiau. Tiesa, manoji  krūties vėžio retesnė forma kažkokia lobulinė karcinoma. Kiek skaičiau tai tokios formos  CA gali metastazuoti į tolimesnius organus. AR AŠ ČIA TEISINGAI ŠNEKU?
Pabandymui bandau įdėti smailiką, gal pavyks. DĖKOJU UŽ PAMOKYMĄ user posted image

Kažkodėl nesigavo
user posted image

Mano šeimyna jau miega, o aš užsipyliau raudonosios arbatos ir panaktinėsiu. Tik tada užmigsiu.Tradicija jau pasidarė.
Deja metastazės keliauja visur į neįtikinamiausias vietas.Iki šiol prirašyta pas onkologą ginekologą, nors metastazės jau pliauroje pabuvojo, žarnyną , jau padedant žarnyno chirurgams išpjaustė.Ir chemo skiria gydančią pirminę ligą ir markeris daromas pirminis.Nežinau ar būna dviejų rūšių vėžiai viename organizme.

Adis mūsų dvasinis Guru , enciklopedija , medicinos žinovė - trys viename 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Labanakt user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 12 lapkričio 2009 - 23:46
Ifauru ,aciu,viska supatau,rytoj papasakosiu uosvienei,nes ji baisiai pergyvena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 11 13, 00:34)
Nežinau ar būna dviejų rūšių vėžiai viename organizme.

Buna. Ir ne taip retai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Julija-: 13 lapkričio 2009 - 00:55
Labukas mergaitės,seniai Jums berašiau ,nes kai atsitiko ta bėda mano šeimoje ,kreipiausi į jus.Tikrai daug padėjot 4u.gif nuraminot,pamokėt ir visaip palaikėt.
mano mamai 3 stadijos kaklelio vėžy,be metastazių.Praėjo 25 mažuosius švitinimus,3 chemijas ir 2 ertminius švitinimus.kas laukia ateityje dar neaišku.
Kreipiuosi vėl patarimo.Nes kasdein vis jus aplankydama nors ir nerašydama,matau,kad yra daug be galo didelių žinių turinčių moterų.Mano bėda ta,kad mama visai neturi apetito,o ką suvalgo po valandos išviduriuoja.Sunyko viskas,liko tik skeletas.Aš suprantu,kad negaliu kažko tikėtis ir norėti,kad ji būtų tokia kaip preiš ligą.Bet negaliu žiūrėti į ją verysad.gif gal kokių liaudiškų dalykų žinot,gal kokie papildai yra.Nors,kad kiek pradėtų knebinėti tą maistą.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 11 13, 01:34)
Kažkodėl nesigavo
user posted image

Mano šeimyna jau miega, o aš užsipyliau raudonosios arbatos ir panaktinėsiu. Tik tada užmigsiu.Tradicija jau pasidarė.
Deja metastazės keliauja visur į neįtikinamiausias vietas.Iki šiol prirašyta pas onkologą ginekologą, nors metastazės jau pliauroje pabuvojo, žarnyną , jau padedant žarnyno chirurgams išpjaustė.Ir chemo skiria gydančią pirminę ligą ir markeris daromas pirminis.Nežinau ar būna dviejų rūšių vėžiai viename organizme.

Adis mūsų dvasinis Guru , enciklopedija , medicinos žinovė - trys viename 4u.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Labanakt user posted image

Laba diena visoms cia rasancioms 4u.gif , taip, cia daug galima informacijos rasti ir reikia dekoti uz sia tema, bei rasancioms labai aiskiai ir informatyviai apie sia liga. Aciu. sakau jau keli metai as cia paskaitinedavau, bet nebuvau uzsiregistravusi.

Vakar paveiksliuka rode, o siandien dingo, keista.

GABIJA, ar paciai irgi buvo skyscio atsirade plauciuose? Ar kaip? Ir ar po chemijos jis dingo? Ar neatsinaujino? O kaip zarnyna pajutoje? Ar eme skaudeti pilviuka, ar uzkietejo viduriai? Na, kokie simptomai su zarnynu? Is anksto dekoju uz bet kokia info. Kaip bebutu juk stebiu savo kuna.

Kaip su antidepresantais? As 2002metais geriau PROZAK, atsimenu, kad jis kainuodavo ~90Lt, bet kompensuojama rasydavo. Ar dabar dar yra toks vaiskas, galvoju, gal jo reiketu pagerti, kad maziau mastyciau apie tai kaip man bus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 13 lapkričio 2009 - 11:15
QUOTE(Barbutė @ 2009 11 12, 19:26)
angeliukai pasiėmė........

Adis, gal gali pasakyti gydytojos pavardę iš Tulpės sanatorijos.

Tikėkite Dievu, kad Jūs esate būtent ten, kur turite būti.

Niekados nepamirškite begalinių galimybių, kurios gimsta iš tikėjimo.

Naudokitės gautom dovanom ir gautą meilę siųskite toliau.

Labai liudna verysad.gif Cia jos zodziai, rasyti vasario pradzioje...
As buvau atostogose, kai ji isejo...
As tikiu, kad buti optimiste, na tokia izulia optimiste kaip Mou, yra tik didelis pliusas. Tai ikvepiantis pavyzdys 4u.gif Kitaip tariant, optimizmo niekada nebuna per daug 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 11 13, 12:13)
GABIJA, ar paciai irgi buvo skyscio atsirade plauciuose? Ar kaip? Ir ar po chemijos jis dingo? Ar neatsinaujino? O kaip zarnyna pajutoje? Ar eme skaudeti pilviuka, ar uzkietejo viduriai? Na, kokie simptomai su zarnynu? Is anksto dekoju uz bet kokia info. Kaip bebutu juk stebiu savo kuna.

Kaip su antidepresantais? As 2002metais geriau PROZAK, atsimenu, kad jis kainuodavo ~90Lt, bet kompensuojama rasydavo.  Ar dabar dar yra toks vaiskas, galvoju, gal jo reiketu pagerti, kad maziau mastyciau apie tai kaip man bus...

Plaučiuose skysčio dar nebuvo, o metastazes pamatė atsitiktinai, nes kompiuterinės tomogramos kraštelis, darant pilvo srities nuotrauką užkabino pliauros kraštelį.Paprastas rentgenas nerodė nieko. Gavau ciklą chemo.Po kurio pliauroje metastazės užkalkėjo ir galėjo daryti operaciją prie storosios žarnos.
Žarnyno metastazėms jokių pojūčių nebuvo.Pradėjo kilti markeris, tada vėl darė kompiuterinę tomogramą ir vėl žarnyno operacija.Gal vienintelis požymis buvo pilvo pūtimas.
Antidepresantus išrašo, šeimos gydytojos siuntimu psichoterapiautas.Esu Prozaką gėrusi, bet irgi panašiais metais kaip tavo.Dabar rašo naujesnius.Nesiduok rašyti Remeron, nes per 2 mėnesius užaugino 6 kg, gerai , kad tada po pirmos "Griausios " chemo buvau nukritusi apie 12 kg.
Atsakyti