Aš irgi užsiauginau iš pokelio sėklų, pirkau iš Florexlitos, bet turėtu būti parašyta, jog medėjančios. O mano užaugo beveik 1,5m . O dėl nuodingumo, tai juk ne valgiui jas auginam Kai buvau Floridoj man sakė, kad jaunimėlis jas vietoj kvaišalų vartoja, gal ir pavadinimas atitinkamas duotas.... Jau kas norėtų to gero daigų galėčiau duoti tik problema būtų su siuntimu
Rašo, kad nuodingos visos durnaropių ir brugmansijų dalys. Labiausiai sėklos. Bet išorinio poveikio kolkas nepastebėjom, reikia jų prisivalgyti
O šiaip nereikia nė JAV, mano kaiminystėj, Kaune jaunimėlis prisišėlo iki komos prieš kelis metus. Bulvinių blynų su durnaropių sėklom prisikepė. Aisku dar ir alkoholio reikėjo tokiam poveikiui sukelti
O šiaip nereikia nė JAV, mano kaiminystėj, Kaune jaunimėlis prisišėlo iki komos prieš kelis metus. Bulvinių blynų su durnaropių sėklom prisikepė. Aisku dar ir alkoholio reikėjo tokiam poveikiui sukelti
O jūs jas auginat turėdamos ir mažų vaikų. Tai kiek suprantų iš jūsų pasakojimų jos nuodingos tuomet jeigu jų prisivalgai.
O kur tu kEdita gyveni? Tai gal kaip nors pasiimčiau.
O kur tu kEdita gyveni? Tai gal kaip nors pasiimčiau.
Na tikrai, patys geriausi blynai su durnaropių sėklom, o aš vis galvojau, kad su obuoliais
O gyvenu aš Raseinių raj.
O gyvenu aš Raseinių raj.
Nu geras ,betrūksta ,kad blynus su durnaropių sėklomis pradėtume kepti.
Tuoj atidarysim naują temą " Lietuviški patiekalai iš nuodingųjų augalų", pirmąjį receptą jau turim ............
O mano truputį apdegė. Atrodo buvau papratinus truputį, ir ilgai išbuvo jau lauke.O pabalo lapukai tik prieš kelias dienas
Viskas bus gerai atsigaus.....nenusimink
Taip sugrožėsim vėl Svarbiausia žiedpumpurių nenumetė.Tik kad ir neauga jie didyn
QUOTE(kEdita @ 2008 05 07, 15:43)
Aš irgi užsiauginau iš pokelio sėklų, pirkau iš Florexlitos, bet turėtu būti parašyta, jog medėjančios. O mano užaugo beveik 1,5m . O dėl nuodingumo, tai juk ne valgiui jas auginam Kai buvau Floridoj man sakė, kad jaunimėlis jas vietoj kvaišalų vartoja, gal ir pavadinimas atitinkamas duotas.... Jau kas norėtų to gero daigų galėčiau duoti tik problema būtų su siuntimu
per kiek laiko is seklytes uzauga, maniskes kazko letai juda, o taip norisi to grozio kuo greiciau
Na ir paklausei, senai tas buvo ir neatsimenu , bet manau žydės tik kitamet
Sveikutes. Gal zinot kur lietuvoj galima Brugmansiju nusipirkti, as viena turiu ir noriu dar, o kai pasiziuriu uzsienio puslapiuose tai tik seile varva. kazkada pirkau maximoj bet dabar jau keli metai ziuriu kad nieks ju neatveza.