Įkraunama...
Įkraunama...

Imuninis nevaisingumas

Sveikutes, gal kas nors susidūrėtė su problema:imuninis nevaisingumas. Kas tai per velniava? Ar yra bent menka galimybė pastoti, o gal kas jau turi vaikų po tokios diagnozės? Gyvenu visiškoj nežinioje, jokios literatūros apie tai negaliu surasti.Help me....
Atsakyti
Irmina, kiek zinau, imuninis nevaisingumas - tai partneriu nesuderinamumas. Kai i moters organizma pateke spermatozoidai del ivairiu imuniniu priezasciu netenka judrumo ir zusta, nepasieke tikslo. Ir itariant toki atveji atliekamas tyrimas del imuninio nesuderinamumo.

Papildyta @ [mergetime]1082383444[/mergetime]
Va cia dar apie ta pati siek tiek:

http://www.sveikas.l...=909&sritis=164
Atsakyti
Irmina, jei tokia diagnoze tikrai jau yra patvirtinta, turetu pagelbeti inseminacija.
Atsakyti
Irmina, mano paveikslėli pavogiai sad.gif
Atsakyti
Irmina, ar tau tai diagnozuota? O ką sako gydytojai?
Atsakyti
oi, atsiprašau, itkute, labai jau man patiko tas paveikslėlis, bet su laiku bandysiu pasikeisti, nepyk. smile.gif Imuninis nevaisingumas mums diagnozuotas prieš metus, gydytoja usonienė kaip ir nieko nesako (man atrodo baisiai jau bijo prognozuoti), tipo, na reikia pradėti inseminacijomis, o po to IVF daryti. Iš kitų šaltinių girdėjau, jog tai pats sudėtingiausias poros nevaisingumo atvejis, ir pastoti yra labai sunku sad.gif O gal kas nors turėjo tokią dgn, ir pastojo? labai jau mane nervinna kažkokia tai nežinomybė doh.gif
Atsakyti
Irmina, niekada tuo specialiai nesidomejau, reikes gal paieskoti tau info internete...
Kaip tau jis diagnozuotas ir kaip paaiskintas?
Seniau as isivaizdavau, kad imuninis nevaisingumas tai tuomet, kai spermiukai nuzudomi gimdos kaklelyje. Tokiu atveju iseminacija kaip ir labai turetu padeti (tiesiog apeinant ta nelemta gimdos kakleli).
Dabar man kyla itarimas, kad imuniniu nevaisingumu vadinama, kai apskritai organizmas pradeda gaminti antikunius, kurie kovoja su sperma, su embrionu kaip su svetimkuniais, ar ka nors girdejai apie tai? Gal as neteisi? Siuo atveju yra slopinama moters imunine sistema, skiriami kazkokie specialus vaistai pries tuos antikunius, kiek zinau, tai yra sunkiai, bet koreguojama.
Atsakyti
Supranti Daiva, užtat ir man labai neramu, kad mažai informacijos apie tai yra. Man jau buvo darytos 4 inseminacijos, o rezultatų jokių. Tiesa, vasara, kuomet su vyru darėme pertaruką trijų mėnesių (dėl inseminacijų), galvojom pailsėsim aapie nieką negalvodami, aš pastojau. Tai buvo rugpjūčio mėnuo.`Užsilaikė man mėnesinės na ir aš galvosiu pasidarysiu testą, bet jis buvo toks neaiškus, vienas brukšniukas ryškus, o kitas matosi, bet blankus. Na ir suprask tu kad nori.Dariausi testą gal dešimt kartų ir vis tas pats.Tada mėnesinėms susilaikius kokias 8 dienas nuvariau pas ginekologą, kuris padaręs echo pasakė, kad nieko nemato:arba labai mažas nėštumas, arba kiaušintakyje, arba nesivystantis, ir dar paėmė kraujo tyrimą BCHgonadotropiną. Kitą dieną sužinojau, kad nėštumas yra (BCG >300), ir ateiti reikėjo po kelių dienų. Bet po vienos dienos prasidėjo rudos išskyros, po to raudonos...ir taip pasibiagė mano laimė...Gyd. sako, kad turbūt buvo prisitvirtinęs žemai gimdoje(nes tuomet jis ten lygtais kažką ir matė) ir jam neužteko vietos vystytis...na žodžiu ar neužteko vietos, ar tai imuninio nesuderinamumo pasekmė vienas Dievas težino..
Atsakyti
Jo Irmina, su HCG 300 nestumas garantuotas, bet aisku per mazas, kad ji pamatytu su echo...O kokiu budu tau diagnozavo ta nesuderinamuma?

Kiek as zinau, visa tai pakankamai sviezia ir pas mus net neteko girdeti, kad butu gydoma medikamentais...O kiek laiko jau planuojate?
Atsakyti
planuojame apie du metus. o buvo diagnozuota Usonienės klinikoje(prieš metus)- buvo imamas mano ir vyro kraujas ir tiriamas, na ir po to pasakė, jog mano kraujas gamina antikūnus prieš vyro spermą, ir kad rasti dar kažkokie kelių rūšių antikūnai tipo, vienas prieš kito...
Atsakyti
QUOTE (irmina @ 2004 04 20, 18:14)
planuojame apie du metus. o buvo diagnozuota Usonienės klinikoje(prieš metus)- buvo imamas mano ir vyro kraujas ir tiriamas, na ir po to pasakė, jog mano kraujas gamina antikūnus prieš vyro spermą, ir kad rasti dar kažkokie kelių rūšių antikūnai tipo, vienas prieš kito...

Jo, cia yra tas antrasis variantas, apie kuri rasiau. Apie tai nemazai yra informacijos rusu, anglu kalba, ar skaitai rusiskai?

Siaip tai ir pati labai noreciau sita tyrima pasidaryti, gal pameni kiek kainavo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva_B.: 20 balandžio 2004 - 18:19
Tuo metu, kai mes atėjome jį darė nemokamai, kažkokia akcija buvo. Bet dar be šito tyrimo yra atliekamas tyrimas "po sueities", kuomet po santykių reikia ateiti ir iš moters paima tepinėlį ir žiūri ar ten likę spermatozoidai normaliai juda ir ar gyvi likę.Šis tepinėlis nebrangus apie 20-30 lt Vaisingumo klinikoje, o iš kraujo kainos nežinau.taip, aš rusiškai ir angliškai skaitau.
Atsakyti