Rudenį geriau įsišaknyja storenio stiebo dalys, negu jauni ūgliukai. Jei pastebėjot, ant stiebų būna tokių mažų baltų kauburėlių - žievlęšiukų. Jie kartu yra ir šaknų pradmenys. Jei padauginamo ūgliuko stiebas turi tokių baltų kauburiukų, lengvai įsišaknys
Rinkau informaciją apie tinkamą Brugmansijų genėjimą ir formavimą. Dabar, ruošiant augaliukus žiemai, tai gan aktualu. Bandžiau surašyti konkrečiai, bet vistiek išėjo romanas Netrukus turėčiau papildyti nuotraukomis.
Gal kam pravers. Štai čia:
http://brug-manija.b...formavimas.html
QUOTE(Bagira 2 @ 2008 09 23, 07:33)
Zadejau parasyti kaip sekasi mano persodintai is darzo i vazona ir inestai namo grazuolei, tai va vis del to prazydo
Šaunu o gal ir nuotraukėlę parodysi
QUOTE(išdykėlė @ 2008 09 23, 23:05)
Šaunu o gal ir nuotraukėlę parodysi
Nezinau, labai daug darbo, man fotika reik i darba tystis
Jei "migdysi" vėsioj patalpoj, po truputį lapus pati numes. Jei laikysi šviesiame kambaryje, kiek lapų ir žiedų gali numesti, bet tikėtina, kad dar žydės ir žaliuos. Pernai laikiau verandoje, kur temperatūra +8-+12 laipsnių. Labai graži visą žiemą žaliavo. Tik sausas šiltas oras nepatinka kambaryje joms
vaje ziuriu,kad jau saviskes pradedat bazuot i namus .as tai dar lauke laikau ,viena tai is vis dar zemeje.ir vyras sendien i reisa isvaziavo,nebus kam nutemt pas kaimyne,tikiuosiu per savaite nebus salnu,o tai reikspaciai tempti
Manosios dar taip pat lauke. Vėjai vieną vargšikę pastarosiomis dienomis vis iš koto vertė. Kad ir akmenį ant vazono didelį užritinus buvau. O šilumos žiedams skleistis reikia. Kiek žiedpumpurių daug , o teprasiskleidžia po vieną kitą. Ne taip kaip vasarą visu būriu....
sveikutės,
manosios vienas žiedelis jau jau prasiskleis
tačiau radau nukritusį podidį pumpurą, kodėl?
manosios vienas žiedelis jau jau prasiskleis
tačiau radau nukritusį podidį pumpurą, kodėl?
mamo per sitas salnas vienosvirsune nusalo kitos 2 kur buvo vazonuose arciau namo issilaike,sakiau jau temsiu pas kaimyne i rusi,bet ziuriu oras pasitaise ir salnu nera ,ai dar palaikysiu,nes ir ziedu pilnos,gaila nupjaut
Na ar visos savąjį gėrį namo parnešėt? Mano tai dar vis lauke stovi ir po truputį pablyškusiais žiedeliais žydi. Nu ir rudenėlis šįmet nuostabus-lapkritis užporyt, o kvietkos lauke bujoja. Gal sakau taip ir žiemos sulauksim. Vis mažiau rūsy vargt joms bus. Tik bijau, kad pūti nepradėtų