aciu butinai uzsuksiu
QUOTE(naitas @ 2009 03 13, 13:51)
nudžiūvo, nes negavo vandens... šilumos... saulės šviesos.. ar ne?
na kiek as pries tai esu laikius savo brugmansija (4metai), tai visad ziemai i rusi isnesu kur tamsu, ir silumos neprudai , o laisciau tai retokai, bet man atrodo, kad ir reikia negausiai laistyt
o sita dar jaunute buvo ir as tikrai nepagalvojau, kad negalima jos nest i rusi , bet svarbu kad isgyveno viskas bus gerai, aciu labai Kilei uz patarimus
o dabar as galiu ja su salietra paliet, ar palaukt kol patamses lapukai?
Ir aš noriu geltonos Rožinės tai gerai išžiemojo rūsy-didelės, dauguma Y išsaugota. Bandysiu šiemet labai negenėt. Šiaip kitais metais genėdavau stipriai ir žiedų vėlokai sulaukdavau. Matysiu kas išeis.
QUOTE(Livai @ 2009 03 13, 19:14)
Crocus, zinau kur daug ir graziu yra (jei kauniete esi)
Kaune ir aš žinau Ale toli. Gal kas arčiau Kretingos žinot? Ir vis tikiuosi pati iki Kauno nukeliaut arba kokio žmogeliuko paprašyt parvežt. Gal, Kile, gali į až orientacines kainas parašyt kokių nedidukų medelių, kuriais galėtum pasidalint O tai noriu, noriu, bet gal ne mano kišenei
Crocus,
parasiau Jums.
Livai, galiu paguosti, didzioji dalis mano "grazuoliu" atrodo prasciau, nei Jusiske Turiu salygas jas laikyti tik persiltam tamsiam rusy. Ji tikrai atsigaus ir augs:) Patresti galit ir dabar, bet visai silpnuciu tirpalu. Gal net geriau kemira (ar kiti NPK) nei salietra pirmam kartui o kai pazaliuos, tada jau azoto trasom maitinti
parasiau Jums.
Livai, galiu paguosti, didzioji dalis mano "grazuoliu" atrodo prasciau, nei Jusiske Turiu salygas jas laikyti tik persiltam tamsiam rusy. Ji tikrai atsigaus ir augs:) Patresti galit ir dabar, bet visai silpnuciu tirpalu. Gal net geriau kemira (ar kiti NPK) nei salietra pirmam kartui o kai pazaliuos, tada jau azoto trasom maitinti
QUOTE(Kile @ 2009 03 14, 21:11)
Livai, galiu paguosti, didzioji dalis mano "grazuoliu" atrodo prasciau, nei Jusiske
, gerai kad yra kas pataria, paguodzia, ne taip sunku augint pasidaro....o jos vistiek yra kaprizingos, reik moket prie ju prisitaikyt , bet nieko....ismoksim su metais, su jusu visu patarimais...
QUOTE(Kile @ 2009 03 13, 17:36)
Dėl mėšlo - čia jau skirtingos nuomones. As manau, kad mėšlas biologiškai nešvari trąša. Puviniai, grybinės ligos, dažnesnis svečias jei įmaišom mėšlo. Jei gerai perpuvęs, dar nieko. Kitaip ten ir gyventojų įvairių pasitaiko, kas gali sukelti nesklandumų augalą auginant vazone.
užmiršau apie vazonus
QUOTE(Livai @ 2009 03 15, 20:33)
o jos vistiek yra kaprizingos, reik moket prie ju prisitaikyt ,
Gal paguosiu. Papasakosiu, ka perskaiciau vienam amerikieciu forume. Na, gal ne visai pazodinis vertimas, bet mintis tokia :
" Sakote, kad jos lepios, reikalauja daug priežiūros ir trąšų? Gerai, kad mano brugmansija neskaito šio forumo ir viso to nežino. Todėl sėkmingai auga ir žydi mažam vazone, patręšiama keliskart per metus"...
Juokas juokais bet musu klimato zona labiausiai apsunkina auginimą, nes joms reikia užmigti žiemai, pabusti pavasarį, ir per 6-7 mėnėsius išauginus galingą lają sužydėti...