as jau savo ir sunesiau pas kaimyne i rusi viskas ziemos miegui
manoji stovi dar stiklintam balkone, ten šilta
Nešėm su vyriuku savo gražuoles rūsin. Iki pat lubų šakos, kadangi negenėjau,nes noriu išsaugoti Kilės minėtuosius Y.Lapukai jau gavo pašalti, nors buvau agroplėvele vyniojus.
Aš rudenį gavau geltonų brugmansijų šakelių. Tai viena supuvo, o kita visai maža , bet žaliuoja. Šaknelės jau pasirodė per apačią Daba lapukų lauksiu
Su gražiausiomis žiemos šventėmis! Šilumos, jaukumo Jūsų namams
Pritilę mes visos, ramu, kai gėliukai rūpesčių beveik ir nekelia
Kaip jūsiškės brugmansijos laikosi? Man ši žiema keistoka. Niekaip jų neužmigdau žiemos miegu... Laikau rūsyje, ten tamsu ir apie +10°C... O jos leidžia ir leidžia naujus etioliuotus ūglius, net žydi viena bespalviais žiedais nesustodama (mat ją mažiau nugenėjau, pumpurai rudeniniai išliko)... Gaila, kad energiją taip eikvoja - geriau pasitaupytų ir pavasarį stipresnės augtų...
Pritilę mes visos, ramu, kai gėliukai rūpesčių beveik ir nekelia
Kaip jūsiškės brugmansijos laikosi? Man ši žiema keistoka. Niekaip jų neužmigdau žiemos miegu... Laikau rūsyje, ten tamsu ir apie +10°C... O jos leidžia ir leidžia naujus etioliuotus ūglius, net žydi viena bespalviais žiedais nesustodama (mat ją mažiau nugenėjau, pumpurai rudeniniai išliko)... Gaila, kad energiją taip eikvoja - geriau pasitaupytų ir pavasarį stipresnės augtų...
Su šventėm, angelų trimitininkės,
Livai, gal drėgmės trūksta?
Mano žiemoja tamsiam rūsy. Negenėtos-nenoriu Y nupjauti, o kaip tik ir telpa iki lubų. Lapai numesti. Išlindo vienas kitas bespalvis lapelis. Tikiuosi nepradės džiūtį viršūnės.
O turėjau jau gan šakningą plenciuką geltonąjį ir supūdžiau
Livai, gal drėgmės trūksta?
Mano žiemoja tamsiam rūsy. Negenėtos-nenoriu Y nupjauti, o kaip tik ir telpa iki lubų. Lapai numesti. Išlindo vienas kitas bespalvis lapelis. Tikiuosi nepradės džiūtį viršūnės.
O turėjau jau gan šakningą plenciuką geltonąjį ir supūdžiau
Šiaip jos retkarčiais nusidžiovina vieną kitą stiebą, ypač jei buvo pažeistas ar pašalęs iš rudens - kaip nereikalingą ar trukdantį augti
Crocus, šiek tiek viršūnes pakirpti iki to išsišakojimo sveika, bet dabar jau tik pavasarį , labiau šakosis, vešlesnis augalas bus. Jei visai negenėti, šakos patįsta, lapus formuoja tik viršūnėse ūglių.
Crocus, šiek tiek viršūnes pakirpti iki to išsišakojimo sveika, bet dabar jau tik pavasarį , labiau šakosis, vešlesnis augalas bus. Jei visai negenėti, šakos patįsta, lapus formuoja tik viršūnėse ūglių.
QUOTE(..vijana.. @ 2008 12 30, 11:48)
Labas merginos
Jei galima noreciau istoti i saunu Jusu bureli
Si augaliuka suradau tik sia vasara
Gal pries kokias dvi savaites gavau jaunuti augaleli, regis zides paprastai geltona spalva, dar neperskaiciau visos Jusu temeles, taigi mano zinios labai menkos
Gal pries kokias dvi savaites gavau jaunuti augaleli, regis zides paprastai geltona spalva, dar neperskaiciau visos Jusu temeles, taigi mano zinios labai menkos
Sveika prisijungus,
Žinių čia reikia ne tiek jau daug, svarbiausia - mylėti, bet neišlepinti šitų gėliukų Jei augaliukas jaunutis, linkiu kantriai sulaukti pavasario, o va tada atsiskleis visas jo gražumas vešlumas
QUOTE(crocus @ 2008 12 30, 10:08)
atrodo laistau, gal per retai
taip ir matosi, kaip nupjauta, tas sudziuvimas: virsuneles padziuvusios, o toliau kaip ir sveikos
gal pasaldziau?...
QUOTE(..vijana.. @ 2008 12 30, 11:48)
Labas merginos
aisku galima
o is kur tokiu laiku gavai "jaunuti augaleli", dabar gi miega visos......gelytes
cia suzinosi daug... nes merginos jau toooooooooookiu groziu prisiauginusios
QUOTE(Livai @ 2008 12 30, 13:45)
taip ir matosi, kaip nupjauta, tas sudziuvimas: virsuneles padziuvusios, o toliau kaip ir sveikos
Tai tada viskas gerai su gėliukais. Jos nupjautos neretai nudžiūna... Nors nudžiūna ir nepjautos viršūnėlės Reikia palikti kiek ilgesnius stagarus, o pavasarį gražiai patrumpinti