Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškų prekių parduotuvės Lietuvoje

Radau puslapi, kuriame daugybe informacijos apie ivairaus pobudzio su ekologija susijusiu veiklu (ne tik prekyba ir gamyba), eko kataloge galima pasirinkti rupima sriti:
http://www.ekoidejos.../eko_katalogas/

4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif ar yra ekologisku prekiu parduotuviu marijampuoleje???? Tikiuosi bent viena yra,bet niekur nerandu info verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ryrumba @ 2010 07 27, 14:40)
o kur pigiau? būtų įdomu sužinot? g.gif:

Užsienio internetinėse parduotuvėse.
Išties pikta yra ant Lt eko prekybininkų, užsilaužę kainas vaje vaje doh.gif Pirko MB dezodorantą rutulinį 28 lt, įlindau į vieną USA internetinę parduotuvę po 3-4 dolerius beveik 100 rūšių, nu ir ką, keliam amerikos ekonominį lygį.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2010 08 30, 14:39)
Užsienio internetinėse parduotuvėse.
Išties pikta yra ant Lt eko prekybininkų, užsilaužę kainas vaje vaje  doh.gif Pirko MB dezodorantą rutulinį 28 lt, įlindau  į vieną USA internetinę parduotuvę po 3-4 dolerius beveik 100 rūšių, nu ir ką, keliam amerikos ekonominį lygį.

Hmm... As kaip buvusi prekybininke ir siaip sau kartais parsisiuncianti koki CD ar DVD is JAV pradejau skaiciuoti. 4 doleriai, kart kursas 2,75, plius muitas (nezinau kiek, bet bus kokie 20 proc), plius PVM 21 proc - gaunasi 16 Lt savikaina... Nebent koks pazistamas nupirks savo vardu ir atsius be jokiu mokesciu. Bet darantys versla taip tikrai negali zaisti.
O man patinka TOMS OF MAINE natūralūs dezodorantai. Jie ir pigesni apie 18Lt internetinėje parduotuvėje.
Atsakyti
QUOTE(GitaJurgita @ 2010 08 31, 10:37)
Hmm... As kaip buvusi prekybininke ir siaip sau kartais parsisiuncianti koki CD ar DVD is JAV pradejau skaiciuoti. 4 doleriai, kart kursas 2,75, plius muitas (nezinau kiek, bet bus kokie 20 proc), plius PVM 21 proc - gaunasi 16 Lt savikaina... Nebent koks pazistamas nupirks savo vardu ir atsius be jokiu mokesciu. Bet darantys versla taip tikrai negali zaisti.
O man patinka TOMS OF MAINE natūralūs dezodorantai. Jie ir pigesni apie 18Lt internetinėje parduotuvėje.

jeigu siuntinio suma su siuntimu neviršija 75lt, jokių muitų ir PVM nereikia mokėti.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 08 31, 10:40)
jeigu siuntinio suma su siuntimu neviršija 75lt, jokių muitų ir PVM nereikia mokėti..  4u.gif

Cia buvo kaltinami LT eko prekybininkai kad nezmoniskas kainas uzsikelia. Tai deja deja bet taip ir iseina, juk prekybininkai nesiveza prekiu uz 75lt... todel susimoka tiek muita tiek PVM atsiveztoms prekems plius PVM parduodamoms prekėms tai viso ir isauga suma virs 50proc. o dar ir uzdirbti kazka reikia, atvezimo kastus padengti ir pan. Ne taip viskas paprasta...
Atsakyti
QUOTE(Beautyfly @ 2010 08 31, 14:30)
Cia buvo kaltinami LT eko prekybininkai kad nezmoniskas kainas uzsikelia. Tai deja deja bet taip ir iseina, juk prekybininkai nesiveza prekiu uz 75lt... todel susimoka tiek muita tiek PVM atsiveztoms prekems plius PVM parduodamoms prekėms tai viso ir isauga suma virs 50proc. o dar ir uzdirbti kazka reikia, atvezimo kastus padengti ir pan. Ne taip viskas paprasta...

Va va, ir aš norėčiau pritarti...lengva kalbėti, kai tuo neužsiimi...Stengdamasis palaikyti patrauklias kainas, žiūri, kad dirbi dirbi ir dar "pradirbi". Nekalbu, yra tokių, kurie tikrai nenormalias kainas "užplėšia", bet šiaip situacija tikrai nepavydėtina prekiaujantiems... sad.gif
Atsakyti
bet ar nepagalvojote tos, kurios prekiauja, kad galima ne tik imtis perpardavimo veiklos, bet sutarti kad ir dėl atstovavimo, įgyti distributoriaus teises ir prekes pirkti specialiomis didmeninėmis kainomis? g.gif Atitinkamai gal galutinė produkto kaina būtų tokia, jog ir mokesčius susimokėtumėt, ir uždirbtumėt, ir pirkėjams nebeapsimokėtų pirkti iš užsienio?

Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 09 02, 09:17)
bet ar nepagalvojote tos, kurios prekiauja, kad galima ne tik imtis perpardavimo veiklos, bet sutarti kad ir dėl atstovavimo, įgyti distributoriaus teises ir prekes pirkti specialiomis didmeninėmis kainomis?  g.gif Atitinkamai gal galutinė produkto kaina būtų tokia, jog ir mokesčius susimokėtumėt, ir uždirbtumėt, ir pirkėjams nebeapsimokėtų pirkti iš užsienio?

Pazistu zmogu prekiaujanti ekologiskomis prekemis mazoje internetineje parduotuveleje. Kiek supratau, Lietuvos rinka daznu atveju yra per maza. Bent jau stambesnis gamintojas suteikia atstovo teises ir geresnes salygas tik uzsiperkant prekiu ypac dideliais kiekiais, kokio nezinia ar apskritai parduotum Lietuvoj, o jei dar galiojimo laikas ribotas, tai isvis gali pamirsti doh.gif Todel ir kainos paprastai aukstesnes, bent jau tu produktu, kurie ne masinio naudojimo.
Atsakyti
QUOTE(Kyvis @ 2010 09 02, 11:34)
Bent jau stambesnis gamintojas suteikia atstovo teises ir geresnes salygas tik uzsiperkant prekiu ypac dideliais kiekiais, kokio nezinia ar apskritai parduotum Lietuvoj,

o kodėl būtinai stambesnis? Negi reikia rinktis tik pačius didžiausius?

vėlgi, matau žodį "parduotum". Labai lietuviška: aš, mano, man. Daug smulkių parduotuvių, kurių net pavadinimų neina įsidėmėti dėl pasikartojančio asortimento doh.gif Manau, kad tam kažkada ateis pabaiga. Na neatlaikys tokie smulkūs versliukai konkurencijos, teks jungtis, stambėti. Gal ir supratimas apie platinimą ateis kitas, nebeliks pagrindo mosuoti korta, kad mes per maži.

aplinkui irgi yra šalių, kurioms galima parduoti, nebūtina vien Lietuva apsiriboti. Bet kas tiesa, tas ne melas - taip kaip yra dabar, tiesiog paprasčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 09 02, 10:17)
bet ar nepagalvojote tos, kurios prekiauja, kad galima ne tik imtis perpardavimo veiklos, bet sutarti kad ir dėl atstovavimo, įgyti distributoriaus teises ir prekes pirkti specialiomis didmeninėmis kainomis?  g.gif Atitinkamai gal galutinė produkto kaina būtų tokia, jog ir mokesčius susimokėtumėt, ir uždirbtumėt, ir pirkėjams nebeapsimokėtų pirkti iš užsienio?

Negi Jūs manot, kad distributoriams yra duodama 100 -150 proc. nuolaida doh.gif Reiktų nepamiršti, kad ekologiškų prekių ir savikaina nėra maža, todėl ir gamintojas negali duoti kosminės nuolaidos, kaip tai kosmetikai kuri gaminama iš pigių sintetinių medžiagų...
Žinoma pagrindinės problemos yra su ne ES šalimis, nes kainą labai iškelia muitai ir PVM ir transportavimas, tie kas prekiauja ES šalyse pagaminta produkcija gali išlaikyti panašų kainų lygį.
Nieks nesako gal yra ir piknaudžiaujančių kainų lygiu, bet manau kad šiuo metu ekologiškos kosmetikos pasirinkimas Lietuvoje yra ženkliai išaugęs, konkurencija šioje srityje didėja, todėl tie kas piknaudižiauja kainomis turėtų "nusileisti ant žemės" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 09 02, 11:01)
o kodėl būtinai stambesnis? Negi reikia rinktis tik pačius didžiausius?

Nebutinai, bet nemanau, kad su bet kokiu gamintoju butu visai kitaip. Bandau mastyt logiskai, jei buciau gamintojas: i mane kreipiasi mazytes parduotuveles savininkas, norintis isigyti 20vnt kokios nors prekes, ir ateina ale Maxima, turinti platu tinkla per kelias salis, kuri sako pabandymui uzsakome 200.000vnt. Aisku su kuo kaip kalbes gamintojas.

Papildyta:
QUOTE(Satura @ 2010 09 02, 11:01)
vėlgi, matau žodį "parduotum". Labai lietuviška: aš, mano, man.

Aha, o jau kitu saliu prekybininkai tai tikri altruistai: tu, tavo, tau... Parduotuve nera labdaros organizacija, ir visiskai normalu, kad ju siekis - uzdirbti.
Nezinau, nenoriu ginti musu prekybininku, ir pati kai ka uzsisakau is uzsienio, jei matau kad man labiau apsimoka, bet ir smerkti ju nepuolu, juo labiau pati nepabandziusi tuo uzsiimti. Turiu draugu, kurie tuo uzsiima, ir tikrai matau kaip sunkiai verciasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kyvis: 02 rugsėjo 2010 - 13:23