Kaip gerai, kad radau šią temą
Mačiau kai kurios jau senai dažote plaukus tomis žolėmis - man įdomu koks yra poveikis plaukams, kai dažoma pastoviai kelis metus
Nusprendžiau nebedažyti cheminiais dažais kurį laiką ir pabandžiau chna. Paskaičiau pas jus, jog nuo chna plaukai sausėja - tai aš to nepastebėjau. Mano plaukai tamsūs, bet tokie tipiniai pilki lietuviški - nei spalvos, nei atspalvio
Visada dažiau tamsiai rudai, o prieš vasarą man pašviesino sruogomis. Per vasarą labai nušviesėjau. Tai dabar galiu pasakyti visoms, kurios klausinėja apie pašviesintų plaukų dažymą
basmos nebandžiau - tik chna, ją pirkau maximoj žaliam pakutyje (rusiškai ant jo parašyta) už maždaug litą
Tai man nusidažė puikiai, šiek tiek rusvai, bet vos vos - aš tikėjausi bus ryžiau
Dažiau tris kartus (maždaug į savaitę kartą) ten kur buvo šviesinti plaukai - žinoma, šiek tiek šviesiau, bet apsilygino ir nesimato aiškiai riba kur buvo šviesinti, o kur ataugę. Atrodo natūraliai sruogomis lyg nuo saulės pašviesėję. Kaip suprantu, norint palaikyti spalvą, reikia pastoviai dažyti? Kas žino - kaip plaukai reaguoja į pastovų dažymą ilgą laiką?
Pas mane yra ir žilų plaukų, tai dabar jų tikrai nesimato, nes tokia marguma ant galvos dėl tų šviesintų sruogų, bet labai natūraliai atrodo, man patinka
Dar pasakysiu ką aš darau su savo sausais plaukais - iš vakaro ištepu juos alyvų aliejumi (šalto spaudimo extra virgin) susipinu kasą, ryte išsiplaunu galvą. Man labai padeda.