prašau patarimo,
mano gražuolės lapai pasidarė dėmėti, tarsi būtų kas juos graužęs, apžiūrėjau, jokių kenkėjų nematyti
ką daryti
QUOTE(naitas @ 2009 04 13, 15:22)
Durnaropės žydi į viršų, o brugmansijos žydi į apačią.
Nepameluota ir durnaropėmis jas pavadinus. Amerikos daturų ir brugmansijų asociacijos nariai, jei neklystu, 2006 metais sujungė šias dvi rūšis į vieną (tiek priveisė jų hibridų, kad patys nebežino ką kokiu vardu vadinti ), taigi, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi Bet realiai, durnaropė tikrai žiedais į viršų (dabar jų būna ir vienmečių, ir daugiamečių, žeimojančių). O brugmansija - žiedais žemyn. Todėl ir vadina brugmansijas angelų trimitais, o durnaropes - velnio ragais...
Papildyta:
QUOTE(jurginėlis @ 2009 04 13, 15:23)
prašau patarimo,
mano gražuolės lapai pasidarė dėmėti, tarsi būtų kas juos graužęs, apžiūrėjau, jokių kenkėjų nematyti
ką daryti
ką daryti
Reikia žinių detaliau, kad kažką patarti. Gal nuotraukėlę kokią?... Ar tos dėmės stambios, ar smulkiom lapas nusėtas? Ar dėmėtas visas lapas, ar tik pakraščiai? Ar dėmėti ir naujai išleisti, jauni lapeliai? Kada jos atsirado? Gal brugmansijos išleido tuos lapus dar patamsy, šviesius, bechlorofilius, o po to perkėlėt į skaisčią šviesą ir pažaliavo netolygiai?... Tai rodytų chlorofilo suirimą lapuose ir yra visai nepavojinga, tiesiog numestų lapus, o toliau augtų graži...
QUOTE(naitas @ 2009 04 13, 16:22)
na suprantate, ČIA ne durnaropės. Čia brugmansijos, daturos dar kitaip. Durnaropės žydi į viršų, o brugmansijos žydi į apačią. Kile, ar teisingai?
Rekomenduoju Kile BRUGMANSIJAS. Bet ji kaunietė. AŠ pirkau, ir kol kas nenudaigiojau dar tų gėlių-medžių
Rekomenduoju Kile BRUGMANSIJAS. Bet ji kaunietė. AŠ pirkau, ir kol kas nenudaigiojau dar tų gėlių-medžių
Na nezinau,seklu pardavejos man paaiskino,kad brugmansija ir durnarope yra tas pats,ir ant seklu pakelio maciau du pavadinimus
Tai merginos,ar turit kuri parduoti?
Tai merginos,ar turit kuri parduoti?
[/quote]
Turėčiau kreminės spalvos, bet aš Šiauliuose
QUOTE(Kolibri @ 2009 04 14, 12:26)
Na nezinau,seklu pardavejos man paaiskino,kad brugmansija ir durnarope yra tas pats,ir ant seklu pakelio maciau du pavadinimus
man irgi taip aiškino. Tai aš joms ATGAL paaiškinau joms kas gi, bile parduoti...
Na taip, dar Astersita turi brugmansijų. Ir iš jos esu pirkusi... vienžo, Kile ir Astersita gali tamstelei pagelbėt.
Taigi, kad ir pardavėjos kartais visai nekaltos. Štai, kad ir "Sėklų" produktai: vienas - rausva brugmansija, kitas - mišinys medėjančių, augančių kaip daugiametės, durnaropių mišinys. Lotyniškai ant abiejų "Datura arborea". Nors pagal dabartinę taksonomiją "daturų" išvis turėjo nelikti, tik "brugmansijos". Belieka būti atidžioms, nors ir paveikslėliai ant sėklų pakuočių dažnai apgaulingi. Geriausia dauginti auginiais
dėkui už paaiškinimus, bandysiu perkelt į balkoną, kur šilta ir daug saulės
o gal brugmansijai reikėtų po žiemos šiek tiek geležies tirpaliuko?
QUOTE(naitas @ 2009 04 16, 10:47)
o gal brugmansijai reikėtų po žiemos šiek tiek geležies tirpaliuko?
Čia gal mano subjektyvi nuomonė, bet geriau kompleksinės trąšos su mikro ir makro elementais. Vienu elementu tręšti šiek tiek rizikinga, nes normaliai augalo fiziologijai reikalinga tam tikra pusiausvyra tarp mikro ir makro elementų...
Musuose paplitusios baltos, gelsvos ir rausvos neserga brugmansiju mozaikos virusu, kuris sukelia chlorotines dėmes (rusvos dėmelės ant lapo, kuriose suiręs chlorofilas), "margi" lapai pavasarį tik todėl, kad perkėlus iš tamsesnio kampo į šviesą chlorofilo padaugėja lapuose netolygiai, todėl specialių priemonių imtis nereikia, jei jaunus, naujus lapus formuoja tolygiai žalius. Kitos brugmansijų rūšys, kaip B.flava, B.suaveolens visus metus rudai dėmėtais lapais, jei nėra atsparios virusui...
Kile, iš kur Tu tiek daug žinai?
tiks joms schulz trąšos BLOOM PLUS? 10-54-10
tiks joms schulz trąšos BLOOM PLUS? 10-54-10
QUOTE(naitas @ 2009 04 16, 13:51)
Tiks, Jų kaina nemaža, tačiau pagal sudėtį ir koncentracijas galutinė išeiga panaši į kitų, pigesnių už pakuote
Žinau - daug skaitau, domiuosi, daug žinių mokslai davė