QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 11 13, 12:01)
Pabūsiu skeptikė Bet ar ne per mažai geri jo? Buvau čia nusipirkus vitamino C kaip paties papildo, tai vienoje tabletėje buvo 8,33 RPN. Profilaktiškai rekomenduota gerti vieną tabletę per dieną, o sergant - dvi. Anksčiau esu skaičiusi, kad vitamino C padauginti nėra labai kenksminga, nes visas jo perteklius išeina su šlapimu Tai jei tik turiu progą, geriu kokia šešiagubą dozę, kad sąžinė rami būtų dėl sveikatinimosi fakto
O iš kur jus tokias nesąmones traukiate? Kad jei vitamino šešiagubą dozę išgeriat, tai šešiagubai sveikos būsite? Nebent ta šešiaguba dozė yra to kur RPN tik apie 9 proc., tada taip...
Niekas nemąsto teigdamas tokius dalykus, kad kai "kurių vitaminų negalima perdozuoti, nes jie pasišalina" su šlapimu. Taip, jų išgėrus net labai daug, neapsinuodysite. Bet dabar bendrai pagalvokime: jei pasišalina su šlapimu, tai kas dar dalyvauja tame? Inkstai. Inkstai ko nemėgsta? Nemėgsta rūgščių ir druskų. Nedidelis kiekis veikia 'dezinfekuojančiai' šlapimo takus, nes parūgština šlapimą ir tada mažesnė tikimybė sirgti šlapimo sis-mos ligomis, bet kai per didelis, šlapimo r-ja nuolat stipriai rūgštinė, tai tada akmenys-akmenukai
Turiu draugą mediką ir kai jis rašė disertaciją (susijusią su nefrologija), man teko matyti inkstą žmogaus, kuris gydėsi didelėmis vit. C. dozėmis. Patalogoanatomas vaizdžiai pademonstravo kas būna.. jei kas esat kada gaminę gyvuliukų inkstus pietums, tai žinote kokie jie būna, gana tvirti. Nuo vit. C ilgalaikių didelių dozių žmogaus inkstas buvo trapus..paspaudus tarp pirštų taip ir sutrupa trabekulės Nuo to karto nei pati geriu, nei vaikams vit. C duodu didesnę dozę nei RPN