Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 20

tongue.gif GABIJA. prablaškote.

QUOTE(SVETA K. @ 2009 11 12, 01:33)
Man atrodo ta doksorubicina dar pagal svori skyria g.gif

Pagal svorį, tiksliau, pagal paviršiaus plotą. Apskaičiuoja pagal formules. O dozės ir yra 75/m2, 60/m2 ir kitokios. Tarkim, paviršiaus plotas 1,75, tai 75x1,75m2 = 131 ir yra dozė arba 60x1,75/m2=105
QUOTE(-Julija- @ 2009 11 12, 10:31)
O po pirmosios buvo bent kokia remisija? Kokie rezultatai buvo?

17 mėnesių, beveik pusantrų metų. Mano G3, be to pradinė stadija buvo IV. Niekas nekalbėjo apie galimas remisijas, gydė ir tikėjosi.
Žymenys nėra labai objektyvus vertinimas, bet ignoruoti visiškai jų nereikėtų. Man nerodė trejus metus, šių metų pradžioje laborantė prikalbino dar sykį pabandyti pasidaryti . Buvau labai skeptiška. Ir ką gi, parodė ir ne kažkiek padidėję, o 3 kartus.
Pradėjo sekti, vasarą po trečios chemijos, dar labiau padidėjo. Bandžiau guostis, jog tai chemijos pasekmė, tačiau buvo kitaip: liga progresavo, persimetė į pleurą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 12 lapkričio 2009 - 11:58
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 11 12, 12:21)
Galima visą diagnozę surašyti elektroniniu paštu ir vaistus atvež kurjeris po dviejų savaičių.Gali pasikonsultuoti ar yra žolių mišiniai chemo laikotarpiu, manau, kad juos skiria tik baigus chemo.Aš dabar užsisakiau ir laukiu.Būtų geras jei gaučiau žoles o lapkričio pabaigoje paskelbtų nuosprendį onkologai.
Papildyta:
manau , kad ne veltui duodamas nedarbingumas.Organizmas kovoja su liga , su cheminiais vaistais, o jį dar priverčiame dirbti.Kur poilsis? nemanau , kad gerai toks didvyriškumas. Tai kada organizmui kovoti su liga ir pailsėti? Gal įsisamonininkime , kad ne sloga sergame.
Papildyta:

GAL IR GERAI TOS ŽOLELĖS, MANAU, KAD NEPAKENKTŲ.
Dėl biuletenio, aš jį buvau išnaudojusi, vien dėl to, kad gauti grupę, o kai rimtai susirgau jau nedaug buvo belikę sirgimui dienų sad.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 12, 12:51)
17 mėnesių, beveik pusantrų metų. Mano G3, be to pradinė stadija buvo IV. Niekas nekalbėjo apie galimas remisijas, gydė ir tikėjosi.

Mano irgi G3, tik III.
Apie remisijas manau jie niekada nesneka. Kad neprisisneketi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Julija-: 12 lapkričio 2009 - 13:44
QUOTE(-Julija- @ 2009 11 12, 14:42)
Mano irgi G3, tik III.
Apie remisijas manau jie niekada nesneka. Kad neprisisneketi.

Mano chirurgas sakė, kad turi onko moterytę sergančią 12-ka metų ir vos ne kas met daro jai operaciją.Tai ką gali prognozuoti.Yra žmonių su neišsenkančiomis galimybėmis.
Atsakyti
QUOTE(-Julija- @ 2009 11 12, 11:31)
O po pirmosios buvo bent kokia remisija? Kokie rezultatai buvo?

Papildyta:
Na prie ko cia pagarba smile.gif. Tai gali reiksti tik kad chemija neveike. Su praktiskai nuliniai leukocitais vargiai ar i darba palakstytu.
Man i visus blogius medikai choru tvirtina, kad jei kraujas krenta, jei blogai - reiskia organizmas reaguoja i chemija, vadinasi didele tikimybe, kad veiksminga.

Man trecia diena irgi tik prasidedavo blogis ir praguledavau lygiai 7 dienas lovoje, kai kurias net sneketi telefonu jegu neturedavau, o kai kurias visai neblogai jausdavausi, tik silpna budavau. Temperaturos isvengiau tik po vienos chemijos. Kas keisciausia kaip tik tada visi namie virusiniai buvo, slogavo kosejo, net su aukstom temperaturom. Bet kaip tik tycia vyras tada isvykes buvo ir buciau atkritusi nebutu kam ziureti nei manes nei likusiu. Vat ka nusiteikimas daro - negalejau susirgti ir nesusirgau.

Na stai suleido ir man paskutine jusu minima chemija (Doxorubicin  + Taxotera) liko neutropenija atlaikyti ir svytinimui ruostis. Rytoj dar plauciu KT padarys. Vakar galvos KT turejau - sake gera galva - "turekite stai geros galvos nuotrauka " smile.gif. Bereikalo del svaigimo pergyvenau, turbut zemas hemoglobinas itakojo svaigimus.
Papildyta:
Ziurint kur zidinys. Kruties, taip, ir man sako, kad beveik neinformatyvus, nebent butu buves daromas prie operacija, po... matytusi kazkokie pasikeitimai, eiga.
Bet krie, pvz. kiausidiu, gimdos vezio, sako, labai informatyvus. Kitu kuno sriciu nezinau.

Juk pati tik ka patvirtinai, KAI NEGALEJAI SIRGTI IR NESIRGAI. O as turiu sunu studenta ir buta viena islaikyti, taip, kad leukocitai viena karta buvo nukrite iki 1. I pilva vaistukus paskyre, bet nieko nejauciau, ejau, tik galva svaiguliavo. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 11 12, 15:22)
Juk pati tik ka patvirtinai, KAI NEGALEJAI SIRGTI IR NESIRGAI. O as turiu sunu studenta ir buta viena islaikyti, taip, kad leukocitai viena karta buvo nukrite iki 1. I pilva vaistukus paskyre, bet nieko nejauciau, ejau, tik galva svaiguliavo. tongue.gif

Gal tu ir teisi
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 11 12, 15:22)

Absoliučiai nesutinku. Išeina, kad visi tie, kurie blogai jaučiasi ir kurių kraujai krenta - nori sirgti ir miršta tik tie, kuire nori mirti. Prieš pora savaičių netekom buvusios kaimynės, moteriai - 45 m. liga sirgo 6,5 m. Po pirmos operacijos sugebėjo trečią sūnų pasigimdyti. Jam dabar 5 m. Galvojat nesvajojo užaugint, nesikalbino, nesivylė...Sakė neįveiks manęs, kažkoks vėžys. Kiekvienas esame kitoks, pas kiekvieną gyvybinės energijos skirtingas kiekis, vienas „veža“, kitam tas neduota.
Būna, jog suserga nėščios, išeina, kad guli lovoje ir svajoja kaip vėžiu sussirgti, kad įdomaiu gyventi būtų.

Sutikau ne vieną superoptimistę, kurioms visas optimizmas išgaruoja ligai įsisiautėjus. Nesakau, jog reikia prarasti tikėjimą ir viltį, bet nereikia ir iš savęs reikalauti neįmanomo. Daug ko gyvenime reikia, gali norėti ir pernorėti, jei tavo gyvenimo kelialis taip suvingiuotas, tai tais vingiais ir eisi.
LIKIMAS YRA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 12 lapkričio 2009 - 14:52
Merginos,
gal esate kuri apskundusi NDNT nustatyta darbingumo procenta? As turejau 15%, siandien buvau 'apziurai' (kazkaip kilo itarimas, kad labiau kazko i kisene norejo, o ne mane apziureti), tai pasake, kad 1 grupes tikrai nebegausiu. Planuoju apskusti sprendima, nes as tikrai stebuklingai nepasveikau.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 12, 15:44)
Absoliučiai nesutinku. Išeina, kad visi tie, kurie blogai jaučiasi ir kurių kraujai krenta - nori sirgti ir miršta tik tie, kuire nori mirti. Prieš pora savaičių netekom buvusios kaimynės, moteriai - 45 m. liga sirgo 6,5 m. Po pirmos operacijos sugebėjo trečią sūnų pasigimdyti. Jam dabar 5 m. Galvojat nesvajojo užaugint, nesikalbino, nesivylė...Sakė neįveiks manęs, kažkoks vėžys. Kiekvienas esame kitoks, pas kiekvieną gyvybinės energijos skirtingas kiekis, vienas „veža“, kitam tas neduota.

Daug ko gyvenime reikia, gali norėti ir pernorėti, jei tavo gyvenimo kelialis taip suvingiuotas, tai tais vingiais ir eisi.

Kai dirbau buvo keli atvejai, kad mirtinai pervargdavau darydama ataskaitas, per tą laiką jokie gripai neimdavo, bet pridavus , jau tą patį vakarą susirgdavau , pakildavo temperatūra.Kažkur skaičiau, kad kareiviai gulėję apkasuose sniege ir vandenyje nesirgo, bet pradėjo sunkiai sirgti grįžę po karo.Gal kažkurį laiką organizmas gali mobilizuotis, bet negali visą laiką būti kaip įtempta styga.Jei tik įtampa atslūgsta jis ir palūžta , nes įtampos metu būna išnaudojęs savo rezervus.
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2009 11 12, 15:46)
Merginos,
gal esate kuri apskundusi NDNT nustatyta darbingumo procenta? As turejau 15%, siandien buvau 'apziurai' (kazkaip kilo itarimas, kad labiau kazko i kisene norejo, o ne mane apziureti), tai pasake, kad 1 grupes tikrai nebegausiu. Planuoju apskusti sprendima, nes as tikrai stebuklingai nepasveikau.

Būtinai apskųsk. Jie dažnai grupę mažina, jei nebuvo tais metais taikytas gydymas, bet juk fizinė būsena tai nepagerėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 12 lapkričio 2009 - 15:01
Ei, mergytės, nesipykstam.
adis 4u.gif teisingai sako. As tik noriu ir stengiuos buti nepalauziama, bet matomai tai, kad dar ir pasiduoda man ta liga, kol kas. Tai galiu del to girtis, kad esu stipri, kaip KUMELĖ lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 11 12, 16:03)
Ei, mergytės, nesipykstam.

O kas gi pykstasi. Pykciui kaip tik neliko vietos, nera resursu.
Issakyti kita nuomone, tai nereiskia pykti.

Kumele smile.gif
Atsakyti