Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna, basma ir kitomis žolėmis

QUOTE(zundeja @ 2010 09 29, 00:34)
Aš bandžiau dėti ciberžolės. Tiesa, tuo pačiu dėjau ir medaus ir aliejaus.


smile.gif O medus ką daro? Minkština kai chna sausina? Ir kiek jo dedate? Esu mažą indelį medaus nusipirkus, kai buvau sumąsčius kažkokią procedūrą darytis, tik nepamenu jau kokią. O šiaip pas mane bėda, labai nemėgstu medaus, norėčiau mėgti, nes suprantu, kad vertingas daiktas ir taip traukia tie koriukų indeliai, skirtingos medaus spalvos, ypač per miesto muges, seilę varvinu, kaip malonu akiai, bet kai pauostau schmoll.gif negaliu, ir skonis doh.gif Vaiskytės trauma matyt.. Aliejaus aš ir vos vos įpilu, bet paprasto alyvuogių. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos mamos, ar teisingai supratau, kad natūraliais dažais galima tik patamsinti plaukus? Mano natūralūs prie šaknū tokie pelenų spalvos, o nuo pusės galvos jau blondiniški, tai tenka šviesinti arba sruogomis, arba dažyti šaknis, o tai labai išsausino plauką..Norėtųsi ko nors mažiau kenkiančio..
Atsakyti
Nusipirkau šiandien iranietiškos chna (rašo "black henna") tai čia bus basma? Ir marokietiškos "natural henna", tai čia bus chna? ax.gif Kokiu santykiu maišyti, kad gautųsi ruda, ne ryža ir kokių dar priedų galima pridėti norint išgauti rudesnį atspalvį? Bei kiek laiko tą košę ant galvos laikyti?
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 09 29, 21:37)
Nusipirkau šiandien iranietiškos chna (rašo "black henna") tai čia bus basma? Ir marokietiškos "natural henna", tai čia bus chna?  ax.gif Kokiu santykiu maišyti, kad gautųsi ruda, ne ryža ir kokių dar priedų galima pridėti norint išgauti rudesnį atspalvį? Bei kiek laiko tą košę ant galvos laikyti?

Spalvą išgausi tik bandymų keliu, nes ant kiekvienos skirtingai gaunasi. As asmeniškai laikau dvi valandas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mattina @ 2010 09 29, 18:43)
smile.gif O medus ką daro? Minkština kai chna sausina? Ir kiek jo dedate? Esu mažą indelį medaus nusipirkus, kai buvau sumąsčius kažkokią procedūrą darytis, tik nepamenu jau kokią. O šiaip pas mane bėda, labai nemėgstu medaus, norėčiau mėgti, nes suprantu, kad vertingas daiktas ir taip traukia tie koriukų indeliai, skirtingos medaus spalvos, ypač per miesto muges, seilę varvinu, kaip malonu akiai, bet kai pauostau  schmoll.gif negaliu, ir skonis  doh.gif  Vaiskytės trauma matyt.. Aliejaus aš ir vos vos įpilu, bet paprasto alyvuogių.  rolleyes.gif

Medaus dėjau, nes jis dažnai įeina į kaukių ar bazamų sudėtį, tai pagerinau sudėtį mirksiukas.gif Iš aliejų tai naudoju lazdynų, simonsijų, kokosų, ricinos, alijošių, alyvuogių. Reiks dar kokį nors išbandyti. Labai patiko kokosų. Ir kaip buvau Egipte, geresniam įdegiui, o tuo pačių ir plaukų apsaugai naudojau alyvuogių aliejų per pusę su citrinos sultimis. 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,
atsiprašau, visos temos neperskaičiau, tik supratau, kad su paprasta chna ar basma išgauti tamsiai rudą atspalvį yra beveik neįmanoma? (pas mane rudi plaukai, noriu tamsiai rudų be auksinio, raudono ar kitokio atspalvio). Mergaitės, patarkit, radau ebay rudą chną, gal kuri nors bandėte? gal pavyktų išgauti tai, ko aš noriu?
Bus ačiū labai
Čia nuoroda
Atsakyti
Čia vos ne kiekviename puslapyje rašoma, kad kiekvienai dažų poveikis skirtingas. biggrin.gif Ir reikia atrasti savo dažų santykį. O tų dažų neberodo, matyt, baigėsi skelbimo laikas. Bet šiaip šiandien panašius varčiau rankose, jau "gatavus", tai galiu pasakyti, kad tokių tikrai nepasimoka pirkti. Visų pirma, tikros chna ten labai mažai, o ir tos pačios kokybė neaiški. Be to pilna visokių priedų, metalų ir dar kitokių "negerybių".
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 09 29, 22:37)
Nusipirkau šiandien iranietiškos chna (rašo "black henna") tai čia bus basma?

Kad basma butu vadinama black henna neteko niekur matyti, nes pacia black henna apibudina kaip pavojinga ir labai alergizuojancia:
So-called "black henna" powder may be derived from indigo (from the plant Indigofera tinctoria). It may also contain unlisted dyes and chemicals.[22] "Black henna" may contain p-phenylenediamine (PPD), which can stain skin black quickly, but can cause severe allergic reactions and permanent scarring. The FDA specifically forbids PPD to be used for that purpose.
Cia tikriausiai labiausiai gasdinanti mane chna rusis, nes tokiu nudegimu maciau doh.gif
Atsakyti
Mano mama kazkada uzsiprase, kad nusviesinciau plaukus su chna balta. Jos tokie sviesiai rudi naturalus. Po chnos buvo toks vaizdas, kad net i darba gedijos eit doh.gif Ryza, geltona, balta, ruda - zodziu visi dryziai viename lotuliukas.gif Daugiau neeksperimentuoja.
Atsakyti
QUOTE(fairynlovely @ 2010 09 30, 07:05)
Kad basma butu vadinama black henna neteko niekur matyti, nes pacia black henna apibudina kaip pavojinga ir labai alergizuojancia:
Cia tikriausiai labiausiai gasdinanti mane chna rusis, nes tokiu nudegimu maciau  doh.gif


O tai kaip čia tada?

http://www.aroma-zon...t_hennenoir.asp
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti