sveiki noretumem paklausti ar is ties KP nekenkia sveikatai ir neturi jokiu salutiniu poveikiu planuojamam vaisiui uz poros metu? gal kas nors po KP vartojimo susilaukete vaikuciu? gal galite pasidalinti patirtimi
na tikiuosi viskas taip ir bus, pas gydytoja nebuvau, nemanau kad verta, jei jau tau testusi ilgai tai jau tikrai eiciau manau viskas susitvarkys, aciu uz patarimus
as jau pleistriukus naudoju daugiau nei puse metu.kada patartina sustabdyti ju vartojima arba pakeisti i kitas KP?? labaiusiai bijau del to nevaisingumo.ar tikrai ilgai vartojant yra taip sunku gandriuko sulaukti?
QUOTE([fillette] @ 2007 01 30, 01:44)
as jau pleistriukus naudoju daugiau nei puse metu.kada patartina sustabdyti ju vartojima arba pakeisti i kitas KP?? labaiusiai bijau del to nevaisingumo.ar tikrai ilgai vartojant yra taip sunku gandriuko sulaukti?
Gi jau simta kartu buvo mineta, kad sustabdyti ju vartojima reikia tada, kai planuoji vaikiuka tureti. Pertrauku daryti nereikia. O man dar idomu, kokias Tu dar KP zinai? As kiek zinau, tai Lietuvoje yra tik KP "Evra", o kitu tai dar neteko girdeti.
QUOTE(Ievaa @ 2007 01 30, 18:18)
Gi jau simta kartu buvo mineta, kad sustabdyti ju vartojima reikia tada, kai planuoji vaikiuka tureti. Pertrauku daryti nereikia. O man dar idomu, kokias Tu dar KP zinai? As kiek zinau, tai Lietuvoje yra tik KP "Evra", o kitu tai dar neteko girdeti.
manau ji turėjo minty KontraceptinesPriemones
QUOTE(Ievaa @ 2007 01 30, 18:18)
man airijoj ginekologe pritaike evra naudoti, bet kiek supratau yra dar ir kitokiu rusiu bet ne apie tai norejau paklausti
matai , girdejau, kad kai vartoji/naudoji bet kokias kontraceptines priemones po mazdaug 2metu reiktu daryti pertrauka (ar kazkas tokio). norejau tik pasitikslinti ar tai tikra...
QUOTE([fillette] @ 2007 01 31, 02:09)
matai , girdejau, kad kai vartoji/naudoji bet kokias kontraceptines priemones po mazdaug 2metu reiktu daryti pertrauka (ar kazkas tokio). norejau tik pasitikslinti ar tai tikra...
Niu as irgi anksciau panasiai maniau, bet... dabar visos ginekologes tvirtina, kad jokios pertraukos daryti nereikia
Ievaa, man tai kazkaip tas dydis dar optimalus. Labai primenu tuos paprastus pleistrus kur staciakampio formos, mazdaug tokio dydzio. Ievaa, o gal tu pabandyk kitas vietas, jeigu tose vietose tau niezti? Man niezedavo kaireje puseje nugaros, kai klijuodavau. Po to paaiskejo, kad tas niezejimas buvo, nes ten mazas apgamiukas tame plote, kur klijuodavau buvo, tai matyt del to. Bet irgi ne visuomet niezedavo. Ir aisku, as nezinau ar del to J Bet zodziu, daugiau tame plote neklijuoju, ir dabar reciau buna noras pasikasyti. O del rauksliuu, tai as jau pasidarysiu pamokslininke, bet tikrai nepamirsk klijuodama nauja pleistra kokias 10 sekundziu palaikyti delnu, kol prisiklijuos gerai. Tada maziau raukslejasi. Ir apsikritai geriau tada klijuoti ant maziau riebalines dalies ir kur koks kauliukas, tada tje vietoje maziau lankstaisi, ir raukslele nebesidaro.
Papildyta:
Cili, as tureciau pasakyti, kad gi tie issiderinimai del ciklo vyksta tiek su pleistriuku, tiek su tabletemis, nes gi zinia, jog pradejus naudoti naujus kontraceptikus, visada kunui reikia adaptuotis, ir kai susiadaptuoja per kelis menesius ,po to viskas buna gerai. Na, bent jau man buvo gerai ir pagal visas instrukcijas taip turi buti. O jei nera, vadinasi, tau konkreti priemone netinka.
Papildyta:
Cili, as tureciau pasakyti, kad gi tie issiderinimai del ciklo vyksta tiek su pleistriuku, tiek su tabletemis, nes gi zinia, jog pradejus naudoti naujus kontraceptikus, visada kunui reikia adaptuotis, ir kai susiadaptuoja per kelis menesius ,po to viskas buna gerai. Na, bent jau man buvo gerai ir pagal visas instrukcijas taip turi buti. O jei nera, vadinasi, tau konkreti priemone netinka.
Visko esu ir as girdejusi, bet tabletes naudojau 4,5 metuku, pleistriuka jau beveik psuantru metu (perejau prie pelistriuko, nes nenorejau kasdien gerti tableciu, mat reguliariai pradejau uzmirsti isgerti, tada drebejimas buvo slyksciausi momentai, kol testas parodo neigiancius duomenis. Plius buvau girdejusi, kad pms geriau sureguliuoja). Reguliariai lankausi pas gydytoja, ir ji sako, kad as esu vaisinga, kad viskas ok. Taigi, kol kas ir nedarau pertrauku.
Tiesa, turiu prisipazinti, kad prisiskaiciusi visokiu forumu buvau padariusi keliu menesiu pertrauka, tai buvo blogai buvau pikta ir darbe, ir namuose visa laika, po to kai vel pradejau naudoti kontraceptikus, vel reikejo pereiti ta pati adaptavimosi perioda su visais tepimais ir etc. Zodziu, nusprendziau, daryti pertrauka tik tada, kai jau noresiu antro vaikiuko.
Tiesa, turiu prisipazinti, kad prisiskaiciusi visokiu forumu buvau padariusi keliu menesiu pertrauka, tai buvo blogai buvau pikta ir darbe, ir namuose visa laika, po to kai vel pradejau naudoti kontraceptikus, vel reikejo pereiti ta pati adaptavimosi perioda su visais tepimais ir etc. Zodziu, nusprendziau, daryti pertrauka tik tada, kai jau noresiu antro vaikiuko.
o as norejau jusu paklausti stai ko.. nusipirkau pleistra aisku nezinodama nuo kada ji galima pradeti klijuoti. Persiskaiciau. ten parasyta, kad galima ji pradeti klijuoti nuo pirmos menesiniu dienos ir tai butina padaryti per 24val. nuo ju pradzios. taigi mano menesines visai nesenei praejo. ar butina laukti dar visa menesi?
QUOTE(Vilijuke @ 2007 02 01, 14:06)
taigi mano menesines visai nesenei praejo. ar butina laukti dar visa menesi?
Nebutina, bet tada pirma savaite dar turi papildomai saugotis kitomis priemonemis
Papildyta:
QUOTE(spain @ 2007 01 31, 17:50)
Ievaa, o gal tu pabandyk kitas vietas, jeigu tose vietose tau niezti? O del rauksliuu, tai as jau pasidarysiu pamokslininke, bet tikrai nepamirsk klijuodama nauja pleistra kokias 10 sekundziu palaikyti delnu, kol prisiklijuos gerai. Tada maziau raukslejasi.
Jau bandziau kitas vietikes - nebeniezti O del tu raukslikiu - nu *****, as laikau ne 10 sekundziu, o kokias 15 ir vis tiek kiekviena karta man tai atsilupa krastukai, tai rauksleles darosi *****, nervuoja mane tokie tie pleistro priciudai Kiek vietu lipinau pleistra, tai dar neradau idealios. Visai nieko ant uzpakaliuko bet tada pleistriukas labai jau pukais visokiais aplimpa
Vilijuke, as Tave misinforminau Perskaiciau,kad menesines neseniai Prasidejo, o ne kad praejo...soris Tik db perskaiciau, ka ce prirasiau